Jump to content
duubike

Kõhulihaste pink

Recommended Posts

Tervist,

Oli plaan hommikuti peale ärkamist ennast natuke liigutada, teha plankingut, kõhulihaseid vms - lihtsalt, et veri käima saada ja ega see ka lihastele halba tee. Kõhulihaseid aga kõva põranda peal ebamugav teha ning pole jalgu ka kuhugi taha pista. Otsisin siis netist välja kõhulihaste pingi, midagi sarnast http://www.sportfever.ee/1496-3907-large/du.jpg aga siis sattusin lugema, et sellelaadne pink pidi seljale halb olema. Alsaeljaga muidu muresid pole, pigem kaela piirkond on tihedamalt valus. Ühesõnaga küsimus on selline, et kas see vastab tõele, et sellise pingi kasutamine seljale halb on?

Aitäh! :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pingil pole midagi viga. Kui "kõhulihaseid" vale tehnikaga treenid, siis saab põhikoormuse puusapainutaja ja pikemas perspektiivis on tulemuseks alaseljavaevused.

http://www.apollo.ee/terviseriskid-lihastreeningus.html

Selle raamatu soovitaks läbi lugeda (esimese hooga ei leidnud, aga olen näinud ka netis .pdf kujul).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aga miks mitte treenida jalad voodi/tooli või mis iganes peal? Peaasi, et kõhulihaseid tehes ei oleks selili sirgete jalgadega maas(siis oht nimmepiirkonna vigastusteks) Jalad kõverdatult ja anna minna. Ahjaa, alaselga tuleb ka kindlasti treenida vastukaaluks. Üldjuhul on neid pinke ostetud kodudesse kamaluga ja peale paari kasutust kui veel tehaselõhngi küljes on, siis nad kapi nurka vajuvad

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×