Jump to content
Mess

Kaalust juurde + trenn

Recommended Posts

Tervist !

Tegin siin suvel vahepeal teema, et kaalust juurde saada, aga ei saanud järje peale miskipärast. Nüüd on aga siht selge ja üritan täies mahus saada kaal ja vorm paika.

Vanus: 16

Kaal: 46 kg

Pikkus: 169 cm.

Olen hakanud kirjutama üles mida söön, palju söön, millal söön, ja siit ka paar küsimust.

Mida soovitate hommikul süüa ? Ise olen söönud 2 muna, on seda liiga vähe? Midagi veel juurde? Ja hommikul kohv.

Lõunasöök on see, mida koolis pakutakse, on selleks kas siis kartulid kastmega, suppi, või hoopis midagi muud. Seda söön tavaliselt alati ja palju, ütleme nii umbes et tavalise suurusega taldrik on täis kartuleid, salatid ja kastet ja kõike. Sinnahulka ka umbes 2-4 tassitäit piima.

Kui vahepeal kõht tühjaks läheb siis on ka pood kooli lähedal. Selle koha pealt tahakski küsida. Mida sealt poest osta? Olen lugenud teemasid siiasinna aga küsin siin ilusti üle, mida oleks mõtekas/hea poest osta? Puuvilju, jogurtit, kohukesi, kodujuustu, mingit kolmnurgaleiba kanaga, pähkleid, midagi juua?

Peale kooli siis koju. Umbes kella nelja aeg, siis olen tavaliselt mingeid kiirnuudleid teinud. Siin kohal olekski soovitusi vaja, mida kella 16:00 kuni 19:00 süüa/teha?

Õhtul on tavaliselt kartulid, liha/kala, salatit, peeti, kurki, tomatit ja taldrik on ilusti suurelt täis. Joogiks siis kas vett või mingit poemahla.

Trenni kohta niipalju, kuna olen veel 16, kas on mõtekas ronida juba jõusaali harjutusi tegema? Kuna endal kodus kaks hantlit ja nendega trenni teinud. 7.5 kilo siis ühes hantlis. Olen teinud nendega kõike mida saab, käsi, jalgu jne.

Viimane asi veel, et räägitakse siin palju mingist proteiini (whey?) värgist ja joogist. Kas see on vajalik/kasulik toitumisel? Olen lugenud et seda siis tarvitada kui kuskilt puudu jääb, võisiis enne või peale trenni, kuidagi segaseks jäänud. Ehksiis, kas see on vajalik osta, või ei? Olen poes näinud whey proteiinikotte vms. erinevate "maitsetega" (šokolaad, banaan jne.) kuskil 30 eurot.

Tänud vastamast ! Vastan küsimustele nii, kuidas oskan. Vabandan võhiklikkuse pärast ja kui selline teema on juba läbi käinud ette ära.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ega mingeid kindlaid toite ei saa soovitada. Söö hommikul seda, mis meeldib. Keegi ei saa öelda, et 2 muna on "vale". Ei ole valesi ega oigeid toite. Pigem on eesmarkide jaoks sobivamad ja ebasobivamad toidud.

Kaalutous oleneb sellest, kas sööd toiduga rohkem energiat sisse kui kulutad, mitte toitude nimetustest/valikust. Kui on raskusi toiduhulga sissesöömisega tuleb valida kaloririkkamad toidud/toiduained.

Kui oma keharaskusest jaab vaheks voi moni muu pohjus, siis mine jousaali.

Valgupulber ei ole vajalik, eriti sellise kehakaalu juures.

Muudetud kasutaja SKG poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Muna võid julgelt rohkem süüa. Aga hoiatus munavalge suhtes, seda liigselt ei soovita. Munakollases on vajalikud toitained, aga munavalges pole suurt midagi.

Näiteks pooled munadest täis munad, ülejäänud ainult kollased.

Proteiini pulbrid ja siuke värk... Kui toitumine on korras, siis nendel mõtet pole. Tegelikult pole nendel üldse mõtet... Mõttetu raha raiskamine. Kes neid kasutavad, no ausalt... neil pole siis peamine toitumine korras... või nad lihtsalt ei tea paljut olulist inimese keha kohta just toitumise koha pealt. Ja liigselt proteiini tarbida ei ole hea niikuinii. Lihtsalt loomsest toidust saab proteiini piisavalt.

Trenniga tegeledes on väga oluline loomne toit. Kala, munad, liha, rasv, maks. Loomset toitu söö julgelt, eriti kui on isu selle järele. Aga kui isu ei ole, siis ära söö... Keha peab kuulama, sest keha üldiselt ikka teab mida vajab.

Kohvi soovitan asendada magneesiumkloriidiga (MgCl2) - magneesiumi sool. See päris odav arvestades kaua kestab ja kui efektiivne on (kilost peaks jaguma umbes 18 kuu peale), kilo hind umbes 10 eurot. Seda peaks saama ökopoodidest või iidemagneesium.eu (apteekidesse ära minegi, sealt saad ainult sitta kaela). Põhjus miks, sest kohv imeb rakkudest välja magneesiumi, samas ise seda juurde mitte andes. Ehk siis nagu annaks kehale energiat, aga ajutiselt. Siis see magneesium kasutatakse ära, ja tulemus see et keha rakud magneesiumi defitsiidis, siis mingi hetk tuleb väsimus peale. Ja siis näiteks uus kohv otsa? Ainult süvendab olukorda. See on üks viis kuidas kohvist sõltuvusse saab jääda, läbi magneesiumi defitsiidi.

Magneesiumi soola vesilahus, 1 teelusikatäis 2-3 päeva jooksul, mitte korraga vaid vähehaaval ja mitte kohe enne trenni kuna magneesiumil on lihaseid rahustav mõju, ja piisavalt rohke veega. Kindlalt panna meresoola (NaCl) juurde, muidu suht jama maitse.

Magneesiumil on kehas sadu ülesandeid, see on ülioluline mineraal, vajalik lihaste tööks ja aju tööks. Kohv ei aita kaasa, just vastupidi.

Päevas mitte süüa üle kolme korra. Muidu paned soolestiku liigse stressi alla. Näksimist väldi, sest keha arvestab igat näksimist ühe söögikorrana.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kas te ise ikka teate, milline see õige toitumine on? :mellow:

Igas teemas erinev jutt. Siin tuleb süüa 3 korda päevas, muidu on soolikas stressis, võtad järgmise teema lahti, seal on raudreegel süüa 5-6 korda päevas, kolmandas süüakse isegi öösel une vahele.

Saa sa siis aru :blink:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×