Jump to content
martinjaalice

Õige trenn ja toitumine

Recommended Posts

Tere, olen kohe saamas 21. Minu kaaluks on 54 kg (tänase seisuga) ja pikkust 163,5 cm. Üldiselt numbrite peale vaadates pole ju hullu miskit. Minu jutt on pikem.

2012 olin mures ,et kaal on liiga väike ja tundsin end nagu kont. (Tol hetkel olin 48,5 kg ja 163,5cm pikkuse juures). Ostsin omale massilisajat, sõin seda , üritasin igatemoodi kaalus juurde võtta, lõpuks läks see lausa nii hulluks ( olin loll ja tegin endale etteheiteid et olen nii peenike ja kole) ( selle asemel et lihaste näol juurde võtta läksin rasvasemale teele),et sõin kõike rasvast ja rämpsu kahe suupoolega sisse. 2013 detsembris lõpetasin ka nikotiini tarvitamise, samuti jäin rohkem kodusemaks, alates sellest hetkest tekkis mul isu. Minu menüüs oli kõike alates kõige rasvasemast toidust kuni jubeda rämpsuni välja. Ise olin väga rahul sest,kaal tõusis ja muutusin enesekindlamaks (enda arust ilusamaks ka). Samas, ei saanud arugi,et KÕIK juurde võetud kilod läksid puusa ümber ja kintsudesse. Kuna olen ise üsna kitsa puusakondiga siis see 5,5 kg oli minu jaoks ikka päris palju. Sest kõht vajub juba üle püksi värvli ja keha vorm on silmnähtavalt paigast. ( juurde võetud kilod ei läinud üle keha laiali)
06.01.2015 kaalusin end ning olin juba 55,5 kg - muutusin päris kurvaks , vaatasin end peeglist ja mõistsin et kõik on siiski minu enda tahtejõus kinni ja otsustasin kohe midagi ette võtta. Kuna elan suhteliselt maa piirkonnas, siis on siinsed trenni võimalused väiksemad , siiski on mul suusad ja suveks/kevadeks/sügiseks korralik ratas (millega suvel üsna tihti sõitmas käisin).
Alates 06.01 on minu toidumenüü enamjaolt selline :

Hommikusöök ; Kohv (kohvikoorega) ja kaks viilu saia ,merevaik ja juust peale.

Lõunasöök: Praad/supp/ ühepaiatoit või makaronid (oleneb) (kõrvale lisan rohkem värsket kurki või tomatit vms) ja juurde mahl.- kui varem oli söögiports suure taldriku mõõtu-siis nüüdsest on pool sellest.

Olen ka energiajoogi jooja - peale lõunat joon 1 purk 250 ml red bull ( kuid mitte igapäev).

Õhtusöök: ( jääb vahemikku 18:00-19:00 , enne seda üldiselt ei söö midagi)- nisu meega piimaga, või päeva toit veel väiksema kogusega kui lõunal).

Mõni õhtu olen peale 19:00 näksinud üht teist , kas jogurtit või teinud paar võileiba.

Magusat , pähkleid , komme ja küpsiseid ma üldiselt ei söö üldse. (Samuti kohupiima,jogurti ja muu sarnaseid tooteid söön harva kord nädalas kui sedagi).

Armastan palju vett juua.

Suurim nõrkus on krõpsud ja popcorn- neid sõin eelnevalt palju. Nüüdsest pole söönud neid nädal aega. Ja kavatsen enda menüüst esialgu need välja jätta.

Liikumisega oli eelnevalt väga kehvad lood, kuna olen kaugõppes õppiv tudeng siis liikumist on vähe olnud. Enamjaolt sai istuda koguaeg. Vahest harva liigutada, kindlasti suvel/kevadel on liikumist rohkem aga talvel mitte.

Alates (6.01.15) , olen hakanud igapäev omale vaikselt kodust koormust /trenni lisama. Enda päeva sisse olen pannud tund aega erinevaid harjutusi kõhulihastele,seljalihastele, jalalihastele jms. Töös on olnud kogu keha. Kirja olen pannud ka palju päevas teinud olen , umbes korraga 30 istessetõusu ja seda kaks korda päevas. Ja kükke samuti 30 tk ja kaks korda päevas. ( neid siis juurde teinud tunnisele trennile). Lisaks olen ka paar korda nädalas suusatamise lisanud päevakavasse. Eelmine nädal sai 4 korda suusatamas käidud , nii tund aega.

Mainin ka ära ,et esimesed 3 päeva oli terve keha väga haige- kõik võimalikud lihased olid valusad aga see kadus 4ndal päeval.

Ma ei tea kas sellest kõigest ka kasu on aga minu eesmärk oleks saada rohkem vormi , häirib eelkõige kõht ja sääred- soovin saada nõu,kas teen õieti või mis ma valesti teen, mida võiksin muuta ,mida juurde lisada.

Parimat soovides

Alice :)

Muudetud kasutaja martinjaalice poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sul ei ole praktiliselt üldse valku menüüs.

Muna, kana, kala, kohupiim, kodujuust, oad, jne jne - kui ütled "aga lõunaks on praad" , siis seda on vähe, ja hommikune juustuviil-paar, on ka ebapiisav.

Sinu eas ja kaalus, võiks vabalt kuni 100 g päevas seda endasse saada. Vastavalt neid makarone ja krõpse vähemaks võtma.

Istessetõusude asemel tee üks kõik mida, isegi kui ei tee midagi, on tervise seisukohalt kasulikum- sest nende sooritamisel ei tööta mitte see lihas, mida sa arvad treenivat, vaid puusapainutajad, eelkõige, ning seda on sul kõige vähem sel moel teha vaja. Eriti problemaatiliseks võib see osutuda istuva töö tegijale.

Kõhurasv, pealegi, ei kao mitte harjutust tehes, vaid toitumist parandades + piisav füüsiline koormus - ükskõik, missugune.

Muutused tekivad kui oled järjepidev ja siis ka mitte paari nädalaga.

Kui teed trenni, proovi vahelduseks lühemalt aga samas intensiivsemalt, vaata, kuidas mõjub - tundub.

Muudetud kasutaja MaPo poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

No oleneb, täna näiteks oli praad- seal ikka kana/kala või muud liha on sees. Ka muna on teistel päevadel olemas olnud. Päris valguta ma ei ole jah. Samas palju sisse seda ei söö.Päevane menüü jääb mul jah üldiselt väikseks, vahepalasid mul pole eriti. Tihti peale õhtuti "täitsin" enda isu just krõpsude ja muu sellisega.

(mis nüüd täiesti välja olen jätnud-kuigi peab tõdema kiusatus on suur).

Vaatasin ka ,mis on päevane tarbitud kalorihulk- minu üllatuseks jäi see sinna 1030-1100 kcal vahemikku.

Tänud vastamast.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×