Jump to content
lihtne kysimus

Metal Gym ja Elite Tour võistlused

Recommended Posts

Olen nõus ja täiendan Sarge poolt öeldut:

Alaliit on toetanud noorterahade kaudu mõlema mainitud mehe võistlusreise. Ka mina isiklikult olen Alexi võistlusreise alati toetanud, kuigi eraisikuna. Samuti Erkkit, samuti Margust ja Elarit, Peepu, Taavit.

See selleks, ega alaliit tšempioneid ei kasvatagi. Asi algab lapsevanematest, sportlasest endast, treenerist ja toetajatest.

Alaliit annab võimaluse koonduda vabatahtlikusse organisatsiooni, et oma armastatud ala harrastada võistlustasemel. Organisatsiooni mis on EOK liige. Organisatsiooni, keda tunnustatakse riiklikul tasandil.

Kaido Leesmann on olnud alaliidu eesotsas alates 2003. aastast ja selle võib lugeda ajaks kui Eesti jõutõstmine on kõva arengu teinud. Enne seda oli Eestil ainult üks medal. Nurmeotsa Euroopakate kogusumma pronks. Kõik ülejäänud tiitlid on tulnud hilisema 11 aasta jooksul. Loomulikult ei võta EJTL seda au endale. See on eelkõige sportlaste saavutus.

EJTL on saanud endale rahvusvahelise kohtuniku ja kaheksa kvalifitseeritud rahvuslikku kohtunikku.

Arendanud koostööd rahvusvahelisel tasandil. Eestit on külastanud rahvusvahelise alaliidu IPF president. Meile on usaldatud aastateks 2015 ja 2016 rahvusvaheliste võistluste korraldamine. Nii Euroopa- ja Maailmameistrivõistlused.

Koostöös Eesti Kultuuriministeeriumiga on alaliidu rahastamine paranenud.

Ostetud on liikmesklubidele võistlusvarustust.

Korraldatud kõrgel tasemel Eesti meistrivõitlusi, goodlift süsteemi ja otsepildiga netti.

Selle aja jooksul on muutunud ala harrastajad. Võin kinnitada, et Eesti jõutõstjad on inteligentsed ja targad. Oskavad ise otsustada. Kelle eest sina võtad õiguse rääkida?!

Tulles saate juurde tagasi...millisest maailmatipu kolmandast kohast sul pügal puudu tuli? Mille puhul Ain Allas seda mainis? Mida sa talle kokku rääkisid sellega seoses?

Kust sa võtad, et EJTLi poolt antud võistluskeelud on seaduse vastased? Avaldasid lihtsalt enda arvamust, aga pretendeerisid tõele!?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väga hea ülevaade alaliidu tegevusest.

Seadusevastane jah kuna teie enda seadus ütleb ju et teiste liigade võistlustel ei tohi osaleda, pole ju toimunud teiste liigade võistlusi.

Meeldetuletuseks, jah Arvo Kaljapulk on olnud 2x MM kolmas jõutõmbes ja 1x EM jõutõmbes hõbe.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vastutuse tähendus tuleb ühest spidermani elutarkusest - with great power comes great responsibility- st, seda, et kui oled kuskil juhtivas rollis, siis oled süüdi, kui selles valdkonnas miski mäda on või kui keegi midagi aru ei saa, kuna sinu enda kohustus/vastutus on valdkonna liikmeid harida, informeerida.

Täna jääb mulje, et ei jõutõste ega ka kulturismi president ei oel valdkonna osas vastutust teostanud. Tsensuuri vaikuses info ei levi, samuti ei ole näha positiivset abivalmidust selgitamisel, vaid on mingi negativism alati, sõimatakse lolliks jne, mis peletab eemale.

Küsiks uuesti, et mis asi see Oti Elite Tour oli, millest igal pool räägitakse? Et positiivse tahtega vastake ära ühe korraga, see on teie vastutus vastata, olge rahvalähedased. Samuti selgitage jõutõste asju jm professionaalselt ja 2014nda aasta vääriliselt.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Küsiks uuesti, et mis asi see Oti Elite Tour oli, millest igal pool räägitakse? Et positiivse tahtega vastake ära ühe korraga, see on teie vastutus vastata, olge rahvalähedased. Samuti selgitage jõutõste asju jm professionaalselt ja 2014nda aasta vääriliselt.

Üks IFBB võistlussari, kus Ott osales nagu näiteks Arnold Classic või Elite Grand Prix jne.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Üks IFBB võistlussari, kus Ott osales nagu näiteks Arnold Classic või Elite Grand Prix jne.

Valdkonnale pakub huvi, kas ee Elite Tour oli dopingu vaba võistlus tõesti või? Kui oli, siis mis mõte sellel IFBB-l on üldse, osaleja on ju nagu dopingu tarvitaja siis jõutõste reeglistiku filosoofia järgi.

Teine asi, et miks jõutõste filosoofia vastu keegi ei ole midagi teinud. See on ju ilmselgelt inimõiguste piiramine, kui kellegil sunnitakse ainult ühes organisatsioonis/liigas püsima, et see on ilmselglet tänapäevase vaba maailma mõtteviisi vastane, kus isik saab reisida kus iganes ja käia mistahes keti poes jne. Selle osas võiks valdkond alustada arutlust ja lõpuks vajadusel saata kiri nendele IPF reeglite koostajatele.

Elite T kohta netist leiab valdkonna jaoks arusaamatut infot, on ta dop kontrolli vaba või pole?

Mitmed aastad tagasi oli Eestis Elite Tour, mis on IFBB dop.kontrollivaba sari. See pole isegi PRO sari. Kuidas see nagu sümboliseerib võitlust dop-teemal?

Marek võiks ju ka rääkida, kuidas talle on tehtud ettepanek Elite Touril võistleda ja kuurid kinni maksta - aga see jääb jällegi sõna-sõna vastu ja keegi nagunii ei usu. Kuna tean et neid ettepanekuid on ka teistele tehtud - siis

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Küsimus mis on toimunud minu presidendiks oleku ajal:

1.On tõusnud võistlejate arv ca 50%.

2.Rahvusvahelistelt võistlustelt on toodud üle 100 medali!! (aastatel 1991-2002 oli 1 medal). Nende medalite aluseks on korralikud kohalikud võistlused ja treeneritöö, millesse EJTL on panustanud.

3.Eelarve on kasvanud võrreldes 2001 aastaga 8korda.

4.Oleme ausse tõstnud puhta spordi tegemise (teinud alates 2003 üle 60 dopingukontrolli ja elimineeriud seltskonna, kes püüab meid pidevalt lõhestada).

5.Oleme tõlkinud, läbi töötanud ja viinud vastavusse eestikeelsed IPF-i reeglid. Väga mahukas töö.

6.Kohtunike töö: meil on täna 1 rahvusvahelise kategooria kohtunik ja 8 rahvuslikku kohtunikku.

7.Meid on tunnustanud tehtud töö eest EOK ja IPF.

Isikik panus jõutõstmise arendamisse:

1.12 aastat rahaliselt ja auhindadega toetanud võistlusi, alaliidu tööd.

2.Toetanud isiklikult sportlasi (erinevate klubide omasid) rahaliselt ja varustusega.

3.Teinud 14 aastat tasuta treeneritööd: õpilastelt välisvõistlustelt 15 medalit ja 39 õpilast tulnud Eesti meistriks (nende seas maailma-ja euroopa meistrid).

4.Korraldanud üle 80 võistluse.

Loomulikult ei ole see ainult minu, kui üksikisiku töö vaid selle taga on tugev team. Jätke meelde, et EJTLjuhtkond teeb oma tööd tasuta!!

Minu küsimus on nüüd siinsetele "meediastaaridele" ja eluaegsete võistluskeeldude kandjatele: mida teie olete selle ajaga korda saatnud?

Peale internetis kirjutamise... Teid ei huvita tegelikult vastused vaid te tahate lihtsalt oma kibestumist välja elada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ei viitsi siin anonüümsete kommide vastamisega aega raisata. Kui tahate asjast rääkida, siis võiks seda julgelt oma nimega teha.

Paistab, et siin on nagu pudru ja kapsad nii kulturistide ja jõutõstjate teema. Proovige asjadel vahet teha, kas räägite kulturistidest või siis jõutõstjatest. Spordialade mõistes oleme väga väga kaugel üksteisest, see et me kasutame treeningvahendina kangi on ainuke ühisnimetaja.

Arvan, et siinkohal on õige mõned asjad jõutõste huvilistele meelde tuletada.

Minu arvates on selles teemas puudu hetkel just see, millest see asi alguse sai.

Hetkel on kõigil jõutõstmist harrastavatel kodanikel, kes vähegi võistlemisest huvitatud valida 2 versiooni vahel. Esiteks, kas liituda ametliku jõutõsteliiduga või siis valida võistlemiseks võistlused mida korraldavad aegajalt inimesed, kellele on eetiliselt vastumeelne võistelda võistlustel, kus peab andma dopinguproove. Tundub, et valik on suhteliselt lihtne ja arusaadav. Kõik taandub sellele, kas pead eetiliseks võistelda võistlustel, kus kehtivad kogu maailmas aktsepteeritud dopingu reeglid või siis mitte.

Ja nüüd siis sellest, kuidas sellise „karmi“ valikuni välja jõuti. Nimelt hakkas selle suunaline töö Eestis pihta 14 aastat tagasi, nähes rahvusvahelise jõutõsteliidu aktiveerumist dopingu vastase võitluse osas, otsustas Eesti Jõutõsteliit, et see on võistlejatele soodne suund. Vastan siinkohal, miks? Lihtne vastus kõlab, praktikas ei olnud Eestis ühtegi keemikut, kes oleks nende röögatute tervist kahjustavate koguste juures ligilähedaselt suutnud nii palju tõsta kui maailmas. Ehk siis võttes arvesse fakti, et „edukad“ rahvusvahelised tegijad (põhiliselt venelased ja ukrainlased) suutsid keemiaga tõsta maailmarekordeid aga meie keemikud tõstsid nagu plikad, oli asi selge. Ei ole võimalik areneda, kui treeningmetoodika oli kiviajast ja toitumise ehk siis taastumise osas suudeti ainult „hiilgavaid“ skeeme välja mõelda.

Just see suund Eesti Jõutõsteliidul oli kõige ärritavam selle seltskonna mõttes, kes said oma leiva lauale keemiat müües. Sellest huvide konfliktist said alguse ka ülejäänud erimeelsused.

Kui nüüd ajas edasi liikuda, siis 2003 aasta numbri sees tuli Tallinna üks aktiivne jõutõstja-ärimees Soomest. Esimesel aastal sai tal valmis uus klubi, kus trenni teha ja kelle all võistelda. Paljud tegijad liitusid selle klubiga. Kuid kahjuks läks see üritus mingitel põhjustel vett vedama kulmineerudes sellega, et üritati tema ja veel mõne huvilisega registreerida alternatiivne jõutõsteliit, kus saaks võistelda ükskõik kes, sõltumata sellest, kas ta on „keemik“ või mitte. Tänu Eesti Olümpia Komitee eitavale otsusele jäi see lihtsalt ürituseks. Otsus oli loogiline, sest ma ei kujuta ette, et keegi läheks EOK jutule sellise ideega, et me soovime teha alaliitu, kus on keemia lubatud.

Sellest hetkest alates hakkas Eesti Jõutõsteliit rakendama rahvusvahelise alaliidu reegleid selles osas, mis puudutab alternatiivsetes liigades võistlemist ja nende organiseerimist. Kehtestades esimesed eluaegsed karistused. Sealt edasi läks asi juba igavaks ja seda ma ei viitsi siinkohal jutustada. Minu sõnum on lühike, iga mees mõelgu enda jaoks asjad selgeks, kas ta tahab võistelda võistlustel, kus igasugune jama on lubatud või võistlustel kus kehtivad reeglid.

Mis kasu sellisest poliitikast tõusis?!

Esimene täiskasvanute MMi hõbemedal Eestile õnnestus mul tuua 13 aastat tagasi, millest alates kuni tänase päevani on Eesti jõutõstmise jaoks olnud täiesti uskumatu. Oleme kamba peale toonud palju medaleid (üle 100), see oleks enne selle keemiavaba poliitika rakendamist olnud utoopia. Ainult mõttemaailma muutust tegi selle võimalikuks.

Siinkohal ütlen Kaido Leesmannile ja ka teistele asjaosalistele suured tänud, et on seisnud vajalikel hetkedel nende tõekspidamiste eest.

Võib keda iganes tanki pannes küsida, mis on tema panus, et Eestisse on nii palju medaleid tulnud?! Vastan kõigi eest, seda ühte inimest ei olegi olemas, tänu kellele need medalid tulid, see oli lihtsalt kõikide jõutõstjate ühispingutus. Iga medali taga on olnud erinevad inimesed mis näitabki üldiste tõekspidamiste õigsust. Olen näinud palju inimesi jõusaalides ja uskuge on suur vahe, kas inimene usub, et tulemus tuleb keemiaga või ilma. Keemiasse uskujad ei ole kahjuks minu silmis end kunagi tõestanud ei võistlustel ega ka teoorias.

Ja lõpetuseks lisaksin veel selle väikese asja, et Eesti Jõutõsteliit on alaliit, kus kõik toimetavad vabast tahtest ja selle eest palka ei saa. Kui keegi näeb, et miskit oleks võimalik paremini teha, siis tuleks käised üles käärida tegutseda. Mitte nutta ja halada, et oi kui ebaõiglane see maailm on.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Võib-olla tõesti ei ole ma spordile midagi andnud. Ah jaa olen ju mõttetu "meediastaar". Juba unustasin. Jah te kõik olete tublid ja olete palju medaleid Eestile toonud. Super, selle kohta pole midagi halba öelda.

Te kõik kaitsete alaliitu ja kiidate härrasid taevani. Aga keegi teist ei süvene asjasse üldse k.a sina silbaum. Asja mõte oli ja on algusest peale saada kõigile ühed reeglid, mitte Tallinna klubidel on ühed ja teistele on teised. Keegi ei ole kunagi tahtnud teha konkureerivat liigat ja ei plaanigi seda teha. Mina ja kõik teised lihtsad huvilised oleme tahtnud ainult korraldada vabasid võistlusi ja muud ei midagi. Ma ei ole siiamaani aru saanud mismoodi me alaliidule jalgu jäime. Esimesed aastad kõlbasime seda võistlust korraldama aga nüüd mitte. Kuigi võistlusformaat on aastatega olnud sama. Ja vastik on lugeda, et need sportlased, kes ei võistle IPF-s need on kõik keemikud. Samas IPF-s on piisavalt positiivse proovi andnud sportlasi. Nii et, kes on siin valemängijad!!!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Samas IPF-s on piisavalt positiivse proovi andnud sportlasi. Nii et, kes on siin valemängijad!!!

Aga see ongi ju IPFi mõte, et need keemikud elimineerida. ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vähemalt Eestis on nii, et keemik on see, kes on vahele jäänud.

Need, kes pole, aga ilmselgelt paugutavad nendele plaksutatakse. Kui nüüd juhtub, et nad valel mänguväljakul mängima hakkavad, alles siis võetakse vahele. Elu on nii näidanud. Kõik on selge, kui tuleb konkurent ja tead, et laksu all, siis enamus eestlasi käituks kadedusest nii. Küsimus pole üldse selles.

Aga mõista süüdi selle eest, et võistled kuskil külavõistlusel pole ka päris õige. Kui viha on nii suur teatud tegelaste vastu, kas nii siis ei saa, et dopingukütid lihtsalt sajavad külavõistlusele ka sisse kui vaja? Võtame kasvõi põhjamaad. Vanad viiakse käeraudus isegi saalist minema, kui kahtlus on. Meil siin erinevate mätaste otsast lihtsalt koerad hauguvad.

See pole ju mingi saladus, et meil on riigis navaala vendi, kes kemmi panevad. Kulturismis, jõutõstmises, rammumehes.

Kulturistid kaklesid ka, aga tundub, et hetkel lakuvad haavu, igaljuhul on vaikne. Üks võistleb ühes liigas ja teine teises.

Küsimus ei ole ju tegelikult selles, kas pannakse kemmi või mitte. Pigem võideldakse turu positsiooni pärast. Pole ju saladus, et kasvõi Kiivikas viskab Eesti vendadele kätt, kes on peast jalatallani kemmi täis. Ometi ta ei vihka neid. Antud juhul aga konkreetselt on tekkinud viha erinevate osapoolte vahel.

Mis võiks lahendus olla?

Kui aus olla ajaks mind ennast ka närvi, kui mingi kemmi vend mulle külavõistlusel surumises koti pähe tõmbab. Lohutan ennast sellega, et ilma kemmita oleks ta tavaline sitaratas.

Järelikult peab suurem jõud vastu võtma otsuse, mis võrdsustab anaboolsed steroidid narkootikumidega. Muud varianti vist pole. Vähemalt välja pole pakutud.

Antud teema võikski välja kujuneda põhimõttel, KUIDAS EDASI.... seda peavad ju ometi asjaosalised tunnistama, et hetkel ei ole kõige parem lahendus käibel.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma nagu ei saa aru, et kuidas ei soovita mõista eelnevalt selgitatud juttu.

Mitte keegi ei keela teil ju seda võistlust korraldada, aga lihtsalt IPF egiidi all võistlevad sportlased ei tohi seal osaleda, sest antud võistlus pole kooskõlastatud EJTL-ga. See pole kuidagi kiusu ajamiseks vaid puhtalt nende sportlaste kaitseks kes on regulaarselt EADA kontrolli all ja soovivad teha sporti kindlate reeglite järgi.

Ma toon ühe kujundliku näite. Kuidas suhtuks näiteks Eesti Kergejõustikuliit sellisesse olukorda, kus tekitatakse alternatiiv liiga ja dopingu kontroll puuduks, mehed jooksevad 100m alla 9sec, tõukavad kuuli 25m, heidavad ketast 80m ja siis ühel hetkel öeldakse, et aga miks me ei võiks kõik koos võistelda? Siin ongi tarvis võtta alaliidul seisukoht, et kaitsta neid sportlasi, kes ei soovi nende alternatiiv liiga meestega võistelda, vaid võistlevad kõik samadel alustel ja põhimõtetel.

Eks see kõik lõpuks ole inimese enda otsustada millised põhimõtted ja tõekspidamised on tema enda jaoks kõige olulisemad.

Tulles tagasi antud teema juurde, siis EJTL teeb igaaastaselt palju tööd selle nimel, et sport oleks puhas. Võin ise sportlasena öelda, et minu jaoks on see väga oluline kui ma tean, et kõik kellega ma koos võistlen lähtuvad ühest väga kindlast põhimõttes ja see on puhas sport. Keegi võib ju öelda, et puhast sporti pole olemas, aga minule isiklikult on selline jutt täiesti vastuvõetamatu. Sporti, eriti jõutõstmist kus ei ole raha see mille nimel seda tehakse, vaid puhas fanatism, siis seda suuremad on eeldused, et tehakse asju ausalt ja vassimata.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väga segane näide Siimu poolt.

Mis vahet on, kus ma võistlemas käin, kui puhas poiss olen. Võid 100m joosta ka meestega, kes alla 9sek jooksevad, ega see ei tähenda, et ise ka alla 9 jooksma pead..

Ja jutt rohkem nagu"külavõistlustest" kus alla 9sek mehi ilmselt pole/ks (:

Muudetud kasutaja Looduses6ber poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Siimu kirjeldatud süsteem on loonud mitte-ideaalse süsteemi, kus on süütuid kannatajaid. Seejuures loomuvastast käitumist eeldatakse sportlaselt. Kes on tuulepeast naturaal see saab kohe keelu ja tiitli. Sedalaadi reha on süsteemi sisse proejkteeritud. Igasuguseid arhitektuure saab luua, tõenäoselt ka sellist, kus sellsit reha meelega sisse ei panda.

Spordi pea eesmärgiks võiks olla ikka laialdane levik. Et oleks nii, et täna IPF võistlus ja homme teise liiga oma ja ülehomme taas IPFi oma. Ja mitte sanktsioneerida teises liigas figureerimsit, vaid heaks kiita. Aga võimalik, et öelda sinnajuurde, et selle liiga võistlus oli sinu personaalhobi ja meie riiklikul tasemel seda ei arvesta vms. Seda tuleks analüüsida. Aga spordi tegemist ja poes käimsit keelata kül lei tohiks ega sanktioneerida. See on enneolematu.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aga kuidas alaliit saab olla kindel sinu puhtuses, kui sa vahepeal võistled liigas kus keelatud ained lubatud on? Sind ju ei saa siis kontrollida, kui sa otsustad teises liigas võistelda. Kui sa vahepeal kasutad ja nn. IPF all ei võistle siis tulebki leppida 2a karistusega, sest see on sinu oma valik kuna reeglid on eelnevalt teada. Selline on rahvusvahelise alaliidu seisukoht ja EJTL järgib selliseid asju väga kindla põhimõttega.

Mina sportlasena leian, et jõutõstmise kalender on piisavalt tihe, et iga sportlane leiab endale vastava võistluse kus vormi realiseerida. Nagu eelnevalt on kirjutatud, siis iga võistluse korraldaja saab alati alaliiduga kokkuleppida võistluse korralduse, täites alaliidu poolt ettenähtud nõuded, mis annavad sportlastele kindlustunde, et kõik võistlejad võistlevad ühiste põhimõtete ja reeglite alusel.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väga segane, väga segane. Mis vahet seal on, mis võistlusel keegi võistleb, kui ta puhas poiss on? Võibolla tahab kemmi-vendadega jõudu proovida. Ega ta sellepärast ise kohe kemmi peal ei pea olema. Abiks võistlustevälised testid, kui tekib kahtlus, et puhas poiss end dopingukontrollita võistluse eel kemmi täis sööb.

Ma ise teoretiseerin sellise põhjuse hoopis. Ilmselgelt on sportlastel suur tuhin igasugustel võistlustel oma taset näidata või kogemusi saada. EJTL sportlasi ei taheta lubada dopingukontrollita võistlustele, sest ilmselgelt kemmivennad teevad ära puhastele poistele. Kui võistlusel on piisavalt osalejaid, siis on ka meediakajastus ja üleüldse levib jutt, kes võitis ja mis juhtus. Kemmivend võitis. Aga kuidas sa tõestad, et ta kemmivend on? Ja siis on EJTL'il raske väita, et nende puhas poiss on Eesti kõige kõvem lamades suruja, kui meediast käis läbi, et kemmivend surus 280kg raw. :)

See Eesti Kergejõustikuliidu näide. Kui nüüd sealt keegi suvatseb võistlelda mingil random koolidevahelisel jooksuvõistlusel, kus dopingukontrolli pole, siis saab ta keelu? Anyway, ma pole väga süvenenud sellesse konflikti, aga pole küll muljet jäänud, et mingi uus liit on moodustatud. Külavõistlus.

Muudetud kasutaja Enforcer poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina ka ei pea sellist keelamise metoodikat õigeks, ilmselt on selline lähenemine oma aja ära elanud ning aeg oleks mõelda reeglitesse lisaklauslite lisamisele.

Samas tooksin välja eelnevalt kõlanud aspekti, et piisab vaid EJTL-ga võistluse korraldamine kokku leppida ning korraldatavale võistlusele Antidoping kutsuda, siis ei kehtestata mingeid sanktsioone!
Kui ka praegused külavõistluste leeri esindajad väidavad endid ning nende võistlustel osalejad puhtad olevat, ei tohiks dopingukontrolli korraldamises probleeme olla.

Kui aga dopingu kontrolli korraldamisele vastu ollakse, siis on ka teistes liigades võislemise nõue ju igati õigustatud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tõesti ei ole meil probleeme teha EJTL koostööd. Pole seda ka kunagi olnud, aga palun öelge mulle miks ma pean seda tegema? Ma ei saa sellisest poliitikast üldse aru. Kui tahavad oma sportlasi kaitsta, tehke neile igal ajal ja kohas proove.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Arvo - mõistlik oleks lähtuda vanasõnast "targem annab järele" ning pealegi on Teie pool täna allpool EJTL-st. Kui koondute ise mingi juriidilise nimetaja taha, saate avalikkuse aksepteerituse - siis olete positsioonil kus ise nõudeid ja tingimusi kehtestada. Täna aga on see õigus ja võim EJTL ning seda nad ka rakendavad. See peaks vastama küsimusele "miks ma pean seda tegema." Tahad mängida nende liivakastis, järgi reegleid.

Sportlaste kaitsmise osas saan mina aru sedasi, et mitte ei olda mures, et EJTL sportlased ei ole puhtad VAID võislemise aluseks on, et KÕIK sportlased oleksid puhtad.

Seega tuleb kuidagi tagada kõikide osalejate vastamine ühtsetele kriteeriumitele. Dopingukontroll just seda ka teeb.

Nüüd on pall teie käes. Tahate külavõistlusi korraldada sedasi, et kõik võivad osaleda - kutsuge antidoping.

Tahate ise reegleid kehtestada - koonduge, moodustega juriidiline organisatsioon, saavutage tunnustatus ning korraldage võistlusi enda äranägemise järgi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mõte on Sul väga hea. Oleks kõikides alaliitudes ka samuti, aga teistel ju ei ole seda probleemi. Ja miks Reval-Sport võib korraldada võistlusi aga ülejäänud ei tohi????

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mõte on Sul väga hea. Oleks kõikides alaliitudes ka samuti, aga teistel ju ei ole seda probleemi. Ja miks Reval-Sport võib korraldada võistlusi aga ülejäänud ei tohi????

Sest Reval Spordi lamades surumine korduste peale ei ole jõutõste ala. Kui see oleks jõutõste ala, siis sellisel juhul võiks ära keelata ka neid sportlasi, kes on võistelnud näiteks Fitness Five võistlustel.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lihtsa harrastajana ei ole mul piisavalt pädevust, et oskaksin arutleda teiste alaliitude või Revali võistluste teemadel.

Kui aga natuke spekuleerida, siis esmalt EJTL tegutseb Revalis ning kogu seal korraldatav võistlus toimub EJTL silma all. Seega vastab ka liidu kriteeriumitele.
Teiseks, sõjaväelasena peaksid teadma, et "päris maailmas" kehtib paraku ütlus - "Kellel jõud, sellel õigus." Kuna EJTL on positsioonil kus nad teatud kohtades võivad lubada topeltstandardeid, siis ilmselt mõnes kohas seda ka tehakse.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Omalt poolt lisaksin veel, et ei Arvo ega keegi teine Võrust ei ole EJTL-ga ühendust võtnud ega avaldanud soovi koostööd teha. Ei ole ju raske helistada ja öelda, et tere, olen Arvo Kaljapulk, soovin korraldada jõutõstmise võistlust Võrus, EJTL keelu all olevad sportlasi võistlema ei lubata. Kõik, kes on sellisel moel ühendust võtnud, on kooskõlastuse saanud ja pole mingit probleemi olnud. Aga Arvo tahab eriline olla, ja EJTL juhatusega ühenduse võtmine käib tema ego pihta, selle pärast ta seda ei tee. Selle asemel vaidleb ta end foorumis lolliks. Probleem oleks ammu lahenduse saanud, kui nende võistluste korraldajad seda tõesti soovinud oleks, aga asi on selles, et nad ei taha seda. Nad tahavad hoopis foorumis ja meedias nutta ja EJTLi mustata, nii on ju lõbusam.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuna olen paljudes facebooki grupides kus räägitakse jõusaalist jne.. Siis nad mainivad sellist sõna nagu local meeting/ local meetings. Mina saan sellest aru ,et tegemist on saalivõistlusega? Tundub ju normaalne ,et mõne aja tagant badruugad kokku saavad ja võrdlevad ennast? Eestis oleks vaja selline üritus ka registreerida? Ma olen täiesti kindel ,et mõned aastad tagasi olen ma osalnud EJTL poolt korraldatud võistlusel mis nende aasta kalendris ka kirjas on.Kui ma nüüd oletame seal võrus osalen siis kes on see inimene kes mind ära bännib ja sinna listi lisab? Või jälgitakse ainult neid mehi kes ohustavad Eesti rekoreid? Kui ma kirjutan mõnes foorumis ,et XXX kohas XXX ajal toimub saali surumise jõuproov. Teen oma facebooki grupi ja kutsun kõik huvilised kohale. Teeme asja ära ja hiljem mina või keegi teine need tulemused ka seal grupis avaldab ala YY surus nii palju... Ehk siis mingit ametliku protokolli toalist asja ei tehta, oleks see ka keelatud?

Muudetud kasutaja thunder112 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×