Jump to content
Dwayne72

Jõuvastupidavuse treening

Recommended Posts

Tere.

Sooviks küsida, mis oleks teie arvates kõige efektiivsem moodus jõuvastupidavust treenida? Kõige rohkem teavad need kes on proovinud ise. Mõtlen nt. pikemad seeriad lõuatõmbeid ja rööbaspuusid, samuti kükki ja surumist, Kordused 15+. Olen lugenud mitmeid artikleid ja igaüks soovitab erinevat asja. Ühes kohas soovitas teha nt. 80% oma 1KM-st 2-3 kordust ja puhata ideaalsel juhul 20 sekundit aga algajatel kuni 60sek max. Ja siis niimoodi 10-20 seeriat samat harjutust. Kas selline asi aitab mind juhul kui ma nt teen hetkel kükki nt 100kg 10x aga tahaks teha 20x? Või oleks mõtekam tehagi pikki seeriaid? Pikkade seeriate juures ei läheks kunagi kurnatuseni välja vaid lõpetaks paar kordust enne seda ära, kuna kurnatuseni minnes põleks CNS suht ruttu läbi. Või oleks mõistlik teha nädalas nt. 2 jõutrenni ja 2 vastupidvaustrenni? Kõik soovitused oodatud. Pikk ja segane jutt, panen alla konkreetsemalt kirja, mis variandid võiks olla:

1) Teha 80% oma 1KM-st 10-20 seeriat 2-3 kordusega ja 20-60sek pausidega ( vastavalt tasemele)

2) Teha kõiki harjutusi pikad seeriad 15-30 kordusega seerias. (sel juhul peaks kasutama jällegi suht kerget raskust)

3) Teha nädalas eraldi 2 jõutrenni (nt. 5x5) ja 2 vastupidavus trenni (pikemad seeriad)

Pakkuge variante.

Tänud ette.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Proovi nii: Kui teed mingi seeria kordustega 15 * näiteks ja tunned et jääb 1-2 * sisse, siis võtad raskust 50-60 % vähemaks ja teed kohe edasi nii palju kui jõuad kuid teed nii palju et jääb lõpus 1-2* varu sisse,ei lase närvisüsteemi kokku. Eriti hästi saab rinnal ja kükil sedasi edasi areneda. Ise pead tunnetama mitu korda nädalas teed nii või suudad, parem on teine sama trenn nädalas teha kordusetega 5-10.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aitäh, on abi ikka. Saab infot juurde. Põhimõtteliselt soovitavad nemad ka seda, mis ma siin 3nda variandina kirja panin,

et on paar jõule suunatud trenni ja on ka siis pikkade seeriatega trennid. Tuleb mingi kava siis kokku mõelda.

Tegelikult on trenn suunatud Fitness5 arendamiseks, aga selle kohta netis erilist infot pole. Enamus on rootsi keeles.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Esta, kas sa tead kedagi, kes on selle metoodikaga mingit märkimisväärset edu saavutanud? Ma pean silmas enam-vähem täiskasvanud inimest (mitte 12-14 aastaselt alustavat noort), kelle hetke max on 8-10 ja otsustab jõuda nt. 30 lõuatõmbeni? Mul on tunne, et mingil määral peab siiski olema eeldusi või siis hea taust lihaste näol. Ühe aasta jooksul katsetasime sõbraga igasuguseid lähenemisi. Proovisime treenida sh. ka selle metoodika järgi. Kuid katsetasime ka kõike muud - käisime nt. mitme kuu jooksul üle ukse (oli hea võimalus) jõusaalis iga mõne tunni tagant ja tegime mõned lõuatõmbe seeriad, iga päev ca 8-10 seeriat (see oli üks näide). Või siis proovisin püramiide, redelit jne.
Erinevate metoodikatega tuli mõningane edu, kuid 20 lõuatõmbeni ei ole ma siiani jõudnud.
Samas on mul hästi arendatav lihasvastupidavus. Katsetades suurt mahtu, jõudsin nt. lõuatõmmetes 200-300 korduseni/trenn (ja puhta, AF tehnikaga). Kuid ühe seeria max oli ikka enam-vähem sealsamas.
Kord tõusis veidi, kord rohkem, kuid 30 on siiani unistus. Nii et väga hea oleks teada samasugust kodanikku, kes on olnud samas olukorras ja jõudnud sealt 30 korduseni.
Või kui keegi viitsib teha konkreetse plaani, ma võin vabalt katsetada igasuguseid hullusi. Kiiret mul pole.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×