Jump to content
ThaBosss

Rind ja selg

Recommended Posts

Olen jõusaaliga tegelenud umbes pool aastat. Tehnika ja muu on selge, rütm on sees ja trenni teen üldiselt 5-6 korda nädalas. E on taipoksi trenn, T on poksitrenn, K on taipoksi trenn ja N jällegi poks... ehk siis korralik cardio treening toimub esimeses pooles nädalast. Jõusaali kava on selline, et keha on jaotatud neljaks, seega neljal päeval nädalas leian ka aja, et jõusaalis käia. Ühel-kahel korral enne poksitrenni ja ülejäänu siis teistel päevadel.

Nüüd küsimus on selline, et kui eesmärk on kasvatada lihast ja samas ka poksitreeningutel areneda, siis kuidas peaksin toimima? Kavas on kordused 8-12, ehk siis lihaskasvule suunitletud... poksis aga jällegi tulevad trenni jooksul sisse kätekõverdused, tavalised kükid ja kõhulihaste/selja harjutused ning pidev intensiivne treening kus pulss on koguaeg laes. Kas ma peaksin jõusaali kava ümber tegema pigem vastupidavusele? Midagi vahepealset?

Teiseks probleemiks on see, et mu kerelihased, mis peaksid rühti hoidma.. eelkõige seljaosa on kõvasti maha jäänud kui näiteks käed. Samuti ka rind, mis on mul koguaeg üsna kitsas olnud, kuid samas jõunäitajad (95kg max) panevad mõne lausa imestama, et kuidas sellise väikese rinnalihasega nii palju saab suruda. Kuidas saaksin kava niimodi jaotada mõneks ajaks, kuni näen, et selg ja rind on järele jõudnud ning rüht paranenud?

Lisan ka pildi, mis on tehtud mõni kuu tagasi. Ehk saate aimu mida pean silmas. Teine pilt on tehtud täna. Vabandan halva kvaliteedi pärast.

Ühesõnaga... õlad ja käed on palju rohkem arenenud kui rind ja selg, mis mind häirib. Kas ma peaksin ehk isegi füsioterapeudi poole pöörduma?

post-33239-0-64285100-1418074287_thumb.j

post-33239-0-88018900-1418074372_thumb.j

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ürita rinda teha rohkem tunnetusega,proovi vahelduseks nt.hantleid.Kätel-õlgadel-rinnal koormust maha,seljale koormust juurde.Mõnel päeval näiteks lisaks mõni seljaharjutus (eeldan,et kava on mingi kehaosa-per day split).Pluss kui niigi palju kätekõverdusi jms lisaks teed,siis miks saalitrenni juures kordused nii kõrgeks ajada? Ehk pigem madalamad kordused,suurem raskus/parem tunnetus.

Muudetud kasutaja Kang08 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×