Jump to content
matjusm

Sooritusvõime vahe hommikul vs õhtul treenides

Recommended Posts

Tahtsin küsida kas on veel neid siin kes on täheldanud et hommikuse ja õhtuse jõutrenni sooritusvõime vahe on märkimisväärne? Ning mida oleks võimalik ette võtta et hommikul rohkem suudaks=

Ma ise treenin eelkõige klassikalist tõstmist ja rebimises ning tõukamises pole hommikuti mul üldse seda jõudu ja kiirust mida ma õhtul suudan, treeningraskuste vahe on kusagil 5-10kg tavaliselt. Kükis ka on hommikuti väga raske kere pinges hoida ja kang tundub väga raske turjal/õlgadel.

Tegin natuke uurimist ja tuleb välja et mida ma tunnen on täiesti normaalne:

http://greatist.com/fitness/whats-best-time-work-out

First, the body’s core temperature is an important factor in determining the quality of exercise. A cold body leaves muscles stiff, inefficient, and susceptible to sprains, whereas higher body temperatures leave muscles more flexible. Body temperature typically increases throughout the day, so muscle strength and endurance may peak in the late afternoon, when body temperature is highest . The afternoon is also when reaction time is quickest and heart rate and blood pressure are lowest, all of which combine to improve performance and reduce the overall likelihood of injury.

Tööpäeviti treenin ma alati õhtul ja probleemi pole kuid nädalavahetuseti eelistan hommikul esimese asjana trenni ära teha et siis ülejäänud päev oleks teisteks tegevusteks vaba, kuid vaatan et see annab sooritusvõimele kõva paugu.

Oskab keegi midagi soovitada et varajast sooritusvõimet parandada?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See on ikkagi suht individuaalne. Oleneb kui palju ja Mida sa sööd enne magama minekut (seedekulgla läbimine ja imendumine võtab aega ja kaua). Hommikul võtan tavaliselt kohvi, erguteid, vitamiine vahel ka bcaa-d (see vast ainuke, mis jõuab enne trenni imenduda). Soovitav magada vähemalt 8h. Enne raua rebimist on parem kehal lasta ärgata ka, minu puhul kuni paar tundi. Mulle meeldib küll hommikul 7-8 ajal trenni teha. Oleneb ka, palju on möödas eelmisest trennist ja kui intensiivne see oli, kui rasked on tööpäevad, vaimne pinge jne. Ei soovitaks liiga ruttu peale ärkamist suurt koormust peale panna, kunagi kuskilt lugesin, et meeste puhul päris suur infarkti oht, kaasaarvatud hommikused "vägiteod" magamistoas :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mingit rusikareeglit siin pole kumb parem on. Loeb asja kontekst. Mulle sobib jälle enne tööpäeva hommikul treenida. Siis on närvisüsteem puhanud ja suudan paremini keskenduda. Peale mentaalselt rasket tööpäeva on tunduvalt raskem saalis samu asju teha.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ise olen täheldanud, et kui kaloraaž on maas, on hommikul ikka lihas väga tühi...

Samas kui oled korralikult söönud õhtul, on minek ikka teine.

Ise ei saa hommikul väga intensiivseks minna, sest tõmbab jube uimaseks peale trenni - rahulikult tehes on jälle väga super olla.

Lisaks on hommikuste trennidega päevadel söögiisu ikka väga palju suurem. :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Endal viimased kuud trenniajad nii hommikuti kui õhtuti, valdavalt õhtupoolikuti. Varem oli peaasjalikult õhtuti.

Vaimselt on endal õhtuti kergem.

Küllap kõht täis ja ärkvel pikemat aega oldud, ja kui ongi veidi väsimus, siis kofeiinitablakas sisse ja nagu teine inimene.

Samas nagu eelnevalt öeldud, mängib rolli, et oleksime söönud, sellest peab oma jagu aega möödas olema, vaimselt ergas- (mitte just voodist tulnud) ja taastunud (eelnevast trennist ja unest).

Mõni kord kui terve päev on kihva keeranud, saab end trennis välja elada ja seetõttu tuleb trenn väga hea. :ph34r:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui ei sobi ei hommik ega õhtu, siis kompromissiks oleks lõunane trenn B). Ise enamasti just siis trenni jõuangi. Keha piisavalt kaua ärkvel ja liikvel olnud ja eks päeva peale midagi ka sisse söödud. Enda kasuks muidugi on see, et peale kooli hea trenni minna, kuid paljudel ilmselt ajakava ei luba sellist paari tunnist auku. Siis ei jäägi muud üle kas hommikul varakult või õhtul. Eks siis tuleks kasutusele võtta rohelise tee ekstrakt või kofeiini tablett. Tõmbab korralikult käima ja annab selle vajaliku energia.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×