Jump to content
lea75

?Ärge sööge süsivesikuid peale kella? !? Kas vastab tõele?

Recommended Posts

Tagasi artikli juurde

Tänane teema on midagi sellist, millest oleme plaaninud kirjutada juba ammu aega. Tegemist on toitumispraktikas ringleva müüdiga, mis ei sure ega sure ja me kuuleme sellest koguaeg. ?Peale kella ?X??i ei tohiks enam süsivesikuid süüa, sest siis muutuvad need kõik keharasvaks?. Kui palju kordi me seda juttu kuulnud oleme? Kuuleme seda ja väga paljud arvavadki, et süsivesikuid ei tohikski mitte mingil juhul pärast kella 18.00, 19.00 või pärast 22.00 süüa. Siit tuleb ilmselt paljude jaoks suur uudis, kuna järgneva kirjutisega üritan tõestada, et süsivesikute söömine?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

No hea kui on ainult müüt, et pärast mingit kellaaega ei tohi süüa. Viimasel ajal on jäänud silma üldse kuidas tehakse suuri silma, et üldse juletakse süsivesikuid süüa või rasvu. Kohati on päris jubedalt asjad ikka käest ära läinud ja lihtsalt konkreetselt üritatakse süsivesikute ja rasvade tarbimine nii nulli saada kui võimalik. Vot selle peale ei oska tihti enam midagi kosta ka ilma, et ennast pärast lollina tundma ei panda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eks neid müüte leidub, paljud siiani usuvad, et söövast rasvast toitu või kas või süsivesikuid õhtul, siis... .

Asi on kaloraažis.

Tooks välja plussid kui enamuse süsivesikutest süüa just õhtu poole:

-kiirem rasvapõletus

-suurem täiskõhutunne

-suurem leptiini tase- hormoon, mis summutab söögiisu

-parem insuliini tundlikkus

-madalam veresuhkrutase

-serotoniin (neurotransmitter (reguleerib tuju, isu, und), parem uni

-eelduseks kasvuhormooni suurenenud tootlikkusele

Muudetud kasutaja eliviielo poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Üks asi on füsioloogia ja biokeemia, teine asi on puhtalt inimeste käitumine. Müüt on tekkinud ebakorrektsest asjaolude seostamisest. On tehtud hunnik uurimusi, mis käsitlevad inimeste söömisharjumusi ja teevad neist valesid järeldusi. Lihtsustatult seisnevad need enamasti selles, et küsitakse "Mis kell õhtul sööte?" ja "Kui palju kaalute?". Ja siis on arve kokku lugedes tehtud järeldus et kellaaja ja kehakaalu vahel on põhjuslik seos. Tegelik põhjuslik seos oli selles, et õhtused hilised sööjad kippusid üleüldse kogu kalorinormi ületama ja õhtuni hiline söök oli lihtsalt üks ekstra toidukord mida poleks enam vaja olnud.
Siiski, miks eriti naised kiidavad, et kui õhtul ei õgi, siis võtavad alla? Ja miks eriti shapingus rõhutati, et peale trenni ei tohi enam süüa? Sest on teada, et kui õhtul juba külmkapp avada, siis enam pidama ei saa. Aega laialt käes, telekast filmid jooksevad ja kauss muudkui tühjeneb. Parem kohe koju tulles hambad ära pesta ja vara magama minna. Ja juba järgmisel hommikul on kaalul rõõmsam number. Mis sest, et see ei ole öö jooksul põlenud 1 kilo rasva vaid on 1 kilo söömata jäetud toitu.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×