Jump to content
Reinart

Peep Reinart - Minu tegemised

Recommended Posts

Tere

Vahepeal on toimunud päris palju asju. Nii palju ,et ei teagi kohe kust alustada ja mida siia kirja panna. Elus on muutnud nii mõndagi ja tegemisi on küll ja veel. Vahepeal sai kolitud perenaisega maale. Tallinnast küll pisut kaugel aga mis seal salata. Mulle meeldib. Loomad, loodus, värske õhk ja kirsina tordil on väike jõusaal keldrikorrusel. Saab kõik vajaliku ära teha :) Eelistan muidugi päris saali aga kohati on päris mugav. Samuti saan sõita rattaga ilma, et peaksin fooride taga passima või muretsema, et keegi selga sõidab. Vahepeal sai peetud ka mu sünnipäev ja seda lausa nädal aega jutti :D Võib öelda, et lausa mitu tiiru. Kallis naine oli mulle terveks nädalaks üllatusi ja tegemisi välja mõelnud. Sai käidud Narva-Jõesuus puhkamas. Tartus lõõgastumas ja heade sõpradega pidu pandud. Süüa ja juua olen saanud kohati kahe mehe eest ja kaalunumber on ka vastav. Kui seni olin suutnud hoida ennast tagasi siis pean tunnistama, et eelneval nädalal andsin alla. Kui ikka isud ei kao, siis arvan, et tuleb neile järgi anda. Ilmselt pole seda teha mõistlik küll sellises mahus nagu mina aga paraku vedas iseloom mind see nädal alt :D Täna hommikune kaal siis 78 kg. Nüüd tööl tagasi olles saab oma rütmi tagasi ja olen enam kui kindel , et see kaalunumber nädala jooksul, ilma erilise pingutuseta normaliseerub.

Hoolimata kõikidest pidustustest ei jäänud tegemata ükski trenn. Sai tehtud trenni nii sünnipäeva päeval Spartas, jaanilaupäeval Narva-Jõesuu Spas ja jaanipäeval Tartu Ülikooli Akadeemilises spordiklubis. Siiani olen treeninud ilma mingi kavata. Peaasi, et kõik lihasgrupid mingi koormuse kätte saavad ja puhtalt tunde järgi. Jõud on suurmalt jaolt taastunud. Võiks isegi öelda, et parimate päevade tasemele. Sellise kaalu juures oleks imelik ka kui nõrk oleks :D Üldiselt tunnen ennast väga hästi. Pole küll vereproove andnud aga tunnen, et keha on jõudsalt taastunud. Mõtlen ka võistlustest kuid paljas mõte ettevalmistusest kui sellisest ei eruta veel karavõrdki. Isu dieeditada tuleb tagasi, selles ma olen kindel aga hetkel on see kõik veel liiga värskelt meeles.

Alates tänasest hakkan tegema ka kindla süsteemi järgi trenni. Pikemalt seda siia kirja ei hakka panema aga see teeb nädalas 5 kangitrenni. Rõhun mõnda aega lühematele trennidele ja väiksematele mahtudele. Aeroobset ei ole samuti unustanud aga seda teen vabadel päevadel. Ideaalsed tingimused on selle jaoks olemas ja valikuvariante palju. Lisandid on ka nüüd tähtsal kohal ja hakkan neid ka järjest rohkem manustama. Trenni ajal on endiselt asendamatu BCAA XPLODE, peale trenni läheb tiramisu maitsega Whey Protein Complex. Enne magamaminekut nagu ikka Tauriin, Arginiin, MZB. Samuti on endiselt toidulaual King of Spades. Ei ole midagi öelda, asi töötab.

Praeguseks kõik. Panen mõned pildid ka ilmestamaks juttu.

Kalli naisega Narva-Jõesuus

post-19003-0-43983600-1435564043_thumb.j

post-19003-0-67900500-1435564091_thumb.j

Selgitamaks kaalutõusu.

post-19003-0-66359700-1435564127_thumb.j

post-19003-0-83048500-1435564157_thumb.j

Veel Narva-Jõesuu. Põsed on juba punnis :D

post-19003-0-92952400-1435564234_thumb.j

Tartu trenni selfie ;)

post-19003-0-22403300-1435564324_thumb.j

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väike kokkuvõte vahepeal toimunust.

Alustuseks veidi siis toitumisest. Võistlused olid juba päris tükk aega tagasi aga isudest olen alles hiljuti lahti saanud. Kuidas? Sellest kirjutan natukene hiljem. Kõige pealt sellest miks need isud nii kaua veel kestsid. Proovisin mis ma proovisin seda kaalu hoida madalal. Sõin liiga vähe. Terve töönädala hoidsin teadlikult tagasi ja kui nädalavahetus kätte jõudis siis läksin ikka peast lolliks. Söömasööst kestab mõnikord 2 päeva jutti ja siis läheb valimatult suhu kõike. Suhkrusõltuvus on kerge tekkima. Arvan, et nüüd olen leidnud sellele lahenduse. Mis seal salata, kaal on kõrge. Samas jõud on parimate päevade tasemel. Mõnes harjutuses olen tugevam kui kunagi varem. Siin väike stiilinäide sellest, et vaikselt hakkab jõud taastuma.

Nüüd siis sellest,kuidas olen oma toitumist muutnud ja isud kontrolli alla saanud. Ega siin midagi uut pole. Kui varasemalt olen söönud valgud ,süsivesikud ja vähe rasvu. Siis nüüd on valgud, rasvad ja vähe süsivesikuid. Selliselt ei kõigu mu veresuhkur ja igasugused isud on imekombel kadunud. Pole viimase kahe nädala jooksul söönud ühtegi teravilja, puuvilja (va. avokaado) ega kartulit. Midagi arvutanud pole aga peas numbreid kokku lüües arvan, et päevas üle 50 grammi süsivesikuid ei söö. Need tulevad siis salatist,köögiviljadest,marjadest. Veidi tuleb veel piimatoodetest ja pähklitest aga see on minimaalne. Suurema osa süsikaid tarbingi enne magama minekut. Öösel võib veresuhukur teha mida tahab. Ei ole välistatud, et hakkan lisama ka bataati ja kartulit enne magamaminekut ja sööma mõnda madalama glükeemilise indeksiga puuvilja. Hetkel olen selle jaoks veel liiga paks. Vähemalt enda arust. Kindel on see, et hommikuid enam süsivesiku litakaga ei alusta. Enne magama minekut tundub hetkel loogiline ja parim variant.

Tavaline päev algab ahjuomletiga, mis on eelnevalt mitmeks päevaks valmis tehtud. Sinna sisse läheb siis munad,spinat,lõhe ja peale juust. Enne lõunat on kohupiim pähklite ja mustikatega. Lõunaks on liha,avokaado ja kookosrasvas küpsetatud brokkoli,lillkapsas või brüsseli kapsas. Enne trenni joon mega strong protein, peale trenni whey protein complex. Õhtusöök on mul kaheosaline. Liha ja salat (hapukoorega) ja magustoiduks rasvasem kodujuust kuhu segan sisse maasikaid,mustikaid,erinevaid pähkleid ,cocovi kakaod ja vahest ka maapähklivõid.

Praegu selliselt asi toimib. Kaal tasapisi normaliseerub. Nii uskumatu kui see ka pole siis kõht on täis :D Endalegi üllatuseks on energiat küllalt ja kui varem suhtusin väga skeptliselt sellisesse toitumisse siis nüüd pean oma sõnu sööma. Igatahes praegu talitan selliselt. Kuna sügisel ei võistle siis on paras aeg katsetamiseks.

Mõned näited siis .

post-19003-0-06709400-1437985934_thumb.j

post-19003-0-20559200-1437986113_thumb.j

Trenni koha pealt nii palju, et teen 5 kangitrenni nädalas. Rohkem tambin ikka rinda ja selga . Need on siis 2 korda nädalas. Jalad, käed teen korra nädalas läbi. Jõudu on ja teha on mõnus. Korra nädalas on ka mõni pikem ratta või jooksutiir kui põlved lubavad.

Hetkel kõik. Järgmine nädal kirjutan ehk vähe pikemalt oma lisanditest ja teen teile väikse poes käigu video :) Saate näha mida Peep Reinart poest ostab :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Midagi arvutanud pole aga peas numbreid kokku lüües arvan, et päevas üle 50 grammi süsivesikuid ei söö.

Mida Otsus sellest arvab, kes soovitab kaalu alandamisel süsivesikuid 400g süüa? :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mida Otsus sellest arvab, kes soovitab kaalu alandamisel süsivesikuid 400g süüa? :D

Kui ma nüüd ausalt ütlen siis pole sellel teemal temaga konsulteerinud :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Peep, kas Sa kavatsedki niimoodi toituma hakata või pigem lihtsalt katsetad hetkel, kuidas toimib?

Jõudu

Hetkel tundub, et selline toitumine mulle sobib. Nagu eelnevalt mainitud siis hetkel asi töötab. Kaalunumber tasapisi langeb, isud on väiksemad nii et, hetkel ei näe põhjust teisiti talitada. Enne unustasin kirjutada, et korra nädalas ilmselt söön ka suurema koguse süsivesikuid aga seda alles siis, kui olen saanud kaalu soovitud vahemikku. Kindlasti teen sellise laadimise, päeva viimase söögikorrana ja kasutan selleks puhtaid allikaid.

Kui tulla su küsimuse juurde tagasi, siis praegu on see veel kõik uus ja katsetamisel. Algus on aga paljulubav ja paistab sedamoodi, et jään pikemaks selle suuna juurde püsima.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ise üritasin samuti mingi aeg ketogeenset dieeti pidada, kuid sellega läks sooritusvõime samuti aknast välja. Sul on muidugi ilmselt valkude osakaal liiga suur, et seda ketogeenseks dieediks lugeda, kuid suhteliselt sarnane.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tegelikult polegi eesmärk ketoosi tekitada. Selleks,et ketoos saaks tekkida peaksin jah, oluliselt vähem valku sööma. Minul on valku kindlasti rohkem kui tegelikult vajan. Maks töötleb selle omakorda glükoosiks. Nii et, pigem on tegemist lihtsalt LCHF suunaga.

Sooritusvõime ja energiapuuduse üle ei kurda :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väike küsimus veel ka küki kohta. Panin tähele, et teed kükki ilma vöö ja sidemeteta. Mis Sa arvad, kui paneksid selle paksu vöö peale, kas teeksid 160 kg/ 170 kg ehk 2-3x?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väike küsimus veel ka küki kohta. Panin tähele, et teed kükki ilma vöö ja sidemeteta. Mis Sa arvad, kui paneksid selle paksu vöö peale, kas teeksid 160 kg/ 170 kg ehk 2-3x?

Kui ma õigesti mäletan siis eelmine suvi 80 kg kaaludes kükkisin 160x5. Vöö ja sidemete kohta ei oska midagi öelda. Pole kunagi kasutanud ja arvan, et ei oska nendest erilist kasu lõigata.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olen ise tiksunud-taastunud pea aasta sama toitumisega ja mulle ka sobib enim! Toitumine on väga individuaalne teema ja mul töökollektiivis kõrval inimene, kelle 80% päevasest kaloraažist tuleb süsivesikutest -vorm hea, energiat palju ja veespordi alal tugevad tulemused. Kui mina söön tatragaletti maapähklivõiga, siis tema kõrval musta leiba meega...igaühele oma. Hea, et leidsid endale kõige õigema!

Kuna sinu trennid on oluliselt raskemad ja intensiivsemad, siis ma arvan, et tark oleks mingi aeg tõesti "carb load"imist tegema hakata. Nii palju kui olen ingliskeelsetes blogides uurinud, siis selline variant on üsna levinud ja kuna ise üritan ka uuesti karmimate trennidega alustada, siis tunnen, et üks korralik laks nädalas kuluks ära küll.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mõni aeg tagasi lubasin kirjutada toidulisanditest. Käesolevas kirjutises kirjutangi, milliseid lisandeid tarbin, olen tarbinud ja mida soovitaksin tarbida.

Alustama peaksin siinkohal siis kõige lihtsamast. Nagu ka paljudel teistel, oli minu esimeseks toidulisandiks kõige lihtsam vadakuvalk. Mäletan väga hästi seda tunnet,mis mind valdas kui oma esimese tünni kätte sain. Mõtlesin, et nüüd hakkab lihas palju kergemini kasvama ja kogu eelnev aeg mil sõin riietusruumis kohupiima oli ainult sissejuhatus. Eneseusku ja motivatsiooni andis see pulbrike juurde kõvasti :D. Kui nüüd tagantjärele mõtlema hakata siis eks ta üks paras poisikese sinisilmne unistus oli. Mingi ime asi see valgupulber nüüd küll ei ole aga oma koht on tal mu menüüs sellest ajast saadik, kui oma esimese vadaku konsentraadi sain.

Esiteks on valgupulber ääretult mugav lahendus. Peale trenni on ta minu jaoks asendamatu nii dieedil olles kui hooajavälisel ajal. Samuti saab valgupulbrit kasutada toitude valmistamisel. Näiteks lisada veidi tuimale kodujuustule või kohupiimale, teha pannkooke või lihtsalt segada endale üks sheik kiiremal ajal. Võimalusi on mitmeid ja kokandus fantaasia hakkab tööle eriti just dieedi ajal.

Soovitan kõigile tõsistele treenijatele ja inimestele, kes ei ole võimelised oma päevast valgukogust täis sööma.

Endal on juba pikemat aega kasutuses http://fitshop.fitness.ee/proteiinid-valgud/1/readmore/394/Whey-Protein-Complex--/ Tiramisu maitse on minu arust parim. Seda joon peale trenni. 35 grammi pulbrit. Rohkemaks ei ole vajadust kui lähete peale trenni korraliku sööki sööma. Väike soovitus veel. Ärge pange sheikerit ääreni vett täis. Piisab täiesti 150-200 ml veest. Seda parem jääb konsistents ja maitse.

Teine valgupulber mida peale trenni küll ei joo aga kasutan toitude sees on http://fitshop.fitness.ee/proteiinid-valgud/1/readmore/496/Mega-Strong-Protein-700g/ - hetkel on kasutuses vanilje maitse. Hea neutraalne ja sobib nii maitsestamata jogurtiga segamiseks ,kodujuustu,kohupiima jne. Võimalusi on mitmeid.

Teine, minu jaoks asendamatu toidulisand on hargnenud ahelaga aminohapped ehk BCAA. See ei ole alati minu jaoks tähtis olnud ja võib öelda, et olen selle enda jaoks avastanud palju hiljem kui nii mõnegi teise. Suhtusin sellese väga skeptiliselt aga praegu pean seda enda jaoks üheks oluliseimaks. Olen korduvalt ennegi maininud, et enam ei kujutaks kangitrenne ilma antud lisandita ettegi. Kui joon trenni ajal BCAA-d tunnen ennast tugevamana, jõudu jätkub ka trenni lõpuni ja suutlikus on suurem. Olen lugenud palju uurimusi ja artikleid ja leidnud palju aspekte, mis on mind antud toidulisandi kasulikuses veennud. Toon siin välja, enda arust mõned tähtsamad.

1. Leutsiin on number üks aminohape mis aitab valgusünteesile kaasa ja kaitseb lihaseid lõhustumise eest.

2. Vähendab lihasvalu ja aitab omakorda kaasa taastumisele

3. BCAA parandab insuliini tundlikust

Ise kasutan antud toodet http://fitshop.fitness.ee/aminohapped-kompleksid/0/readmore/47/BCAA-Xplode%E2%84%A2/ maitsed meeldivad mulle kõik. Õnneks on valikuid mitmeid ja saab vahetada. Antud tootele on lisatud ka vitamiin B6 ,mis omakorda aitab valkude ja aminohapete ainevahtusele kaasa.

Kolmas lisand – üks mu absoluutseid lemmikuid. King of Spades J http://fitshop.fitness.ee/testosteroon/0/readmore/1153/ . Kõik me teame, et naturaalsed testosterooni tõstjad ei tõsta testosterooni nii kõrgele, et sellest lihaskasvule mingit ulmelist kasu oleks. Samas, kui on võimalik tõsta see tase naturaalselt maksimumi lähedale siis ma ei näe põhjust seda mitte teha. Väga tähtis on siinkohal see, et kas sa ise ka usud seda või mitte. Kui usud, et su testo tase on kõrgem siis see on juba pool võitu. Igaljuhul julgen seda soovitada ja ütlen, et mina olen sellest abi saanud. Peale viimast võistlushooaega olen seda põhimõtteliselt ilma vahedeta tarbinud ja julgen väita, et see töötab 100 % . Olen kõikide koostisosade tähtsusest ja mõjudest organismile üksipulki läbi uurinud ja mis ma oskan öelda. Uurimused on mind veennud.

Neljandaks väga oluline toidulisand on minu jaoks Omega 3 http://fitshop.fitness.ee/figuuritooted_rasvapoletajad/2/readmore/85/Gold-Omega-/

Miks ? Miks mitte? Nii EPA kui DHA rasvhapped omavad organismile väga palju kasulikke toimeid ,et oleks lollus jätta need kasutamata. Söön küll nädalas päris mitu korda lõhet,forelli,heeringat ja lisan kohupiimale chia seemneid, kuid pean vajalikuks võtta juurde mõned omega 3 kapslid.

Toetab südame tööd, vähendab põletikke, alandab vererõhku ,aitab nahaprobleemide korral jnejne.

Veel tasuks ära märkida, et enamus meist ei pööra absoluutselt tähelepanu omega 3 rasvade ja omega 6 rasvade vahekorrale. See vahekord ei tohiks olla suurem kui 1 : 4 . Mitte ,et omega 6 rasvhapped meile meile tingimata halvad oleks aga asi peab olema tasakaalus.

Viiendaks – vana hea kreatiin. Olgu ta siis monohüdraat või mõni muu vorm. Ilmselt enim uuritud toidulisand ja üks populaarsemaid maailmas. Miks ta minu pingereas alles viies on ? Lihtsalt eelpool mainitud asjad on minu arust tähtsamad. Paljud väidavad saavat kreatiinist väga palju kasu. Nii mõnedki ütlevad, et ei tee mingit vahet . Mina isiklikult saan kreatiini mõjust aru siis, kui olen lõpetanud võtmise. Maksimaalne jõud veidi langeb ja plahvatuslikus samuti. Niisiis, soovitan võtta kõigil kes soovivad kiirendada taastumist ja suurendada jõudu. Minul oli ta peale valgupulbrit üks esimesi lisandeid ja arvan, et kõik kes kaaluvad toidulisandite kasutamist, võiksid esimese asjana mõelda just kreatiini peale. Kuna tegemist on suhteliselt odava toidulisandiga millel on ka reaalset kasu tõestavad uuringud taga ,siis miks mitte.

Ise olen jäänud püsima antud toote peale http://fitshop.fitness.ee/kreatiinid/0/readmore/444/ . Miks mitte kasutada ka tavalist monuhüdraati aga mulle meeldib kapslimajandus. Mugavus eelkõige.

post-19003-0-03850800-1439892753_thumb.j

Jätkub.....

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mul oli BCAAga sama asi, et enne kui ise ei proovinud, olin väga skeptiline. Mul BCAAga on selline asi, et trenn on küll läbi, aga tahaks midagi veel teha, sest nagu jõuaks.

Omega3 perfektne suhe peaks olema 1:2, aga tänapäeval on see inimestel 1:30 - 1:60. :D Mitu grammi ise tarbid omega3 lisaks? Taimse omega3 peaks see olema, et ainult 3% inimkonnast suudab seda omastada. Ise ei ole seda uurinud, aga seda rääkis mulle arsti tudeng.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mul oli BCAAga sama asi, et enne kui ise ei proovinud, olin väga skeptiline. Mul BCAAga on selline asi, et trenn on küll läbi, aga tahaks midagi veel teha, sest nagu jõuaks.

Omega3 perfektne suhe peaks olema 1:2, aga tänapäeval on see inimestel 1:30 - 1:60. :D Mitu grammi ise tarbid omega3 lisaks? Taimse omega3 peaks see olema, et ainult 3% inimkonnast suudab seda omastada. Ise ei ole seda uurinud, aga seda rääkis mulle arsti tudeng.

Kuule võtan 2-4 kapslit lisaks päeva peale. Kuna praegu rasv/valk toidu peal siis lõhe ja heeringas on väga tihti menüüs. Seda taimse Omega 3 teemat kuulen tegelikult esimest korda. Peab uurima.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

BCAA-ta trenni ei kujuta tõesti enam ette. Nagu Sarge ütles, tuhhi on trenni lõpuni!

Ma julgeks siin soovitata veel tauriini. Annab hea keskendumise ja on väga odav kaup

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

jätkan oma pingereaga...

http://fitshop.fitness.ee/vitamiinid-ja-mineraalained/0/readmore/97/

MZB - Tegemist on lisandiga, mida tarbin aastaringselt ja mille kasulikusest ei tahaks enam loobuda.

Alustama peaks siis sellest, et sisaldab tsinki, mis on minu jaoks üks üks tähtsamaid mineraalaineid.

1. Tsink on number üks mineraal, testosterooni tootmise koha pealt.

2. Tsink kaitseb keha üleliigse östrogeeni vastu

3. Kaitseb eesnäärme probleemide eest.

4. Tugevdab immuunsüsteemi ja võimaldab tugevamaid treeninguid teha.

Magneesiumil on meie organismile nii palju kasulike toimeid, et kui neid siin kõiki lahti kirjutama hakata saaks sellest eraldi teema teha. Toon välja mõned enda jaoks olulisemad.

1. Südame ja vereringe talitus

2. Ainevahetuse töö

3. Hoiab ära lihaskrampe

4. Vererõhk

5. Liigesed

6. Nahk

7. Lõõgastumine ja hea uni

Kolmas komponent on siis vitamiin B6

1. Jällegi , aminohapete ja valkude transpordiks

2. Süsivesikute , valkude ,rasvade lõhustamiseks ja kasutamiseks

3. Punaste vereliblede moodustumiseks

4. Glükogeenist energia tootmiseks

5. Mineraalainete imendumiseks

Niisiis, tegemist pole ainult sportlastele mõeldud toidulisandiga. Selleks, et tagada normaalne tervis ja organismi toimine on tegemist väga olulise toidulisandiga. Sportlasele muidugi asendamatu, sest tugevate treeningutega kaasneb ka suurenenud vajadus. Tavatoidust ka kõike keeruline kätte saada. Ise võtan 2 kapslit enne magama minekut.

Toon veel välja 2 aminohapet mida pean enda jaoks tähtsaks ja mida võtan samuti aastaringselt. Enne magama minekut.

Nendeks on Arginiin ja Tauriin.

http://fitshop.fitness.ee/aminohapped-uksikud/0/readmore/441/AAKG-1250-Extreme-Mega-Caps/

http://fitshop.fitness.ee/aminohapped-uksikud/0/readmore/755/

Miks võtan mina arginiini ? Miks on inimestel üldse vaja arginiini?

Alustame siis põhilisest, keha kasutab arginiini lämmastikoksiidi tootmiseks. Lõõgastab veresooni, parandab vereringet ja omab tähtsat rolli kogu südame- veresoonkonna toimimises. Arginiini on vaja paljude hormoonide vabastamiseks. Näiteks kasvuhormoon - mis on kulturistile just väga oluline. Samuti osaleb arginiin insuliini tootmises ja aitab haavade paranemisele kaasa.

Lisan veel, et kui veel eraldi arginiini ei võtnud oli mul probleemiks käte suremine. Enam seda ei esine.

TAURIIN - Nagu eelpool TarmoP mainis on tegemist päris odava aminohappega. Kasutegureid on selle raha eest küll ja veel. Toon välja jälle minu jaoks olulisemad.

1. Vajalik närvisüsteemi arenguks ja talituseks

2. Parandab nägemist

3. Aitab toidurasvadel seedida

4. Vähendab kortisooli

5. Omab rahustavat toimet, seeläbi parandab unekvaliteeti.

Ise võtan 2 kapslit enne magama minekut.

Viimasena toon välja kõige lihtsama multivitamiini ,mineraalaine kompleksi - http://fitshop.fitness.ee/vitamiinid-ja-mineraalained/0/readmore/106/

Pean tunnistama, et ise seda aastaringselt ei tarbi. Pigem talvel ja siis kui olen võistlusteks ettevalmistumas. Siis on toidulaud kesisem ja võimalus, et toitumises tekivad tühimikud. Muidugi arvan, et parim lahendus oleks saada kõik võimalikud vitamiini, mineraalid toidust. Paraku ei ole see tihtilugu võimalik ja kõik mida sööme ei pruugi olla kvaliteetne ja paljudest toitudest võib jääda nii mõndagi imendumata.

Mis puudutab antud toodet siis kogused on tõsisele sportlasele. Kes soovib, et millestki puudu ei jääks. Soovitan igaljuhul !

Praeguseks kõik. Kindlasti on veel lisandeid mida siin välja ei toonud, näiteks Beeta- Alaniin - mida pean ka päris heaks toidulisandiks. Tõin välja enda jaoks tähtsamad ja oluliseimad. See on puhtalt minu arvamus ja põhineb isiklikel kogemustel. Loodan, et tegin mõnel inimesel otsustamise lihtsamaks. Mida võtta, mida jätta :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mind hakkas just huvitama see, et kui sa võtad päeva jooksul päris palju erinevaid tablette, siis millal sa seda teed ja kas sellel on ka mingisugust vahet, millal võtta? Näiteks kas kõik korraga enne magama minekut või näiteks jaotad päeva peale ära ja pärast söögikordasid?

Küsimus ka kreatiini kohta: kui kreatiini kapslitena tarbida, kas siis ei pea tegema laadimiskuuri, nagu näiteks sellel tootel puhul: http://fitshop.fitness.ee/kreatiinid/0/readmore/40/Creatine(300g)/

Kui kaua seda toodet tarbida, mida sina hetkel? Kuidas tarbida trennivabadel päevadel ja kui pikk peaks paus olema kreatiinikuuride vahel?

Parimat,
G.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Enamus kapsleid võtan enne magamaminekut. Hommikul ainult Omega 3 ja kreatiin. Mina pole kreatiini mitte kunagi laadinud. See käib nii monuhüdraadi kui ka muude vormide kohta. Ei pea seda vajalikuks.

Mis puudutab pause ja võtmis perioode siis üldjuhul võtan kreatiini aastaringselt. Peale võistlusi jätan ehk mõneks nädalaks välja.

Millal kreatiini võtta ? Minu arust pole vahet. Võtan hommikul ja enne magama minekut. Trennivabal päeval samuti.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tervist.

Panen siia vahepeal mõned read kirja. Millega olen tegelenud. Ütlen ausalt, ajad on kiired. Tegemisi on väga palju ja tundub, et 24 tunnist ööpäevas jääb väheks. Iga päev peab vaatama kalendrisse ja nuputama millal kuskil jõuab käia ja millal midagi teha. Trennid on vaja ära teha, maksku mis maksab. Tööl on vaja käia. Nädalavahetusel on ja oli treenerikoolitus. Pühapäeval on bikiini lahtised kus toimetan lavakohtunikuna. Lisaks kõigele on käimas korteri kapitaalremont mis röövib ka omajagu aega, jõudu ja närve. Ütleme nii, et igav ei hakka :D Kes teeb, see jõuab.

Võtan kiirelt kokku ka sporditeemad. Trenni teen hetkel päris lihtsa süsteemi järgi.

E – Reie nelipea(4) + säär(2) + kõht(2)

T- Rind(4) + Triits(3) + säär(1) + kõht(1)

K- kangivaba ( mingi muu liigutamine)

N- Selg(5) + biitseps(2) + säär(2) + kõht(2)

R- Reie kakspea(3) + tuhar(2)+ säär(1) + kõht(1)

L- Õlg(4) + trapets(1)+ rind(2)+ selg (1)+ kõht (2)

P- kangivaba ( mingi muu liigutamine)

Sulgudes siis tööseeriate arv. Ega siin pikalt midagi kommenteerida pole. Mõtlete kindalsti, et miks nii palju säärt ja kõhtu. Miks mitte. Proovima peab ja kaotada pole sellest midagi kui mingi periood selliselt treenida. Jala lõin lahku, sest muidu venib see trenn kahe tunniseks ja tahtsin lihtsalt koormust ühtlasemalt nädala peale jaotada. Kangivabadel päevadel üritan ikkagi teha midagi muud. Sõita ratast, teha jooksu vms. Eelmine kolmapäev tuletasin vanu aegu meelde ja tassisin mõned tunnid 25kg segukotte viiendale ja magustoiduks veel kipsplaate. Muus osas olen läinud rohkem selle HIIT kardio suunas. Saab teha väga edukalt nii ratta peal kui jooksulindil. Oleks ainult aega rohkem olla päris sportlane. Päris sportlase all pean silmas seda, et tahaks teha kahte täiesti eraldi trenni päevas. Hommikul aeroobset ja õhtul kangi või siis vastupidi. Paraku elutempo seda praegu ei luba aga loodan, et üks päev on see võimalik.

Natuke siis ühest valusast teemast ka. Nimelt kehakaal ja toitumine. Mis ma oskan öelda. Oma eluaja jooksul ma veel nii palju kaalunud pole. Numbrid on stabiilselt üle 80 kg. Ütlen ausalt, peegelpilt ei meeldi. Samas, jõunäitajad on elu parimad ja paistab, et veel tuleb juurde. Kaal on suur, mitte selle pärast, et nüüd meeletult sööksin. Pigem hoian ikka tagasi. Kaloraaz on suhtliselt madal aga see on kõik tänu sellele, et tegin oma ainevahetusele eelmise dieediga ikka väga kõvasti liiga. Oma lollus, mis teha. Nüüd üritangi lihtsalt suure liikumisega seda ainevahetust kiirendada ja loodan, et organism ja kehakaal aja jooksul normaliseeruvad. Kui vahepeal loobusin täielikult süsivesikutest siis päris kiiresti sain aru, et kui midagi endale täielikult keelata siis ei ole see asi õige. Kui mõtlesin, et täna annan siis midagi peale siis oli väga lihtne, ennast ikkagi üle süüa. Nüüd siis hakkasin kehale jälle tutvustama süsikaid ja tõmbasin rasvu pisut vähemaks. Saab näha.... Võibolla olen varsti 90 kg. Kaloreid olen peas arvutanud ja selliste numbritega oleksin 2 aastat tagasi nälga surnud. Ütlen ausalt, et praegugi kirjutades on kõht tühi. Mis siin ikka, proovin kulutust suurendada ja ka toidukoguseid. Tasa ja targu. Ehk läheb masinavärk jälle mingi hetk normaalseks. Vähemalt loodan kogu südamest, sest tahe lavalaudadele astuda on meeletu ja motivatsioonist pole mul absoluutselt puudust. Kogu see sügishooaja algus ärritab mind. Ütlen ausalt, olen teie kõige peale kade, kes te nüüd laval saate käia ja kes juba käinud. Natuke lohutab asjaolu, et on tekkinud üks päris tubli õpilane. Kellel erinevalt minust, organism töötab laitmatult ja lausa lust on vaadata kuidas inimene päevadega järjest paremaks muutub. Teda näete ka oktoobri lõpus Rannafitnessis võistlemas.

Praeguseks kõik. Kui kellelgi mingeid küsimusi minu treeningkava kohta või millegi muu kohta siis vastan meeleldi J

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui suurendad kulutust ja toidukoguseid võrdselt siis pole ju efekti ainevahetuse turgutamisele?! Hulluks ei tasu ka rabeleda vaid selleks, et rohkem süüa saaks. Iganädalaselt tõsta meeletult pika perioodi vältel (6-12 kuud) süskarite arvelt (ca 10-15g nädalas). Minu mõtted, edu! :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui suurendad kulutust ja toidukoguseid võrdselt siis pole ju efekti ainevahetuse turgutamisele?! Hulluks ei tasu ka rabeleda vaid selleks, et rohkem süüa saaks. Iganädalaselt tõsta meeletult pika perioodi vältel (6-12 kuud) süskarite arvelt (ca 10-15g nädalas). Minu mõtted, edu! :)

No ütleme siis nii, et see kaloraaz millega hetkel toimetan ei paranda seda ainevahtust sugugi. Organism on harjunud vähe peale saama ja muutunud liialt ökonoomseks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Külaline
Teema on suletud.

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×