Jump to content
martinkink

Kuidas sööd kiivit?

Recommended Posts

Uuriks siis inimeste toitumisharjumuste kohta. Kuidas sa sööd sellist vilja nagu kiivi? Võimalusi on kindlasti erinevaid ja ka harjumusi samapalju. Tekkis puhtinimlik huvi ^_^

post-29847-0-50776400-1404220682_thumb.j

Kas sööd koorega lihtsalt kõik ära?

Kas lõikad pooleks ja sööd lusikaga?

Kas koorid ära ja sööd siis?

Sööd ainult siis kui on kuskil toidus (salatis, koogis, magustoidus)

Või on sul mingi veel põnevam viis seda puuvilja süüa. :o

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Loikan pooleks ja soon lusikaga seest tyhaks. Nii kaua kuni enam keelt ei tunne. Ykshaval ei viitsi lusikat maarida, kui juba, siis terve pakk korraga.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pesen ära ja söön nagu õuna. Kõva jupi jätan alles. :P

Ma hakkasin sõjaväes nii sööma. Kellel seal oli aega mingi lusikaga jännata, veel vähem koorida. Läks ka nagu õuna

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kiivi koort ei tasu süüa. Vähemalt nii ütleb Zilmer oma raamatus.

Paljude puuviljade koort ei soovitata süüa, sest nendes on nii palju kemikaale. Samas paljud ained ongi koore see, mida viljalihas ei ole. Võta nüüd kinni.

Korralikult viljad vee all üle pesta ei juhtu meiega midagi ma usun, pigem kasu kui kahju ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

põmst võib apelsini ja arbuusi ka koorega süüa - vabad kodanikud vabal maal :)

ise söön kas lusiaga või siis koorin ära ja siis söön. ja enamasti söön hommikusalatis koos rohelise kraami ja liha v munaga.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Räägi meile ka ;)

Rääkigu parem see, kes ütleb, et õunaseemned ei ole söögikõlbulikud, kuna "nad peavad end kaitsma".

Kas kõrvitsaseemned samuti?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See ei ole parim teadmiste allikas aga esialgu piisav :

http://www.livestrong.com/article/441376-can-you-eat-the-skin-of-a-kiwi-fruit/

The skin of a kiwi is completely edible – in fact, consuming the fuzzy outer shell actually makes the fruit more nutritious. The skin of a kiwifruit contains fiber and vitamin C.

------------------------------------------

The amount of amygdaline contained in apple seeds is tiny, and the seed must be chewed up to release the substance.

Lisaks huvitav mõte:

..it takes a half cup of seeds pre ground and consumed all at once. in small amounts like 1 or 2 apples the chemical has been shown by some studies to possibly have cancer fighting properties.

- aga jäägugi see rubriiki "huvitav".

" I saw a Malaysian colleague a eat a whole apple (w/o the stem) in grad school 25 years ago. At first I thought he was crazy. Then, I realized I was the crazy one. " ;)

Muudetud kasutaja MaPo poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

here we go, pseutoteadus fullgas.

Selle kroonilise vastuvaidlemise puhul parem lisa oma lingid ja uurimused, mis tõestavad vastupidist (nii nagu sa teistelt kogu aeg nõuad). Teemast teemasse peale uue nimega liitumist üks jauramine käib, raske elu. Vähem möla rohkem sporti.

Edit, näe tulid isegi miskid lingid.

Päris tihti poest ostetud õunte puhul südamik hallitab sees, seemned seal samas.

Muudetud kasutaja FitMan poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ning arbuus - rohelise osa kasutamist propageeritakse teatud ringkondades juba mõnda aega.

http://www.livestrong.com/article/408893-benefits-of-watermelon-rinds/

Selle pulli olen isegi läbi teinud. Koore läbi saumikseri purustanud ja mahla ära joonud. Ideaalne kompostimaterjal + maitse oli sama nagu tavalisel arbuusil.

Seemned on tõesti ühed parimatest, kus sees palju aineid vägagi kontsentreeritult (kõrvitsa, seesami, lina, puuviljade). Teevad ka pähklitele silmad ette. Kuigi pähklid juba vohavad kasulikest ainetest. Seemned veelgi paremad. Apelsini koores oli vist ca 200% C-vitamiini kui apelsini viljalihas. Ega seda niisama ei riivita toitude sisse ja annab metsiku maitse. Väga kontsentreeritud värk.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Selle pulli olen isegi läbi teinud. Koore läbi saumikseri purustanud ja mahla ära joonud. Ideaalne kompostimaterjal + maitse oli sama nagu tavalisel arbuusil.

Seemned on tõesti ühed parimatest, kus sees palju aineid vägagi kontsentreeritult (kõrvitsa, seesami, lina, puuviljade). Teevad ka pähklitele silmad ette. Kuigi pähklid juba vohavad kasulikest ainetest. Seemned veelgi paremad. Apelsini koores oli vist ca 200% C-vitamiini kui apelsini viljalihas. Ega seda niisama ei riivita toitude sisse ja annab metsiku maitse. Väga kontsentreeritud värk.

Sidrunit näiteks ma söön koos koorega. Viilutan ära ja söön. See mõru sobib väga hästi kokku hapuga. :) Eks ma olen natukene teistsugune sööja ka, sest sibulat ma söön ka nagu õuna - lapsest saati nii teinud. :D Kui tuttavad külla meile tulid ja nägid kuidas me vennaga sibulat sõime, siis olid silmad suured peas teistel. :P

Kui apelsini pakutakse sünnipäevalaudadel, siis ka üldjuhul viilutatult ja siis söön ka koos koorega.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Selle kroonilise vastuvaidlemise puhul parem lisa oma lingid ja uurimused, mis tõestavad vastupidist (nii nagu sa teistelt kogu aeg nõuad). Teemast teemasse peale uue nimega liitumist üks jauramine käib, raske elu. Vähem möla rohkem sporti.

Edit, näe tulid isegi miskid lingid.

Päris tihti poest ostetud õunte puhul südamik hallitab sees, seemned seal samas.

Ku*** võtaks, miks ei peaks vaidlema, kui totaalset jama aetakse. Ole siis sina see tõeline eestlane, ole vait, nooguta kaasa ja spordi aga kuni ...

ja ole hea, palu kõigepealt millegi väitjal oma sõnade kinnituseks midagigi. Asjalik kriitika ei tohiks küll kedagi rivist välja lüüa. Eriti veel tugevaid spordikutte.

hea töö , Kink!

Muudetud kasutaja MaPo poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

hmh, samas tasub vahel ka lugeda, mida kirjutatakse / kuulata, mida räägitakse, mitte kogu aeg igaks juhuks nähtamatu vastasega poksida.

see on ammu teada, et arbuusi ja apelsini koor pole mitte ainult söödavad, vaid ka kasulikud (no apelsini puhul peab silmas pidama, et ei oleks selle koores sisalduvate eeterlike õlidega probleeme). küll aga ei ole neid reeglina (sic!) väga mõnus järada ja sisu on hoopis maitsvam.

samas võib igaüks valida, kuidas sööb. mõned söövad kartuleid ka koos koorega (ja palun siit nüüd mitte jälle välja lugeda, nagu see kuidagi vale oleks, eksole), maitse asi. ja ntx sülti keetes pannaksegi sibul ka koos koorega.

igaüks teeb ja sööb nii, nagu talle sobib.

mde, tõeline eestlane ei ole vait. s.t. vait on ta küll, kuid reaalelus. selja taga ja netis tavaliselt vaidleb ja poksib nagu takkus kana :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ja maheapelsini koort tarvitan ma ka toiduks, reeglina küll sukaadi ja moosi kujul. teades aga, kuidas ja millega tavaapelsine pritsitakse, ei sunni mind nende koort miski sööma.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

mde, tõeline eestlane ei ole vait. s.t. vait on ta küll, kuid reaalelus. selja taga ja netis tavaliselt vaidleb ja poksib nagu takkus kana :)

Kui Brasiilias tõstetakse elektrihinda ootamatult 50 senti kW/h, tuleb tänavale päevaga 200 000 inimest. Kui Eestis midagi sellist teha, aga räigemas versioonis, siis läheb Jüri peale tööd sauna taha. Lööb rusikaga vastu seina ja ütleb vaikselt t.ra!"

Koorega kartulid on väga maitsvad. Värsked kauboikartulid maksakastme ja peedisalatiga...(peaks vist poes käima, ajasid isu peale nüüd). Lisaks tõesti on kartuli koortes väga palju mineraale.

Muudetud kasutaja martinkink poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×