Jump to content
Snoopie

Jooksmisest

Recommended Posts

Olen hetkel tegelenud jooksmisega ca. kuu aega - 3x nädalas ja distantsiks 5km. Kui alguses oli selle vahemaa läbimise ajaks 36 minutit, siis nüüdseks on see 29 min.

Mis oleks parim treening plaan 3km kiireks läbimiseks? Hetkel on jooksudel kilomeetri aeg kuskil ~5:50, liida või lahuta 10sek - seega 3km = ~17,5min.

Varsti on sõjaväkke minek ja tahaks NATO testil selle 3km kiirelt läbida. Kuuldavasti on 12 minuti kanti päris kõva tulemus 3km distantsil, kui ma ei eksi.

Jagage oma tarkuseteri palun.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ajan sama rida praegu, mul on vaja saada aeg 16:00 või vähem peale. Kõige kiiremini olen ma praegu jooksnud 18:30 seda. Ma ei tea, kas ma teen õieti, seetõttu jälgin siia laekuvaid vastuseid huviga, kuid ma teen nädalas kolm jooksu.

1 jooks on raske üles mäge jooks, aeglaselt aga võtab sääre nii läbi - see on mu nõrk koht.

2 jooks on intervallid - lidun nii kiiresti nii kaua kui jaksan, siis tõmban 8-9 kmh puhkuseks ja siis uuesti jne.

3 jooks - joosta stabiilselt ja hoida planeeritud kiirust 16:00 finišiks. Aga selle kiirusega ma pole veel üle 2-2,5 vastu pidanud.

Aga trenniplaane leiad netist mitmeid, kuid kuugeldad APFT training plan. Näiteks: https://arotc.uncc.edu/sites/arotc.uncc.edu/files/Hooah4Health_APFT_Calendar.pdf

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tee soojendus, jookse rahulikult 10-15 minutit. Siis jookse 500m sellise tempoga, mis annaks sulle 3km soovitud aja. Kuid jookse see 500m võimalikult ühtlase tempoga. St. ära lõpus spurdi vms. et mahtuda aja sisse. Fikseeri pulss. Kui pulss jääb lõpus aeroobsesse tsooni, siis on lootus see 3km soovitud ajaga ära joosta. Kui ei jää, siis tuleb alustada baasvastupidavuse treenimisest esialgu. St. ei ole erilist mõtet hakata siis veel nn. tippu tegema.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×