Jump to content
LaDolceVita

Kaalu langus peale teise lapse saamist

Recommended Posts

Tere!

Pöördun oma viimases "hädas" siia kuna ei saa lihtsalt aru miks kaal ei lange ning erinevate asjatundjate arvamused on teretulnud.

3 kuud tagasi tellisin omale toitumiskava (koostatud ühe siinse spetsialisti poolt), hetkel ei hakka seda siia kopeerima. Kava jälgides esimesel kuul kaal hoopis tõusis, seejärel võtsin kava koostajaga ühendust ning soovitas koguseid vähendada, mida ma ka tegin, ei mingeid muutusi, seejärel vähendasin koguseid isegi poole vähemaks, (välja arvatud aedviljade kogused, tomat, kurk jms, värskete kogust ma eriti ei arvesta) ja ikka kaal ei lange. Treenin 3-5 korda nädalas: bodypump, erinevad aeroobikad, lisaks teen paar korda nädalas kiirkõndi hommikul peale ärkamist enne hommikusööki kui rasvapõletus peaks kõige efektiivsem olema, kasutan ka pulsikella ning jälgin et pulss oleks rasvapõletustsoonis 125-130 ning kõnnin ca 10 km korraga.
Kas asi võib olla selles et keha hoiab peale sünnitust rasva lihtsalt kinni ning ei ole veel taastunud, ma ei imeta enam last juba 9 kuud ja laps ise on 11 kuune. Olen kuulnud enne ka kuidas just peale teise lapse saamist on kaalu langetamine eriti raske. Kas on sünnitusel sellega mingi seos ning kui jah siis kuidas sellest välja tulla, minu soov on taastada raseduseelne kaal milleni on jäänud 13 kg.

Vanust, pikkust, täpset menüüd ma ei hakka siia hetkel lisama kuna kava koostaja on ilmselgelt menüüd koostades sellega juba arvestanud. Mind huvitabki just see et treenin korralikult, jälgin kava, aga kaal ikkagi ei lange.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere!

Kas asi võib olla selles et keha hoiab peale sünnitust rasva lihtsalt kinni ning ei ole veel taastunud, ma ei imeta enam last juba 9 kuud ja laps ise on 11 kuune.

Nii teemaväliselt küsin, kas oli mingi põhjus, miks sa last ainult 2 kuud rinnaga imetasid?

Tekkis huvi lihtsalt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lihtsalt ei olnud enam midagi anda, vähe piima.

Siis on selge ^_^

Miks sa kava koostaja poole ikkagi ei pöördu, tema selle kava koostas ja tema peab ka selle "toimimise" pärast vastutama. Kui midagi ei tööta siis oskab kõige paremini kava koostaja sulle nõu anda ja mida, kus ja kui palju midagi muuta.

Minul on rasvapõletus kõige efektiivsem köögis siis kui ma oma MENÜÜD kokku panen :D

Kaua see kaal seisnud on ja äkki muutub peegelpilt hoopis paremaks, mitte kaalunumber ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma julgen väita, et toitumise muutmise kirjeldused ei vasta päris tõele. Kirjutad, et ka koguste poole võrra vähendamine ei muutnud midagi. See ei ole eriti usutav. Või siis kompenseerid seda "värskete jne." arvelt. Kurki ja kapsast võib tõesti ".jne" alla liigitades süüa nii palju kui mahub kuid näiteks isegi õunu enam ".jne" mahus krõbistada ei või. Ammugi kõike muud.

Kui tõesti vähendasid kogust drastiliselt, siis esimene reaktsioon kehal peaks olema süsivesikute depoode tuntav tühjenemine, mis peaks avalduma kaalu languses mõne päeva jooksul naistel 1-2kg.

Mõnikord inimesed ei taju ise muude lisanäkside mõju ja isegi ei teadvusta nende söömist.
Kas sa saad vastata täiesti ausalt küsimusele - "Kas su kodus leidub maiustusi, pähkleid, krõpse?". St. mitte ainult ei kinnita, et sa neid ei söö vaid neid isegi ei ole su läheduses mitte kuskil?

Siiski, kui sa ei ütle oma kaalu, vanust jms. siis saad ju öelda oma päevamenüü kaloraazi?

Võib-olla ootad aga langust väga kiirelt? Sest toitumiskavad koostatakse algselt enamasti mitte baas-ainevahetuse tasemele (st. kui inimene vaid lebaks teki all) vaid arvestades mingil määral et inimene liigub.

3-5 madala intensiivsusega treeningut (kui hoiad pulsi pidevalt 120-135 isegi trennis) ei kuluta märkimisväärselt energiat. Ühe päeva peale jagatuna pakuks, et su lisa-energiakulu on ca 200-300kcal päeva kohta. See annab kaalu languseks ca 200-250g nädalas. Eeldusel, et toitumine enne treeningutega alustamist oli selline, kus kaal seisis paigal.

Kui teha päevas 1 trenn, kuid ülejäänud päev otsa vaid istuda, siis on toitumiskava koostajal lihtne esimese versiooniga üle pakkuda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ise ei ole ka imetamisega seost leidnud enda puhul, lõpetasin veidi alla 2 kuu tagasi kui piiga oli aastane. Sünnituseelne kaal taastus kiiresti, ja eriti soodustas seda see, et hakkasin igal hommikul tühja kõhuga aeroobset tegema õues, juues enne vaid piimakohvi (laps magas vankris ja ise kärutasin siis kuskil 10 km). Nii olen toiminud alati ka enne võistlusi ja toimib küll rasvapõletuse osas. Mul on muu söömisega ka vastupidiselt raseduseelsele ajale hoopis palju kergem keha kontrolli all hoida, söögi osas luban endale oluliselt rohkem ja vabamalt kui enne. Samas oma klientide puhul olen täheldanud küll seda, et seni kuni imetatakse, kaal ei lange nii nagu tahaks. Ju Sinu puhul siis asi milleski muus. Kas väikese lapse kõrvalt näksid ise ka tihedamini kui oleks äkki vaja? Või äkki on problem hoopis liiga vähe söömises? Lihtsalt niisama ei hoia ükski keha rasva kinni, ei peale esimest, peale teist sünnitust ega ka muul ajal, põhjus peab peituma siiski milleski muus. Ei saa päris nii ka olla, et võtame kohe plaksti sööki poole vähemaks ja toimib. Võib täiesti vastupidi hoopis olla. Kava koostanud treener peaks selle kindlasti ikka ise uuesti üle vaatama ning kooskülastama selle treeningkoormuse ja kogu päevase liikumise ning energiakuluga.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

JungaTroll, sellepärast ma siia pöördusingi et selgust saada MIKS ei lange kaal, ma ei söö palju puuvilju, krõpse ammugi mitte, magusat pole ma mitte kunagi armastanud, va lapsepõlves. Minu põhitoit kava järgi on aedviljad, sinna juurde kana, kala, loomaliha, kodujuust. Et saada juurde kasulikke rasvu, söön päevas ka ühe väiksema avokaado hommikul või joon klaasi greibimahka 1 spl oliiviõliga enne hommikusööki. Need toitumiskavad on üldjoones samad kõikidel nagunii. Samu asju sõin ma tegelikult ka enne kava tellimist, lihtsalt koguseid ei jälginud nii täpselt ja toidukordade vahe oli mul pikem, sõin 2-3 korda päevas, kava järgi 4-5 korda päevas.

Treenides minu energiakulu on: 10 km kiirkõnniga 1000 kcal, spordiklubis rühmatrennis kuskil 480-550 kcal. (pulsikella järgi). Rühmatrennides on pulss kõrgem kui kõndides. Joosta ma ei saa, hakkab põlvedele.

Kaloreid tarbin ca 1500 päevas.

Mulle hakkab tunduma, et ainuke viis saada endiseks tagasi ongi mitte midagi süüa :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Annika, peale esimest last sain ma ka ülikiiresti vormi ennast, kaal langes iseenesest ja läks ka veel 10 kg lisaks mida mul polnud üldse plaanis alla võtta :) Ja samamoodi kärutasin ringi kiirkõnniga ja 10km korraga.

Nüüd teise lapsega on täiesti vastupidi kõik. Treenin ja jälgin aga mitte midagi ei mõju :(

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Treenides minu energiakulu on: 10 km kiirkõnniga 1000 kcal, spordiklubis rühmatrennis kuskil 480-550 kcal. (pulsikella järgi). Rühmatrennides on pulss kõrgem kui kõndides. Joosta ma ei saa, hakkab põlvedele.

Kaloreid tarbin ca 1500 päevas.

10 Km kulutad 1000 kalorit? pulsikella järgi ?

Keerulised on need "silmadega" mõõdetud toidukogused :mellow: Iga asjaga paned silmaga 20 g rohkem ongi päevas +500 nagu nalja juures :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

10km kõndides 1000kcal on täiesti ebareaalne. Ma olen 85 kg kaaluv mees rasvaprotsendiga 8-9 vahel (ehk siis 44% kehast on lihas) ja ma kulutan 1000kcal kui ma _jooksen_ 15km. 10km kiirkõnni reaalne kalorikulu võiks olla ca 500kcal, mitte rohkem.

Olen ise BodyPump instruktor ja ka siin kulutan tunnis heal juhul 600kcal, Kuid näited mu raskustest - kükk 45kg, rind 35-38kg, selg 40kg jne.

On tehtud uurimusi, mis näitavad et Polari pulsikellad valetavad eriti naistele suht häbitult kalorikulu kohta - pakkudes ca 1/3 üle.

Ehk võiks siit pihta hakata? Võta oma jalutuskäigu kalorikuluks 500, sealjuures LISAkuluks tegelikult 350 (ära unusta, et mitte midagi tehes kuluks ikkagi vähemalt 80kcal/t). Nii et kui on valida istumise asemel kiirkõnd, siis ei saa seda lisada päevasele kalorikulule, vaid tuleb baasainevahetus lahutada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nüüd siis tean enam vähem kuhu poole liikuda, ostan omale toidukaalu, siiamaani jah topside ja silma järgi mõõtnud, ning pulsikella kaloritest võtan poole maha. Vaatan veel mis kava koostaja ka vastab. Tänud kõikidele kes vastata viitsisid :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Inimeste baasainevahetuse tase võib erineda isegi 20%. Kuna sa oma andmeid ei avalda, siis võttes näitena lihtsalt aluseks ca 33 a naise, kehakaaluga ca 65-68 kg (sest ilmselt 50 kilo pealt enam väga suurt soovi poleks alla saada), on keskmine BAV ca 1500 kcal. Kuid kuna see võib erineda ka kuni 20%, siis võib BAV olla ka 1250. Kirjeldatud treeningud kulutavad päevas nädala peale jagatult keskmiselt 250 kcal rohkem. Ja nii võibki nibin-nabin olla, et 1500-1600kcal päevas puhul võid olla hetkel miinuses vaid ca 200kcal. See annabki kuus ca 500-750 grammi kaalukadu rasva arvelt - mida alguses aga lihtsalt veel ei märka. Nii et mingit müstikat ei pruugi olla.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vat toidu kaalumise suhtes olen mina küll skeptiline. Kaalusin kunagi toitu vaid vahetult enne võistlusi, kaloreid pole oma elus lugenud ja ei kavatse lugema ka hakata. Üleliigse rasva probleemid olid mul enne esimest rasedust, kui võistlesin. Stressirohke elu, magamata ööd töö tõttu jms. See kõik on praegu kadunud, ja ei mõjuta ka see, et laps siiani tervet ööd jutti ei maga.

Pigem võiks toitu kaaluda esialgu vaid selle tarbeks, et liiga vähe mitte süüa. Olgem ausad, kui kavas on sees vaid peamiselt juurviljad, kana, kala, natuke näpuotsatäis rasva ka, siis kust me selle POOLE sealt veel vähemaks võtame, mille arvelt??? Proteiini või? Üks korralikult treeniv inimene saaks vähendada esmalt vaid süsikate kogust, millest peaks ka tegelikult piisama. Ka see lõputu kalorite lugemine a´la palju trennis kulus, meenutab mulle ennast nii kuskil 14-15 aastat tagasi, siis treenisin ka pulsikella järgi, kaalusin end pidevalt jne. Tulemus oli suur null. Ma üldiselt ei poolda igasugust põhjalikku numbritega tegelemist, võibolla va vaid siis, kui tegemist on võistleva sportlasega, kes võistlusteks valmistub. Asja võiks võtta tundega rohkem.

5 trenni tavaharrastajale on ka üsna palju. Ise teen hetkel 4 saali+ igapäevaselt õues kõndimine, mida siiski trenniks päris ei loe ( kuigi teinekord tuleb kõnniotunde lausa 2 ja rohkemgi, olenevalt kaua laps magab), see on nö osa elust. Praegu ei tee ma seda ka tühja kõhuga, enne söön korraliku pudru proteiiniga või munaga.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jah, suurt mõtet pole pidevalt kellalt numbreid lugeda ja neid siis Excelisse panna. Ja teise veergu siis vastu panna igat grammi kaalu pealt. Ja kui siis Excelis bilanss klapib aga kaalult tulemust ei tule hakata kahtlustama mingit saladuslikku erilist põhjust. Tuleb aktsepteerida fakti, et inimesed on erinevad ja kui ühele on loodus andnud ainevahetuse nagu kajakal ja teisele nagu tammepuul, siis pole midagi teha.
Teema alustajale soovitaks siiski esmajärjekorras vaadata pigem liikumisvõimaluste poole. Aga ma ei pea silmas trennikordade suurendamist. Küll aga võiks mõne praeguse "rasvapõletustrenni" vahetada välja millegi intensiivsema vastu. Või siis teha see mõni aeroobika mitte kella jälgides vaid enesetunde järgi nii, et ikka pingutaks ka. Lõppsummas on kalorikulu suurem. Ja teise poole elust võiks suurendada kogukulu suurema aktiivsusega kogu päeva jooksul. Ehk teha vastupidi Churchillile - mitte kunagi istuda, kui on võimalik seista. Mitte kunagi seista kui on võimalik liikuda.
Kuid seda kõike saab teha piirini, kus elu endale vastikuks ei lähe.
Siiski tuleb teha valik - kumb stress on suurem - kas rahulolematus oma praeguse kehakaaluga või pidev mõtlemine vajadusele kaloreid põletada. Ja siis otsustada ja tegeleda asjaga.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×