Jump to content
laurts

Kaalu säilitamine peale madala kaloraažiga toitumist

Recommended Posts

Olen naine, 20a, 167cm. Trenni teen 5-6x nädalas (2x bodyattack, 2x bodypump, 2x tantsimine).

Umbes aasta aega tagasi vaatasin peeglisse ja otsustasin, et sooviksin natuke kaalust alla võtta. Sel hetkel kaalusin 58kg (KMI järgi küll normaalkaal, kuid peegelpildiga ei olnud rahul), nüüd kaalun 49-50kg. Kaal hakkas alla minema, kui muutsin oma toitumist (püüdsin hoida kaloreid defitsiidis) ja hakkasin rohkem rühmatreeningutes käima. Kõige madalamaks kaaluks oli vahepeal isegi 47, kuid peeglist vaadates tundusin endale natuke liiga kõhna ning hetkel siis seal 49-50kg kaalu kandis olen peegelpildiga kõige rohkem rahul. Ma olen üpris kindel, et langetasin kaalu suures osas lihaste arvelt, sest kuigi ise arvasin, et toitun tervislikult, siis tegelikult oli menüüs ilmselt liialt vähe valke ja rasvu. Oma rasvaprotsendist ei ole mul aimugi, pole seda kunagi lasnud mõõta, kuid on plaanis.

Nüüd aga minu küsimuse juurde: Kuidas praeguses olukorras siis oma välimust säilitada (ei tahaks kasutada väljendit "kaalu säilitada", sest mind huvitab peegelpilt mitte kaal)? Ma ei julge enam oma kaloraaži kõrgemaks tõsta, sest arvan, et mu keha on madalama kaloraažiga ära harjunud (keskmiselt siis umbes 1500-1600kcal päevas). Kaalu juurdetulemise vastu mul ei ole midagi (kui kaal tõuseks lihaste, mitte rasva arvelt), mulle tegelikult meeldiks, kui oleks rohkem lihaseid. Kas selleks, et mitte suuremaks minna, peangi nüüd elulõpuni sellise kaloraažiga elama või jääb mu kehale sellest tegelikult siiski väheks? Ma tegelikult tean, et sellele ei saa vastust teada keegi, enne kui ma ise järele ei proovi, kuid mõtlesin, et ehk on keegi sarnases olukorras olnud varem.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

> 2x bodyattack, 2x bodypump, 2x tantsimine > kui nii jääb, siis tõenäoliselt selle kaloraazi juures pilt ei muutu heas mõttes lopsakamaks.

2 neist peaks vahetama vähe mõtestatuma treeningu vastu.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×