Jump to content
privileeg

Hüppeliigese vigastuse ennetamine

Recommended Posts

Tervist !

Olen oma mõlema jala hüppeliigesed umbes 2-3 korda välja väänanud (poiss, 17) Viimasel korral vasakul jalal oli tõsisem vigastus, maandusin korvpalli ajal teise mehe jala peale ja nii ta arvatavasti siis "rebenes". Arsti juurde ei läinud kuna eelmistest kogemustest teadsin et ega midagi tarka ei tehta, andsin rahu ja tegin ka loomulikult R.I.C.E protseduuri :D Nüüd hüppeliiges raksub jubedalt(kui jalalaba ringikujuliselt liigutada), kuid samas nagu valus enam pole. Sportimist ei kavatse lõpetada ning tekkis plaan soetada siis hüppeliigese side, või mingisugune tugi, mis aitaks vähendada vigastuse riski. Teadmised nende sidemete koha pealt puuduvad ja kirjutangi siia lootusega, et keegi ehk aitab valida. Mingisugune side mul on, kunagi sportsdirectist 1$ eest soetatud, kuid arvan et see ei tee oma tööd nii nagu ette nähtud.

Loodan, et targemad pead annavad head nõu ja infot, Tänan ! :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Üldiselt nende igasuguste sidemetega on see lugu, et need kipuvad pigem lihaste aktiivsust vähendama selle stabiilsuse arvelt.

Seda peaks kandma ainult siis, kui on aktiivne vigastustest taastumise faas, aga kohe kindlasti on vaja mängida, mingi tähtis võistlus või nii.

Kõige tähtsam on kordusvigastuse ennetamisel füsioteraapia ehk hüppeliigese ja ka muude alajäsemete liigeste stabiilsuse ja asenditundlikkuse treening.

Ehk siis vaja laduda vundament, kõigepealt õppima sirgel pinnasel 1 jalal seisma, edaspidi juba ebastabiilne pinnas, erinevad liigutused juurde jne..

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vältida seda ei saagi, tihtipeale tekib hüppeliigese venitus lihtsalt ebsoodsate asjade kokkulangemisel (maandud kellegi jalapeale vms) . Parim lahendus oleks muidugi liigesed teipida nagu tehakse seda palgalistel korvpalluritel. Need 1eurosed asjad ei tohiks midagi anda sulle. Pigem vali tossud sellised mis võimalikult palju toetavad hüppeliigest . Muidugi leiab netist mõned videod kuidas hüppeliigest peale vigastust taastata. Mina olen pool elu korvpalli mänginud ja esimesed hüppeliigese vigastused tekkisid siis kui olin 3 a pallist eemal olnud ja alustasin uuesti, ehk siis lihased olid nõrgemaks läinud.

Muudetud kasutaja KuriVari poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olen selle täpselt vist sinuga analoogses vanuses läbi teinud. Algas ta ka kellegi jala peale maandumisest ja lõppes ta sellega, et lõpuks ei aidanud ka need plaatidega hüppeliigesekaitsmed, sooritasin sellist kergelt küljele kallutades viset ja maandusin põrandal ja jalg oli all kergelt kõver. Ja raksumisest, siis ega sellest lahti ei saagi, mul käivad nakusd lihtsalt kõndides, enamus arvavad, et mul käivad paelad vastu maad. Aga sul ei pruugi ju nii minna, soovitan palliplatsile tagasikiirustamise asemel vo veidi pikemalt taastavaid harjutusi teha.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×