Jump to content
jrx

VÕIMLA

Recommended Posts

1. november toimub Tartus A. le Coqi spordihoones Classic Judo Cup 2014, mis on judo "vanade reeglitega" (2003.a). Nendest kõige olulisem oleks see, et võib jalgadest haarata.

8. november toimub Tallinnas Aitado spordiklubis 3D Rull Gi, brasiilia jiu-jitsu võistlus, kimono ja kõik jutud.

Mina ei saa kummastki osa võtta! :(

3D Rull Gi puhul on lihtsalt teised kohustused - kool.

Classic Judo Cupi puhul on olukord natuke nutusem. Nimelt tuleb välja, et ma olen mingil hetkel enda hüppeliigesele viga teinud. Siinkohal saab alati küsida, et mismõttes mingil hetkel? Kas kohe ei saanud aru, et mingi trauma vms on? Siinkohal saangi rääkida natuke pikemalt konkreetselt enda juhtumist.

Umbes kuu aega tagasi tundsin, et sügavas kükis olla on natuke ebamugavam kui tavaliselt. Kui vasak hüppeliiges tundub hea, vaba, siis paremas hüppeliigeses oli tunda pitsitust. Vaatasin kiirelt (ja poolkõvalt) enda hüppeliigese üle, liikuvus oli ok, säär oli natuke pinges, suva, läheb üle. Hullemaks läks asi 2 nädalat tagasi, kui igal hommikul üles ärgates (ja vahel ka pärast pikemat istumist) olid sammud tulivalusad mõlemal jalal. Valu oli just talla all ning iseloomustaks seda tugeva pingevaluna. See juba hakkas rohkem muret tekitama ning kuna ennast ikka hindaksin jätkuvalt poolkõvalt ja "Ah, suva, läheb üle."-meetodil,siis läksin tuttava füsioterapeudi juurde, et saada podomeetria abiga natuke rohkem aimu.

Kui muidu peaks olema raskuse jaotumine jalgadele 50-50, siis minul oli esimese katsega 57% vasakul, 43% paremal. Missssassssja?? Lollus. Okei, proovime uuesti. Sätin end paika igatpidi, okei, nüüd on 50-50. Kuid tulemus oli hoopis 55-45. Ilmselgelt ei tahtnud raskust panna paremale jalale, see ajas vasaku ka pingesse. Pikivõlv on täiesti ok, mis on hea, ristivõlv on natuke lame, aga see selleks. Pigem häiris kõige rohkem hindamise juures see, et hüppeliigese stabiilsus oli ikka kehv. Erinevad propriotseptiivsed harjutused (ühel jalal, tasakaalu, kehatunnetust häirides) olid vasakul jalal hoopis stabiilsemad kui paremal. Varbaid ekstenseerides tõmbas planaarfastsia ka äärmiselt pingesse. Noh, 100 häda igatahes.

Kuid head uudised! Olen teinud nädalake korrigeeritud harjutusi ning juba on kõik parem! Harjutustest endast ka - esimene on kindlasti tennisepalliga või jääpudeliga talla masseerimine, et saada pinget sealt minema. Teise harjutusena on propriotseptsiooni parandamiseks ühel jalal kehatüve pööramine. Et sõnapilt natuke ilusam oleks - paremal jalal seistes siruta vasaku käega paremale alla (nagu võtaks laua pealt mingi asja) ning keera kehatüvega seejärel vasakule, nagu tahaks seda eset panna taha vasakule üles riiuli peale. Pole nii lihtne, kui võib kõlada. Kolmanda harjutusena on sääre anterioorsete lihaste tugevdamine teemaks. Seda saab teha erinevates asendites, vaja on just hüppeliigese dorsaalfleksiooni ehk siis tõuse kandadele. Ja viimane harjutus on kõige lõbusam ning mida tehes on praegu kõige paremini aru saada erinevus vasaku ja parema hüppeliigese vahel.

Harjutus on "mündi ja pliiatsi harjutus". Harjutust annab teha nii istudes kui ka seistes. Võta üks münt, mingi...20- või 50-sendine täiesti piisab ning pane see suure varba päka alla. Seejärel võta pliiats ning pane see otsapidi enda pikivõlvi alla (see võlv, millest räägitakse, kui on lampjalad. :) ). Harjutus ise - suru mündile peale, samal ajal pliiatsi pealt pinget ära võttes. Kõlab lõbusalt ju! :) Kuigi alguses võib tunduda see võimatuna, on see imelihtne, kui nipi kätte saad. Kui enda jalga vaadata ka, siis peaks kohe täitsa arusaadavalt nägema ka, kuidas hüppeliiges tõmbab end paika. Siinkohal ka minu jalgade erinevus. Kui vasaku saab naks-naks paika, siis parem läheb ja läheb ja läheb ja läheb paika. See on täpselt selline harjutus ka, mida annab teha igal pool ja igal hetkel. Lõpuks pole vaja seda münti ega pliiatsit ka. Töölaua taga väga kasulik harjutus, mida proovida, nii et kui sul on hüppeliigesega, siis soovitan seda julgelt teha.

Aga ikka, kuidas see trauma tekkis ning miks ma ei võistle? Ei tea, kuidas tekkis. Hiljuti hakkasin natuke rohkem poksima ning viimasel ajal üritan aretada just sellist liikuvamat stiili. Võib-olla ühel hetkel jäi liigese stabiliseerimine liigutusest natuke maha ning krõkskrõks jama lugu. Võistlemise poole pealt ei julge ma püstises asendis väga midagi teha, ei poksida, maadleda jnejne, sest kuna praegu on hüppeliigese stabiilsus niigi nõrgem, siis äärmuslikud situatsioonid, mis nõuavad lisastabilisatsiooni, võivad asja hoopis hullemaks ajada. Long story short, kardan, et see hüppeliigese jama võib kergelt hullemaks minna ning olen äge põdejas. :)

Lisanduvalt, kuigi ma ei saa võtta Classic Judo Cupist, siis 1. novembril võib mind siiski kohata A. le Coqi spordihoones, kus esitlen Fasti tooteid. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ja ongi järjekordne mats seljataga. Kaalu võtmine läks suhteliselt valutult – nädal aega sissetuleva energia defitsiidis ja lisaks veelaadimine 4 päeva jooksul ja reede hommikuks olin kaalus. Nädalaga kaotasin 4 kg, millest enamuse olen nüüdseks juba tagasi võtnud. Reedel sõin hommikul, natuke ka lõuna ajal ja enne kaalumist käisin korra saunas nende toidukordadega kaasnenud grammide maha higistamiseks. Veelaadimise ajal jõin paaril korral maitse pärast mustsõstra maitselist Workout Intrat. Peale hea maitse tegi Intra ka olemise omajagu paremaks. Pärast kaalumist ja samuti peale matši tarbisin maasikamaitselist HPR-i piimaga – väga mõnus.

Matš oli üpris tempokas ning põhiline action möödus kas püsti või maas maadeldes. Vastane oli maas väga sitke ja 1. raundis põhimõtteliselt 4 minutit seljakontrollis olles ei saanud ma alistust kätte. Samuti ei suutnud ma löökidega vastasele määraval hulgal kahju tekitada. 2. raund jäin ise vahepeal vastase alla aga midagi ohtlikku vastane ei suutnud – olin võibolla ise ründavam alt aga ebaõnnestusin mitu korda. 2. raundi ajal sai ka võhm suhteliselt kiiresti otsa ja 1. raundi kehatrianglist (olin selle abil vastasel seljas) olid jalad suht väsinud. Siiski pidasin lõpuni vastu ja tulemuseks oli võit kohtunike enamuse otsusega.

Matš oli taaskord väga õpetlik ja mida rohkem toimunu peale mõtlen, seda enam tuleb vigu meelde. Maadlus tuli mul seekord loomulikult välja ja rohkem asju toimus lihasmälu kui mõtlemise tagajärjel. Siiski puuri seinas oli mu kontroll kehv ja lasin oma althaake ära suretada. Samuti ei suutnud ma vastase peakontrolli seinas nullida. Maas oli tükk tegemist asendite kontrolli säilitamisega ja löögimäng ei läinud üldse käima. Kindlasti oleks löömine mulle rohkem võimalusi avanud aga seekord läks siis nii. Hea oli kogeda, et ma vastast matši jooksul mitmel korral ohtlikku olukorda seadsin aga see, et ma midagi lõpetada ei suutnud vihjab tugevalt puudujääkidele. Vahepeal tundsin ise ka, et ei oska teatud maalt enam midagi teha.

Siiski laupäeval õnnestus mul Raju14-t järelvaadata (http://skyplus.fm/raju/ - tasuline link Raju14 järelvaatamiseks) ja väga mahe üritus. Amatöörid olid väga tegusad ja näitasid täitsa korralikku taset. Eriti äge oli näha Ranno Lauri lööki kätega, mis on täpselt nagu HULK SMASH :).

Oma võitlust on alati äga videost vaadata - JOHHAIDIII....MIDA KURADIT!!!....MIKS MA NII TEGIN???...JNE. Aga ei, nägin terav välja ja tegin ka ilusaid võtteid ja liikusin sujuvalt ühest võttest või asendist teise. See järelvaatamine isegi rahustas natukene mõtteid. Mäletasin asju veidi tumedamates toonides.

Edasi saab vast ainult paremaks minna. Tulev nädal möödub vaikselt intensiivsete trennide juurde naastes. Pulssi ma kõrgeks ei aja aga võitlustehnilisi asju saan ikka harjutada. Ka süüa saab nüüd mõõdukalt aga vaikselt hakkan oma kaalu sättima novembri lõpus toimuva Finnish Open`i jaoks. Kindlasti tahaksin vahepeal osaleda ka ühel Eestis korraldataval BJJ võistlusel 3D Rull GI, kus saaksin proovida ja harjutada oma maasvõitluse oskusi.

Jällekuulmiseni!!!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Minu ranne on peaaegu 100% ja kannatab jälle koormust päris hästi, seega on aeg gaas põhja lükata. Möödunud kolmapäeval alustasin taaskord oma maadluse treenimist, koos teiste VÕIMLA liikmetega, SK Englases, Kristjan Pressi juhendamisel. Oli rõõm taaskord astuda Tamme maadlussaali ning panna oma võimed joonele. Maadlus ei ole kerge ja tihti on pärast treeningut tunne, et veok on sulle otsa sõitnud, kuid mulle meeldib maadlus. Treeningu ülesehitus on hea, nii ka treeningpartnerid ja treener. Nüüdsest igal kolmapäeval, kell 18:30, Tamme maadlussaal, lets go!

Laupäeval olin Tartus, A. Le Coq spordimajas, MyFitness Weekend`il Fitshopi boksis. Degusteerisime koos teiste TEAM FAST´i liikmetega erinevaid FAST`i tooteid. Tutvusin ja suhtlesin toredate inimestega ning nautisin muusikat ning toimuvat. Sündmus oli tore ning inimesed said nii kodumaiste kui välismaiste treenerite käe alla treenida. Degusteerisime FAST high protein batoone, pakkusime ka uusi maitseid piparkoogi ja pirni-vanilje. Viimane ehk pirni-vanilje on ka minu lemmik, mõnusa maitsega hea vahepala. Oli tore laupäev!

post-15103-0-19913200-1415091105_thumb.j

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

It`s time!

Möödunud reedel viisin oma klubikaaslase Kaspar Kraaviga läbi väikese tutvustava MMA treeningu Tartu Erakooli 9. klassi noortele. Noored said küsida erinevaid küsimusi nii sporti enda, meie kogemuste ja eluolu kohta, õpetasime noortele nagu ka meie klubi püstivõitluse baaskursuse esimesel treeningul, liikumist ning esimesi lööke, sirgeid käelööke pähe. Nooreid said treeninguga väga hästi hakkama. Tegemist oli väga toredate ja aktiivsete noortega, kellele meie spordiala väga huvi pakkus ning kes said uue huvitava kogemuse võrra rikkamaks.

Algamas on viimane võistluseelne nädal, kaal on täpselt seal, kus ta olema peaks ning maha tuleb saada veel üksikud kilod ning tuleval laupäeval, 29. novembril, astun koos teiste Eesti sportlasetega üle pikaaja taaskord võitlusareenile. Viimane nädal pole just kõige lemmikum, kuna süüa nüüd väga palju ei saa, kui piisavalt, et kõigega toime tulla. Enestunne on hea, kerge ärevus hakkab sisse tulema, pole ju siiski aasta aega võistelnud, kuid emotsioonid on positiivsed ja tean, et annan tuleval laupäeval endast 110%, et tuua see tiitel enda koju kaasa.

Lisanditest tarbin FAST Omega3 kapslid, mida võtan hommikuti koos toiduga. FAST protein pancake mix, mida pühapäeva hommikuti tavaliselt teen ja vahel ka nädala sees, kui isu on. Minu lemmik toode on FAST protein pudding (laimi-juustukoogi), mida tavaliselt piimaga segades söön ning mille maitse on lihtsalt vastupandamatu. Raskematel treenigutel on abiks FAST Intra (sidruni) ja FAST HT-R (maasika), mõlemad on väga hea lahustuvuse ja mõnusa maitsega.

Väike fotomeenutus 8. novembril toimunud 3D RULL GI`st:

post-15103-0-25058600-1416745127_thumb.j

Edukaid treeninguid!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere kõigile!

Laupäeval 29. novembril, algust saanud ja pühapäeval lõpplahenduse leidnud, MMA Finnish Open Championships 2014, lõppes minule kaotusega poolfinaalis. Poolfinaali jõudsin tänu heale loosiõnnele, esimene ring oli minul vaba. Poolfinaali vastane oli kogenud ja füüsiliselt võimas Soome võitleja, kes enamus oma matšidest on teinud kehakaalus -70,3kg. Matši käiku ma väga detailselt kirjeldada ei oska, kuid matš oli tõeline lahing, 3 raundi täielikku tulevärki. Töötlesime vastasega üksteist nii käe- kui jalalöökidega, vastane sai 3. Raundis ka ühe mahaviimise, kus meid püsti tõsteti ja samasugune löögirahe jätkus. Jõuliselt jäi ma vastasele natukene alla, kuid see nii väga suurt rolli matši kulgu arvestades ei mänginud. Panin endast välja kõik, mis minus oli ning tundsin, et pärast lõpukella kõlamist olen siiski matši võitnud, kui kohtunikud seda seekord nii näinud. Siia käib see ütlus „Never leave it in the hands of judges!“ ning täna läkski nii, et tuli vastu võtta kaotus. Arvestades seda, et see oli minu esimene matš pärast vigastuspausi, siis võin rahule jääda, kui kaotusevalu on ikkagi kaotusevalu, natukene jääb ikka kripeldama. Nüüd pole muud midagi teha, kui tuleb oma tagumik jälle tagasi treeningsaali vedada, veast õppida, päevast päeva rassida ja küll ka positiivsed tulemused tulevad. Olen küll kurb, et nii läks, kuid teinekord ongi kaotus see, mis inimest rohkem õpetab ja rohkem tööle paneb. Vigadest õpitakse!

Pärast kaalumist aitasid FAST HP-R ja High protein batoonid

post-15103-0-70229800-1417611011_thumb.j

Koos tiimikaaslase Alar Hutroviga pärast matše

post-15103-0-09854800-1417611071_thumb.j

Meie tiim

post-15103-0-47882200-1417611164_thumb.j

Tänan kõiki inimesi, kes mind sellel teel toetavad ja aitavad, olen äärmiselt õnnelik inimene! Järgmiste lahingute ja võitudeni!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui teised käisid võistlemas, siis mina olen treeninud tuharalaiaksistumiselihaseid. Mis teha - uus töökoht, koolis läheneb sessilõpp... Prioriteedid peavad vahepeal ajutiselt muutuma. Kogu aeg ei saagi 100% ühele asjale keskenduda, ilma et mingi muu tahk elust ei kannataks. Leian, et kuni töötan enda lühi- ning pikaajaliste eesmärkide nimel, on see prioriteetide muutus väljavabandatav. Siinkohal tooks välja ka ühe enda viimase aja lemmikumatest motivatsioonipostritest/loosungitest:

Screen-Shot-2014-08-19-at-9.54.04-AM.png

Võrreldes varasemaga on mu lähenemine treeningutele..ee..vabam. Kui eelneval õhtul sai poole ööni koolitööga tegeletud ning järgmine päev on töö juures stressirohke, siis mul pole mõtet trenni minna, kus ma saaksin kehva soorituse tõttu hunniku negatiivseid emotsioone ning riskiksin vigastusega, sest keha ei jõua mõttele järele. Jällegi, lühi- ja pikaajalised eesmärgid! Lühiajaline on imelihtne - see violetset karva pükste ülevalhoidja (kes on tööpäevast väsinud - lilla vöö). Pikaajaline - kui aastaid on möödunud juba kümme või rohkem, on (lukumaadlus)trennist saadav positiivne emotsioon ikka veel võrreldav praegusega. “BJJ is a marathon, not a sprint,” nagu on osad kuulsamad-targemad-osavamad öelnud.

Aga jätame korraks selle eelneva “Elu on kiire ja [vabandused] ja ära unusta, [vabandused]”-jutu kõrvale.

Sel laupäeval (6. dets) toimuvad Tallinnas Eesti meistrivõistlused lukumaadluses!

Muidugi lähen sinna! Kes mäletab minu eelistusi, siis nogi / “ilma pidžaamata” maadlus on super, minu lemmik, 5+, much fine, so wrestling, wow! Muidugi võtan osa! Võistluskaaluks on -79.5kg, mis on praegusel ajal suhteliselt keskmine. Sõltuvalt eelnevast õhtust/järgnevast hommikust tiksub minu kaal 78.8-80.0 vahel, ehk siis kaalu võtma ei pea, super! Sellest hoolimata peab jälgima, et mingit toitumisest tingitud crashi ei oleks. Portsjonid paika, sugartooth välja lülitada, vedelikutarbimine lakke. Ma ei saa öelda, et ma praegu teeksin veelaadimist, kuid ma hoian end akuutses hüdratsioonifaasis!...ehk siis joon palju vett. Ainus mure, mis hetkel natuke hirmutab, on eelmises postituses mainitud parem hüppeliiges. Kui vahepeal oli see juba jei-super-mega-vinge, siis teisipäeval hakkas tunnike-poolteist enne trenni töö juures lihtsalt lampi valutama. Miks?

Eelnevas postituses ma mainisin, et äärmuslikud olukorrad, mis nõuavad lisastabilisatsiooni, võivad hüppeliigese hullemaks ajada. Ehk siis kui hüppeliiges ei suuda ennast korralikult stabiliseerida, siis kiirema pöörde puhul, tugevama tõuke korral, etc võib stabiliseerivast jõust väheks jääda ning hüppeliiges läheb üle enda turvalise piiri. Stabiilsuse taastamine ehk selle turvalise piiri laiendamine on tükk tööd. Eks meil kõigil ole vähemalt üks sõber, kellel on juba aastaid hüppeliiges kehva või kellel tulevad need traumad väga lihtsalt. See on “hea” näitaja sellest, et stabiliseeriv jõud on vajaka ning hüppeliiges ei suuda seda turvalist asendit säilitada. Kui neid pisitraumasid on palju, siis iga järgmine kord nõuab järjest väiksemat piiriületust, et vigastust tekitada. Kuigi võiks arvata, et need piiriületused tulevad vaid tugeva trenni korral, siis tegelikult väga tihti tekivad need traumaatilised olukorrad ka igapäevaselt ja üsna märkamatult - astusid natuke valesti, tallaalune kadus kuidagi ära, lõid jalaga pappkasti eest ära, mis iganes. Kuigi “veteranidel” võib see suhteliselt kiiresti tunda anda, siis värskematel traumaatikutel võib see tulla pigem natukese aja pärast, selline “Kust pagan see nüüd tuli?”-keiss. Olen suhteliselt kindel, et ka minul juhtus nii. Ja siin saangi olla värskemapoolse hüppeliigesetraumaatiku ehe näide - ei mäleta, mis liigutus see võis olla. :) Kahju küll, et annab tunda, kuid päiksekiireke pilvede vahelt - see annab lisamotivatsiooni ning indu stabiliseerivate harjutustega tõsiselt edasi tegeleda. Kuigi füsioterapeudi ametlik karjäär on selja taga, on mul ikka meeles need patsiendid, kes tegid harjutusi seni, kuni enam nii hullusti ei valutanud...ja siis tegid ühel hetkel asja taas hullemaks.

Siit ka sõnade pealelugemine - kui sul on vigastus olnud ning tundub, et näe, juba 100% tagasi, SIIS SEE (suhteliselt kindlalt) POLE VEEL 100%! Paneme korra selle postri veel siia. :)

Screen-Shot-2014-08-19-at-9.54.04-AM.png

Jättes vigastused kõrvale ning tulles tagasi toitumise poole peale, pean tooma välja ka enda imelise tüdruksõbra, kes teeb vahepeal nii muuseas selliseid hõrgutisi:

10747922_1492754957666215_1226552162_n.j

Mis see on? Põhjaks on vahtrasiirupimaitseline FAST valgupannkook, keskmises kihis on maitsestamata kohupiim, mustikad, metsmaasikad, mesi ja FAST Cook-Bake-Cake valgupulber (maitsestamata) ning pealmine kiht on vahukoor + FAST Hera80 cookies&cream valgupulber. Kaunistuseks on roosaks värvitud kookoshelbed. Kes julgeb öelda, et see ei kõla ega näe imemaitsev välja, siis...siis...temaga ma ei nõustu. Oleme ikka tsiviliseeritud inimesed, ei hakka siin midagi e-vägivallaga ähvardama. Aga täitsa ausalt, natuke loovat mõtlemist ning imemaitsev valgukook ongi valmis. :)

Muudetud kasutaja MatuO poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Minulgi on viimasel ajal olnud küllalt palju tegemisi... Näiteks üleelmisel nädalal lõppes järjekordne Võimla püstivõitluse baaskursus. Paar päeva hiljem andsime Steniga Tartu Erakooli 8.-9. klassi õpilastele "Liikumispäeva" raames esimese tutvustava MMA trenni. Nii nagu Sten ülal juba mainis, huvi oli palju ning mõningad uued huvilised on peagi ka Võimlasse tulemas! :) Nädalavahetus lõppes minu poolt juhitud seminariga. Nendest teemadest kirjutasin veidikene pikemalt blogisse: http://kaspu3.blogspot.com/2014/11/voimas-nadal.html

Viimasel ajal olen suuremat rõhku pannud teiste inimeste treenimisele. Olen avastanud, et minu jaoks on parim tunne see, kui õpilane läheb treeningsaalist välja parema tundega, kui ta sisse tuli. Usun, et igas inimeses on olemas töötahe ning soov areneda. Mõnel on seda rohkem. mõnel vähem - see tuleb lihtsalt üles leida ning tähelepanu selles suunas juhtida! :)

Jõusaalis tegelen jätkuvalt baasharjutustega. Rinnalt surumine, lõuatõmbed, kükid, jõutõmbed + keha keskosale mõeldud harjutused. Jalalihaste treening on hetke seisuga erinevate vigastuste tõttu ülakehast maas. Näiteks väänasin ca 3-4 nädalat tagasi hüppeliigese välja. Ei midagi hullu, kuid siiski suuri numbreid kangile niipea veel panna ei saa. Augustis panin endale sihiks suruda enne jõule rinnalt (vähemalt) 100kg. Pole küll suur number, kuid selline ilus ja ümamrgune sellegipoolest. Paar nädalat on veel aega ning eks näis, kuidas minu siht õnnestub! :)

Üha enam meeldib mulle proteiinijookide olemasolu. Kiiretel aegadel kannan endaga väikeses topsis kaasas 1 annuse šokolaadi maitselist Recoveryt. Soovin väga katsetada ka uut ananassi-kookose maitselist smoothiet, minu lemmik maitse ja nüüd veel smoothiena... on mida oodata.... :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere!

Pärast viimaseid võistlusi pidin natukeseks aja maha võtma. Nimelt sain Soomes võistlustel sisse nii tugeva põlvelöögi, et mu roided said kõvasti põrutada. Esimesed päevad olid piinavad, valus oli hingata ja köhatada, normaalne oli olla vaid teatud asendites ja kõik see segas ka ööund. Andsin kehale puhkust, ravisin roided nagu oskasin (Olfen plaastrid, rahu ja sukk ümber keha). Selle nädala kolmapäeval juba sain esimese treeningu teha, käisin SK Englases maadlemas. Alguses arvasin, et saa päris hästi kaasa teha, kuid kui keha soe, sain hakkama küll. Asi päris ära pole paranenud, kuid saan mõistliku tempoga treenida.

Kõige rohkem on kahju, aga sellest, et plaanis oli taaskord Eestis ka võistelda. Nimelt, homme toimub Tallinnas, Sisekaitse akadeemias, järjekordne 3D Liiga, järjekorra numbriga 16. Kuid paraku pole roided veel nii head, et lahingusse astuda ning poolkõvaga ma ka matši tegema ei taha minna. Täidan seekord jälle siis punktikohtuniku rolli. Tulemas on ilmselt jälle võimas ja lahingute rohke päev, sest kaart on väga tore, 7 huvitavat matši + peamatš, minu tiimikaaslase ja VÕIMLA TEAM FASTi liikme, Alar Hutrov (VÕIMLA, Tartu) vs Jaak Rudov (3D Treening, Tallinn). Nende esimene matš, 3D Liiga11, jäi viiki (vaata meeste esimest omavahelist matši siit: http://vimeo.com/67626520 ). Hoian Alarile pöialt ja soovin rasket rusikat!

Nagu Jorgen eelnevalt postitas, valmis väike videoklipp meie tegemistest. Ütlen ka tänudsõnad Fitness.ee ja FAST tiimile, suur aitäh toreda kajastus eest!

Meeleolukaid treeninguid!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Oh jessas, Eesti meistrivõistlused lukumaadluses olid ära ning nüüd lõpuks jõudsin need kirjapilti ka panna!

Teeme klassikat - link + tl;dr.

LINK

Tl;dr - 78.4kg, enne võistlusi sain teha kolme nädala jooksul mingi....3 trenni, kaalukategoorias esimese ringi vastane alistas mu ära 6 sekundit enne matši lõppu, avatud kaalus võitsin suuremat vastast käelukuga ning järgmise ringi vastane kulutas vähem kui pool minutit minu kägistamisele.

Okei, võistluspostitused võistluspostitusteks, pean jagama ühte kõige positiivsemat emotsioonilaengut sellest võistlusest.

10865832_965777570117779_917594721732503

SEE ON CORGI KUTSIKAS OU MAI GAAD KUI NUNNU JA SÕBER TA OLI.

...st. Päris lahe kuts oli. Cool värk. Kahjuks selgemat pilti temast ei saanud, sest ta oli ikka korralik energiapundar ning nagu näha, noolis ta ka minu shakeris olevat mustsõstramaitselist FAST Intrat, mis mul seekord kaasas oli. Võistlustele eelnevalt, võistluste ajal ning võistlustele järgnevalt sai seda ikka shakerite kaupa joodud.

Lisaks sellele toimus eile (13. dets) 3D Liiga 16, mis oli jälle küllaltki Võimla vs maailm võistlus. Üritusel oli seitse matši, kuuel neist oli ühes nurgas Võimla võistleja. Meie skooriks jäi seekord 4 võitu ning 2 kaotust. Võitude seast tuli meie kontole Tõll Simsoni esimese raundi kolmnurkkägistus, Richard Murutari käelukk, Kaupo Kokamägi tugev kohtunike ühehäälne otsus ning Alar sai ühe enda viigi Jaak Rudovi vastu "tagasi tehtud" - seekord võit läbi kohtunike ühehäälse otsuse. Kaotused - Tambet Kajak murdis esimeses raundis kämblaluu ning teise raundi ei läinud. Yours truly oli kätesiduja. Teine kaotus oli Richard Murutari kaotus -77.1kg turniiri finaalis käelukuga - live by the sword, die by the sword. :)

All in all võib jääda seekordse Võimla esindusega-esindajatega väga rahule. Nurgamehe tööga ma siiski vist ei harju kunagi ära - nii palju detaile on, mida tahaks võistlejale karjuda, kuid mõte ja suu ei tee veel piisavalt kiiret koostööd, et sellest võistlejale kasu ka oleks. Samuti peab jälgima, et see, mida ma karjun, oleks ikka midagi, mida võistleja oskab ja tahab teha, mitte et ma ei üritaks teda panna tegema enda stiilis smurfitamisi ning tehnikaid.

Oh well, harjutamise asi. :)

Aga mis edasi?

6. jaanuaril alustab uus maasvõitluse baaskursus. Kui vaadata, kuidas iga korraga on baaskursuse lõpetajad järjest rohkem elajad (mitte ainult minu kommentaar, vaid ka iseloomustus teiste edasijõudnute poolt), siis loodame jälle parimat ja paremat. Ehk siis tule trenni ning saa osaks sellest grupist, keda ka edasijõudnud kardavad. :) (Disclaimer - tegelikult on kõik väga toredad ning sõbralikud ja keegi ei karda ega hirmuta kedagi.)

10835470_790325021052019_202267361056551

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nagu viimased postitused on näidanud – vahepeal on palju juhtunud ja omajagu on võetud matil mõõtu nii kodu- kui välismaal.

Sel aastal õnnestus mul võistlemas käia Soome Lahtistel Meistrivõistlustel vabavõitluses. Tulemuseks üks võit veerandfinaalis ja üks kaotus poolfinaalis. Mõlemad võitlused olid kõvad lahingud, kuid kahjuks tuli võtta vastu kaotus ja seda veel 2 sekundit enne raundi lõppu ja mehelt, kellele olen minevikus samuti alistusega kaotanud. Sellele vaatamata jäin oma sooritusega rahule.

Soome võistluseks võtsin ka veidi kaalu alla (umbes sama palju kui Raju14 jaoks) ja kasutasin samu meetodeid (veelaadimine, dieet). Aga vaatamata sellele ei läinud mu kaal üldse kergesti alla ja võistluspäeva hommikul sain veel veidi higistada ja paastu nautida. Õnneks oli kaalumise ja 1. matši vahel palju aega ning sain piisavalt taastuda, et matšis endast 100% anda. Taastumisele aitas kaasa HPR, mida veega segasin. Maitse oli ülihea.

Peale Soome võistlust jätkasin koheselt treeningutega, sest möödunud laupäeval, 13.12.2014 astusin võistlustulle Eestis võistlusel 3D Liiga16. Seal sain teha 2. matši Jaak Rudoviga. Eelmine kord jäime küll viiki aga seekord suutsin oma paremust näidata ja tuli võit kohtunike ühehäälse otsusega. Võitlus oli väsitav, aga huvitav! Üle väga pika aja oli enne võistlust korralik närv ka sees – Rudov on maas väga hea ja sinna ma temaga mingil juhul maid jagama minna ei tahtnud. Õnneks suutsin võitluse püsti hoida ja seal oma löögi- ja maadlusoskusi kasutada. Võitluseelne närv ja igasugused mõtted (seotud võitlusega – mida, kuidas, miks pean tegema jne.) on üks osa kogu valmistumisest ja võitlusest endast. Midagi ei tasu karta ja üle ka ei tasu mõelda – kõik töö on juba tehtud – mina isiklikult keskendun puhtalt enda oskustele/võimetele ning proovin lõdvestada oma keha.
post-33317-0-46292700-1418758732_thumb.j

Kaalu ma seekord alla võtma ei pidanud, kuna matš toimus -72kg kategoorias ja minu võistluspäeva hommikune kehakaal oli 69,3 kg.. See tekitas veidi pingevabama tunde (one less thing to worry about) ja süüa sai. Kui nüüd toitumisest kirjutada, siis sellega on lihtne – nädala sees jälgin mida söön – kõik magus ja suhkrune on OUT (põhilise osa toidust moodustavad munad, liha, salat ja vahel kõrvale riisi/ kartulit/ täistera pastat) ning nädalavahetustel võtan veidi lebomalt ja naudin kõike head ja paremat oma isude järgi. Sedasi olen juba pikemat aega toitunud ja see tundub minu jaoks toimivat – tunnen end hästi ja kaal püsib ka normis.

Sel nädalal alustan vaikselt treeningutega ja proovin jõulusöökidest end paksuks mitte süüa. Selle nädala reedel võetakse kokku ka VÕIMLA spordiaasta ning jagatakse auhindu parimatele treeneritele, treeningpartneritele ning sportlastele. Ootan seda juba huviga!

Kõike paremat ja sportlikke pühi!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere kõigile!

Hetkel on käimas ESVL: võistlejate treeninglaager. Tartusse on kokku tulnud parimad Eesti amatöör- ja profivõitlejad. Kuue päeva jooksul toimub 17 treeningut, ehk korralik koormus. Pool laagrist on läbi ja ees on ootamas teine pool. Raporteerin, kuidas seni asjad kulgenud on.

Täna õhtuse viimase treeninguga sai pool laagrit läbi. Ma arvan, et pühadel söödud liigsed kalorid on nüüdseks ära kulutatud ja natukene väga palju ka peale veel. Kolm päeva, 11h treeninguid, pole just väike koormus. Treeningud on olnud intensiivsed, 10 punkti skaalas keskmiselt 7-8 punkti. Esimene päev keskendusim rohkem maadlusele ja mahaviimistele, mis tekitas teiseks päevaks tunde nagu oleks puunukk. Jalad, alaselg, õlad oli nii kanged, et raske oli teise päeva hommikul voodist tõusta. Teisel päeva esimene põhitreening oli ÜKE, väheke küll kergem, kui eelmised treeningud. Seal tegime Tauno Kooviti poolt paika pandud ringtreeningut ja õhtune põhitreening oli puhas MMA sparring, 4matši – 3x3min, 1minut pausi raundide vahel ning matšide vaheline paus 4minutit. Õhtul oli keha küll natukene parem kui esimese õhtu lõpuks, kuid intensiivsus oli väga kõrge. Täna, kolmandal päeval, oli meil treeninguid läbi viimas 3D treeningu püstivõitluse treener, Vallo Hannus. Vallo käel alla õppisime püstivõitlust maadluse ärahoidmiseks ja ise kontramaadluse alustamiseks, palju liikumist ja nurkade võtmist ja kindlat poksi, et maadleja kinni lüüa. Hommikune treening oli natukene vähem intensiivsem, aga see eest oli õhtune treening korraliku intensiivsusega admine, ikka pea piiaraja juures. Homme hommik algab, korraliku sparringu ja kaitsemaadluse treeninguga, mis tähendab korralikku intensiivsust ja purakat. Õhtul aga ootab ees jõukorvpalli lahing ja lõõgastav saun. Päev päevalt on tunda, et vorm paraneb ja asjad hakkavad paremini välja tulema. Muidugi on seal suur roll väga headel treeningpartneritel, kes Sind suruvad ja aitavad ning muidugi väga hästi ülesehitatud laagrikaval ja selle edasi andmisel. Pool laagrit on läbi ja ütlen, et on olnud väga tegija laager – RASKE, aga igati õpetlik ja meelejärgi!

Edukat nädalavahetust ja meeleolukaid ning lumerohkeid päevi!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere!

Eile toimus Soomes selline üritus nagu Battle of Porvoo XXX, kus sain pidada lühikese etteteatamis ajaga matši (teisipäeva õhtul pakuti matši). Vastaseks oli KEVIN NIEMINEN - käesoleva aasta Soome meistrivõistluste 3. koht (juuniorid, -70,3 kg) ning Soome lahtiste meistrivõistluste 2. koht (juuniorid, -70,3 kg), Vastane oli minust küll raske ja pikem, kuid väiksema kogemustepagasiga.

post-15103-0-78283500-1420994760_thumb.j

Südantlõhestavalt peab tunnistama, et kaotasin matši esimese raundi lõpus nokaudiga (käelöögid pähe). See päris "lights out", maas siruli nokaut küll ei olnud, kuid viimased 5-10 sekundit on matši lõpust kadunud küll. Tegin matšis mõned vead, mis mulle seekord rängalt kättemaksid. Mingeid vabandusi pole, et püksid olid valed või tähtede seis ei soosinud mind, lihtsalt vastane oli parem mees.Tuleb oma rada mööda edasi käia ja võidelda, kuigi praegu on vaimselt väga väga valus (füüsiliselt olen põhimõtteliselt terve). Kuna oli nokaut, siis järgnevad 2-4 nädalat, ei tohi ma täiskontaktidga treeninguid teha, uut põrutust ei tohi saada. Saalis aga olen treenimas nii peab kui võimalik!

Tahan tänada kõiki toetajaid, kes minuga sellel teel kaasa astuvad, ilma teieta oleks see raske!

Special tänud Ott Tõnissaarele, kes minuga selle kogemuste rohke reisi ette võttis ja toetas!

Aeg parandab haava!

Kõike paremat,
Sten

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere!

Olen viimastest võistlustest ära taastunud ja terveks saanud ning tagasi matisaalis töö tegemas. Eelmise nädala algusest alustasin taakord kontaktsete treeningutega. Aitasin oma klubikaaslastel valmistuda, möödunud laupäeval toimunud 3D Rull Nogi`ks, teisisõnu tegime hästi palju brasiilia jiu jitsut. Eestis oli ka meie brasiilia jiu jitsu peatreener Martin Aedma, kes koos meiega treenis ja meile palju nõu ja abi jagas. Igatahes väga hea produktiivne treeningnädal.

V nagu VÕIMLA:

post-15103-0-71534800-1423664306_thumb.j

Teine uudis on see, et oma maadlustreeneriga otsustasime, et astun ülesse EMV vabamaadluses,mis toimub 1. märtsil, Tartus Lõunakeskuse jääväljakul, kuhu püstitatakse suur matiala. Lisaks vabamaadlusele toimub samal päeval ka naiste- ja kreeka-rooma maadlus. Mina võistlen kehakaalus -65kg ning need on minu esimesed maadlusvõistlused üldse. Maadlustausta mul ei ole, mis tähendab, et olen maadlust õppinud sportliku vabavõitluse kõrvalt. Minu jaoks väga huvitav kogemus, mis saama hakkab, tahan juba võistleda ja näha, mis ja kus tasemel ma olen. Praegust keskendungi rohkem maadluse lihvimisele ja püüan maadelda nii võimalik palju, kui kannatab. Elame, näeme, kuidas läheb!

Pärast rasket maadlustrenni:

post-15103-0-27393400-1423664341_thumb.j

Meeleolukaid treeninguid kõigile!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere! Mina olen Tõll. Ma treenin Tartus klubis Võimla BJJ-d ja MMA-d. Arvestades, et tegemist on esimese postitusega, oleks vist viisakas ennast natuke lähemalt tutvustada. Olen pärit Lahemaalt ja Tartusse kolisin 2011. aasta, kui siia kooli tulin. Võimlas olen olnud 2014. aasta jaanuarist. Enne Võimlat tegelesin püstivõitluse aladega teises klubis. Võimlasse jõudsin sõprade soovitusel ja uudishimust maasvõitluse vastu. Jaanuarist olen olnud Team Fasti liige. Millest ma kirjutama hakkan? Ikka võistlustest ja ettevalmistustest. Blogimine on minu jaoks uus nähtus, nii et loodan, et Te ei pahanda, kui mõned postitused alguses natuke rohmakad on.

07.02.2015 Võtsin osa 3D Rullilt. Miks see rull eriline oli? Minu jaoks oli see rull eriline, sest võistlesin esimest korda „eliidis“. Enne läinud jõule sain Martin Aedmalt sinise vöö, mis tähendab, et võistlen nüüdsest teises võistluskategoorias. Kui ma nüüd täitsa aus olen, siis ma olin läinud võistluste pärast päris elevil. Valmistumine võistlusteks oli päris intensiivne ja seekord otsustasin teha pika puhkuse enne võistlusi.

Viimasel ajal olen palju tööd teinud oma „guardi“ parandamisega ja nagu võistlustel näha oli, on sellest palju kasu olnud. Pikk puhkus väljendus selles, et viimane trenn oli kolmapäeva hommikul ja võistlused olid alles laupäeval.

Räägime nüüd võistlustest ka. Seekord läks mul numbrite järgi võrdlemisi edutult, nimelt kaotasin kõik oma matšid. Kolm matši olid kaalus 73,5 kg ja üks matš oli absoluutkaalus. Seekord ei olnud kaaluga mingeid probleeme ja enne esimest matši oli kaal 72 kilo. Ruumi jäi üle terve tordi jagu.

post-27690-0-57395900-1423845409_thumb.j

Esimese matši kaotasin jalalukuga. Teises matšis pidin ennast välja patsutama giljotiin kägistuse tõttu. Kolmas matš oli klubikaaslase Kaupoga, mille kaotasin punktidega. Avatud kaalus sain jälle giljotiin kägistuse. Miks ma olen õnnelik sellise skoori üle? Sellepärast, et ma õppisin meeletult. Sain teada, millega ma tegelema pean hakkama ja saan hakata vigu parandama. Samuti on osa minu rahuolu tagatud sellest, et suutsin oma matšides vastastele ka natuke peavalu tekitada ja nägin, et oskan õpitud materjali efektiivselt rakendada.
Mis nüüd edasi? Tõllu hakkab nüüd vigu parandama. Esimene vigade parandus on juba tehtud ja Martini esimesed näpunäited drillimiseks valmis vormistatud:

post-27690-0-52754700-1423845054_thumb.j

Pildi peal juhendab Martin Kaupot. Millal on järgmine võistlus? Järgmine võistlus on 3D Liiga 21. veebruaril https://www.facebook.com/events/1598289337069705/?fref=ts. Seal üritusel on plaan võistelda kaalus 70 kg, niiet eelpool mainitud tort jääb mulle endiselt veel mägede taha. Eks järgmises postituses jutustan Liigast lähemalt. Olge toredad!

Ps. Mina alumises reas vasakult teine

post-27690-0-28508600-1423845096_thumb.j

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Hetkel tulin ajutiseks perioodiks Norrasse ning sellega seoses ei ole mind näha aktiivsemalt blogimas. Argipäeviti tõusen ülesse juba kell 05.55 ning on päevi, kus toiduisu vahetult peale ärkamist puudub täielikult. Ilmselt on see ka põhjus, miks palju inimesed hommikul üleüldse söömise vahele jätavad. Mina leidsin endale suurepärase lahenduse: Fasti Protein smoothie piimaga -> mugavus, kiirus ning motivatsioon voodist ülesse tõusta. :)

post-33242-0-20323400-1424197253_thumb.j

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kes veel pole tähele pannud, siis homme Sisekaitseakadeemia poksisaalis Kase 61, Tallinn saab näha MMA'd ja seal sees ka värskeid Team Fast VÕIMLA liikmeid.

Ruuben Suits ja Tõll Simson, kes neljapäeval Tartus degusteerimist läbi viisid.

Mõlemad on -70.3 kg kehakaalu poolfinaali erinevates otstes, seega on võimalus finaalis rematšiks. Möödunud juunis võitis nende omavahelise lahingu Tõll, eks homme näis kuidas läheb nüüd :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ebaõnn. Seoses kolme võistleja võimetusega võistelda mängiti mitu matši ümber. Aga pileteid ainult üks euro. Esimene matš vähem kui tunni pärast :) Kokku neli lahingut.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere!

Pühapäeval, 1. märtsil, Tartu Lõunakeskuse jääväljakul toimub EMV vaba- , naiste- ja kreeka-rooma maadluses. Ettevalmistus on tehtud, viimane lihv veel kaaluvõtmisel ning laupäeva õhtune kaalumine ning pühapäeval läheb suureks maadlemiseks. Mina teen enda debüüdi maadluses. Võtan osa vabamaadluses ja kehakaalus -65,kg. Ootan kõik vaatama ja kaasaelama! Sündmus on suur ja kohal on kõik parimad Eesti maadlejad, seega ei jää muud üle kui panna oma pühapäevane äratuskell varajasemaks ja tulla kell 10:00, Lõunakeskusesse.

post-15103-0-94087600-1425119258_thumb.j

Kes kohapeale vaatama tulla ei saa, siis on võimalus teha seda ka läbi interneti vahenduse, kui otseülekande teeb Delfi TV. Maadlusuudistega saad ennast kursis hoida: http://www.maadlus.delfi.ee

Tartu – HEADE VÕTETE LINN! Eesti meistrivõistlused maadluses – 1. märtsil Tartus Lõunakeskuse jääväljakul.

Näeme Lõunakeskuses!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere Sõbrad!

Avastasin, et olen oma toimetustega nii hoogu läinud, et raport on paar nädalat täitsa esitamata jäänud.

Millega ma tegelenud olen? Valmistusin usinasti oma kolmandaks võistluseks MMAs, mis leidis aset 21. veebruaril Sisekaitseakadeemias. Nädal aega tuletasin meelde püstivõitlust ja korrigeerisin maadlust. Viimasel nädalal enne võistlusi puhkasin alates teisipäeva hommikust. Kaalu jõudsin ilusti. Võistlesin kaaluklassis 70,3 kg. Vastane oli Reino Saia Tallinna klubist 3D Treening, kellele pidin kolmanda raundi lõpus kohtunike ühehäälse otsusega alla vanduma. Nüüd on MMA skoor 2-1-0. Reinoga saime parima matši tiitli.

post-27690-0-57303100-1426145717_thumb.j

Pärast võistlusi sai arved klaaritud vastlakuklitega, mis teisipäeval söömata jäid. „Võimla unofficial postfight Vastlapäev“:
post-27690-0-17597700-1426145754_thumb.j

Pärast võistlusi ei saa looderdama jääda ja kaotusega leppida, vaid peab esitama endale uued väljakutsed. Kõigepealt tuli ennast taashäälestada jiu-jiutsu lainele ja sellel korral sain abi 3D Treeningu Talvelaagrist. Jäin laagriga väga rahule ja sain kamaluga motivatsiooni juurde uuesti võistlema minemiseks.
Mis tulemas on? Enne MMA matši sai ametlikult minu pikaaegsele soovile välismaal võistelda tempel peale löödud ja nimi alla kirjutatud. Hetkel valmistun Finnish Openiks.

post-27690-0-94656600-1426145792_thumb.j

PS. Varsti alustab Võimla lähivõitluse baaskursus. Mina lähen, miks sina ei lähe?

Tõll

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tervitused kõigile foorumi lugejatele! Mina olen Kaupo Kokamägi ning alates selle aasta jaanuarist olen samuti VÕIMLA Team FASTi liige.

VÕIMLAsse jõudsin 2013 aasta sügisel, kui tulin Tartusse õppima. Kahevõitlusaladest olen varem tegelenud judoga ning pisut ka tae kwon do’ga. Tartus hakkasin tõsisemalt treenima ja ka võistlema ning olen alates VÕIMLAga liitumisest võistelnud vabavõitluses, lukumaadluses, BJJ-s, vabamaadluses, kreeka-rooma maadluses ja judos. Parimateks tulemusteks on 2014 aasta EMV pronks vabamaadluses ja hõbe lukumaadluses. Minu vabavõitluse amatöörkontol on 3 võitu, 1 kaotus ja 1 viik.

Viimaseks võistluseks oli minu jaoks Eesti Meistrivõistlused Maadluses, milles osalesin nii vaba-, kui ka kreeka-rooma maadluses. Sain teha kokku kolm matši, mis paraku lõppesid kõik minu jaoks kaotusega, aga üritus ise oli väga võimas ja seal osalemine huvitav kogemus. Vastased olid väga tugevad ning esimesed kaks matši lõppesid üsna kiirelt, õnneks pääsesin vabamaadluses ka lohutusringi, kus sain ennast ka lõpuks käima ja sain ka ühe täispikka matši pidada, paraku kaotasin siiski punktidega.

Järgmiseks võistluseks on minu jaoks Eesti Meistrivõistlused Vabavõitluses, mis toimub 11.-12. aprill Tallinnas, Sisekaitseakadeemias. (https://www.facebook.com/events/1412442072384438/). Ettevalmistused on täies hoos ning nädalavahetusel toimus Tartus Eesti ühe parima taipoksija Edvin Erik Kibuse seminar, kus sain palju uusi häid ideid, mida püüan kindlasti oma mängu sobitada. Kui kellelgi avaneb võimalus mõnest Edvini seminarist osa võtta, siis soovitan kindlasti seda teha, olen osalenud kahel Edvini seminaril ja alati on trennid olnud hästi läbimõeldud ja loogiliselt üles ehitatud.

Kõigile Tartlastele veel teadmiseks, et täna ja homme alustavad Võimlas korraga kaks lähivõitluse (ehk püstimaadluse) baaskursust, nii et igaüks peaks endale sobivad ajad leidma. Soovitan soojalt, mina läbisin baaskursuse 2013 aasta sügisel ja see on mulle igal alal, millel võistelnud olen kasuks tulnud! Lisainfot leiab Võimla Facebooki lehelt.

Ilusat nädalat kõigile!!

Muudetud kasutaja kaupoko poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Viskan siia kiire uuenduse VÕIMLA Team FAST tegemistest sellal kui kõik kulturismihuvilised on Lõuna-Eesti karikavõistlustel tegeleme meie hoopis muuga :)

Ise viskan enda tegemistest pikema postituse peagi oma isiklikku kirjanurka. Vaikselt peale operatsiooni saan taas hakata trenni tegema, aga fakt on see, et lihtsam on võtta asja nii, et ehitan taas end kui sportlast nullist üles. Sport olemuslikult on kord selline, et kogu aeg ongi vastutuult rühkimine ja tagasilööke rohkem kui edasiminekuid. Peamiselt tegelen treeneritööga - järgmisel nädalavahetusel

Kuna olen aktiivsest liigutamisest hetkel pausil, siis stabiilselt võtan lisanditest vaid FAST Omega 3 - hea hinna ja kvaliteedisuhtega O3 rasvhapped. Katsun nüüd toitumise ka paika timmida, et aktiivsele sooritusele naastes liialt vormist väljas ei oleks.

Tõll Simson, keda Tartus degusteerimistel näha olnud võistles täna Tallinnas 3D Rull võistlusel, mis on kontrollvõistluseks tema esimesele katsele suurtel tiitlivõistlustel. Mees läheb 2 nädala pärast Soome Lahtistele Meistrivõistlustele, kus võitjatele tagatakse lennupiletid Maailmameistrivõistlustele! Tõll on juhindunud minu toitumissoovitustest ja toidulisandinõuannetest ning on edukalt saanud madalamasse kaalukategooriasse võistlema.

Ruuben Suits, kes meid ka degusteerimistega aidanud ja varem aktiivselt sporti tegi on natukene kooliasjadega hõivatud, aga proovib minu nõuannete järgi jõunäitajaid kasvatada ja massi lisada - oma teekonnast kirjutab ise pikemalt.

Kolm ülejäänud aktiivset tiimiliiget Sten Saaremäe, Alar Hutrov ja Kaupo Kokamägi on võistlustules järgmisel nädalavahetusel esimestel Eesti Meistrivõistlustel amatöörklassi sportlikus vabavõitluses! See saab olema võimas üritus! Otseülekanne Delfis, kommentaatorid, kaks päeva. Ürituse info Facebookis on siin: https://www.facebook.com/events/1412442072384438/

post-6272-0-44266500-1428145631_thumb.jp

Pilt koondise treeningult - käisime TÜASK poksisaalis valmistumas ringis toimuvateks võistlusteks.

Kokku osaleb Tartu VÕIMLAst suurim ühe klubi esindus eestikatel - kümme sportlast kuues kaaluklassis. -120 kg kategooriasse pole meil kahjuks ühtki meest välja panna pole. Äkki mõni siinsetest jõumeestest tuleb meile treenima ja järgmisel aastal läheb juba välja ;) ?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Selle kuu esimesed võistlused on selleks korraks nüüd läbi. Võistlesin uues kaalus -70kg. Jiu-jitsu võistlustel kaalutakse koos varustusega ja seekord oli dresscode Gi. Minu kaal koos Gi-ga jäi 69.6, mis on siiamaani kõige madalam kaal, kus olen võistelnud. Kaalu võtmine sujus ja jõudsin päev enne soovitud numbrile. Samas kaalus võistlen ka 18-19 aprill Soome lahtistel. Ürituse alanimeks võib seetõttu nimetada minu poolt „kaalukontroll“.

Võistlustest lähemalt:

Võistlustel oli minu kaalus kokku 4 inimest, kellest üks oli trennikaaslane Võimlast Heikki-Albert. Lisaks oma kaalu matšidele oli võimalus rullida ka -64 kg registreerunutega, kuid autasustamisel neid matše ei arvestatud.

Esimese matši võitsin kahe punktiga ja murdsin oma pika kaotusteahela. Tegemist oli korraliku lahinguga ja olin päris väsinud, kuid õnneks sain taastutud enne järgmist matši. Taastumisel oli abiks vana kulunud sheiker ja kookose-smoothie, mis oli suureks abiks ka kaalu jõudmisel.

post-27690-0-29506500-1428239013_thumb.j

Esimene võit oli käes ja enesetunne hea. Teine matš oli Armin Pajulaga, kellelt sain kägistuse nimega „bow and arrow“. Olin pettunud, kuid kägistuseni pidasin vastu viisakalt ja pühapäevasel vabal matil alustan esimesena, sinna asendisse sattumises süüdi oleva augu remontimisega.

Kolmas matš oligi Heikkiga ja läksin võrdlemisi alguses kahe punktiga juhtima, kuid Heikki jõudis mulle järele ja läks isegi eduga juhtima. Algas Heikki loopimise sektsioon võistlusest. Üritasin iga hinna eest edu või pühkimist saada, kuid Heikki hõljus graatsiliselt ja mul ei õnnestunud saavutada pealmist positsiooni. Heikki võitis mind eduga.

Nüüd olid minu kaalu matšid läbi. Üks võit, kaks kaotust, hinne: hõbe. Miks hõbe kui ainult üks võit? Nimelt Heikki kaotas minu võidetud vastasele otsusega ja punktidega võit on rohkem väärt kui edu või otsusega.

post-27690-0-58080900-1428239064_thumb.j

Kaks matši oli veel. Esimene neist oli Fabio Souzaga, kellega oli väga põnev lahing. Mõlemad saime kaks punkti, kuid minut enne lõppu jäin Fabio trianglisse kinni ja sealt saadud eduga saingi kaotuse. Selle matšiga püstitasin uue isikliku rekordi trianglis istumises.

post-27690-0-69949800-1428239092_thumb.j

Viimane matš oli Yamato Yoshidaga, millega sain endalegi üllatuseks võrdlemisi hästi hakkama. Mõlemad olime väsinud, kuid matši teisel poolel õnnestus Yamatol mööduda ja kõvasti punkte koguda, ning võit napsata seisuga 7-2.

Kokkuvõtteks võib minu ürituse nimetada „Edutu hõbekaal“. Olen väga rahul oma tulemuse ja matšidega. Eks alati saab paremini, kuid sain hea kogemuse, mängisin oma mängu ja tegin tavalisest vähem rumalusi.

post-27690-0-79593600-1428239121_thumb.j

Uut päeva tähistan massiivse omletiga ja suure tassi kohviga. Järgmise kahe nädala eesmärgid on kaalu hoida ja enne Soome sõitu Rullil nähtavale tulnud augud ära parandada. Lisaks on tulemas veel Eesti meistrivõistlused Jiu-Jitsus, kus kindlasti osalen. Hoidke pea püsti!

Tõll

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×