Jump to content
jrx

VÕIMLA

Recommended Posts

Sellel aastal tulevad avalikkuse ette ka teised spordiklubi VÕIMLA sportlased, kes regulaarsemalt lisaks trennitegemisele ja võistlemisele ettevalmistuse osana ka tarka toidulisandite tarvitamist näevad. Siin alateemas hakkan ka mina ise kajastama oma sporditegemisi eriti kui need toimuvad koos mu tiimikaaslastega. Enda isikliku jauramise jätan enda alateemasse, sest vahel on seda spetsiifilisemalt nt psühholoogiavaldkonnast vms. Teemat alustame osaliste tutvustamisega, aga seda teevad nad lähipäevil ise. Meie kõigi treeningrutiinid, toitumisrutiinid ja -harjumused järgivad osas sama joont, aga üldiselt oleme ka üsna erinevad nii et arutelu peaks jätkuma.

Minu enda järgmine fookus on debüüt Eesti Meistrivõistlustel vabamaadluses juba pühapäeval. Istun siin kesköösel arvuti taga paksude riietega, sest kaalureguleerimine on natuke hilja peale jäänud. Õnneks võistluskaal on üsna mugav -70 kg.

On palju neid, kes arvavad, et ma olen noorena maadelnud, aga tegelikult pole see tõsi. Maadlusega tegin tutvust natuke hiljem kui alustasin brasiilia jiu jitsuga, aga alguses oli arusaam ja maadluse õppemetoodika meie seltskonnas veel hullem kui muudel MMA osaaladel. Enda teadmiste kasvuga käis kaasas see, et sai hakata treenima koos päris maadlejatega. Ilmnes, et ka paljudel maadlejatel endil ei ole pedagoogika pool eriti süsteemne. Mingil hetkel hakkas maadlus spordialana ja selles suhtes, kuidas ta on MMA ja BJJ kontekstis rakendatav teemana huvitama ja eks ma nii seda õppinud olen. Viimasel ajal oleme leidnud ka hea koostöö spordiklubi Kalev/Englasega, mille egiidi alt ka maadluses võistlemas käime ja kus treenimine vanadele oskustele nüansse ja lihvi annab ja veel uusi teadmisi lisaks.

post-6272-0-43036000-1392934457_thumb.jp

Kunagi sai avalikult mudaMMAadeldud. See oli päris lõbus :) Loodetavasti saab laupäeval mõnele mehele samasuguse lennu korraldada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina olin kenasti kaalus, isegi pool kilo varuks. Teised võistlejad minu klubist ka. Hetkel autosõit taas Viljandi poole ja tuju kõigil hea. Järgmine postitus juba tulemustega!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kiirelt eilsest väike pilt koos tiimikaaslase Alariga. Eelringist oleme mõlemad vabad, võibolla tuleb esimeses matšis seejärel omavahel kokku minna, eks vaatame kes täna paremini realiseerib :)

Sheikeris taastumiseks vajalik võimsa maitsega (khm) mustsõstra Amino Rush.

post-6272-0-59090700-1393062411_thumb.jp

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tervitused! Alustan minagi Võimla võistlustiimi liikmena aktiivset blogimist siinses keskkonnas. Olen Kaspar Kraav ning MMAga tegelen juba kuuendat aastat. Selle spordiala juurde sattusin küllaltki juhuslikult, kuid juba esimesest baaskursuse treeningust saati teadsin, et see ala on just minule mõeldud. Sellest ajast peale olen treeninud, treeninud ning veelkord treeninud püüdlemaks üha paremate tulemuste suunas. Treeningmaht nädalas jääb hetkel keskmiselt 8-10 treeningu vahele, vahel vähem, vahel rohkem. Võistelnud olen lukumaadluses, taipoksis ning loomulikult ka MMA-s, kus olen hetkel teinud 16 amatöörmatši. Järgmine võistlus juba 1. märtsil Tallinnas üritusel "3D Liiga". Vastaseks Martin Saar, kellega olen juba varem võistlustules kohtunud. Esimene kohtumine lõppes viigiga, seekord selgitame välja võitja! https://www.facebook.com/events/412663252200655/?fref=ts


Lisaks sportimisele olen ka treenerirollis alates 2012. aasta suvest. Võimlas olen üks püstivõitluse treeneritest. Treeninguid annan nii baaskursuslastele, kui edasijõudnutele. Lisaks sellele juhendan püstivõitlust, ning hooajati ka maasvõitlust Tartu Kõrgemas Sõjakoolis. Kõigile, kellel on huvi lugeda rohkem minu sportlikest tegemisest ning MMAst, kui spordialast lähemalt, soovitan külastada minu poolt hallatavat blogi aadressil: http://kaspu3.blogspot.com/

1978240_10202453596893566_2113540265_o.j

Muudetud kasutaja KasparMMA poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere kõigile foorumlastele, minu nimi on Sten Saaremäe. Olen pärit Viljandist, kuid igapäevaselt treenin Tartus, spordiklubis VÕIMLA, kus kuulun MMA võistlustiimi. Alates 2013. aasta sügisest, olen klubi ka üks püstivõitluse treeneritest. Sportliku vabavõitlusega olen tänaseks päevaks tegelenud natukene üle kahe aasta. Minu treeningud said alguse küll 2010. aastal, pärast esmakordset elamust RAJU 6`l, kui otsustasin, et soovin seda ala proovida. Huvi ala vastu oli suur, mistõttu tahtsin ka kohe võistelda. Kaotasin oma neli esimest matši ning pärast viimase matši kaotamist kukkusin Tallinnas Skypark`is enda kaela peale, mis hoidis mind treenigutes eemal pea aasta aega. Oma tagasituleku matši tegin 2012. aasta detsembris, kui võitsin tugeva tasemega Eesti amatöör võitlejat. Pärast edukat matši valiti mind Eesti Sportliku vabavõitluse amatöörkoondisesses ja sain võimaluse esindada Eestit ja oma spordiklubi Finnish Open 2013`l, kus jõudsin finaali, kuid kahjuks pöidla vigastuse tõttu pidin loobuma finaalist (Sama vastast alistasin 2013. aasta lõpus Soomes MMA BASHil teises raundis käelukuga). Aastanumber 2013 oli mul edukas, astusin möödunul aastal võitlusse seitsmel korral ning kaotusekibedust tundma ei pidanud. Sügise alguses pandi, Eesti suurima võitlusspordi sündmuse, RAJU poolt käima fännimäng, kus inimestel oli võimalus hääletada oma lemmiku amatöörvõitleja poolt, kes saab võimaluse teha oma matši Olly RAJU 12`l ja seda õhtusel kaardil EESTI vs PRANTSUSMAA. Minu rõõmuks, võitsin selle hääletuse ning sain võimaluse võistelda esmakordselt koos teiste Eesti parimate võitlejatega kõrgetasemeliste välisvastaste vastu. Kuigi matš toimus amatöör reeglite järgi, oli tegemist profitasemel võitlejaga, kes oma matšid oli võitnud läbi alistuse või nokaudi. Seoses Olly RAJU 12`ks valmistumisega ja seal võistelmisega, valmis tänu, aktiivse Viljandi noore, Kris Süldi meisterlikule kätetööle, minust emotsionaalne ja tõetruu lühidokumentaal „Meie Sten Saaremäe“, kus luubi all on minu teekond. Lühidokumentaali ennast saab vaadata järgnevalt lingilt:

http://vimeo.com/82958670

Tänasel päeval olen ma kahjuks, aga vigastatud. Nimelt on minu parema käe randme, üks side täiesti katki, mistõttu on parema käe kasutamine treeningutel täiesti välistatud ning ootan operatsiooni. Sellele vaatamat on minu treeningpäevik täis treeninguid ja treeningtundide arv korralik (minu treeningutest juba järgmistes postitustes).

Tuleval laupäeval, 1. märtsil, toimub Tallinnas Sisekaitse akadeemias, sportliku vabavõitluse võistlus -3D Liiga, mille osanumber on juba 13. Sellel korral astuvad kaks VÕIMLA MMA võistlustiimi sportlast – Kaspar Kraav ja Alar Hutrov, ülesse päeva peamatšides, lisaks on võistlustules veelgi meie klubi sportlasi. Kuna kahjuks ise võistelda ei saa, annan oma panuse siiski ning olen üritusel üks punktikohtunikest. Kõigil kellel on huvi ja võimalus, tulge ja saage osa ühest meelelahtustlikust ja sportlikust laupäeva pärastlõunast!

post-15103-0-49015600-1393411372_thumb.j

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

FASTi kaup ootab Jorgenit laupäeval FitShop Spartasse.

Eks leivaisa Jrx siis jagab sealt perele tubliduse järgi. :P

attachicon.gifDSCF1376.JPG

Jrx oma jüngritele pärast trenni:

"Sina olid täna tubli- üks esihammas löödi välja! Sina saad purgi JOINT+"

"Sinul väga hästi ei läinud- väljaväänatud sõrme eest saad ainult ühe PROTEIN batooni!"

"Kus meil see uus poiss on, kellel me sääreluu murdsime?"

Jünger:"Boss, see on praegu haiglas"

Jrx: "Kahju poisist, andekas mees oli. Tema ilmselt enam meie trennidesse ei tule, muidu oleks talle paki BLOCK-i kinkinud valu vaigistamiseks"

:D :P

  • Upvote 6

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jrx oma jüngritele pärast trenni:

"Sina olid täna tubli- üks esihammas löödi välja! Sina saad purgi JOINT+"

"Sinul väga hästi ei läinud- väljaväänatud sõrme eest saad ainult ühe PROTEIN batooni!"

"Kus meil see uus poiss on, kellel me sääreluu murdsime?"

Jünger:"Boss, see on praegu haiglas"

Jrx: "Kahju poisist, andekas mees oli. Tema ilmselt enam meie trennidesse ei tule, muidu oleks talle paki BLOCK-i kinkinud valu vaigistamiseks"

:D :P

Koomik :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vigastustega seonduvalt saan mina sujuvalt ka teemasse "sisse ujuda".

Mina olen Martin Orgusaar, VÕIMLA sportlane, treener ning füsioterapeut. Just veebruari algul täitus 3 aastat MMA ning BJJ treenimist, olles rohkem keskendunud lukumaadlusele ning veidi vähemal määral ka püstimaadlusele. Lukumaadluses ja BJJ's on ka peamine võistluskogemus, kus enda parimaks tulemuseks pean eelmise aasta septembris Finnish Open No-gi pronksmedalit. Sellest võistlusest võib täpsemalt lugeda ka http://martinorgusaar.wordpress.com/2013/10/02/finnish-open-nogi-2013-ehk-pardikaed/ sellelt aadressilt. MMA amatöörkontol on praeguseks 2 võitu ning 2 kaotust. Võistlemisega aga pole praegu kahjuks aega ning jõudu nii aktiivselt tegeleda, kui soovi oleks - takistuseks on mitmesugused pisemad vigastused (mis peaksid olema minu eriala arvestades ammu kadunud), krooniline ajapuudus ning tugeval kujul esinev laiskus. Sellegipoolest olen 1. märtsil kohal 3D Liigal nurgameeskonnas.

3p056i.jpg

(Võistlemisega seonduvad hetkeemotsioonid)

Võistlemisega seonduvad postitused jätan selle tõttu rohkem enda tiimikaaslastele, minult aga võib oodata rohkem treeningutega ning treeningmetoodikatega seonduvaid postitusi. Treenerikarjäärist lähemalt - treenerisulgedega hakkasin end ehtima 2012. sügisel. Minu käe all "valmivad" koos teiste treenerite abiga maasvõitluse ning lähivõitluse baaskursuslased. Lisaks eelmainitud teemadele kasutan kindlasti ka võimalust rääkida-kirjutada vigastuste teemal, just nende esinemisest ning taastumisest/taastamisest. Rohkesti võib näha postitusi õlgade teemal, kuna üks lapsepõlves saadud vigastus on hakanud viimasel ajal rohkem häda tegema ning nüüd on hea võimalus teha väike jooksev case study(?), et näidata, kuidas-kas-mis-miks toimib vigastuse taastamisel. Kasutan siinkohal võimalust rääkida enda erialast veidi lähemalt. Omandasin füsioteraapia bakalaureusekraadi Tartu Ülikoolist 2012. aastal ning olen sellest ajast ka erialaselt tööd teinud - praegu tegelen igapäevaselt patsientidega Elva Haiglas, vastavalt vajadusele saavad ka enda treeningkaaslased-treenitavad minu käest abi. Eelnevate postitustega seoses võin aga rahustada, ega minu abi nii tihti ka vaja pole. :) Tegemist on küll kontaktalaga, mis tähendab, et siin-seal võib vigastusi esineda, kuid tavaliselt (ptuiptuiptui üle vasaku õla) lähevad kõik ikka rõõmsate nägudega ning tervete jäsemetega koju pärast trenni. Paljud on mulle öelnud ka, et sellises trennis on vigastuste ennetamine natuke lihtsam - sa tead, et kui ohmooni mängid või tähele ei pane, suurendad oluliselt vigastuste esinemise riski. Teiste treeneritega rõhutame ka ohutu treenimise tähtsust - pigem patsutada liigesluku peale natuke varem ning alustada treenimist 3 sekundi pärast uuesti, kui et patsutada natuke hiljem ning alustada uuesti 3 kuu pärast.

992960_632884296740443_923172503_n.jpg
Ilmselgelt omas elemendis - pea alaspidi ning mingil määral gravitatsiooni eiramas. (Pilt on tehtud 3D Liigal järjekorranumbriga 11, pildi autor on Mariel Mõisavald)

Muudetud kasutaja MatuO poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nädalavahetus on möödas ning Võimla oli asjalik! Toimus eelnevates postitustes mainitud 3D Liiga 13, mille oleks võinud pigem nimetada 3D Liiga: Võimla vs maailm, sest kõigis kaheksas võistlusmatšis oli sinises nurgas mees Võimlast. Lõpptulemus oli samuti võimas - Võimla 6, maailm 2! Tulemustest täpsemalt saab lugeda lingil: http://3dtreening.ee/2014/03/3d-liiga%C2%B9%C2%B3-tulemused/ Lisaks võitudele tuli meile ja meie sportlastele ka (ilmselgelt) parima lahingu auhind ning parima lõpetuse auhind.

Minul oli võimalus ning au olla kaheksast matšist kuues nurgameeskonnas võistlejal toeks, kusjuures Jorgen üritas enda tuharajälge nurgameeskonna toolile jätta kõik kaheksa matši. :) Nurgameeskonnas olemine on üllatavalt väsitav - mõtle kiirelt, mida võitleja võiks teha ning edasta see konkreetselt ning arusaadavalt talle edasi, hammustades samal ajal keelt, et enda treenitav/treeningkaaslane ei saaks ometi viga. Pingeline. Hea nurgatöö näitaja on ka see, kui nurk karjub võimalikult vähe asju stiilis "ÄRA LASE. TULE ÄRA SEALT." jms. Olen saanud ise sõnasabast kinni, aga kuna MMA's võib situatsioon väga kiirelt muutuda ning pole aega hakata koostama lauseid stiilis "Nii, nüüd võtame selle parema käe ja - tead küll, see käsi, mis pole vasak - paneme selle talle kaela peale. Mitte päris kaelale tegelikult, pigem kuklale...", siis märkamatult võib mõni selline korneristlik väljend (leiutasin uue sõna) ikka sattuda muu teksti sisse.

Ükshaaval matšidest rääkima hakata oleks arvatavasti liig, sest kuus matši järjest nõuab tähelepanu ning kõik asjad ei pruugi enam nii täpselt meeles olla. Selle asemel võtaksin pigem lühidalt kokku üldiselt meie sportlaste esituse - VÄGEV. Näha sai kõike - kiireid alistusi, löömist, maadlust, maasvõitlust, domineerivaid otsuseid, võistluslikke otsuseid, võitlusvaimu(!!) ning treeningsaalis omandatud oskuste realiseerimist. Treenerina ning treeningkaaslasena olen kõikide soorituste üle uhke. Et järgmisel üritusel läheks vähemalt sama edukalt!

12886043955_ca41cfed95_o.jpg
VÕIMLA Team FAST - lugejatele ülesanne nägu ja nimi kokku panna. :) (Pilt: Mariel Mõisavald)

Muudetud kasutaja MatuO poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tervitused kõigile foorumi jälgijaile ka minu poolt. Olen Võimla sportlane/lähivõitluse treener Alar Hutrov.
Veidi minu päritolust ja tegevusest väljaspool treeninguid saate lugeda järgnevalt lingilt: http://raskesport.ee/foorum/viewtopic.php?f=6&t=7710#p61400.
Tänaseks olen tegelenud mma-ga ühe aasta ja 7 kuud, mille jooksul olen teinud kokku 11 mma matši (praegune rekord 7-2-2). Viimane võit saabus läbi kohtunike ühehäälse otsuse äsja toimunud võistlusel 3D Liiga13. Vastaseks oli kogenud eesti sportlane Soomest. Püstivõitluse osas jäi matš vaeseks aga selle asemel sai rahvas näha minu maadlusoskust (just vastase maadluse/maadlusheidete seiskamist) ning minu maasvõitluse oskust. Maas meeldib mulle võtta domineeriva asend vastase suhtes ning enda kindla baasi olemasolul (vastane ei suuda mind näiteks pealt minema sillatatada või kuidagi muud moodi põgeneda) lüüa vastase kehasse ja jalgadesse tugevaid lööke nii rusikate kui ka küünarnukkidega. Sedasi läksid ka minu viimases matšis kõik kolm raundi. Selle matši võit tagas mulle ka koha varsti toimuva Eesti mma suurürituse Raju13 õhtusel kaardil!

Antud matšiks valmistumine oli psüühiliselt raske. Sellest olenes minu pääs Raju13 põhikaardile, mu vastane oli kogenud ja minust füüsiliselt suurem/raskem. Muret tekitas puudulik ettevalmistus eelseisvaks lahinguks. Nimelt pidin oma elukutse tõttu olema Tartust eemal ja seega jäid mu tehnilised treeningud kesiseks. Õnneks amatöörsportlasena ei käi vormi ajastamine eelseisvate matšide järgi, vaid ma proovin vormis olla ja iga treeninguga oma tehnilist sooritust parandada.

post-33317-0-43775900-1393879546_thumb.j

Minu lemmik distants mma-s on püstimaadlus (põhjuseks Võimla peatreener Jorgeni oskus mma põhist maadlust hästi edasi anda ning ise praktiseerida). Tänu Võimla koostööle maadlusklubiga SK Tartu Kalev/Englas on just see võitlusdistants minu tugevaim külg. Siinkohal tänan SK Kalev/Englas treenerit Kristjan Pressi ning põhilist treeningpartnerit/treenerit Ott Tõnissaart! :)

post-33317-0-61460300-1393882517_thumb.j

Selle aasta alguses sain ka oma maadlusoskusi proovile panna, võttes osa EMV Kreeka-Rooma maadluses ja EMV vabamaadluses. Kohad jäid küll tagasihoidlikeks aga tunne oli võimas ja järgmine aasta saan kogenenuma end uuesti proovile panna :)

post-33317-0-03386500-1393882013_thumb.j

Ees ootab valmistumine RAJU13-ks. Minu edasistest tegemistest saab lugeda siinsamas foorumis :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Võistlustel käidud ning seekord tuli leppida kaotusega. Nii nagu võitlusspordis ikka - võidad või kaotad, kuid edasi tuleb treenida uute eesmärkide nimel! 2 päeva puhkust ning treeningud jätkuvad täie hooga. Võistlustest inspireerituna tegin ka väikese blogipostituse: http://kaspu3.blogspot.com/2014/03/sirge-seljaga-labi-raskuste.html Hommikuse Fartlek intervalljooksu kava lõppedes pidin kiiruga jõudma Jakobi 5 matisaali andmaks individuaaltreeningut. Kiiretel päevadel on raske suurt einet süüa, eriti tiheda ajagraafiku puhul. Tänane 10 sekundi eine: Fasti šokolaadi-piparmündi Protein Block + 400ml kohvikoor. Kiire ca 600 kcal eine! :)

post-33242-0-38805600-1394100049_thumb.j

Muudetud kasutaja KasparMMA poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kiire teadaanne:

Keda MMA huvitab, saab kella 19.30st alates täiesti legaalselt ja tasuta vaadata MMA tippliigat UFC.

UFC oma netiülekanne www.ufc.tv aadressil võimaldab nende teenusele Fight Pass praegu 7-päevast tasuta proovikasutust (vaja krediitkaarti). Kvaliteet on seal super ja kaardil on ka üks meie klubi (VÕIMLA) katuseorganisatsiooni (SBGi) võitlejatest islandlane Gunnar Nelson.

Pöidlad pihku!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Treenimised käivad täie hooga. Hetkel pidev sihipärane sportimine järgmiste võistluste nimel. Homne päev algabki juba Fartlek intervalljooksuga ning õhtuks on planeeritud tunnine jiu-jitsu treening. Siia lisandub ka erinevate õpilaste juhendamine. Sellega seoses on sellel laupäeval Tartus A.Le.Coq spordihoones toimuvas järjekordne Võimla püstivüitluse seminar. Lühikirjeldus toimuvast blogi sissekandes: http://kaspu3.blogspot.com/2014/03/voimla-pustivoitluse-seminar.html

Osalemiseks piisab baasteadmiste tundmisest püstivõitluse vallas. :) Huvitav kas ka siinsetest foorumlastest kedagi sellist leidub? :)

post-33242-0-28935400-1394489627_thumb.j

Muudetud kasutaja KasparMMA poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuna tegu on ikka Võimla Team FASTiga, oleks hea näidata, mida isiklikult tihedamini kasutan.

1800371_797140670314804_634651356_n.jpg

(Beeta-alaniin, Intra ning OMNOMNOMNOMNOMPUDING)

Esiteks, igahommikuselt beeta-alaniin. Varem võtsin seda päeva peale jaotatuna, aga olude sunnil ning kehva mälu tulemusena kannatas korralik manustamine. Miks seda tarbin? Kunagi ammu Jorgen soovitas ning proovisin ise ka. Tulemus - kui võtan regulaarselt beeta-alaniini, siis subjektiivne väsimus tekib trennis hiljem. Üks "värskem" rull trennis rohkem tähendab nädala peale u. pool tundi rohkem asjalikku trenni. Vahepeal tekivad veidi pikemad lisanditevabad perioodid (loe: pole lihtsalt nädal-kaks midagi meeles/võimalus võtta) ning siis jällegi subjektiivselt ütlen, et väsimus-tahtmatus-viitsimatus tuleb kiiremini.

Teiseks - Intra. Trenni ajal imehea.

Kolmandaks, absoluutselt oluliseim asi siin nimistus - PUDING. Tunnistan, et minu näol on kohutava magusasõbraga tegu. Pudingu abil saan enda magusavajaduse rahuldatud, ilma et tunneks süümekaid a la "Krt, jälle sõin pool kilo šokolaadi ära." Olen proovinud seda segada erinevate asjadega ning hetkel on absoluutne lemmik keefir. Kui panna peale lusikatäieke kodust moosi, siis on kõht täis ning tuju hea. Leian, et teised antud teema postitajad nõustuvad - kui kaaluvõtmine on käsil ning hing ihkab midagi magusat, siis puding on taevane.

Need kolm toodet on minu köögikapikeses (peaaegu) alati olemas. Eriti puding. Omnomnomnom.

Muudetud kasutaja MatuO poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Hetkel piinav vigastus paneb piiranguid minu treeningutele, kuna täies mahus erialaseid treeninguid ma hetkel teha ei saa. Vigastusest hoolimata, algavad minu päevad kerge hommikuse jooksuga, see on nii öelda rohkem „tere hommikust keha“ jooks, pulss madal 118-137 ning kestvus ca 15-20 minutit. Hommikune jooks äratab ülesse keha ja annab mõnusa enesetunde. Viiel korral nädalas, süteemiga (1 tööd, 1 puhkus, 3 tööd, 1 puhkus, 1 tööd), võimlen iseseisvalt 45-60 minutit. Võimlemiskava nimeks on „ahvist inimeseks“ ehk parandada oma rühti, saada paika oma abaluud ja nende liikuvus ning näha välja rohkem inimlapse moodi. Minu arengul hoiab kindlalt silma peal SA Tartu Ülikooli Kliinikumi spordifüsoterapeaut Tauno Koovit, kes on ka minu võimlemiskava autor. Kuna oma treeningutel saan kasutada ainult vasakut kätt, (õnneks poksin vasak käsi ees) siis selle jaoks on mulle koostatud spetsiaalne poksikava (jabikava). Täpsemalt - kaheksa nädala vältel, treenin kolmel korral nädalas, igal nädal uus teema. Näiteks kombinatsioonid esimese käega, kontreerimine, tugevalt löömine, petted jne. Lisaks sellele on vastavalt minu füüsilisele võimekusele koostatud mulle jooksukava, mis hetkel kestab kolm kuud. Olenevalt nädalast, jooksen erineva iseloomuga, kas 2, 3 või 4 korda nädalas, teatud pulssidega, teatud aegu. Vigastus tähendab, et ma ei saa küll täismahus ja erialaselt nii palju treenida, kuid see andis võimaluse mul tegeleda muude probleemidega, mis vajavad parandmist nagu nagu mu rüht ja abaluud. Olen kindel, et kui naasen olen parem kui kunagi varem!

Neljapäeval, 13. märtsil, toimub taaskord selline tore üritus nagu RAJU DOONORIPÄEV: võitleme elu eest! Mille eesmärgiks on: teadvustada avalikkusele veredoonorluse ja tervislike eluviiside tähtsust, kutsuda inimesi üles verd andma ja arendada võitlussportide tuntust ja head mainet Eestis. Sellel korral on projekti kaasatud ka Tallinna 32. keskkool ja Tartu Kommertsgümnaasium, kus lisaks vere loovutamisele viivad õpilastele kehalise kasvatuse tunde läbi ning pakuvad vabavõitlusatraktsioone Tallinna spordiklubi 3D TREENING ja Tartu spordiklubi VÕIMLA. Rohkem infot: https://www.facebook.com/events/458020434325882/?ref=ts&fref=ts

Mina olen kohal Tartu Kommertsgümnaasiumis, kus koos toredate VÕIMLA liikmete viime läbi noorte kehalise kasvatuse tunde ning näitame üht teist huvitavat vabavõitlusest. Siinkohal kutsun kõiki inimesi ülesse verd loovutama, sest see on nii üllas ja head tunnet pakkuv tegevus. Kõik kellel vähegi võimalus, tulge ja loovutage verd! Kindlasti kirjutan ja postitan ka pilte, kuidas meil see tore päev möödus!

Proovisin sel nädalal ära ka Pro Series Workout INTRA apelsini ja mustsõstra. Mulle isiklikult mekib rohkem mustsõstra maitse. Apelsinil on kuidagi väga võõras maitse, kuid mustsõstra oma maitseb nagu koduaia marjadest tehtud morss, mis mulle rohkem meelejärgi on.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tervitused
Oma treeningutest palju kirjutada ei ole – olin kooliga seoses metsas väliõppuselJ. Trenni teha ei saanud aga füüsiline koormus oli korralik ning magamatus tegi eelseisvad ülesanded tublisti raskemaks.
Üldiselt on väeosades viibides nii, et teen iseseisvalt võimalikult palju trenn. Tehnilised treeningud on siinkohal keerulisemad aga vahel on mõni kursakaaslane ikka nõus veidi maadlema või jitsima (maas maaadlema). Õpetan neile midagi kergemat ja huvitavamat ja siis teen oma drille nende peal (päris nii ei saa, et „kuule, seisa selles asendis ja ma nüüd jooksen sind poolteist tundi järjest maha ja kägistan maas natuke!“J) Poksiga on veidi kergem – teen kas varjupoksi või löön poksikotti ja harjutan seejuures erinevaid tehnilisi nüansse. Et treeningutel ka mingit struktuuri oleks, siis teen ka Steni jabikava (ilmselgelt vajab ka minu vasak käsi kõvasti treenimist ja too kava on selles suhtes spetsiifiline).

Toitumine läks ka suht käest ära (sõin, mida oli saada, poest spetsiom head ja paremat kaasa osta ei jõudnud esialgselt määratud ametikohast tulenevate kohustuste tõttu). Parim oli teadmine, et metsast tagasi jõudes ootab ees mustsõstra maitseline Intra ja piparkoogi maitseline puding J. Intra läks koheselt käiku ja pudingut sõin järgmine päev hommikusöögiks.
Väeosade toit ei lähe alati minu dieediga kokku ja suureks abiks on pudingud, millega asendan õhtuseid, vahel ka hommikusi söögikordasid. Lõunal on ikka mingi lihatükk ja erinevaid värskeid salateid mida süüa! Intrat tarbin aga kas treeningute ajal või siis peale treeninguid. Harjumuseks on saanud trenni ajal puhta vee joomine, see sobib kehale ka kuidagi paremini. Aga kui vahel on isu, siis läheb käiku ka Intra.
post-33317-0-33020600-1394967142_thumb.j

Nädal läks trenni suhtes lörri aga õnneks olid väga intensiivne reede ja laupäev. Tallinnast tulid kaks klubi 3D Treening sportlast Tartu sparritreeninguid (kõik raundid mma reeglite kohaselt võitlust vähendatud löögitugevusega) tegema ja Tartu klubi Võimla poolt võttis osa 6 sportlast. Trennid olid rasked ning nädala jooksul 2 suhteliselt magamatta ööd viisid selleni, et reedel väsisin juba 4 raundi ajal täiesti ära (tegime 10 raundi järjest ja siis peale väikest puhkust veel 6 raundi maadlussparri maasvõitlusega) . Minu sooritused jäid küll tagasihoidlikuks aga pidasin vähemalt lõpuni vastu! Pärast trenni korralik söök ning joogiks mineraalvesi + Intrat(mitte kokku segatuna) ja siis magama. Järgmine päev olin POWERIT täis, vähemalt esimese trenniJ. Tagasiside treeningpartneritelt oli sama – jaksasin liikuda, olin elavam ja tegin oma asja! Viimase treeningu ajal sain aga veidi vigastada (lowkick`d vasaku jala reielihase pähe suretasid mu jala täielikult). Õnneks pole midagi katki, väike puhkus ja uuel nädalal saan juba uue hooga edasi lasta!

Kui nüüd tulevast nädalast rääkida ja valmistumisest RAJU13`ks, siis hea on see, et olen nüüd vähemalt 2 nädalat Tartus ja saan korralikult trenni teha.
Tulev nädal läheb nädalavahetusel Tapal toimuva maadlusvõistluse jaoks valmistumiseks. Võimlast läheb välja taas korralik esindus ning tulemustest ja kogetust kirjutan kindlasti peale võistlusi uues blogisJ. Ma ise võistlen kreeka-rooma maadluses ja kehakaalus -71kg, mis on küll kaaluklass ülespoole minu tavalisest võistluskaalust (-66kg), aga kuna RAJU13 jaoks võtan nagunii kaalu, siis maadlusvõistluste jaoks ei hakka seda hetkel tegema. Et siis see nädal keskendun maadlusele ja maadlusspetsiifikaleJ. Kindlasti läheb maadlusele keskendumine asja ette, ning tulev võistlus ei võta mult ära aega RAJU13`ks valmistumiseks vaid annab just juurde kogemust ja võibolla minu jaoks uusi maadlusspetsiifilisi elemente, mida saan ka puuris kasutada.

Taaskirjutamiseni! J

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Eelseisev nädal möödus minu jaoks suurepäraselt. Kvaliteetsed treeningud kogu nädala lõikes. Jorgeni MMA treening, jiu-jitsu Martin Aedmaga, Fartlek intervalljooks, ning MMA sparringud (Alar nendest eespool juba rääkis). 2 nädalat tagasi ühinesin Võimla võistlustiimi maadlustreeningutega, mida viib läbi Kristjan Press maadlusklubis "Englas." Edusammud on juba silmmärgargatavad.

Lähemalt Fartlek intervalljooksust: treeningkava on 8 nädalat pikk ning on suunatud vastupidavuse arendamise. Kindlasti ei ole see kava selline, mida võiks teha pikema perioodi vältel suure naudinguga. Tihtipeale olen kiiremaid lõike joostes pidanud ennast tagant utsitama nii palju kui võimalik. Mõtted: "Ma enam ei suuda," "Võiks juba läbi saada" jne on jooksu ajal pidevalt, kuid väsimuse ilminguil grimasse tehes siiski lõpuni pingutan.

Toon siia ka näite - esimese nädala esimene treening:

10' 150-165

5' 170-180

1' kõnd

5' 170-180

1' kõnd

10'' max spurt

sörk kuni pulss 130

10'' max spurt

sörk kuni pulss 130

2' 175-190

2' kõnd

2' 175-190

2' kõnd

10' 150-165

Mis peale on muutunud peale 7 nädalat?

Rasked maadlus ning mma sparringud on muutunud kergemaks ehk suudan püsida intensiivses töökeskkonnas rohkem kui varem

Tavaline aeroobne jooks (ca 135-150) on muutunud igavaks - alatihti tekib soov teha mõni pisikene kiirendus. Vilkuv valgusfoor ei ole kunagi suuremat rõõmu valmistanud...

Nädalavahetusel toimunud seminari põhjal tegin väikse blogipostituse siia: http://kaspu3.blogspot.com/

Muudetud kasutaja KasparMMA poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kõik maadlevad, aga mina seda praegu ei tee. :(

Miks siis nii? Esimeses postituses mainisin enda (lapsepõlve) õlatraumat, mis on hiljuti rohkem häda teinud kui võiks. Milles see trauma siis seisneb?

10003937_801159516579586_1488076387_n.jp

(Leia 5 erinevust vasaku ja parema poole vahel)

1506843_801159526579585_636112812_n.jpg

(Leia veel 5 erinevust parema ja vasaku poole vahel)

Mis siis juhtus? Umbes 5-6 aastasena kukkusin ratta pealt asfaltile maha, otse külje suunas. Kukkusin küünarvarrele ning tulemuseks oli kipsis parem käsi - elu esimene ja seni ka viimane. Kahjuks kukkumisviis oli täpselt selline, mille puhul nüüd tean, et tegu on korraliku õlapurustajaga. Aga vanad head ajad, õlaosa keegi ei vaadanud. Pisi-minu suurim probleem sel hetkel oli tõsiasi, et ma pean mõnda aega legosid vasaku käega kokku panema.

Ülikooli ajal aga hakkas kehaline koormus suurenema ning vana vigastus hakkas rohkem välja lööma. Selle aastanumbri sees olen suutnud teha talle nõndavõrd häda, et maadluses althaakide kaevamine võib meheliku pisara silma võtta ning kui lukumaadluses keegi juba vaatab kurjema pilguga minu õla poole, siis patsutan ära.

Konkreetsemalt - probleemiks on õla liigesliikuvus ning suuremal pingutusel valu. Häirib ka liigutuse kompenseerimine läbi õla elevatsiooni. Nädal-kaks tagasi tuli käsi heal juhul fleksiooni suunas 140-150 kraadi, pärast seda puhas kompensatsioon. (Goniomeetriga ma endale kallale ei viitsi minna, sorri.) Enam-vähem sama asi on ka abduktsiooniga. Lisaks on piiratud õla siserotatsioon, mis on ka üks valulikematest liigutustest. Siinkohal ka näide - Kaspari püstivõitluse seminaril, mis toimus eelmisel nädalavahetusel sain põõõõhimõtteliselt kõike teha, kuni pidin kõrvale suunama vastase tagumist otselööki jalaga. Siserotatsioon ning jõu genereerimine abduktsiooni suunas ei ole hea kombinatsioon. Lihaste jõudluse poolest on varem (ca pool aastat tagasi) ära hinnatud tuttava füsioterapeudi poolt, et jõud on langenud oluliselt trapetsi alumistes kiududes ja lailihases. Veidi vähem on langenud rinnalihases (maj) ning subscapularises. Õnneks tuttava ortopeedi sõnul on liigesed-luud ilusad. Kahjuks on abaluude liikumine bilateraalselt naljakas ning kehv.

Aga mida teha?

970582_801159539912917_1137004886_n.jpg

(Sõber Pomm, sõber Kumm)

Eks ma ikka teen trenni. :)

Olen praegu saanud natuke regulaarsemalt teha õlaspetsiifilisi harjutusi ning tulemus on parem. Õlg liigub vabamalt, kuid naljakatel hetkedel on jõu genereerimine ikka äärmiselt ebameeldiv. Selle tõttu väldin hetkel sparrimist ning kõvemaid drille, keskendun sel ajal hoopis rotaatormanseti jõule, abaluude stabilisatsioonile jne.

Peamine mure on nüüd küll see, et ma jään neid harjutusi regulaarselt tegema. Kui ma oleksin iseenda patsient, siis ma ei jõuaks end ära kiruda - kui ei valuta, suva, kui hakkab valutama, teeme seni, kuni hullem osa läheb üle. Võeh. Mulle meeldib pigem olla see, kes sõrmega roietesse torgib, mitte see, keda sõrmega roietesse torgitakse. :)

Tegu on siiski pikaajalise projektiga, nii et huvilised võivad vahepeal kontrollida - üritan ka positiivseid tulemusi postitada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere

Valmistumine maadlusvõistlusteks läksid rahulikult ja tavatrennide graafikus. Kolmapäev oli ainus maadlusspetsiifilise trenni päev ja siis sai üleveo kaitsega tutvutud (eelmine võistlus veeti mind mitu korda üle ja kaotasin selle tõttu kõvasti punkte). Trenni lõpus tegime maadlussparringut – mina siis ainult kreeka-rooma (kr-r) maadlust, kuna pidin ainult selles võistlema. Sparri käigus tegin ka kergelt vasakule käele viga aga õnneks taastusin sellest võistluse ajaks J. Päev enne võistlusi selgus, et lisaks kr-r maadlusele saan võistelda ka paralleelselt vabamaadluses – mõeldud, tehtud!

Kuna võistlesin kaalus -70 kg, siis kaaluvõtmisega probleeme ei olnud. Sain isegi laupäeva hommikul süüa ühe praetud muna juustuga ja kõrvale juua 350ml mineraalvett. Nädala sees vähendasin õhtusöökide portsjoneid ja tavaliselt jõin ka peale trenne INTRA`t, et järgmiseks päevaks paremini taastuda. Esimene asi peale kaaalumist oli INTRA segatuna mineraalveega.

post-33317-0-36744900-1395659799_thumb.j

Omad vitsad peksavad:

Kokku sain teha 1 kr-r ja 4 vabamaadlusmatši. Kr-r matšis kaotasin suhteliselt kiiresti läbi seljavõidu vastasele. Seekord siis niiviisi...
Vabamaadluses oli minu kaalus 5 võistlejat koos minuga ja saime kõik omavahel läbi maadelda. Kaotasin 2 , võitsin samuti 2 matši ja tulemuseks pronksmedal. Oma esitlustega väga rahule ei jäänud – eriti kreeka-rooma matši ja vabamaadluse 2. kaotusega. Kreeka-rooma matši kaotasin mehele, keda olin 5 min varem teisel matil vabamaadluses ülekaalukate punktidega just võitnud. Ja vabamaadluse 2. kaotus tuli minu enda suure vea tõttu – keerasin end selili, mitte kõhuli - it happens
J Tol hetkel olin punktidega juhtimas 4:0, 2 punkti üleveo eest - vaikselt hakkab tulema :)

post-33317-0-91161600-1395660047_thumb.j

MMAakatest maadlejad!

Võistlus oli fun ja hästi korraldatud (3h-ga jõudis omavahel võistelda 108 maadlejat 2-l matil). VÕIMLA tiim tegi väga hea töö ja tõime 4 peale ühe kuld-, ühe hõbe- ja ühe pronksmedali ning ühe neljanda koha. Võimla võitlejaid toetas ja juhendas nurgas SK Tartu KALEV/ENGLAS treener Kristan Press.

post-33317-0-15508100-1395660098_thumb.j

Edasi jätkan RAJU13-ks valmistumisega. Oma olemise ja tegemistega hoian teid kursis läbi blogi.

Olge mõnusad!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×