Jump to content
cess

Alakeha ilusaks

Recommended Posts

Olen 18 aastane neiu, pikkust 173cm, kaal 66kg. Sooviksin kaaluda 60-61kg hiljemalt kevade lõpuks.

Kõik need aastad on mulle pinnuks silmas olnud minu sääre ümbermõõt, mis on juba noorest saadik suurem olnud. 38cm kõige jämedamast kohast eilse seisuga. Suvel olen üsna õnnetu, sest teised neiud tänavapildis minu kõrval omavad väga ilusaid siredaid sääri ja siis seisan mina seal oma jämedate säärtega. Millegipärast pole mul ka hüppeliigese juures sellist peenikest üleminekut, nagu teistel neidudel (näide: http://http://dfqwl.com/skinny-legs.jpg )

Aga minul on midagi sellist, suhteliselt sirge üleminek: http://static3.depositphotos.com/1001960/149/i/950/depositphotos_1499216-Nice-legs-walking-in-water.jpg

Võimalik, et selline lai üleminek säärest jalalabaks on tingitud mu lampjalgadest (piki- ja ristvõlvi lamenemine). Sooviks asuda ka võitlusesse tselluliidiga ja natukene rohkem ka oma taguotsa vormi ajada, minu suurim vaenlane ja tujurikkuja. Tahaks üldsegi teada, miks mul on see tselluliit nii laialt levinud, juba lapsest saadik (9-10 aastaselt avastasin, sel ajal tuli ka kohutavalt palju venitusarme alakehale (taguotsale, kintsudele, reitele, põlve taha ka isegi), nüüdseks on nad kõik heledad). Olen liivakella kehakujuga, kuid millegipärast kogu rasv ladestub istmikusse ja jalgadesse, kuigi liigun jala palju ringi ja käin pidevalt treppidest. Ülevalt sale ja trimmis, alt lodev ja rasvane. Enesehinnang on olematu, sest olen saanud koledaid märkusi teistelt inimestelt oma alakeha kohta. Mõtlesin, et hakkan E-L (P puhkan) hommikuti tegema neid harjutusi, mis antud videos näidatud:

Keegi võiks soovitada ka midagi säärtele, mis teeb nad peenemaks? Väheke utoopiline niimoodi küsida muidugi. Ja küsimus ka naistele kes palju trenni teevad, kuidas trenn tselluliidile mõjub? Kindlasti hästi, aga osad ütlevad, et kaob minimaalselt, teised jälle väidavad, et on toimunud ime - tselluliit jäägitult kadunud! Kuidas antud videos tehtud harjutused tselluliidile mõjuksid? Söön enda arust täiesti normaalselt ja ei pinguta üle toiduga. Kui kodus kooki on keegi teinud või poest toonud, üritan sellised asjad hommikusöögina tarbida, õhtuks ei jäta selliseid asju. Alkoholi tarbin heal juhul korra kuus, kui sedagi. Ei ole pidutseja ja rämpstoidu sööja.

Näide minu toitumisest:

HOMMIK (kl 10-11) (olen lugenud, et hommikusöök peab päeva kõige tugevam toidukord olema):

kohv (2 tl suhkrut, koorega)

tatrapuder hapukoorega

RUKS leib Bruschetta määrdega

sai võiga ja külmsuitsulõhe viiludega

(kiirematel päevadel lepin hommikuti kolme võileivaga ja kohviga, tatrapuder ja muu luksus on nädalavahetuse teema)

(lõunat minujaoks ei eksisteeri, sest olen hiline ärkaja)

II söögikord (14-15) (toon näitena erinevad päevad, nagu jumal juhatab ja nii nagu isu on): 2 võileiba, teed või mahla // vahest kauss kiirnuudleid MIVINA // kauss kellogseid piimaga

ÕHTUSÖÖK (vahest 18, vahel 21 - pole lihtsalt võimalust varem süüa): pilaff // sea-kanaliha, ahjukartulid, salat // riis, kana, salat - ema teeb selliseid tavalisi eestlastele omaseid koduseid toite. Ning eluaeg on selline hiline õhtusöögi aeg meie peres kehtinud, söök valmib siis kui kõik lõpuks koju on jõudnud.

Sooviks nende kiirnuudlite kohta uurida, kui kahjulikud need kehakaalule on?

Kui peaks juhtuma, et kõht ikka tühi mingist söögikorrast, siis söön porgandeid heameelega, õuna või banaani. Võib tunduda, et söön vähe, aga tõesti rohkemaks isu pole. Joon palju mineraalvett ja tavalist kraanivett. 2L kulub ikka vist päevas ära. Karastusjooke ei joo, väldin neid. Eelistan mahlasid või piima. Kord-paar kuus juhtub olema ka filmiõhtuid noormehega, kus hilja õhtul (23-1 vahel) saab popkorni krõbistatud, aga see pidi olema suhteliselt kahjutu snäks, igatahes parem kui mingisuguseid chipse õgida. Või ei? Lisan, et nii kui algavad soojad kevadilmad, käin rullitamas ca 20km korraga. 2012 aastal tegin seda alates kevade algusest kuni sügiseni välja. 2013 aasta jäi kahjuks soiku veidike.

Paluks mitte soovitada jõusaali ja rühmatreeninguid, olen rühmatreeninguid teinud ca üle poole aasta (aastal 2012, kaalusin 74kg, kaal ei muutunud), kuid tervise tõttu ei saa osaleda enam, ei hakkaks seda kõigi ees lahkama. Kunagi sai mitu aastat tegeletud ratsutamisega (vanuses 9-12) - ka ju trenn alakehale. Ootan soovitusi, laitusi, muutmisi minu toitumise osas. Sooviks tagasisidet selle video kohta, on seda mõtekas kodus teha - kas saaksin oma jalad trimmi ja tselluliiti vähemaks? Lisaks teen veel omale tselluliidivastast kupumassaaži kodus üle päeva. Minu kaalukõikumine on ka parajaks müsteeriumiks mulle. Max kaal elujooksul on olnud 78kg. Siis hakkas kukkuma, trennis käimise ajal püsis sama (74kg) koguaeg. Nüüd 2 nädalat tagasi kaalusin veel 68,5kg, nüüd juba 66kg.

Vastan meeleldi Teie küsimustele. :)

Muudetud kasutaja cess poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Teen lühidalt algust:

Hommikuks võiks olla kasvõi 1 muna selle saia asemel.

Kohvi võib alati asendada teega, tatrapudru kõlab hästi.

Lõuna peaks kindlasti olema sarnane sinu õhtusöögi kirjeldusele.

2 võileiba või kiirnuudlid kõlavad üpris halvasti.

Ahjaa, juurvilju/puuvilju püüa rohkem süüa.

Ei ole ise kaalulangetaja, pigem vastupidi, seega lisandub siia kindlasti sisukamaid vastuseid.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Unustasin mainida, et vahest saab ka muna keedetud omale hommikuks, aga iga hommik selline asi pole võimalik ajanappuse tõttu. Mõtlesin, et hakkan saia asemel leiba sööma. Ruks kõlaks hästi? Ja sinna peale siis vastavalt kas külmsuitsu lõhe, sinki või muud saiamääret (bonjour jms). Nn. lõunaajal pole kahjuks võimalik süüa sellist toitu nagu õhtul. Vahel söön 2 võileiva, kiirnuudlite jms asemele ka hoopis karbikese kodujuustu 150g hapukoore ja tilliga (Rimi toodang). Juurvilju ja puuvilju söön heameelega. Iga päev vähemalt 2 õuna, banaan ja 3 porgandit. Tänane hommikusöök oli: tass kohvi koore ja 2 suhkruga, 3 ruksi leivaviilu (2 neist külmsuitsulõhe tükkidega ja üks Bruschetta määrdega).

Muudetud kasutaja cess poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Saia asemel leiba süüa on ikka hea mõte :) Kiirnuudleid pole mõtet süüa ja kelloggsid ka kuigi hea variant pole. Korralikud võileivad ja kodujuust on kindlasti mõistlikum. Aga mis puudutab su sääre ümbermõõtu, siis ma arvan, et sa ise kujutled asja hullemaks, kui tegelikult on. Mina olen sinuga sama pikk ja samas kaalukategoorias ning vasak säär on 37 cm, parem 36. Ja ma pole elu sees selle pealegi tulnud, et nende pärast põdeda või et nad kuidagi liiga suured oleks :)

Tselluliidi kadumiseks/vähendamiseks peaksid ilmselt rasvaprotsenti vähendama, selle juures on toitumine ikkagi kõige olulisem. Trenn muidugi ka, teeb kenasti trimmi. Videos toodud harjutused on klassika ja ikka tegemist väärt, otseselt tselluliidi vähendamiseks mõeldud harjutusi pole olemas.

Üldiselt, kaalu alandamiseks tasub süüa sisse vähem kaloreid, kui ära kulutad. Kalorite kokkuarvutamisel abiks näiteks http://tap.nutridata.ee/ lehekülg.

Edu!

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mind ajab see toitumisprogramm rohkem närvi, kui tuju paremaks teeb. Jõuan vaid oma hommikusöögi sinna kirja panna, kui juba närv mustaks läheb - väidab, et tarbin rasva üle. Eile oli 2 leivaviilu Kaval Ants sulajuustuga ja kohv (koore ja 2tl suhkruga). Täna 75g keedutatart hapukoorega (2pl hapukoort) ja 5 kirsstomatit ning kohv. Ja täna ka ütleb, et tarbin rasva liiga palju. Ütleb, et normaalne on: Rasvad 25-30%, aga mul on 45.7%. Mis kuradi moodi see tühipaljast hommikusöögist võimalik on? Hommikusöök peabki tugev ja kehakinnitav olema ju. Ei taha uskuda, et see 2tl suhkrut ja 2spl hapukoort mul rasvatarbimisprotsendi lakke lööb. Peab tõesti ainult salatilehti sööma, et rasvaprotsent 20-30% sees püsiks? :D Aga lisan, et kalorid jäävad normi piiresse.

Muudetud kasutaja cess poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui sa leivale paned päris hea koguse määret,sulajuustu,võid,margariini jne, siis sealt saad päris hea koguse rasva ja kui sa sinna juurde valguks nt muna,sinki,peekonit jne ei söö, siis lähevadki osakaalud sassi. Kohvikoorest saab ka kindlasti korraliku koguse rasva juurde, samamoodi hapukoor. Ma ei soovitaks sul süüa vähem neid asju, soovitaks juurde süüa rohkem teisi asju:valku,süsivesikut või siis natuke todiuaineid vahetada.

Kui teed võileiva, pane leivale peale mõõdukalt või natuke vähem võiet ja näiteks 2 singiviilu ja 1 lehtsalati leht, lisaks tomateid,kurki jne. Tatra ja hapukoore juurde söö mune või liha,lahjat kohupiima jne.

See toitumisprogramm siiski soovitab sulle enam-vähem õigeid asju, see tähendab, et kui sa oma igapäevase toitumise selle järgi reguleerid (valgu,rasva,süsivesiku osakaalud) ja kella-ajad millal ja kui palju süüa, siis aitab see sul soovitud tulemust kiiremini saavutada. Proovi süüa iga toidukorraga valku,rasva,süsivesikuid ja normaalsetes vahekordades, valgud jaga ühtlaselt päeva peale ära, teiste asjadega saab rohkem mängida.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tänud soovituste eest. Tänu sellele, et igasugused mõttetud näksimised ja hilisõhtused külmkapi külastused ära jätsin, kaalun hetkel juba 64,5kg. Leidsin endajaoks ka ideaalsed harjutused koduseks treeninguks. Ning reied ei hõõrugi enam omavahel kokku. Ilustuseks väike pilt ka: Bg06JwsIgAAeAXF.jpg

Enne polnud thigh gapist haisugi, aga nüüd läheb aina suuremaks. Sääreümbermõõt on ka 1cm võrra vähenenud. Olen rahul ja loodan, et areng toimub edasi. Üritan siis toitumisega tegeleda. Ka sain omale number väiksemad teksad osta ja oleks saanud lausa 2 numbrit väiksemad osta, kui see sääreümbermõõt nii suur poleks. Mind kohutavalt häiribki see säärepeal olev üleliigne pekk. Ei meeldi, et nad lõdvas olekus (laman selili ja jalad on kõverdatud) nii võdisevad on. :D Lisasin katsemeetodil sinna toiduplaani veel 2 keedumuna tänasele hommikusöögile juurde ja rasvaprotsent tõusis 5%. Appi, ma olen nõutu. :D

Muudetud kasutaja cess poolt
  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ära muretse eriti selliste pisikeste asjade pärast nagu 5% suurem rasva tarbimine hommikul või 5% vähem. Vaata kogu päeva üldpilti. Visuaalselt riietes ei tundu juba praegu eestvaates su alakehaga midagi viga olevat ning arvan, et võib-olla ajad liialt taga kaalunumbrit ning keskendud liialt vähe lihastoonusele.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hahaa, tänud viimasele hea naeru eest. Pani suu muigama. :D Kaalunumber tõesti nii tähtis enam pole, olen oma suurusega enam-vähem rahul, aga just nimelt, TOONUST VAJA! Trimmi vaja saada end. Varsti plaan ka vaikselt jooksmist alustada, kui tarkusehammas enam põletikus pole. Aga ka see on väga super uudis minujaoks, et mu vana vihavaenlane tselluliit on hakanud oma asju kokku pakkima ja ära minema, kiiremini kui arvata oleks võinud. Võib öelda, et olen ennast uuesti armastama hakanud. :D

Muudetud kasutaja cess poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nõustun viimasega. Isegi - paar kilo mängib suurt rolli selles ;) Harjutusi teen ma seepärast, et lihas toonusesse ajada. Ja ma ei tea kui tõsi mu järgnev jutt on, aga ehk mängib rolli ka puusade laius? Mida laiemad puusad, seda suurem võimalus thigh gapi jaoks?

Muudetud kasutaja cess poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lihaseline jalg on naise puhul nagu magnet, ei saa pilku ära. Kutsub masseerima, sama on ka õlgade ning seljaga.

Hästi öeldud ;)

Muudetud kasutaja janarL poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väga suur thigh gap pole ka muidugi ilus. Naisel peab ikka mingeid kurve ka alles jääma, kondiklõbin pole minu teema. Võin end vist kergelt selle parempoolsega samastada, ainult et taguots pole nii punnis. Väga kena alakeha. See vasakpoolne on lausa õudne minuarust. :D Märkasin just, et olen koguaeg valesti kirjutanud seda "thigh gapi".

EDIT: Tänane hommik söön jällegist sama palju tatart, tomativiilud, vähem hapukoort ning 2 keedumuna sinna juurde + kohv. Good enough? Mida päeva jooksul veel tarbida, et need rasva, valgu ja süsivesikute protsendid omavahel tasakaalustada? Oohoo, täna näitab peale hommikusöögi kirjapanemist, et rasvad 25.9%, aga valku tarbin üle. :D Valgud 17.5g.

Muudetud kasutaja cess poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei. Ei pea ennast pekiseks, ent ka minul on sääred sellises olekus, nagu sina kirjeldasid, võdisevad. Selles asendis on lihas lõdvestunud ning ei saagi muud olla, kui sinu öeldud olekus. Mingil määral saad sa veel rasva arvelt ümbermõõtu vähendada, kuid kui sa just lihast säärtelt ei hakka maha võtma (lõhud lihast ka mujalt, mis pole hea), siis jõuab mingi hetk kohani, kus tuleb tunnistada geneetika poolt antut ja leppida selliste säärtega, nagu nad on. Samas, geneetika on andnud sulle samas asja, mida mitmed naisterahvad taga ajavad - thigh gap (minule näiteks ei meeldi see). Sul on geneetiliselt antud lihaste kuju reitel, mis peale rasvast lahtisaamist annavadki sellise välimuse. seega oled justkui balansis :) oma soovide järgi.

Sinu poolt kirjeldatud söömine ei ole minu arvates just parim, kuigi sa ütled, et on toiminud. Proovi pigem hommikul 15 minutit varem ärgata ja tee omale 1-2 muna ning keeda täisera puder. Üle 2-3 päeva tee üks suurem kokkamine ja valmista omale mitme päeva varu lõunasööke valmis (pruun riis, kana, kala, sea sisefilee jmt) ning osta puuvilju (õun jmt), mis siis võtad karbis kaasa. õhtut saad sa süüa juba kodus ja 15 minutiga on tavaliselt valmis hea ja maitsev õhtusöök.

Sinu menüüs on puudu juur- ja puuvilju. Võid need ka lisada oma menüüsse. Näiteks 100g rohelist uma lõunasöögis juurde. Õhtusöögis samuti kindlasti rohelist juures. Mingi vahepala lisaksin ka - seal kasutaksin pähkleid, avokaadot, rohelist salatit ja näiteks kodujuustu.

edu ja anna ikka teada, kuidas sul läheb :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tegelikult minu menüüs ei ole juur- ja puuvilju puudu. See menüü, mis algselt siia kirja panin on ammu unustatud. Üks tore tüdruk siit foorumist andis mulle erakirjade teel suurepärast nõu ja suuresti tänu temale olen ka kindlasti kaalu kaotanud. :) Säärtega on selline lugu, et teistel neidudel on nad selles lõdvestunud olekus ikkagi väiksemad. Mul nad kuidagi jube ära vajunud. Aga eks areng ei toimugi üle öö. Ehk saavad mu sääredki saledaks. Söömistega on nii, et minu hommikusöök on enamasti kella 11-12 ajal, sest pole varem vaja ärgata. Vahest harva (nagu täna) saab ka 9 paiku hommikust söödud. Kõht on siiani hommikusöögist täis. Vahepala (Muah! õunajogurt natukese müsliga) söön kuskil kella 15 paiku, sest varem pole vajadust. Seejärel tuleb juba õhtusöök 18-19-20 ajal (varem pole võimalust). Ja magama lähen ka hilja, 1-2 paiku alles. Seega 23 paiku hiljemalt söön (vajadusel, kui kõht tühi) ühe banaani, õuna või paar porgandit. Igasugused maiuspalad (kui neid juhtub kodus olema, mingi tähtpäeval tort ostetud näiteks) jätan ka hommikusöögiks, või peale hommikusööki vahepala asemel. Kodus teen trenni 20min kuskil, oma rutiin välja kujunenud juba. Kevade saabudes (soojad ilmad, et haigeks ei jääks) alustan rullitamisega kindlasti (14km päevas). Ning nagu mainisin, siis varsti üritan jooksmisega alustada, kui tarkusehammas järele annab. Söön võib olla vähe siinsete foorumlaste arust, aga no tõesti.. rohkem ei soovi. :( Need snäkid ja asjad mis kunagi söödud sai, oli nö "igavusest söömine". Väga meeldib juur- ja puuvilju süüa. Üritan igal võimalusel neid oma toidule lisada. :) Aga mis värk sellega on, et kõrvad lukku lähevad trenni tehes? Vererõhk jupsib? Igatahes, tänud soovituste eest!

EDIT: Jagan tükikest oma jalast teiega. Punasega märgitud ala sooviksin vähendada, tahaks sealt saledamaks saada. Just nimelt kontsakingi kandes tuleb see osa nii vastikult nähtavale - seepärast jalg sellises poosis ongi. Ja rohelisega märgitud ala tähistab mu suhteliselt sirget üleminekut säärelt kannale. Millegipärast enamustel naistel on see koht palju peenem? Geneetika jälle mängib rolli siinkohal?

post-32978-0-33189900-1393517477_thumb.j

Muudetud kasutaja cess poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sa tahad,et säärelihas kaoks ? :blink: Geneetika värk; mõni punnitab lolliks,et sääred nähtavale saada. :P Selle pildi pealt muidu küll ei tunneta,et midagi väga nihu oleks,või kaduma peaks. :)

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ma siin mõtlesin, et inimestel on ikka huvitavad probleemid - mõni võitleb raske haigusega, mõni kasvatab viite last üksinda aga näedsa -

mõnel on säär 2mm üle normi :) Sa võiks mõnda huvitavat raamatut õhtuti lugeda, kui muremõtted sääre peale koonduvad ;)


A.

Muudetud kasutaja argoll poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Oeh. Saate valesti aru minust. Miks ma teistel naisterahvastel seal märgitud punasel alal sellist punnitavat osa ei näe? Olen seda koguaeg enda veaks pidanud ja arvanud, et seal on lihtsalt üleliigne rasv. Ise arvan, et naisterahval ei peaks sealt kohast nii lai olema. Mehelik näeb välja kuidagi, kandiline selline. No palun ühed saledad jalad teile: http://4.bp.blogspot.com/_zw2SVloYz60/R-A-op7j1jI/AAAAAAAAAI0/YuhKG9m87Bo/s400/long+legs.jpg Temal on täitsa naiselik ja sile säärejooks. Ja kui keegi kavatseb mulle veel vastu vaielda, siis ma lähen psühholoogi juurde oma imelike probleemidega. :D Ju siis need naiste "ajakirjad" mõjuvad halvasti mulle.

Muudetud kasutaja cess poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×