Jump to content
Ak_47

Ak47 - optimistlik diabeetik!

Recommended Posts

Tervist lp. lugeja!

Siin viimasel ajal on palju muutunud ning uuel aastal (aasta 2014) ka uued leheküljed pööratud. Sestap mõtlesin ,et võiksin oma aega internetis võibolla kvaliteetsemalt sisustada ning igavuse peletamiseks blogida. Eriti nüüd, mil trenni on lisatud ka aeroobne ning mõtted kerivad nagu jooksulint taldade all! Tutvustada ennast eriti ei oska (st. ennast müüa) , kuid mõned märksõnad võin siia lisada. Mõtlesin täna rasvapõletust tehes, et kuidas peaks minu poolt pakutav materjal erineva teistest, kümnetest.... aktivistides, keda on sammuti põnev jäglida. Kahjuks ei pidanud kaua selle kallal juurdlema, sest olen I. tüübi diabeetik ja oman ka reumatoidartriiti. Ääremärkusena mainin, et mõlemal puhul on tegemist autoimmuunse haigusega ning neid ennetada on võimatu - aga sellest võin juba mõnes hilisemas postituses pikemalt kirjutada.

Miks ja milleks see blogi on rajatud - eks ta ole nii enda silmaringi avardamiseks, kui ka progressi jälgimiseks. Nimelt olen harjunud kõike oma peas hoidma, mis pikemas perspektiivis ei pruugi anda optimaalset tulemust, aga sellegipoolest on see mugav viis treenimiseks. Paari nö. baasharjutusega ei tekigi probleeme, aga kui süsteem muutub keerukamaks + juurde tuleb erinev periodiseering, siis on vaja juba adekvaatsemat lähenemist! Raskuste märkimisel ei tasu pedanti mängida, sestap ei pea vajalikuks neid Hetkel harjutuste juurde märkida. Olen läbinud perioode, kus on treenitud absoluutraskuse tõstmise eesmärgil ning ka tunnetuse peale rõhku pannes. Mõlemal lähenemisel on oma head ja vead, kuid igaüks peab otsustama, milline meetod talle endale meeldib! Pole halba kava, sest kõik täidavad eesmärki... küll aga on neil aspekte ja nüansse, mille üle nokkida ja vaielda. Pildimaterjali poolest ma just kõige tuntum ei ole, aga eks mõni pilt on internetti ikka lekkinud ning endast olen suutnud märku anda, üritan sellega tulevikus aktiivselt tegeleda ning ennast parandada. Üksi treenindes on seda küll raske teha, aga eks tuleb jupp nööri kaasa võtta ja kaamera kuskile üles riputada.

Paar märkust lugejatele kes oma aega siia investeerivad.... nimelt kui näete kirjavigu, siis andke sellest privaatkirja kaudu teada. Endal parem lugeda ning teistelgi meeldivam - tänapäeva interneti keskkonnas on eesti k. kiire hääbuma ning parasiit- ja asendussõnad kärmed tekkima. Koos on lihtsam sellega tegeleda ja positiivne tulemus on garanteeritud. Kõik muud küsimused kirjutage siia ning ma üritan neile jooksvalt vastata. Pole rumalat küsimust, küll aga on võimalik anda sellele rumal vastus... nii ,et parandage julgelt.

Nimi: Ago

Vanus: 23

Treeningstaaž: Hetkel saab kohe saab 3. täis ja hakkab 4. vaikselt tiksuma

Saal: Selleks olen valinud Revalspordi. Seal käinud nüüd ligi aasta ning arvamus sellest on positiivne. Ruumi on, vahendeid on ning nõu kelle käest küsida on sammuti.

Eesmärk: Kalevipojastuda. Kui te seda loete ja mõtlete,et mida see küll tähendada võiks? Siis laske julgelt oma fantaasial lennata, sest endal on küll visioon olemas, aga sedagi on keeruline sõnadesse panna. Eesmärgini jõudes annan teilegi sellest teada!

Kes?Kus?Mis?

http://forums.fitness.ee/index.php?/topic/34775-team-kiivikas-taenase-ulevaatuse-pildid-uued-teamiga-liitujad/?p=387297

Püsiklient jah :D

2cne4ya.jpg

27xqxdg.jpg

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

15.01.14

Täna siis sai tehtud jalapäev.

---

Eeskükid

Hack-kükid

Jalapressid

Jalasirutused

Jalakõverdused

Pöiasirutused

+ kõht ja alaselg

---

Mida kommentaariks öelda: Intensiivne!

Puhkepausid olid kuni 1min-1.3min. Seeriate arv jäi 5-6 juurde per harjutus. Raskused seetõttu väiksed, aga tunnetus hea. On võimalik läheneda ju mitmeti: Kas tulistada kahurist kahurikuulidega või sujuvalt kuulipritsiga - täna oli case nr. 2. Kellele mis töötab ja meeldib. Hetkel oli valik selline, et seatud eesmärkideni jõuda. Veresuhkru mõõtsin u. tund enne trenni - 6.2 ja pidu võis alata.

Kui midagi lisada, siis seda, et peale jalatrenni 30min. aeroobset teha on.....alati meeldiv kogemus ja seda soovitaks teistelegi (huehuehue)! Kurjam, enesepiitsutamine lõi välja jälle, peab end sellest suunast korrigeerima. Kohtasin ka hr.Ott Kiivikast, kes saalis oli demonstreerimas toidulisandite võlusid. Mulle anti proovida intra workout toodet (fast),mis maitses üpris eksootiliselt. Kuna ise vee ja leiva pealt tulnud, siis ei oska võrdlusmomenti lisada, aga maitse oli troopiline (Ei olnud elusees seda proovinud ning näinud). Maitseelamusena tulid silme ette mango,virsik,aprikoos, aga seda seeläbi, et muid ei oskagi nimetada. Ei oska öelda, kas see ka purgipeal nii kirjas oli. Joogil oli lühiajaline järelmaitse (mekk) ning see lahustus hästi. Ärge seda siin reklaamina siiski võtke, sest üritan Teiega kõigest oma kogemust jagada. Nii palju kui ma aru sain, siis pidavat see aitama lihastel vastupidada trenni hävitustöödele. Vot tak! Siin ka üks pilt, kus Ott lahkelt demonstreerib toidulisandi mõju - lauapealne ei mahtunud kaadrisse, aga see oli lookas nagu viimne söömaaeg. Valgubatoonid, pudingukausid, toidulisandid, valgukõrpsud jpm.! Vabandused halva kvaliteedi pärast:

2lj3qrc.jpg

Söögi poolepealt oli nagu ikka (mitte,et tea teaksite : D). Õhtusöögiks täisteranuudlid, sealiha ja salatiga. Sinna kõrval ka inglise stiilis võileib - munaga. Lisaks veel sink ja salatilehed. Mõnus vaheldus! Veresuhkur peale seda 5.9. Kui keegi tahab näiteks enda taset mõõta, siis ma arvan, et saan isegi aidata sellega. Selliseid kaasaskantavaid glükomeetreid saab ka apteegist, juhul kui keegi ei teadnud.

2dm9zya.jpg

292r7o9.jpg

Päeva mõte: Tehes aeroobset reval spordi kardiosaalis, märkasin sealsetest televiisoritest tulevaid saateid. Üheks nendeks ei olnud midagi muud, kui kokkamine Jamie Oliveriga. Väga inspireeriv on põletada kaloreid, mil näidatakse hõrgutiste valmimist /end sarcasm .

Muudetud kasutaja Ak_47 poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

16.01.14

Puhkepäev - revali veekeskus

---

Sai siis külastatud teist korda seda veekeskust. Iseenesest oma suuruselt ta päris keskuse mõõtu välja ei anna, aga palju puudu ka ei jää. 2 rada, 25m. basseinis mahutab 4 inimest hõlpsalt - üle selle ma kujutan ette, et võib kitsaks minna. Tipptunnil ei ole seda külastanud, sestap ei oska ära märkida, kui kitsaks võib seal minna. Jaapani saun koos külma vanniga? on päris värskendav kogemus. Peal sealseid sutsakaid on rammestus peal, aga see möödub ruttu ning siis on veel energilisem tunne, kui alustades. Mullivanne ja masseerivaid veejugasid on seal palju ning neid saab kasutada igast asendist. Taastumiseks tubli abivahend. Ainuke miinus suure saali kohta sealne veesahina müra, mis tekib nendest jugadest. Seetõttu on raske end lõdvestada, aga see võib ka ainult minu probleem olla : D. Igastahes tund-poolteist läks nagu möödaminnes ning taastumine läks asja ette. Nüüd järgmisteks päevadeks vaim valmis! Pilte ei teinud, aga kodulehelt saab ise vaadata, mida kõike põnevat see koht sisaldab.

Millised on jõunäitajad?

Hetkel olen teinud pos. kaldel rinnalt (smithil)120ga.

Eeskükki korduseid 110ga.

Kuklataha surumist smithil 60ga.

Ettekallutatult hantlitõmbeid 75ga.

Muudetud kasutaja Ak_47 poolt
  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ei taha targutada, aga olen lugenud, et need kuklatagant surumised ja kuklataha tõmbed pidid liigeseid lõhkuma :)

Ise olen sama lugenud. Ma hakkasin neid esimest korda revalis tegema, enne seda tegin lihtsalt surumist kangiga ja lendamisi kõrvale. Miks ma kuklataha eelistan teha, on sellepärast, et ülesse viies saan ma pingutada õlalihaseid, mistõttu on tunnetus palju parem sel amplituudil. Ainuke kord,mil ma olen vigastanud õlga oli siis kui tegin masina peal neid allatõmbeid (lõuatõmbed) ja siis lasin käed nii sirgeks, et õlgadest läks pinge välja ning uuesti alla tõmmates käis ebamugav valu läbi. Siis ma nädal-kaks andsin puhkust ja rohkem ei ole tunda andnud/edit: häirinud. Küll aga kui 40selt hakkavad tunda andma (ptui-ptui!), siis tean ennast süüdistada :D.

Muudetud kasutaja Ak_47 poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

mhmh, mõnus, õpi ikka oma vigadest ;)

valus on vaadata neid kuklataha sikutajaid, lõuaalla alttõmbajaid. Pane otsigusse top workout mistakes vms , ja mõlemad on tõenäoliselt iga suurema kulturismiga seotud saidi nimekirjas.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ei taha targutada, aga olen lugenud, et need kuklatagant surumised ja kuklataha tõmbed pidid liigeseid lõhkuma :)

Eks tõetera on siin kindlasti sees.Samas endale samuti kukla tagant surumine istub.Individuaalne eelistus lihtsalt.Vahest kergema raskusega teen rahulikult,päris sügavale ei lase.Tuleb ise tunnetada kuskohast jookseb see mõistlikuse piir. :)

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

mhmh, mõnus, õpi ikka oma vigadest ;)

valus on vaadata neid kuklataha sikutajaid, lõuaalla alttõmbajaid. Pane otsigusse top workout mistakes vms , ja mõlemad on tõenäoliselt iga suurema kulturismiga seotud saidi nimekirjas.

Kahjuks teevad neid popimaid kukla harjutusi enamus tava kui edasijõudnud saalides. Mõni naine tirib selle kohe endale poolde selga .

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hea lugemine, siis ei pea saalis pikalt jutustama, näeb ära mis teinud oled ja kuidas asi sujub. ;) Eks mingi hetk istume maha ja vaatame üle, mis muutused toimunud on usun ,et need ei lase ennast kaua oodata. Edu soovides!

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

18.01.14

surumispäev - pectoralis major; deltoid;triceps [rind,õlg,õlavarre-kolmpealihas]

---

Soojendus 20min
Pos.kaldel smith surumine
Hantlitega surumine rõhudes neg. faasile.
Masinal lendamine
Blokil lendamine alt üles
Õlale kukalataha surumist
Ettekallutatult lendamist tagaosale
Blokil triitsepsile
Rööbaspuudel neutraalse haardega (rõhudes sisemist pead)
Aeroobne 30min.

---

Hommikul kell 7 tõustes tundus mulle, et õhtul magamaminnes oli valgem, aga linnud olid sel kellaajal
iseenesest juba väljas säutsumas... ja siinkohal võiks mainida potensiaalsed põhjused selleks:

a ) rõõmust, et ma ärkasin (vaevalt)
b )näljast (võimalik)
c ) et märgistada territooriumi ja võimalik, et anda vastassugupoolele märku (reaalne)

Olgu sellega kuidas on, aga peaaegu 7 tundi tuli täis ja sellega olin end välja puhanud. Kahjuks või õnneks lükkus eesootavate toimetuste tulemusena
trenniaeg hommikuks, aga sellest ei ole lugu. Käimatõmbamisega ei ole 99% juhtudel probleemi olnud. Kui ikka väga on vaja, siis saab alati mõne motiveeriva
vidoe käima panna!

Be Great, Powerful Beyond Measure (Best Inspirational Video Ever)
Eesti keelde tõlgituna midagi sellist - "Julge olla tugev, mõõtmatult võimas"




Tavaliselt meeldib treenida klapid peas (milles mängib enda valitud muusika),
sest see aitab keskendumisele kaasa - žanr ei olegi siinkohal niivõrd oluline. Päeval on revalis vaikne, kuid õhtuti on vahest nagu ööklubis :D. Ja selliselt ongi kujunenud harjumuseks vaimule/kehale,
et kui teatavad lood hakkavad mängima, siis on teada, et läheb andmiseks. Kui sellist valmisoleku tunnet ei teki, siis on mul lihtsalt tarvis muuta treeningu ülesehitust.
Selle all pean silmas seda, et vahetada mõni harjutus välja selleks korraks või varieerida näiteks soojendusega.
Teiseks harjumuseks nt. on mõõta seeriate vahelisi puhkepause
stopperiga. Sestap ongi mul mobiil näpus ja ma seda nii pingsalt jälgin. Sotsiaalvõrgustikes ei hängi, sest 8a. vana vanarauaga ei ole seda lihtsalt
otstarbekas teha :D. Täna sai käidud ka sotsialiseerumas, mis lõi režiimi natuke lappama, aga homme jälle ree peal tagasi!

Pilt ka, et ma ikka käisin kohal!

iof4h4.jpg

Kahjuks teevad neid popimaid kukla harjutusi enamus tava kui edasijõudnud saalides. Mõni naine tirib selle kohe endale poolde selga .

Kuklataha ei tõmba.

Hea lugemine, siis ei pea saalis pikalt jutustama, näeb ära mis teinud oled ja kuidas asi sujub. ;) Eks mingi hetk istume maha ja vaatame üle, mis muutused toimunud on usun ,et need ei lase ennast kaua oodata. Edu soovides!

Tarvis! Eks saab näha, kuidas muutused toimuma hakkavad. Vaatajad saavad silma peal hoida!

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

19.01.14

Tõmbepäev - selg, biitseps. Ja nii oligi :D

---

Soojendus 15min.

Ületõmme blokil, et lailihas töösse saada (soojenduseks)

Blokil, käte maksimaalse laiusega tõmbed vastu rinda

Ettekallutatult hantlitõmbed

Istudes, blokil tõmbed vastu kõhtu

Kitsahaardega (neutraalse) lõuatõmbed

Õlakehitused

Tavalised küünarvarte kõverdamised kangiga, seistes

Küünarvarte kõverdamine trenazööril

Aeroobne? 15min - jäi lühikeseks, aga pole hullu.

---

Rahvast oli saalis üllatavalt palju. Kui nädalapäeva ei teaks, siis oleks arvanud, et tavaline tipptunni eelne tööpäev.... Tundub, et uusaastalubajad ei ole veel mütsi nurka visanud, mis iseenesest tore. Paljudel oli kindlasti tahtmine külastada veekeskust, mille jaoks nad enne ennast ülesse pumpasid :D .Kontingent oli ka natuke teine (st. treenitum) - pakun, et nii mõnelgi oli ülevaatus ees ootamas. Aga seda heas mõttes - motivatsiooniks endale ja teistele. Eriti ümbritseval silma peal ei suutnud hoida, sest tahest tahtmata tehes neljaseid seeriaid 15 kordusega, kipub keskendumine hajuma ning ka korduste lugemine võib kohati sassi minna. Puhkepausid olid 90% ulatuses punktipealt 1min., va. paari baasharjutusega ja mõne vestlusringi tõttu :rolleyes: . Raskused seeläbi kerged, tunnetus hea. Juba visualiseerin homset jalapäeva ja vaimustust sellest ei teki, aga kui see oleks kerge, siis teeksid kõik seda. Ja puutüved peab alla kasvatama.... muidu asja ei saa!

Ma tahsin siia päevamõtteks lisada, et nüüd kui ilmad on ekstra krõbedaks läinud, pöörake ikka tähelepanu ka enda vitamiiniallikatele. Kas need just külmetusest aitavad hoiduda, aga keha kui tempel vajab ka neid toitaineid oma talituste ja ül. täitmiseks. Ei saa üle ja ümber põhjamaade d-vitamiini puudusest. Nii palju kui ma arstide vahet olen käinud (ja seda on palju...isegi väga palju), siis selle puudust ei ole kunagi mainitud, aga kui ma d-vit. võtma hakkasin, siis mainiti kohe numbrilist muutust tulemustes (ikka positiivse poole). Mõni tunneb end ka erksamana sellest... whu knous.Täna pilti ei teinud, kuid homme ehk saab. Esmaspäev pidi olema rahvusvaheline rinnalt surumise päev, kus tegeletakse rinnalihase töötlemisega, sest enamik sellistest "jaotus"-kavadest on pannud rinnapäeva esimeseks ;) . Jõudu ja jaksu algavaks nädalaks!

Muudetud kasutaja Ak_47 poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

D-vitamiiniga rikastatud piima? Muidu jooks ennast lõhki enne kui mingigi koguse saaks.

Kuidas Eestis selle diabeedi ja piimaga on, millised need toitumissoovitused on?

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

D-vitamiiniga rikastatud piima? Muidu jooks ennast lõhki enne kui mingigi koguse saaks.

Kuidas Eestis selle diabeedi ja piimaga on, millised need toitumissoovitused on?

Põhiliselt on silma jäänud toitumispüramiidi(de) mainimine, kui olen kuskil kuulamas käinud. Mulle õpetati esmastel koolitustel, et süsivesik tõstab veresuhkrut, rasv aeglustab vs. tõusu ning valk on....valk. Tavainimesele sellest piisas :P . Regulaarse kontrolli tulemusena (loe: endokrinoloogi külastamisega) ei tohiks kaalu anomaaliat tekkida, sest nt. kehamassiindeks ja insuliiniresistentsus on selgesti seotud.

Püramiidi näitena saan lisada sellise variandi , et allpool olev grupp on suurema tähtsusega ning vastavalt mida kõrgemale, seda väiksem tähtsus:

Toitumispuramiid.png

Nüüd 21.saj. ei keelata otseselt midagi ning ka toitumine (ja selle ajastamine) on läinud liberaalsemaks? e. avatumaks/vabamaks, insuliinide areng võimaldab diabeetikutel oma äranägemise järgi toimetada. Ligi dekaad tagasi pidime aga iga paari tunni tagant sööma (nagu kulturistid ;) ), et veresuhkur. liiga alla ei kukuks. Nüüd tänu targematele baasinsuliinidele (pikatoimeline) ja lühitoimelisele insuliinile seda probleemi ei ole. Lisaks ka tehnoloogia areng - erinevad insuliinipumbad ja veresuhkru mõõtjad; eelkõige just lastele, et nendel (või/ja vanematel oleks parem) kontroll oma veresuhkru üle, tüsistuste vältimiseks.

Nt. mahla ja magusat tarbin eelkõige ainult veresuhkru tõstmiseks. Edit: Tavatoidus soovitatakse tarbida aeglaselt imenduvad süsivesikud ( tuletab meelde kulturistide "insulinespikes" teemasid rahvusvahelistes foorumites).

Muudetud kasutaja Ak_47 poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

D-vitamiiniga rikastatud piima? Muidu jooks ennast lõhki enne kui mingigi koguse saaks.

Kuidas Eestis selle diabeedi ja piimaga on, millised need toitumissoovitused on?

Jap, D-vitamiiniga rikastatud piima mõtlesin :)
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui tahad/vajad D-vitamiini, siis joo piima. :) See nädal jõin iga päev vähemalt liiter piima, üks päev isegi 3l.

Üks klaas piima sisaldab ca 100 IU (0,25 mcg) D vitamiini. Põhjamaades peab inimene saama vähemalt 2000 IU (50 mcg) D3 vitamiini päevas.

Üks klaas piima sisaldab ca 300 mg Ca , päeva norm 800 -1200 mg.

Piimas sisalduv kaltsium takistab raua imendumist.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Üks klaas piima sisaldab ca 100 IU (0,25 mcg) D vitamiini. Põhjamaades peab inimene saama vähemalt 2000 IU (50 mcg) D3 vitamiini päevas.

Üks klaas piima sisaldab ca 300 mg Ca , päeva norm 800 -1200 mg.

Piimas sisalduv kaltsium takistab raua imendumist.

Ja apteegi-lisandikaltsiium ei takista? 3 klaasi piima või ekvivalent piimatoodet ei ole piisav kaltsiumi päevanormi saavutamiseks? Ikka tuleb osta lisandina juurde?

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ja apteegi-lisandikaltsiium ei takista? 3 klaasi piima või ekvivalent piimatoodet ei ole piisav kaltsiumi päevanormi saavutamiseks? Ikka tuleb osta lisandina juurde?

Point selles, et kui sa üritad Piimast D vitamiini saada, siis doseerid kaltsiumiga üle. Rotteri postituse mõte oli näidata, et kui mõni üritab Piimast D vitamiini piisavalt saada, siis peab ta jooma oma 5l piima päevas, samas kui kaltsiumi vajadused kaetakse 1 liitriga.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ja apteegi-lisandikaltsiium ei takista? 3 klaasi piima või ekvivalent piimatoodet ei ole piisav kaltsiumi päevanormi saavutamiseks? Ikka tuleb osta lisandina juurde?

Ma olen lugenud soovitusi, et ärge jooge lihatoitude juurde piima ja kirjutasin lahti, miks piima ei soovita juua, sest lihas sisaldub raud, mida piimas sisalduv kaltsium takistab organismil imendumast.

Kaltsiumi ei pea juurde ostma, sest teda on mujal ka kui piimas. Muidugi kui süüa põhjendamatult palju valgurikast toitu, siis on lisa Ca vajalik.

http://www.helpguide.org/life/healthy_diet_osteoporosis.htm

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ühes teises foorumis, kui ei eksi, kirjutas just Holger, et kaltsiumi võib igal juhul muretult lisaks võtta, tarvita sa piimasaadusi kui palju tahes.

Ega muud ei olegi, ühtsem võiks olla see nõuannete süsteem.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×