Jump to content
kudi

Kudi blogi

Recommended Posts

Tervist fitnessi foorumi inimesed.

Alustan ka siin oma blogiga, et küsida nõu, kui ka enda heaoluks ülesse kirjutada kõik kaaluga seotud.

Kaalu langetus algas mul tegelikult juba eelmise aasta novembri lõpus. Siis otsustasin, et harjutan end tervislikuma toitumisega kuni detsembri lõpuni ja uuest aastast võtan asja korralikult käsile. Nii saigi tehtud.

Jaanuari alguses tellisin omale Marek Kalmuselt ka toitumis- ja treeningkavad. Trenniks siis igal esmaspäeval 1.5h korvpalli, mõnel õhtul velotrenašööriga väntamist ning teisipäeval ja neljapäeval kavatsen hakata jõusaalis käima. Kahjuks ei ole veel jõudnud, kuid järgmisest nädalast on suur soov jõuda.


Andmed:
Vanus: 19aastat
Pikkus: 175cm
Novembri kuu kaal: 113kg
Jaanuari kuu kaal: 104kg
Hetke kaal: 103.5kg

Eesmärk: Pikas perspektiivis saada kaal 80 kanti. Kuid algne lootus/pingutus on saada mai kuuks 90kg

Olen terve elu olnud veidi kogukam, kuid kõige suurem kaalu tõus tekkis peale juhilubade kätte saamist. Ennem oli vähemalt bussijaamagi ja siis veel 1km kooli kõndimist, kuid peale lubade omastamist ei kõndinud enam kuskile.
Teiseks faktoriks on olnud ka alkohol. Õlu ja siider olid vahepeal väga suured lemmikud. Kuid nüüd olen üritanud neid vältida.
Blogi esimene küsimus olekski, et te kõik kaalujälgijad kes te siin olete. Kas te alkoholi tarbite, kui jah, siis mida, kui palju ja kui tihti ?

Muudetud kasutaja kudi poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere!

Jõudu ja jaksu uuest plaanist kinnipidamisel.

Kui tellisid treenerilt kavad, siis tee nii nagu seal kirjas on ja areng peaks toimuma sinule meeldivas suunas. Kui ei, siis mõtle järgi kas teed kõik ikka õigesti, kui jah- siis võta ühendust oma treeneriga kellelt kavad said ja räägi oma murest.

Pole küll kaalujälgija, aga spordiga tegelev inimene küll. Alkoholist niipalju, et 1-2 korda kuus kaks-kolm pokaali veini läheb küll. Korraliku söömise kõrvale seegi.

R.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Milline õli on külmpress oliiviõli ? Kas neid presse on veel erinevaid ? Poes neid vaadates läheb silme ees kirjuks, ei tea millist ostma peaks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ja see küsimus alkoholi kohta...kas see on lihtsalt uudishimu teiste tarbimisharjumuste kohta või on siin mingine tagamõte, et leida endale ettekääne ikka mõne siidri või õlle jaoks? et a la näe see ju kirjutas, et joob nii ja nii palju ja miks mina siis ei võiks ja mis see mulle ikka teeb.

Mida vähem alksi (või üldse mitte) seda parem sulle endale. Jälgi 100% sulle tehtud trenni- ja toitumiskavasid ja saad ka tulemuse.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma arvan, et alkoholi tarbimine oleneb inimesest rohkem ja tuleb lihtsalt ise jälgida ja vaadata kuidas keha reageerib. Eriti, et kes on harjunud jooma ja kes ei ole. Enda sõprade hulgast võin tuua mitmekülgseid näiteid. On sõpru, kes suviti igapäev lasevad liitrite viisi õlle alla ja ma vahepeal vaatan suu lahti, et kuidas see kraam neile ära mahub sisse. Ja tegemist on pigem peenikeste inimestega. Peenikeseks pole muidugi alkohol teinud neid, vaid terve elu on nad ühesuguse kehaehitusega olnud ja alkohol pole kaalule mingit märki andnud. Samuti ei kurda nad ka tervise üle. Samas on ka sõpru, kes joovad paar õlle ära ja tunnevad, et on purjus, hommikul on paha olla ja kui tihedamalt õlle joovad siis tekkib ka "õllekõht". Eks ta ole ka harjumise värk. Täpselt nagu karastamine, et kui inimene on karastatud ja talvel suplema läheb siis tõenäosus, et tal järgmine päev kurk valus ja nina nohune on väike aga kui vähem karastanud inimene talvel sinna jääauku hüppab siis on tõenäosus palju suurem.

Ma ei taha enda jutuga propageerida, et kui oled harjunud jooma siis lase edasi. Eriti veel selliste jookidega nagu siider või muud kihisevad. Aga aeg-ajalt õlle/puhta viina tarbimine võib olla tervislikum kui puhas karsklus. Lisaks kui oled harjunud jooma ja sulle maitseb siis on ka vaimule hea. Minu arvates, et on mõnus aeg-ajalt sõpradega maha istuda kuskil, rääkida poiste jutte ja libistada õlle, sest õlu mulle maitseb ka. Samas tuleb teadvustada piire, et igaõhtu seda ei teeks või ühel õhtul kogusega liialdama ei hakka, sest siis kaob asja võlu ära. Nii on minu puhul iga asjaga, et kui näiteks koguaeg enda lemmiktoitu süüa siis viskab ühel hetkel kopa ette.

Aga see on kõigest minu vastus/vaade sinu küsimusele ja kaalujälgija ma ka just pole. Lühidalt minu tekst on ikkagi see, et kõike võib süüa ja teha mõõdukalt ja enda keha arvestades/jälgides.

Ja iga inimese enda teha on see, et mis artikleid ta usub. Ülekaalus on muidugi need artiklid, et alkohol on paha paha, samas leidub aeg-ajalt ka neid, et mõõdukas koguses alkoholi tarbimine on kasulikum kui üldse mitte tarbida ja hästi palju artikleid on punase veini ja südame kohta. Kahjuks endale vein ei maitse ja ei oska kommenteerida. Aga ühe korra veel ütlen, et oleneb ikkagi inimese organismist. On inimesi, kes tarbivad tihti ja palju ja elavad kauem kui need kes ei tarbi üldse või harva, samas on ka vastupidi. Ja nii on iga asjaga. Näited võib tuua ka taimetoitujast ja lihatoitujast, inimestest kes teevad trenni ja kes ei tee. Loeb ikkagi see, et kuidas inimene terviklikult käitub ja kuidas ta organism loodud on. Näiteks lugesin äsja artiklit mehest kes võttis kaalu alla ainult hesburgeris/mcdonaldsis süües. Maailm ja inimorganism on imeline ja müstiline. =)

Aga sulle palju edu ja loodan, et blogid tihti. Ja jõudu, jaksu eesmärkide saavutamises.

EDIT// Teemaalgatajale veel seda, et nagu sa kirjutasid siis sa ise said aru peale mida kaal hakkas rohkem tõusma. Vähesest liikumisest ja alkoholi tarbimise suurenemisest. See on suur samm kui aru saad miks. Siis tead vastupidiselt tegutseda. Et lisaks sellele jõusaali- ja toitumiskavale proovi liikuda võimalikult palju ja jälgida alkoholikogust mida sa tarbid ja kui tihti. Praegute numbrite järgi on kaal ilusti alla tulnud ja oled õigel teel. Tähtis on edasi järgida ja olla järjepidev ning takistusi ületada. Tavaliselt alguses langeb kaal kiiremini aga mingil hetkel muutub raskemaks ja ühel hetkel võib tunduda, et jooksed vastu seina aga ära lase sellisel momendil pead norgu, vaid räägi treeneriga ja arutle. Lisaks jälgi enesetunnet. Et kui kaal kohe ei lange aga samas enesetunne on hea ning äkki jõunumbrid suurenevad siis võid rahulik ja õnnelik olla. Ainult kaalunumbrit jälgida ei tohiks, vaid üldist kehapilti ja enesetunnet. Paljudel võib üldine pilt ja enesetunne paraneda aga kui nad kaalunumbris muutust ei näe pikemat aega siis nad langevad stressi ja teevad endale karuteene. Selle asemel, et olla rahul parema üldise pildiga ja hea enesetundega ning jätkata järjepidevalt endaga tööd, vahest võibolla mingi muutus kavas või toitumises.

Muudetud kasutaja Lefty poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Alkoholi küsimus on enamjaolt uudishimust. Üritan end harjutada ümber mitte alkoholi tarbima. Midagi kindlat ei luba, kuid püüdlen sinna poole.IN4R3K-le ja angelole: Esmalt lihasmassi lootma väga ei hakka, saaks vähemalt natukene rasvastki lahti oleksin õnnelikum, olümpiale ka ei lähe :D Aitäh lefty pika ja sisuka vastuse eest. Enesetunne on hetke seisuga väga hea. Just lõpetasin ka oma sepiku ja keefiri :) .
Kaalunumber tegelikult ei olegi nii tähtis minu jaoks. Kui saaks esmalt 10cm kõhu ümbermõõdust oleksin rahul.
Sellest 10-st kilost mis hetkel alla saanud olen: need tulid arvatavasti ainult lihasmassi arvelt, kuna novembrist jaanuarini oli suhteliselt näljutamine, mitte kaalu langetamine. Paar toidukorda päevas ja väikesed kogused. Selle pärast ma omale kavad tellisingi, et teaks mida, millal ja kui palju süüa. Hetkel olen kava järginud 95%-selt, kuna ei ole veel omale oliiviõli ära ostnud.

Nüüd siis õhtusööki valmistama.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Täna olin tubli ja suutsin öelda alkoholile kindla ei! Oli sõpradega väike istumine, kuid mina ütlesin kindlalt alkoholist ära ja olin hoopis kaine autojuht. Selle asemel sai hoopis natuke xbox 360 ees tõmmeldud :D
Tore oli veel see, et öisest šaslõki söömisest ka loobusin ja jõin hoopis vett ning lugesin ajalehti samalajal kui teised sõid.
Nälja tunnet kui sellist väga ei olnudki arvetades, et sõna otseses mõttes magasin oma õhtusöögi ka maha. Mis sa teed, peale tööd olin nii väsinud ja jäin magama ning ärkasin alles 22.00 ning siis enam sööma ei hakanud. Võibolla äkki oleksin võinud isegi kuna ma kella 6-ni hommikul olin kaine autojuht ?

Kaal näitas juba 101.0 kg, kuid see oli enne magama minekut tühjema kõhu ja ilma riieteta.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Rasvapõletuse perioodil alkohol täiesti 0, patustamine 0 (isegi ühte krõpsu, kommi jms ei luba endale) ehk siis piinlik grammide jälgimine 4 kuud järjest :).

  • Downvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ise alustaks sellest, et unereziim korda. Kui sa oled küll kaine ja "nälgid", aga hoiad keha ebanormaalses seisundis - mida valed unerütmid on, teed juba lõppeesmärgi saavutamise raskemaks.

Grammid grammideks, kaine mõistus peaks ilma kaaluta ka suunama õige toiduvaliku ja koguste juurde.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mida tõesti nii jubedat võib juhtuda kui ma isegi sööks ühe kommi ? :blink: Ja unereziimist niipalju, et muidu ärkan alati samal ajal hommikuti, aga nädalavahetustel olen paratamatult kauem üleval ja magan ka veidi kauem. Sellest ka küsimus, et kui ärkan kuskil kell 11.00-12.00 kas siis kava järgi söön ikka hommikusöögi või alustan juba lõunaga ?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Rasvapõletuse perioodil alkohol täiesti 0, patustamine 0 (isegi ühte krõpsu, kommi jms ei luba endale) ehk siis piinlik grammide jälgimine 4 kuud järjest :).

Ära ütle, et sina ka ei lase inimesel natukene kõrvale kalduda :)

Nii äärmuslik ju- ma tõmbaks kohe kuuli kõrvade vahele kui alkot ja kommi neli kuud ei saaks tarbida :) :) :) :) :)

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ära ütle, et sina ka ei lase inimesel natukene kõrvale kalduda :)

Nii äärmuslik ju- ma tõmbaks kohe kuuli kõrvade vahele kui alkot ja kommi neli kuud ei saaks tarbida :) :) :) :) :)

:D

Sp enamus kavasid ei suudetagi jälgida.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ära ütle, et sina ka ei lase inimesel natukene kõrvale kalduda :)

Nii äärmuslik ju- ma tõmbaks kohe kuuli kõrvade vahele kui alkot ja kommi neli kuud ei saaks tarbida :) :) :) :) :)

See käis kõik minu kohta. Nii ma saan olla kindel, et olen endast 100% andnud ja ei saa ennast milleski süüdistada :). Esimene kuu ja veel erandkordades peab vahepeal patustama, aga mitte mõttetute asjadega nagu krõps, komm vms. Saab ka teistmoodi - näiteks Chick Snack, kurgid, lillkapsas vms dipikastmega, mis on valmistatud maitsestamata jogurtist ;). Viimane dieet sai ikka paki pelmeene ka söödud, kui hakkasin auku kukkuma. Kohe keha puhkas ja sain uut eluenergiat, et dieediga jätkata. Aga kõik muidugi omal kohal ja peab aru saama, kas vaim on see, mis nõuab või keha.

Küsimus oli, et kuidas teil lood on alkoholiga ja minul ongi dieedi ajal lood sellised. Aga off-seasoni ajal ikka lasen mõni nädalavahetus rihma lõdvaks ja ei muretse mitte millegi pärast. Samuti maitsevad mulle väga McDonaldsi burgerid ja neid ka söön päris tihti - nädalas mõned ikka lähevad sisse. Päris hea makrotoitainete vahekorraga ka veel.

:D

Sp enamus kavasid ei suudetagi jälgida.

Kavadesse olen alati juurde lisanud, et ühe päeva võib patustada ja midagi ei juhtu.

Ilma kommita suudaksin vabalt 4 kuud olla, aga alkoholiga oleks raskem :D

Mõtle läbi oma eesmärk ja kui väga sa seda tahad. Mis selles alkoholis nii head on siis? Järgmine päev on rõve pohmakas ja on päev raisus.

Muudetud kasutaja Sarge poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kavadesse olen alati juurde lisanud, et ühe päeva võib patustada ja midagi ei juhtu.

Mõtle läbi oma eesmärk ja kui väga sa seda tahad. Mis selles alkoholis nii head on siis? Järgmine päev on rõve pohmakas ja on päev raisus.

1 päeva mis aja peale sa patustada siis lubad ?

Alkoholist siis niipalju, et peale rasket töönädalat on hea lasta rihm natuke lõdvaks ja lõõgastuda, teha sõpradega mõned õlled, paar pitsi viina või mõningad rummi kokteilid. Ma saan aru, et alkohol ei ole kaalu langetamisele hea jnejne, aga kui sa oled harjunud nädalas korra ikka jooma siis ei ole sellest lahti saamine ka nii lihtne. On küll inimesi kes suudavad selliseid asju päeva pealt teha, kuid mina selline ei ole. Sellepärast end kaalulangetamiseks harjutasingi kuu aega. Lubasin omale ka vahepeal head ja paremat ning ei olnud pärast seda enda peale ka kuri selle pärast. Suitsetamisest loobumisega on ju samamoodi. Mõni inimene saab lihtsalt hetke pealt lõpetada, kuid teisel võib jälle kuluda selleks mitu kuud lihtsalt aegajalt vähem suitsetama hakkamisega. Nii on lood mul ka alkoholiga. Kui 4x kuus asemel esmalt tarbiks 2x kuus oleks juba hea.
Ja nii see areng ka toimib

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kavadesse olen alati juurde lisanud, et ühe päeva võib patustada ja midagi ei juhtu.

Mõtle läbi oma eesmärk ja kui väga sa seda tahad. Mis selles alkoholis nii head on siis? Järgmine päev on rõve pohmakas ja on päev raisus.

1 päeva mis aja peale sa patustada siis lubad ?

Alkoholist siis niipalju, et peale rasket töönädalat on hea lasta rihm natuke lõdvaks ja lõõgastuda, teha sõpradega mõned õlled, paar pitsi viina või mõningad rummi kokteilid. Ma saan aru, et alkohol ei ole kaalu langetamisele hea jnejne, aga kui sa oled harjunud nädalas korra ikka jooma siis ei ole sellest lahti saamine ka nii lihtne. On küll inimesi kes suudavad selliseid asju päeva pealt teha, kuid mina selline ei ole. Sellepärast end kaalulangetamiseks harjutasingi kuu aega. Lubasin omale ka vahepeal head ja paremat ning ei olnud pärast seda enda peale ka kuri selle pärast. Suitsetamisest loobumisega on ju samamoodi. Mõni inimene saab lihtsalt hetke pealt lõpetada, kuid teisel võib jälle kuluda selleks mitu kuud lihtsalt aegajalt vähem suitsetama hakkamisega. Nii on lood mul ka alkoholiga. Kui 4x kuus asemel esmalt tarbiks 2x kuus oleks juba hea.

Ja nii see areng ka toimib

Kord nädalas ühe toidukorra asemel vabalt võid süüa, mida hing ihaldab.

Ise jätsin suitsetamise paugu pealt maha. ^^

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kord nädalas ühe toidukorra asemel vabalt võid süüa, mida hing ihaldab.

Ise jätsin suitsetamise paugu pealt maha. ^^

Väga tubli! Mina seda ei suudaks kahjuks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Järgmisest nädalast siis on plaan kindlasti jõusaali ka jõuda. Hetkel küll on alaselja/tagumiku juures vasakule jalale toetudes väga imelik valu. Kuid loodan, et see kaob ära. Ei teagi millest see tuli. Muidu väga hullu on ei olnud, aga täna kui bowlingus käisin siis hakkas kummardades ikka kõvasti valutama.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Head inimesed, palun aidake mind veidi. Mul kavas on kirjas trennipäeval enne trenni proteiini ja valgu kokteil kus valgud ja süsivesikud enam vähem pooleks koostises ja segada piimaga.

Äkki oskate soovitada mõnda sellist pulbrit mulle ? Uurisin siin foorumis ka ringi ja vaatasin mujaltki, kuid ei tea ju milline see kõige parem on. Soovitatavalt võiks olla ka odavamas hinnaklassis (ma ei ole väga rikas :D)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×