Jump to content
Fdvk

Igakuine võistlus - kükkimine korduste peale

Recommended Posts

Ott välistas auhindade jagamisel toetust saavad sportlased.

Ma ei tea kuidas Rausiga lood on.

"Võistleivaid" sportlasi on natuke raske liigitada, et kes võistleb ja kes mitte.

Aga kui harjutusest rääkida, siis vb võtta midagi Crossfitist,

võib päris huvitavaks kujuneda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olen näinud 50kg ja 100kg surumisvõistlusi.

Nüüd oli 40kg ja 60kg kükivõistlus.

Aga jõutõmme? Samuti 40kg naistele ja 60kg meestele!

Ma pakun et viimase minuti peal saab igasugu huvitavaid kujundeid näha :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere, vaatan, et käimas äge arutelu, vähemalt näha, et asi pakub rahvale pinget, mis on hea :).

See, et Alex võitis ei saa loomulikult tähendada seda, et käesoleva kuu väljakutse tuleb tema poolt stiilis a la lamades surumine 150 kg – ga korduste peale või kükk 200 kg – ga 2 minuti jooksul :D. Ja usun, et ta nii olegi seda asja üldse mõelnud, kui ta üldse on midagi plaaninud välja pakkuda. Ja ehkki igasugune võimekus ja suutlikkus on alati suhtelised (mis kellele raske on) on selge, et sellise väljakutse puhul tuleks arvestada keskmise fitness.ee foorumi lugeja/külastaja/aktiivse osaleja taset.

Kui rääkida veel Alex'i võimekusest, siis tõsi, selle 140 kükiga tõestas mees ennast ka vastupidavuse osas, vähemalt minu jaoks, et ilmselt neid asju, millega ta hästi hakkama ei saaks palju pole :). Ise arvan, et äkki midagi sellist, kus sees sõudeergomeeter võiks talle raskusi valmistada. Võhma tal on, ent sellel alal peaks pikkus olema tema suur miinus, samuti äkki ka mingid lõuatõmbe asjad võiksid talle pinget pakkuda, aga mine sa tea, võib – olla “hull” (heas mõttes) tõmbab ka ülivõrdes nii lõuga kui ergomeetrit :).

Midagi Crossfit´i stiilis mõlkus ka mul mõttes. Fakt on see, et kui me tahame keskmist harjutajat natukenegi arvestada, siis me ei saa minna üksnes maksimaaljõu peale, vastasel korral jääbki platsi teatud konkreetse spetsiifika eliit ja kogu moos.

Eks neid mõtteid on palju, häid asju on palju, aga selliseid asju, kus reeglid väga selgelt fikseeritavad ja sooritus puhas ning üheselt määratletav, neid asju tuleb siiski hoolikalt mõelda. Näiteks, lõuatõmbed, iseenesest väga head asjad sellisesse väljakutsesse, aga kui hakkab üks pooliku amplituudiga vingerdamine peale, siis kuidas sa neid sooritusi jälle võrdled. Kogemuse ja õppetunni saime mõnes mõttes juba kükiga.

Pakun välja mingid võimalused, aga ei väida sugugi, et neid peame tegema.

1. Crossfit – “Fran”…

21 Thruster'it kangiga

21 Lõuatõmmet

15 Thruster'it kangiga

15 Lõuatõmmet

9 Thruster'it kangiga

9 Lõuatõmmet

Tehakse 3 ringi, aja peale, 45 kg – se kangiga. Samuti, ma ei arva, et peame tegema sellise korduste arvuga. Lõuatõmbed võib vabalt asendada althaardes lõuatõmmetega. Aga see on isenesest päris karm asi, vähemalt tundub, ise teinud ei ole. Kui selle juurde jääda, siis tuleb kindlasti raskust või kordusi kohandada, aga "Fran'i" ametlik formaat on selline, nagu eelpool välja tõin

2. võimalus võiks olla selline, kombineerisin ise...

10 lõuatõmmet (althaardes keharaskusega, käed alumises asendis päris sirged)

15 eeskükki (50 - 60 kg)

10 seistes surumist nõksuga (60 kg), keha läheb korralikult sirgeks

15 tagakükki (50 - 60 kg)

Kokku 3 ringi, peaks tulema selle kolme ringi peale kokku 150 kordust, kontrollaeg võiks olla näiteks jällegi 5 minutit. Isenesest 3 ringi aja peale, kuid kui kontrollaeg täis lähen edetabelisse 5 minuti jooksul tehtud summaarne korduste arv. Lõuatõmbed tuleb teha siis eraldi, kuid komleksi ülejäänud kolm harjutust saab teha järjest kangi käest panemata.

3. võimalus oleks seesama kompleks, mis on tuletatud minu poolt bloqisse postitatud CrossFit´i treeningvideo järgi, kuid pisut modifitseeritult:

10 kang pea kohal kätel kükki

10 seistes surumist eest (nõksuga)

10 eeskükki

10 surumist seistes eest (nõksuga)

10 tagakükki

Ajaks võiks olla ka näiteks 5 minutit, raskuseks täpselt 50 kg ja seda ringi tuleb siis 5 minuti jooksul etteantud järjekorras sooritada ja loeb summaarne korduste arv. Kui aeg saab täis, siis kust pooleli jääb, selle harjutuse viimane kordus läheb kirja. Näiteks, kui tehti 2 tervet ringi ja kolmandal ringil jõuti teha kang pea kohal kätel vaid 2 kükki, siis läheb kirja 102 kordust. Loomulikult võib alati kõikide nende kompleksside korral puhata, kuid selge, et puhates kordusi ei kogu :D.

Kõikide komplekside puhul, kes saab etteantud ringid tehtud lähevad summaarsed ajad võrdlusesse. Aga ei pruugigi ringide arvu kehtestada, võtame ajaks lihtsalt 5 minutit vms.

Inventari osas oleks kõige lihtsam teha muidugi ainult ühe pideva seeriaga väljakutseid, sest võib hakata peale selline asi, et kellel pole sõudeergomeetrit, kellel lõuatõmbekangi või kellel on need asjad, kuid väljakutse jaoks kõik erinevates kohtades. Aga siis ei saagi väga palju erinevaid asju lõpuks teha. Filmimisel peaks ka kõikidest sooritustest ja sooritaja tehnikatest korraliku ülevaate.

Siin terve rida Crossfit’i väljakutseid:

http://athletics.wikia.com/wiki/CrossFit_Named_WODs

Ei väidagi, et peab nüüd siit midagi valima ja võib – olla need tõesti ei olegi sobilikud, võib vabalt võtta ka selle, mis Markus välja pakkus!!! Lihtsalt tõin väja mõned mõtted!!!

Muudetud kasutaja Oskar poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui teha crossfiti stiilis väljakutseid, siis tuleb kindlasti paika panna tehnilised detailid ja nõudmised, millest ei saa kõrvale põigata.

Variantideks tooksin veel sangpommiga/hantlitega kompleksid. Kuna populaarne hetkel 5min aja limiit, siis nt:
* 5min max rebimine ühe sangpommiga
* 5min max rebimine + thruster(kükk+surumine) kahe sangpommiga
Samuti miks mitte ka küünarvarstoenglamangu hoidmine aja peale.

5min jooksul kükk kang üleval või sama asi väljaastetega.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tore on tõdeda seda, et selgelt on tekkinud üks hea võistlus, mis pakub tõsist huvi ja omakorda motiveerib paljusid kaasa lööma ja ka netivahendusel kaasaelama. Loodetavasti jõute õige pea konsensusele, mis see järgmine ala on, sest usun ,et nädalavahetus omakorda on hea aeg paljude jaoks oma tulemus algselt ära fikseerida.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

...või väga lihtne variant: kombinatsioon eeskükk + seistes surumine nõksuga, näiteks 60 või 75 kg - ga, kordused 10 eeskükki + 5 surumist + 10 eeskükki + 5 surumist ja nii järjest siis kas 3 või 5 minuti jooksul, taas kordade peale või võtame ringi aja. Või 6 + 12 kordustega, kõik oleneb raskusest. Sangpomm on iseenesest hää variant, aga ma kardan, et siin jääb paljudel asi tehniliste oskuste taha. Mina ise ei oskaks näiteks sangaga suurt midagi teha :P ja usun, et neid oleks palju teisigi. Kardan, et väga paljud ei tule ühe sangpommi rebimisega toime, rääkimata kahe pommi korraga rebimisest. Aga see on lihtsalt minu mõte ja kartus, võimalik, et eksin.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Huvitav kus see Alexi vastupidavus Honda turniiril oli.... :D Kõik olid tublid, kes kaasa tegid ja nagu näha hasarti läksid mitte ainult harrastussportlased, vaid ka lausa maailmameistrid!

Sõudeergomeeter 2x500m läks neil seal enam-vähem. 4. oldi. Aga rohkem ei tule küll midagi meelde mis oleks vastupidavust nõudnud. :unsure:

Ma nüüd ei saa aru ja ei taha võitjale liiga teha aga mis sai sellest, et mitteharrastussportlased osalevad võistlusväliselt?

Nii sai ka Janariga ju kokku lepitud.

Tean, et Alex armastab liha! Pulbreid peab talle vaataet sunniviisiliselt sisse toppima- läheb siis selle auhinnaga nagu läheb...usun, et ta ei solvuks :)

Riigiisad jätsid ta ka maailmameistritiitli järel ''tühjade kätega''. Ju ei olnud siis piisavalt Pro, mis teha... :wacko:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Et anda ka väiksematele võimalust, siis pakuksin välja variandi kus nii lisaraskus kui ka oma keharaskusega harjutus.
* 10 eeskükk (60) + 10 kosmonaut (burpee) üle kangi hüppega

* 8 jõutõmme (100) + 12 kätekõverdust maani käte tõstmisega kõhuli olles (hand release pushup)

* Nurkiste rööbastel aja peale

Muudetud kasutaja djgroove poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui valida sangpomm, siis rebimise asemel oleks parem valik ilmselt tõukamine? Seal saab siis paika panna kas tohib põlvi nõkstudada v mitte.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui valida sangpomm, siis rebimise asemel oleks parem valik ilmselt tõukamine? Seal saab siis paika panna kas tohib põlvi nõkstudada v mitte.

Sangpommi ei pruugi igas jõusaalis olla kahjuks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Miks mitte teha seda sellisena nagu seal videos - 10 püsti surumist,15 kang peakohal kükki,20 surumissvungi,25 rinnalkükki,30 tõukamist,35 turjalkükki - suurkujude tulemus oleks sel juhul ees olemas.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

No mina seda viimast varianti proovisin täna ja ei ole väga kerge see asi.
Ise sooviks teha Janari varianti #2.

Valime siis hetkel pakutud variantide seast.

Pange kõik oma hääled kirja ja homme kell 12:00 paneme asja lukku siis saab tegutsema hakata.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ettepanek on ahvatlev igal juhul ja mis puutub võrdlusmomenti, siis see oleks tõepoolest hea, et tegijatega oleks võrdlus ees. Samas, kas me äkki ennast üle ei hinda, ega ma ei tea ka :D, tegin eile õlatrenni lõpuks 25 surumistõukamist 50 kg - ga ja ainuüksi see oli, no ka oli juba... Kui tegijad teevad juba sinna 4.30 peale, siis võib juhtuda, et äkki meie ajad siin lähevad väga kaugele??? Samas, mulle endale oleks ka selline formaat suhteliselt südamelähedane sellepärast kohandasingi eelpool seda nende meeste sooritust 3. võimalusena meile siin rohkem reaalselt tehtavaks:

10 kang pea kohal kätel kükki

10 seistes surumist eest (nõksuga)

10 eeskükki

10 surumist seistes eest (nõksuga)

10 tagakükki

Näiteks 2 ringi (või 3), kokku 100 korda (või 150 korda) 50 kg - ga, kuid kontrollaeg võiks siiski see 3 - 5 minutit jääda. See sunnib pingutama, vähemalt neid, kes see 3 ringi vastu peaks, et aja sisse ära teha. samuti diferentseerivad nemad seal selle surumissvungi ja tõukamise ära. Kardan, et meie soorituste korral võibki see paljudel üheks ja samaks harjutuseks muutuda.

Või selline variant, tuleks täpselt ka 100 kordust kokku, kuid siis 1 ring...

10 kang pea kohal kätel kükki

15 seistes surumist eest (nõksuga)

20 eeskükki

25 surumist seistes eest (nõksuga)

30 tagakükki

Muudetud kasutaja Oskar poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kusjuures olen seda kang pea kohal kätel kükki ka vaid paaril korral proovinud, algul oli väga veider, kuid tuleb kiiresti ja juba mõne proovimiskorraga saab asi paika. Jalgade vahe tuleb suhteliselt laiaks ajada ja käed õlgadest paika saada, siis jookseb asi kenasti. Kui asi muidugi selles.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pigem siis esimene variant sellest eelviimasest postitusest, mis tegid.

Pigem oli see, et õlad olid verd täis ja raske oli eesküki ajal kangi hoida ja surumine oli ka raske.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Renku kossu ta igaljuhul mängimas ei käi nagu Viljandis veendusin.... :D . Aga kuulu järgi poksimas käib küll ja sealt ka võhma tuleb... ;)

Ott, kossust ei tea ta tõesti mitte muhvigi, nagu Viljandis selgus :-)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Fred, sa mõtled seda???

10 kang pea kohal kätel kükki

10 seistes surumist eest (nõksuga)

10 eeskükki

10 surumist seistes eest (nõksuga)

10 tagakükki

Näiteks 2 ringi (või 3), kokku 100 korda (või 150 korda) 50 kg - ga, kuid kontrollaeg võiks siiski see 3 - 5 minutit jääda. See sunnib pingutama, vähemalt neid, kes see 3 ringi vastu peaks, et aja sisse ära teha. samuti diferentseerivad nemad seal selle surumissvungi ja tõukamise ära. Kardan, et meie soorituste korral võibki see paljudel üheks ja samaks harjutuseks muutuda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×