Jump to content
Annika Pärtel

Annika Pärteli BLOGI

Recommended Posts

Kuusevõrsed sügavkülmutamiseks:

 

kuusk.jpg

 

Kuusevõrsete kohta kirjutab Maaleht nii:

 

Juba sajandeid on teatud, et okaspuudes on palju inimorganismile vajalikke aineid ning seetõttu on puude eri osad leidnud ka laialdast kasutamist rahvameditsiinis. Usutakse, et võrsetest valmistatud vahendid aitavad bronhiidi, gripi ja angiini korral ning samuti leevendavad vitamiinivaegust. Kõige pisemad võrsetipud võib pista sügavkülma, nii saab neid lisada talvel toorsalatitesse või hoopiski kasutada joogivee maitsestamiseks. Säilitamiseks võib võrsed panna väikeste portsjonitena fooliumisse.

 

Juhul kui portsjonite tegemine tundub tülikas, võib võrsed panna sügavkülma väikese karbiga. Samas püüdke ikka meeles pidada, et kuusevõrsed külmkapis kasutamist ootavad.

Kui on juba ette teada, et teised pereliikmed (peale võrsete koguja) kuusevõrsetega maitsestatud salati ära põlgavad, võib noored pehmed okkad võrse küljest lahti tõmmata ning säilitada vaid neid. Kui siis toidu valmistamisel lisada neid paar näputäit, ei pööra keegi sellele tähelepanu, pidades neid tõenäoliselt jämedamateks tillivarteks

 

Leevenduseks köhale

Parim köharohi on meega purki tehtud kuusevõrsed. Selleks asetage vaheldumisi võrsed ning mesi. Suruge purk tihedalt täis ning pange jahedasse pimedasse kohta. Paari nädala jooksul peaks võrsetest eralduma vedelik. Kurnake see väiksesse kaanega suletavasse anumasse ning säilitage külmikus. Kui siirupit on valmistatud suuremas koguses, võib seda lisada kohvile või teele – selline jook sobib ülemiste hingamisteede haiguste leevendamiseks.

 
Need, kes ei armasta tee sees suhkrut ega mett, võivad sügavkülmutatud võrsetest teha ka teed. Kui isevalmistatud šokolaadidesse riivitakse apelsini ja puistatakse kuivatatud tšillipipart, võib näiteks trühvlite tegemisel pisut lisada peenestatud kuusevõrseid. Lisaks võib nende maitset katsetada ka terviseküpsetistes – kuklites ja pätsikestes.

 

Maitseks lihale

Lisaks võib kodus keeta ka kuusevõrsesiirupit, seda ei peagi poest ostma. Selle keeduse tegemiseks koguge ligikaudu liitri jagu võrseid. Asetage potti ning valage üle veega nii, et need oleks kaetud.

Seejärel laske kogu segul keema tõusta, keetke 5–10 minutit ning jätke võrsed paariks tunniks keeduvette. Kurnake, lisage ligikaudu 0,5 kg suhkrut ja keetke seni, kuni kogu ollus muutub siirupiseks.

Valage väiksematesse purkidesse või pudelitesse ja säilitage külmkapis. Sobib lihadega, eriti hästi muidugi ulukiliha maitsestamiseks.

Siirupit võib lisada ka marinaadidesse, liha praadimisel aitab siirup lihal hästi pruunistuda.

Kes on harjunud toorsalati maitsestamiseks kasutama mett, võib selle asendada paari lusika kuusevõrsesiirupiga.

Julgemad võivad eksperimenteerida ka kalatoitude valmistamisel.

Võrseid on kõige õigem koguda metsast, mis ei ole suurte teede lähedal, ning jälgima peaks, et ei kogutaks ainult ühelt puult, vaid natuke siit ja natuke sealt.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pühapäeva õhtust!

 

Hommik algas 30 min rattasõiduga, misjärel võtsime perega suuna turu pole, nagu nädalavahetuseti ikka kombeks. Täna juhtusin ühe keskealise, välimuse järgi armeenia sugemetega venelanna leti äärde, kes müüs Armeenia vürtse. Tutvustas pikalt ja laialt, milliseid kastmeid millega teha annab, mida salatitele lisada, igale vürtsile oli juurde märgitud ka tema tervistatavad omadused. Andis kõike nuusutada ja proovida. Paljud olid ka juba tuttavad (ingveri pulber näiteks). Silma jäi lambalääts, proua väitis selle olevat populaarseimaks just armeenlannade seas ja seda andvat edukalt kasutada ka näokoorijana, lisades veidi hapukoort. Ostsingi prooviks ühe topsitäie. Kuna koor oli otsa saanud, siis tegin õhtul koorija kefiiriga, väga meeldis! Lambaläätsel on tugev rohulõhn, paljudele see kindlasti ei ole meelepärane, aga kuna ma juba aastaid kasutan looduskosmeetikat (nt Decleor, dr Hauschka), millest enamus on tugevalõhnalised, siis mulle meeldis väga!

 

lambalääts2.jpg

 

Internetist leiab lambaläätse kohta paljut: sobib kasutada näiteks taimetoitudes, nimetatakse "naiste vürtsiks", kuna aitab esile kutsuda sünnitust (ei soovitata seetõttu süüa rasedatel), aitab kehal taastuda sünnitusest, aitab suurendada rinnapiima teket. Süües aitab reguleerida veresuhkru taset, aitab ravida östrogeenipuudulikkust ja on seetõttu soovitav ka günekoloogiliste probleemide korral (nt polütsüstilised munasarjad). Põletikuvastane, leevendab valulikke menstruatsioone, juba 1 tl lambaläätse kaotab edukalt kõrvetised. Kompressina leevendab põletikke, mitmeid nahahaigusi, ka aknet. Soodustb uute naharakkude teket, seega aitab ennetada vananemist. Mõjub soodsalt juuste kasvule. Ei ole soovitav diabeetikutele, allergikutele, astmaatikutele, halva vere hüübivusega inimestele.

 

Üks tore vürts igal juhul ;)

lambalääts.jpg

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Laupäev. Spordivaba päev. Pärastlõunal turul käidud, pea nädala toiduvaru koju toodud: maasikad, mustikad, kodujuust, piim, juust, suitsusink, suitsuvorst, mitut sorti liha, seakeel, lõhefilee (soolamiseks), pähklivõid, lastele 100% mahla, koer sai ka oma lihakoguse. Suurem kogus mahekasvatatud kanade mune on ka lähipäevil taaskord saabumas :rolleyes: Õhtusesse menüüsse tulebki täna keedetud seakeel toorsalatiga. Maasikatest teen aga homme hunniku toormoosi- lihtsalt marju sel aastal sügavkülma ei pane, sest külmutatud maasikad jäävad üles sulatades mitte just kõige esteetilisemad ja neid ei ole hea lastel süüa- jääb siis toormoosi tegu pudru peale.

 

Kui tänane päev on selle nädala ainus täiesti spordivaba, siis homsest alustan taas tütrega jõusaalis. Peakski tegelikult kava ka vist vahetama, veidi ära väsitab senine, tunnen, et jalad ei taastu enam ära.

 

Jalad, eriti tagaosa ja tuharad on viimasel ajal korralikku vatti saanud, lisaks stepperit aeroobsena

20160521_114754[1].jpg

 

Mõned viimase aja toidunäited:

 

Toorsalat kuskussi, kirsstomatite, avokaado ja mozarellaga

20160520_150431[1].jpg

 

Küpsetatud lõhe oliivide, rohke brokoli ja killukese kartuliga

20160519_192700[1].jpg

 

Mida rohkem suvele lähemale, seda rohkem tahaks värsket salatit, marju...Linnas käies haaran ka tihtipeale šašlõki asemel hoopis näiteks Caesari salati kuskilt kaasa. Kuna suvel on plaane ja ringisõitmisi palju, siis autokülmikus on alati varuks nii rohkelt vett kui ka mõned variandid salateid. Kahju ainult, et Nocco jooke pole enam kuskil poodides müügil näinud, Selverid neid vist mingi kampaania ajal korra pakkusid, rohkem pole näinud- neid võiks külmas alati kaasas olla.

pur.jpg

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pühapäev. Hommikune treening on tehtud. 5kg maasikatest toormoosi on juba sügavkülmas.

moos.jpg

Vahepalaks nautisin just tükikest röstsaia sulajuustu ja eile soolatud lõhefileed rohelise sibula ning taimeteega.

lõhe.jpg

Keelesalat õhtuks

keel.jpg

Elu on mõnus! :rolleyes:

moositegu.jpg

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mõned trennipildid:

 

koss.jpg

kykk.jpg

pose.jpg

selg.jpg

selja.jpg

 

Suvi on ka täies hoos, mõnus! ;)

myts.jpg

 

Sel nädalal saalis aeroobset ei tee- 13 tonni mulda tuleb uue muru tarvis aeda tassida. Peaaegu pool on juba tassitudki ;) Selja ja jalad võtab päris korralikult läbi...

hunter.jpg

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Õhtust!

 

Vahepealne aeg on möödunud suuremate muutusteta.

 

Vahetasin küll trennikava, pärist uuesti Hersist

ajakiri.jpg

 

Kavas on ka mõningaid uusi harjutusi, olen näiteks taasavastanud sangpommid

mustvalge.jpg

 

Kuvalda leidsin ka saalist :)

 

Möödunud nädalavahetuse veetsin lastega maal, kaasa pakkisin loomulikult jooksuriided

 

HIIT kohalikus pargis

hiit.jpg

 

Ka selline tormine ilm ei takistanud väikese jooksu tegemist

meri.jpg

 

Kui ma trenni ei tee, siis restaureerin hetkel sellist pealesõjaaegset oksjonileidu- täiskasest muide! Omanik, pensionärist proua, ei osanud sellega enam midagi peale hakata ja oli õnnelik, et eest ära ning lahti sai, imestas veel, et kes selliseid asju küll ostab ja taastada viitsib :) Mina! :D Lihvimist oli küll hirmsasti, laud oli üleni pleekinud, lauaplaat siit-sealt kummis ja plaadi ääred konstruktsiooni küljest kohati lahti.

laud.jpg

Foto: oksjonilt

 

Puit ise on aga korralik ja koleda pinna alt on nüüdseks välja ilmunud tõeline iludus. Jalgadele tuleb peale vanutatud valge, plaat läheb valge peitsi ja seejärel laki alla. Täna saingi lauaplaadi lihvimisega lõpuks ühele poole. Varsti saab valmis! ;)

 

Homme saali plaanis ei ole, arvatavasti väntan hommikul kodus ratast ja seejärel taas restaureerimise kallale.

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pane pärast laua tulemusest kindlasti pilt ka!

Kas ja kus sa õppisid restaureerimist?

Muudetud kasutaja tarmop poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Oh! Mul ka selline sarnane just restaureerimisel. Ainult, et käib veel lahti suuremaks lauaks. Hetkel oleme vana laki laua pealmisest plaadist happega maha saanud.....maru mürgine töö. Ja nüüd mõtleme mis edasi....kõige lihtsam tundub tõesti valgeks värvida. 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
15 tundi tagasi, tarmop ütles:

Pane pärast laua tulemusest kindlasti pilt ka!

Kas ja kus sa õppisid restaureerimist?

 

Ikka võin panna ;)

Ei ole õppinud, täitsa nö iseõppija olen. Pehmet mööblit ei ole veel torkinud, ootamas on küll üks ilus tugitool. Käe teen lähipäevil soojaks esialgu 50-60ndatest pärit söögitoolide katteriiete vahetusega- laua juurde on ju ka sobivaid toole vaja. Puiduga on lihtsam toimetada, kui õiged töövahendid käes. Netis on palju infot, samuti olen uurinud ühtteist antiigiäridest, kus restaureeritakse vanamööblit. Tööriistade ja värvide osas saan abi ja nõu ka kodust. Huvi korral saab igaüks kenasti hakkama ja rõõm on sedavõrra suurem, kui pärast kaunist tulemust oma elamises näed ;) 

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
3 tundi tagasi, RiinaSolo ütles:

Oh! Mul ka selline sarnane just restaureerimisel. Ainult, et käib veel lahti suuremaks lauaks. Hetkel oleme vana laki laua pealmisest plaadist happega maha saanud.....maru mürgine töö. Ja nüüd mõtleme mis edasi....kõige lihtsam tundub tõesti valgeks värvida. 

 

See laud käis ka lahti, aga kuna vaheplaadid olid ostu ajal juba puudu ja lauaplaat üsna viletsas seisus, siis otsustasin plaadi kinni ära panna. Puhastasin taldlihvijaga, sai kiiremini, mürgivabalt ja kenasti värskema puidupinna nähtavale ;)Olen näinud varianti, kus puuduolevad plaadid on uutega asendatud, see oleks variant võibolla kunagi hiljem, kui tekib vajadus pikema laua järele, sellisel juhul tuleks siis juba kogu lauaplaat välja vahetada. Hetkel demonstreerin aga just seda vana ja veidi kulunud olemisega puitu lauaplaadina, jääb väga efektne (jätsin lauaplaati meelega sisse mõned vanad täkked, praod ja veidi tumedamad kohad) ;)

 

Kui soovite valget lauda, siis huvitav oleks katsetada kriidivärvide ja antiikvahaga (nt Annie Sloan)- jääb moekas vanutatud tulemus. Tavaline lakitud puit enam popp pole jah, liiatigi et see kipub aja jooksul ju ikka kollaseks minema. Kui puidutooni soov siiski säilitada, siis valge peitsiga peaks enne ikka korra üle käima, seejärel lakk (tööpinnale söögilaua puhul isegi paadilakk, jääb tugevam ja veekindlam tulemus).

 

Mina kriidivärve osta eraldi ei viitsinud, võõpasin jalad tavalise mööblivärviga valgeks ja kui värv oli kuiv, käisin nurgad liivapaberiga üle, jäi ka vanutatud tulemus. Ja kui lapsed värvi kogemata ära kraapima peaksid (see kindlasti ka juhtub, tuginedes kogemustele), siis pole ka hullu, jääbki vahvam ;)

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Laud on juba mõnda aega nüüd valmis ja kasutuses, ise jäin väga rahule ;)

meielaud.jpg

 

enneparastlaud.jpg

 

Toolid on ka vanad, 50-60ndatest, kuulusid minu vanavanematele. Tumerohelise naha isteosadele pani vanaema (originaalis oli seal beezhikirju mööblikangas) ja hetkel neid sealt ära ei võtagi, kuna on terved ja korralikud- väikeste lastega pere puhul hea puhastada. Hiljem on plaanis ka toolid siiski lihvida, lakkida ja isteosad Laura Ashley romantilise kangaga katta. Hetkel aga las nad olla.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere kaunist laupäeva hilist hommikupoolikut ;)

 

Viimasest postitused on juba paar kuud märkamatult möödunud ja nii mõndagi on vahepeal minu elus juhtunud.

 

Üks suurim uudis, millest lähemad sõbrad FB vahendusel juba teavad

14088399_1337071162984595_8323042558001225265_n.jpg

Nimelt tuleva aasta märtsis saab meie pere ühe liikme võrra taas rikkamaks ;) Kuna käimas on teine trimester, siis enesetunne on juba taas ok, trenni teen 4 jõusaali nädalas (+iga trenni lõppu 20+40 min stepperil aeroobset), lisaks alustasin taas vabadel päevadel ka pikemate aeroobsetega õues. Kaalu on lisandunud seni 2 kg.

 

Augustikuu algas mul nädalase puhkusega Bulgaarias. Kuna vahepealne laste sünd ei võimaldanud mitmed aastad kaugemale ja pikemalt reisida, siis kasutasime abikaasaga seda aega ära, et enne kolmanda lapse sündi käia koos veidi lõõgastumas (lapsed sõitsid selleks ajaks maale). Suve algul tegidki sõbrad ettepaneku, et läheks Bulgaariasse- nemad olid seal juba korduvalt käinud ja väga rahule jäänud. Bulgaaria esialgu ei öelnud mulle midagi ja kevadepoole oli reisiplaanides küll hoopis üks teine, hulga ekstreemsem sihtkoht kirjas, aga arvestades minu seisukorda, eelistasime siiski lõpuks sõprade pakutud varianti ja reisimist läbi reisibüroo. Hotell sai valitud samuti sõprade kogemuste põhjal, kuna nemad olid seal juba korra puhanud. Burgas Beach Hotell asus otse rannas, lisaks valisime merevaatega toa ja all inclusive teenuse. Ei kahetsenud absoluutselt! Kõik oli täiesti super.

 

Vaade hotellitoa rõdult

14055036_1339184822773229_4190341329087214635_n.jpg

 

Hotelli üks basseinidest. Seal toimusid päeviti pidevalt kas pallimängud, vesiaeroobika või muu sportlik tegevus, samuti olid olemas massaazhidushid, liutorud lastele

14089190_1339185059439872_4062645983277915399_n.jpg

 

Rannamõnud. Esialgu pikutasime rannaliival, aga kuna raseduse ajal tuleb üsna hoolikalt vältida ülekuumenemist, siis edaspidi rentisime ikka rannatoolid ja varju

14102432_1339184752773236_3577754738300793244_n.jpg

 

Ka jõusaal esmavajalikuga oli olemas, ainsateks miinusteks olid, et puudusid peeglid ja aknad. Kõik sai siiski tehtud, mis vaja

14095984_1339184889439889_1585032582806279718_n.jpg

 

Köök oli väga väga rikkalik ja süüa pakuti ohtralt alates superhästi valmistatud veise- ja lambalihast lõpetades haikala praega. Soovi korral sai äärmiselt tervislikult toituda (muidugi suurem enamus inimesi kasutas pigem lookas desserdilaua võlusid :)) Salati- ja juurviljavalik oli samuti väga rikkalik. Kohalike magusate tomatite vastu ei saa Eestis küll miski, ja neist vamistatud Shopska salat juustu ja kurkidega oli minu igapäevane absoluutne lemmik. Juust muide, on Bulgaarias niivõrd hea, et ostsime seda ohtralt kaasagi

14095923_1339184946106550_5193009512680099344_n.jpg

 

Kindlasti tahaks tulevikus Sunny Beachile tagasi minna, siis juba lastega- lastele on seal tõesti palju tegevust, terve hotelli personal tegeles nendega pidevalt, mõeldi välja erinevaid võistlusi, meisterdamise tunde, õhtuti toimusid tantsutunnid lastele. Rannad olid täis peresid lastega. Lisaks on see kuurort üsna turvaline ja otselend sinna kestab kõigest 2 tundi ja 40 min.

 

Rohkem pilte minu instagramis: https://www.instagram.com/annikapartel/

 

Kodune söömine on ka üsna suvine olnud- üritan kasutada võimalikult palju juurvilju ja neid kombineerida proteiinidega. Õnneks sööb kogu pere ka juurvilju hea meelega ja nii antakse mulle vabad käed tegutsemiseks ;)

14141747_1336008703090841_897861894137022505_n.jpg

 

Kuna mul küll magusaisu täielikult puudub, siis aegajalt ikka haaran poest või spordiklubist kaasa Fast pannkoogijahu- lapsed armastavad neid kooke ja eks ma siis ikka ka ei ütle ära ;)

14100393_1339184632773248_10800877255951633_n.jpg

 

Tänu Helenale, kes siin samuti blogib, hakkasin kasutama kreeka jogurtit- no ikka väga mõnus nii vahepalana kui ka näiteks hommikuti lisa proteiiniallikaks. Tänane hommikupuder nägi välja selline

14102584_1339184326106612_7808572056628975654_n.jpg

 

Kuna hommikuti mul veel veidi aegajalt iiveldab (samuti tühja kõhuga), siis seni, kuni perele suuremat süüa valmistan, ampsan ise juba natuke ühtteist. Bulgaaria juust on ikka üle kõige!

14064092_1339184502773261_5121918183642015072_n.jpg

 

Kui peale trenni kohe koju sööma ei jõua, siis tihti haaran kusagilt kaasa mõne toitva toorsalati. Viimane maitseelamus oli Viimsi Delice lõhesalat- väga hästi maitsestatud ja kapparid andsid salati kohe sellise eriliselt mõnusa meki, mida just vaja oli. Ostan kindlasti veel!

14102711_1339184429439935_6021529907718481513_n.jpg

 

Tänane laupäev on aga täiesti trennivaba. Homme arvatavasti teen väikese trenni õues, kui vihma ei saja. Ootan juba uue Hersi ilmumist- olen juba pikemat aega kasutanud just Hersi treeningkavasid ja mulle täitsa meeldivad. Harjutusi muidugi pean hakkama juba vaikselt muutma- sest kõhuli enam teha ei taha ja kõhtu treenin ka minimaalselt (vaid fitpallil keretõsted max 1x nädalas)

 

Seniks aga järgmise korrani! ;)

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuidas rasedana treening erineb? Teed kergemalt? Pikemad seeriad? Mõningaid harjutusi ka väldid?

Tunnen huvi, kes teab, millal endal võib ka vaja minna. Või noh, mitte OTSESELT ENDAL :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Esimesed 3 kuud tegin enda jaoks ikka no väga kergelt, kuna iiveldas kõvasti ja teinekord lausa hommikust õhtuni :) Hetkel ei tee vaid korralikult kõhtu va fitpallil aegajalt keretõsted. Lõpuni ei pinguta ka kunagi, sest pulss ei ole see, mis mitterasedana. Jook peab ligi olema pidevalt. Segan vee sisse maitsestatud bcaa pulbrit, see aitas hästi ka iivelduse vastu. Ja kõht ei tohi trennis tühi olla, muidu hakkab kiirelt paha.. Muus osas on nagu ikka, kõike vastavalt tundele ja no otseselt midagi ei väldi ka. Ah ja, jooksutrennid jätsin küll päevapealt, aga peale sünnitust tahaks uuesti alustada- järgmisel sügisel võiks ju poolmaratoni korrata ;-) 

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere!

 

Täna on jõutrennivaba päev. Oli plaanis lõuna ajal üks pikem jalutuskäik pojaga ette võtta, aga kuna poja otsustas, et tema magab toas, siis väntasin ka hoopis kodus ratast 30 min. Tänane ilm ei ole ka just kiita, nii et miks mitte vahelduseks.

 

Kaal seisab ikka +2kg peal, käimas 15. nädal. Riideid pean juba ammu valima, eriti pükse- enamus asju minu kõhtu enam ei mahuta (3. raseduse võlud vist :D) Iiveldus on peaaegu kadunud, tuleb vaid siis, kui kõht on tühi (öösel, varahommikul). Kohe, kui saan midagi hamba alla, läheb õnneks üle. Trennis jätkuvalt on suureks abiks maitsestatud BCAA, ja kui poes NOCCO kofeiinivaba joogi otsa satun, siis ka võtan. Muidu on tervis super, ka meeletu väsimus, mis just eriti 2. kuul mind maha murdis, on kadunud.

14183669_1351687914856253_5346856691428110892_n.jpg

Toidu osas olen sel korral tähele pannud: peab olema soe ja nö kodune. Kiirtoite pole ma küll kunagi armastanud, aga kui on valida, kas korralik praad või siis miski kiire amps, valin esimese. Magusaisu on jätkuvalt 0.

 

Viimane toiduelamus tuli sel esmaspäeval Viimsi Babybackist, kus käisin abikaasa ja lastega meie pulma-aastapäeva tähistamas:

14237575_1349702528388125_7532169795201819064_n.jpg

Suureks lemmikuks on seesama valge kala lillkapsa ja juustuga, juurde kartulipüree. Viimased 4 aastat alati, kui Babybacki satun, võtan just selle. Kala on kuidagi mõnusam ja kergem süüa kui grill-liha.

 

Üks trennijärgne toidukord: suitsutatud kanafilee, tomatid, kreeka jogurt, tk seemneleiba

14202605_1351688021522909_6599942934675141084_n.jpg

Peale trennitegemise on mul taas ootel mitu mööbliprojekti: esiteks hälli varakevadel sündivale beebile (parem praegu ära teha, sest hiljem suure kõhuga väga ei taha enam), teiseks olemasoleva köögimööbli täies osas tuunimine. Kogun veel veidi ideid ja otsin kohti, kus sobivat mööblifurnituuri müüakse, siis tuleb pintslid värviseks teha taas ;) Ka aias on ootel mitu ettevõtmist, mis oma füüsilise koormuse tõttu terve suve ootama pidid, sest esimesel trimestril ei tahtnud selliste asjadega väga riskida... Elu on igatahes koguaeg huvitav! ;) 

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

 

Täna enne trenni plaan poodi uue Hersi järgi sõita ja alustaks siis ka juba mõne uue treeningkavaga sealt, vana number ongi juba päris kapsaks treenitud :)

Kaas%20copy-500x500.jpg

Foto: hers.ee

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hommikust!

 

Täna on juba teine järjestikkune puhkepäev. Eile ei tahtnud kohe üldse mitte midagi teha, aga kui aknast õue vaatan, siis täna peab vist muruniitmise ikka käsile võtma, kui muud mitte. Tegelikult oleks oluliselt rohkem vaja teha, aga no vahel peab olema selliseid täiesti vabu päevi ikka ka, kus ainult sööd, nokitsed vb natuke käsitööd teha ja vaatad mõne hea filmi...

 

Paralleelselt jälgin LIVEs SEB Tallinna maratoni. Ei hakanud kõhuga kõndima minema, kange tahtmine oleks olnud hoopis joosta, aga no ilmselgelt maratoni 4. kuud rasedana ju ei jookse :D Nii et kannatan aastakese, 5,5 kuud peale sünnitust tahaks olla ikka sellises vormis, et suudaks taas poolmaratoni läbida, ükskõik siis mis ajaga (arvata on, et eelmise sügise aega vast ei saa, aga no mine sa tea...). Järgmine kevad-suvi on parim aeg selleks valmistumiseks.

 

 

Seniks siis jah, hoian pöialt tuttavatele, kes hetkel jooksurajal ;)

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Õhtust!

 

Juba teist nädalat treenin uue treeningkava järgi. Ikka 4 jõutrenni, mille järel kohe 20-40 min aeroobset, nädala sees saalivabal päeval tavaliselt teen pika aeroobse õues, 2-2,5 tundi (kiirkõnd). Nädalavahetuseti tavaliselt puhkan.

 

Kuigi peale BCAA toidulisandeid igapäevaselt ei kasuta, siis aegajalt proovin ikka ühtteist uut. Hiljuti saadeti mulle degusteerimiseks uusi batoone- no sain maista jah, aga lapsed sõid suurema osa ära :D Järelikult maitsesid ;)

14358692_1360886690603042_8411948955686421687_n.jpg

 

Toitumises on nii, et kuna hommikusöök on mul üsna vara, nii umbes 7- poole 8 ajal, mil lapsega enne lasteaeda koos sööme, siis enne lõunast trenni läheb kõht juba uuesti tühjaks. Vahepaladena teen siis kas kefiiri või kreeka jogurtit marjade ja pähklivõiga, või magusat omletti (munad, mesi, kaneel- ilma meeta ei lähe kohe mitte, kuna minuga koos sööb ka väiksem laps ja talle mesi maitseb ;))

14291757_1360886560603055_5471937450362604967_n.jpg

 

Täna peale trenni tuli aga leiva isu. Kuna igapäevane trenni sõit möödub Muhu Pagarite poekesest, siis saigi võetud üks ahjusoe seemneleib ligi. Küll oli hea!

14344829_1360886357269742_1785982539722146337_n.jpg

 

Sel nädalal mul vabu päevi aga pole. Kuna rasedus pole haigus, siis ligi 10 tonni mulda ootab juba kevadest saati aeda viimist- päris raseduse algul ei julgenud mässama hakata, nüüd aga juba võimete piires kannatab teha. Aega võtab rohkem, aga no mis siis, peaasi, et enne lund veetud saab :)

14368875_1360887930602918_7044176680849647376_n.jpg

 

Lõppu üks pilt hetke "vormist" ka :)

14264042_1359547770736934_4725158353223024680_n.jpg

 

Tsau! ;)

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×