Jump to content
Annika Pärtel

Annika Pärteli BLOGI

Recommended Posts

Tere! Märkamatult on saabumas talv. Oleme siin väikest viisi viimased päevad tõbised-nohused, nii et kodust olemist on olnud rohkem kui tavaliselt. Nädalavahetusel kohe üldse mitte ei tahtnud linna sõitma hakata ja nii otsustasime külastada Viimsi uut spordiklubi- Viimsi Spordihalli, mis on esimene 24/7 avatud klubi Eestis. Esimene treeningkord oli tasuta. Tegemist on renoveeritud spordihalliga, millesse on rajatud jõusaal, 2 korralikku rühmatreeningute saali, saab mängida tennist, korvpalli jm pallimänge, lisaks väike kohvikunurk. Ma ei informeerinud eelnevalt, et tuleme koos lapsega, kuid trenni saabudes võeti meid väga soojalt vastu ja teatati, et pisikesed on igati oodatud- nii trenni kaasa kui ka lastetuppa. Jõusaal on suhteliselt avar ja kõik elementaarne on olemas. Rahvast oli vähe (oli laupäeva õhtupoolik), hea rahulik treenida. Inimesele, kes kasutab väga suuri raskusi, jääb seal neist väheks, aga minu jaoks oli kõik olemas. Lisaks muidugi fakt, et saal asub oluliselt lähemal kodule kui see, kus ma praegu treenin. Väikeste lastega peredele ideaalne!

post-1184-0-48084600-1385453929_thumb.jp

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olen tähele pannud,et mõni blogi omanik tarbib päeva jooksul pea terve sortimendi Fitshopi toidulisadeid,kuid imekombel pole silmanud veel blogi

kus ülistatakse mõne muu firma brände.

Ja miks sa arvad, et see nii on just? Mis see põhjus küll olla võiks?

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Annika, tore näha, et sa oled ka lapsega sedavõrd aktiivne. Millegipärast arvavad mitmed emad, et lapsega ei saa teha üht teist ja kolmandat. Nagu sinu puhul juuresolevatelt piltidelt on näha, on tegemist vaid peas enda jaoks loodud vabanduste, mitte reaalse olukorraga.

Edu sulle ja kõike toredat :)

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hommikust!

Olime siin vahepeal väikese viiruse küüsis, aga nüüd tasapisi juba kosume. Eilne päev kujunes nii, et hommikune aeroobne jäi ära- nimelt pidin jõudma vanalinna, kuhu olin kokku leppinud kiire kohtumise toreda Saaremaa puutöömeistriga, kes meie piigale selleaastase jõulukingituse valmistas ;) Sellest tulenevalt muutsin ka veidi trennigraafikut- puhkasin üleeile, et ei peaks iga päev linna sõitma, ja tegin jalatrenni eile hommikul: kükid Smithil, jalasirutused 1 jalaga, etteastekükid Smithil, jalgade kõverdused kõhuli ja säär istudes. Täna-homme plaanin teha samuti jõusaali, et pühapäevane 1. advent vabaks jääks-pere keskel toimetuste tarvis.

Kuna viimasel nädalal on minu uni olnud niivõrd kaootiline ja kohati olematu- piiga tõbine, lisaks tulemas esimesed hambad, siis trenniga ei ole hakanud end väga üle koormama, olen teinud täpselt tunde järgi. Raskusi juurde pole pannud, pigem olen rõhunud tehnikale ja enesetundele. Samas on vahel ka niiviiisi hea treenida. Lihtsalt teha, iseenda jaoks, mõtlemata, kas nüüd eelmises trennis oli kangil 5 kg vähem või rohkem peal. Sest see pole ju tegelikult üldse oluline! ;)

Nüüd on aga taas aeg minna õue pikale jalutuskäigule, edasi ootab ees ülakeha treening!

Üks klõps eilsest:

post-1184-0-10486200-1385713399_thumb.jp

  • Upvote 3

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ja kas see üles ka tuli :D

" Lihtsalt teha, iseenda jaoks, mõtlemata, kas nüüd eelmises trennis oli kangil 5 kg vähem või rohkem peal. Sest see pole ju tegelikult üldse oluline! ;) "

Kuldsed sõnad.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tuli ikka üles, 1x. Eelmises trennis oli sama raskus ja ka 1x. No lisa on 100kg, palju Smithngi kang kaalub, ei oska öelda (pakun 10-15 kg ehk...ise olen arvestanud, et on 10)

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kaunist 1. adventi!

Meil on täna kodusolemise päev. Kõlab mõnus jõulumuusika, tassides aurab glögi, õhus on tunda ahjuliha ning piparkookide lõhna, küünlavalgus heidab toale mõnusalt sooja helki, varrastel on järjekordne jõulukingitus ...

post-1184-0-21894300-1385913457_thumb.jp

post-1184-0-59985100-1385913488_thumb.jp

post-1184-0-45999900-1385913501_thumb.jp

  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere taas!

Märkamatult on möödunud juba nii pikk aeg viimasest postitusest! Ei, ma ei ole kuskile kadunud ;)

Toimetame siin vaikselt ikka edasi. Vahepeal oli piiga tõbine ja meil üsna palju asjatoimetusi ees, nii et lihtsalt ei jõudnud. Sai maha peetud juba ka lapse esimene jõulupidu!

Trenne hakkasin tegema 1 trenn+1 vaba, kuna plaanis on koormust vähendada mõneks ajaks. Treeningu eesmärk on hetkel hoida seda, mis on.

Eile oli tore trenn- meiega liitus minu sõbranna, kelle piiga on 2 päeva meie omast vanem. Tõestasime, et beebidega koos saab ka edukalt treenida. Sõbranna, 4 (!!! Võtke eeskuju!) lapse ema, tegeleb hetkel kaalulangetamise ja enese vormiviimisega. Toitumine on juba paigas, kaal langeb kenasti, jõusaali osas soovis ta aga minuga koos trenni teha, et saaks tehnika paika ja veidi nõuandeid ka. Trenni teeb ta 2x nädalas jõusaalis ja 2x kodus, seega 4 nädalas. Väga tubli igatahes!

Täna puhkasime. Tubli viimsilase ja käsitööhuvilisena külastasin minagi täna kohalikus Rannarahva muuseumis ja vabaõhumuuseumis toimunud jõuluturgu. Nii palju kaunist disaini, ehedat käsitööd, ehteid! Lisaks ostlemisele on alati tore peatuda, rääkida müüjatega mõni sõna juttu. Kahjuks söögipoolele jõudsime juba turu lõpus ja suuremat kraami osta ei õnnestunud enam, siiski rändasid meie toidulauale täna õhtuks restoran Roots poolt toodetud sibulamoos ja pesto-mõlemad imehead! Taludest pärit toidupoolist müüakse meil siin igal laupäeval, nii et tuleval nädalal on plaan ka leiva, kala ja liha järele minna.

Homme plaanis trenn- ülakeha.

post-1184-0-16246400-1387039732_thumb.jp

post-1184-0-85836600-1387039781_thumb.jp

post-1184-0-64130300-1387039842_thumb.jp

post-1184-0-36870100-1387039861_thumb.jp

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere taas!

Ongi märkamatult peaaegu jõulud käes. Trennidega on sujunud nii ja naa- olen hoidnud olemasolevat ja teinud lihtsalt enesetunde pärast, nii et selles mõttes on plaan täidetud. Pühade ajal kindlasti võtame aja maha ja puhkame veidi pikemalt. Trennide aeg jääb üha lühemaks, kuna preili otsustas ükspäev kõndima hakata ja üsna raske on teda trenni ajal turvahälis kinni hoida. Mõnda aega siiski veel same omapead saalis käia, aga eks õige varsti on käes aeg, mil peame hakkama abikaasaga trenniaegasid nii sättima, et saab laps hoitud ja saame mõlemad ka trenni tehtud.

Homme on plaanis puhata ja vaadata üle jõulukingitused, paar asja on veel tegemisel (ma olen ammu juba suurema osa kinkidest kas ise teinud või tellinud oma ala meistritelt, armastan väga Eesti disaini ja mulle meeldib ka seda kinkida, samuti on iga-aastases kingikotis kindlasti Better Bodiest ja GASPi). Esmaspäeva õhtul läheb jäneseliha marinaadi ja arvatavasti tuleb ka magusam kraam valmis teha, et jõululaupäeval oleks tegemisi vähem.

Tänasest ülakehatrennist väike plõks ka:

Kaal ikka jätkuvalt 65, hoiame.

post-1184-0-74232900-1387648842_thumb.jp

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väikeses külakirikus on juba käidud, ahjus säriseb maitsev jänesepraad, magustoiduks jõulu-tosca ja Ben & Jerry´s, omavalmistatud ehetega kaunistatud kuusk loob pühademeeleolu, laps hullab jõuluvana toodud kiiklamba seljas- meie pere selleaastane jõululaupäev sai selline.

Soovin omalt poolt kaunist pühade meeleolu, armastust, perekesksust ja hoolivust kõigile!

post-1184-0-85587000-1387909755_thumb.jp

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kaunist pühapäeva!

Meil on vahepealne aeg möödunud trennideta. Pühadeaeg sai veedetud Eestis veidi ringi sõites, peale seda külastas meid aga väike palavik ja olime mõned päevad pisipiigaga täitsa kodused, kui hommikune aeroobne välja arvata. Lapsega õues käin nüüd veidi hiljem ja ringkäik on veninud lausa 2-tunniseks, nii et päris söömata ma enam välja ei kannata minna, vastasel korral oleks hommikusöök alles kella 13-14 ajal. Seega menüüsse on lisandunud lisaks kohvile suur klaas keefiri koos proteiinipulbriga. Kehakaal langes pühade ajal veelgi, hoolimata sellest, et end piirama ei hakanud ja sõin mõõdukalt ka magusat vastavalt isule. Mingeid laadimispäevi ei ole ma teinud juba 1,5 aastat (eks need suured kohustuslikud magusapäevad tekitasidki mulle omal ajal ikka päris korralikult pekki selga...), söön siis, kui tuleb isu või kui abikaasa midagi head koju ostab. Meie viimase aja lemmikuteks on Ben & Jerry´s jäätised, mida saab tavaliselt mitut sorti koju ostetud.

Täna on plaanis taas trenni sõita. Viimased kuud olen harrastanud trenne stiilis ülakeha+ alakeha+1vaba, arvatavasti uuel aastal mõtlen midagi toredamat välja ;)

Allpool veel mõni pildike pühadeajast ja ühest kaunist ehtekomplektist, mille Jõuluvanalt sain:

post-1184-0-73656500-1388316840_thumb.jp

post-1184-0-39411700-1388316897_thumb.jp

Muudetud kasutaja lkv poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuna mul trennipilte ette näidata pole, siis näitan oma käsitööd. Kätised komplektis prossiga läksid Jõuluvana kingikotti, teised said ära kingitud juba mõni aeg tagasi. Varrastel on veel 2 paari- ühed tellitud ja teised omale. Neist paistab kujunevat hitt-toode, sest soovijaid on lisandunud veelgi ;)

post-1184-0-77255000-1388318393_thumb.jp

post-1184-0-59803900-1388318415_thumb.jp

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ja ongi käes uus aasta!

Eilne aastalõpp oli üsnagi sportlik: hommikul sai piiga une ajal õues tehtud 10 km kiirkõndi, pärastlõunal sõitsime linna trenni, kus oli kavas jalalihaseid piinata. Olen viimasel ajal teinud üle ühe trenne: 1 raskuste peale, järgmine sama lihasgrupi trenn korduste, tehnika ja superseeriate trenn. Nii sai tehtud sedakorda jalgadele kükke korduste peale, viimases 2 seerias 40kgx50 (paus seeriate vahel 15-20sek), seejärel sirutusi, ühe jalaga jalapressi suunitlusega reie tagaosale ja tuharale (jalg võimalikult üleval), kõhuli reie kõverdusi ja säärele lõppu 3 seeriat istudes (paus seeriate vahel kuni 5 sek).

Täna plaanis ainult hommikune õueskäik aeroobse näol.

Eileõhtune aastavahetus möödus meil rahulikult. Kella 21 ajal vaatasime neiuga magamistoa aknast saluute (meie tänavas on paljudel väikesed lapsed, kes keskööd oodata ei jaksa ja nii lastakse meil siin juba ka varem ilutulestikku), misjärel neiu jäi ööunne, meie abikaasaga lasime veel jäneseprael hea maitsta, magustoiduks sedakorda maitsev Sipelgapesa kook. Täna tuleb meil perekeskne päev- viime välja kuuse, pakime kokku jõulukaunistused, jalutame õues ja puhkame.

post-1184-0-05691400-1388563491_thumb.jp

post-1184-0-28184000-1388563509_thumb.jp

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere!

Pühadejärgne aeg on kulgenud väga tasapisi ja vaikselt. Aasta algul sai tehtud mõned väga head trennid nii linnas kui siin Viimsis. Lapse kasvades peab hakkama olude sunnil mõtlema sellele, et trennikoht võiks olla kodule lähemal. Suur vahe on ju, kas sõita trenni 40 km või 14, mitte isegi rahalises, vaid eelkõige just aja mõttes. Meie 10-kuune preili harjutab hetkel iseseisvat seismist ja kaugel pole ka see aeg, kui tulevad esimesed sammukesed, nii et üsna pikk linnasõit ja trennis turvahällis püsimine muutub meil järjest keerulisemaks.

Möödunud nädalal on olnud rohkem puhkust kui trenni, nimelt käisin eemaldamas viimast tarkusehammast ja see oli senistest raskeim protseduur, mis lõppes ka väikese õmblusega. Üldjuhul ütlevad hambaarstid, et nädal ei tohiks teha trenni peale tarkusehamba eemaldamist, mina olen seni saanud kas samal või isegi järgmisel päeval trenni minna, ka nüüd, samas õrn tuikav valu ei ole kadunud siiani ja trennid on olnud väga kerged. Õmblus eemaldatakse nädala pärast, arvatavasti siis saab hakata veidi tugevamalt ka treenima.

Hommikused pikad jalutuskäigud lapsega on aga olnud plaanis igapäevaselt- esiteks ma leian, et laps võiks ollaõues iga päev regulaarselt ja teiseks on see ju hea võimalus ennast vormis hoida. Nii et olenemata ilmast käime me alati igal ennelõunal kodukandis pikki maid maha.

Toidu poole pealt olen viimasel ajal täiesti sõltuvusse sattunud Nopri keefirist! Nende kasutatav juuretis tundub kohe nagu "elus", keefir on palju pehmema maitsega kui teiste firmade keefirid. Hind on küll poole krõbedam kui analoogide omad, aga sisu on seda igati väärt. Hommikuti enne õueminekut teen omale suure kruusitäie keefirit koos spl proteiiniga, juurde tassitäis lattet, lisaks multivitamiin foolhappega,tbl d-vitamiini, ja päev võibki alata! Lisaks proteiinile olen viimasel ajal trennijärgsesse sheiki (mille joon ära tegelikult juba trenni ajal) lisanud ka glutamiini, teisi lisandeid ei kasuta.

Kuna ilmad on külmad, siis olen viimasel ajal sattunud toiduvalmistamisel ka puuküttega ahju kasutama. Selles ja sellel valmivad toidud on hoopis teise mekiga! Ma ei ole suur küpsetaja, aga lapsele valmivad küll maitsvad kaerahelbeküpsised. Sellest ajast peale, mil meie preili hakkas sööma lisatoitu lisaks rinnapiimale, olen põhjalikult uurinud, mida sisaldavad poes müüdavad beebitoidud ja kui aus olla, siis ma ei tahaks neid isegi süüa- nii palju lisaaineid, mida väikesel organismil absoluutselt vaja ei ole. Ja ma ei söö ju isegi purgitoite, miks ma peaks neid andma oma lapsele?? Muidugi, erandjuhtudel sai temagi nii üht kui teist, aga kui ma suudan oma perele toidud valmis teha, siis loomulikult saab lapski oma.

Meie küpsised valmivad nii:

50 gr taluvõid

kiirkaerahelbeid

3 muna

pruuni toorsuhkrut

Või sulatan ära, segan sisse muna, suhkru ja niipalju kaerahelbeid, et saaks lusikaga teha taignast küpsised. Seejärel ahju ja kui pealt on juba pruunikad, on nad valmis!

Head katsetamist ;)

post-1184-0-08928700-1389599874_thumb.jp

post-1184-0-34227000-1389599897_thumb.jp

post-1184-0-60035800-1389599911_thumb.jp

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tänahommikne ilm oli lausa super: laiu lumeräitsakaid langes, päike siras, mõned külmakraadid lisasid asjale vürtsi juurde... Eile oli jõusaalipäev, seega täna otsustasime jääda preiliga koju ning puhata. Lõuna paiku pakkisin neiu korralikult riidesse, haarasin kaasa fotoka ja läksime õue mõnusat talveilma nautima. Lähedalasuvas talus käisime ka hobuseid paitamas.

Homseks oleme taas trennilainel, kavas jalga teha. Eelmine kord läks veidi untsu, kuna olin just päev enne käinud hambaarstil ja ei saanud korralikult pingutada. Kükk jäi täiesti välja, sirutused ja jalapress ühe jalaga olid põhilised, jala tagaosale eelistasin ka tol korral aparaati. Ehk homme saab juba korralikult vabaraskusi kasutada.

Aga nüüd varsti läheb ahju maitsev jänesepraad, neiu magab oma teist päevaund ja minul on tunnike aega tegeleda oma teise suure hobi- käsitööga! ;)

post-1184-0-49747000-1389710288_thumb.jp

post-1184-0-28668700-1389710305_thumb.jp

post-1184-0-02034600-1389710320_thumb.jp

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ilmad lähevad muudkui külmemaks, ja hommikukeefirisse on nüüd õige aeg lisada ohtralt c-vitamiini!

Nopri keefir

kultuurmustikad

vaarikad

meelepärast proteiinipulbrit

Ilm on taas super, kohekohe lähme õue päikeselt D-vitamiini ammutama!

post-1184-0-24008100-1389774987_thumb.jp

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Keefirisse on väga mõnus panna ka marjapulbrit ja soovi korral ka maitsestamata valku. Jääb väga mõnus, kes tahab magusamat saab mett ka sisse segada. Kindlasti parem alternatiiv poes müüdavatele jogurtitele. :)

image-468.jpg

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jaa, seda peab proovima! Minuteada selle pulbri tootja pood peaks olema vist Järve Selveri 2. korrusel, kui ma nüüd millegiga segi ei aja? Võimalik, et mujal leidub ka.

Eelmisel aastal ma ise näiteks maasikaid maha ei pannud, sest suvel meie perre võetud koer oleks need nagunii kenasti üles kündnud, aga sel aastal peaks proovima kasvatada amplimaasikaid (neid saab ka linnas rõdul kasvatada). Punassõstrad, tikrid, mustsõstrad ning ploomid rändasid ka otse puust-põõsast suhu, õnneks siiski maasikaid sai maalt sebitud sügavkülma jaoks, muid marju ostan jooksvalt, sest ka lapse hommikupudru sisse käivad alati mingit sorti marjad.

(foto netist)

post-1184-0-97592600-1389802316_thumb.jp

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sirvisin siin vanu treening- ja toitumiskavasid ja kui enne sai pandud üles pildid 2010. a vormist, siis jäid silma lisandite kogused, mida 2009-2010 massiperioodil kasutasin, äkki kedagi huvitab ;)

Enne trenni:

1 kpsl r-ala

4 kpsl BCAA

beta-alaniin

3gr arginiini

200 mg kofeiini

c-vitamiin

e-vitamiin

Trenni ajal:

20 gr vitargot veega

Peale trenni:

1 kpsl r-ala

30 gr proteiini isolaati

50 gr vitargot

beta-alaniin

5 gr kreatiini

3 gr arginiini

c-vitamiin

e-vitamiin

Viimane eine:

30 gr aeglast proteiini

Enne und:

zma

3 gr arginiini

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere!

Viimastel nädalatel olen viinud koormuse väga madalale. Trenni sõidame ülepäeviti ja kuigi treenin ikka veel süsteemis 1 ülakeha päev, 1 vaba, 1 alakeha päev, siis suuri raskusi pole viimastes trennides kasutanud, pigem harrastan kas pikki seeriaid või siis neg või pos faasi rõhutamist.

Aeroobse treeningu ehk kiirkõnni osa pole muutunud, sest meil siin mere ääres pole nii suuri külmasid veel olnud, et lapsega õue ei pääseks. Kui see juhtub aga tulema, siis kolin vahelduseks kodusesse jõusaali mingiks ajaks ja saan siingi ühtteist tehtud ;)

Kehakaal 65kg, vorm on hetkel ütleme nii, et oleks mul varem massi ajal nii kuiv vorm olnud, oleksin olnud õnnelik! Võrdluseks, viimane võistluskaal oli mul 63kg. Lisanditest menüüs proteiin, BCAA, vitamiinidest D-vitamiin ja Elevit (multivitamiin rasedatele ja rinnaga toitvatele emadele).

Proteiinipannkoogid:

muna

piim

kiirkaerahelbed

proteiinipulber

(koguseid öelda ei oska, mina panen alati kõiki tuned järgi ;)) Praen kookosrasvas.

post-1184-0-84000000-1390636736_thumb.jp

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere!

Viimastel päevadel on tekkinud üsna korralik väsimus ja ausaltöeldes ka teatud tüdimus trenni vastu. See on märk sellest, et peab midagi muutma! Trennikorrad vähenevad, puhkust rohkem ja kava ka muutub uuest nädalast! Väike spaakülastus kuluks ka marjaks ära, arvatavasti nädala-paari pärast tuleb see päevakavasse võtta :rolleyes:

Uus trennikava:

Esmaspäev 1.nädal 2.nädal 3.nädal

A1 Surumine kangiga lamades 4x6 5x5 6x4
A2 Seistes kangi tõmbed vastu kõhtu 4x6 5x5 6x4

B Pullover 2 hantliga 4x8 4x7 4x6

C Säär istudes 8x6 7x7 6x9

Kolmapäev

A Seistes kangi surumine üles 4x6 4x5 5x4

B1 Tõmme sirgel rippkangil althoidega rinnani 4x6 5x5 6x4
B2 Kitsalt kätekõverdused triitsepsile 4x6 5x5 6x4

C Jalgade/puusatõsted põrandal 3x10 3x15 3x20

Reede

A Jõutõmme 3x7 4x5 5x4

B1 Jalgadega surumine istudes jalapressil 4x10 4x9 5x8
B2 Jalgade kõverdamine kõhuli 4x8 5x6 6x5

C Säär seistes 4x10 5x10 5x12

Vaatamiseks-motivatsiooniks pakun täna 2010. EMVst paar klõpsu. Olid toredad ajad ja vahvad kaasvõistlejad! :rolleyes:

post-1184-0-53098600-1390730228_thumb.jp

post-1184-0-20988300-1390730248_thumb.jp

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×