Jump to content
Annika Pärtel

Annika Pärteli BLOGI

Recommended Posts

Guest Sügiskülv

See kuningas on alasti ja teine kuningas on alasti. Narr võib öelda teine ei või sest kes ütleb see ise narr on. Kuigi narr mitte olla on narr samuti, isegi narr ruudus olla kui mitte narr kuubis. Keegi ikka tuleb ja narrib kes ei taha olla narride narr.

Huvitav narratiiv.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui natukene arutleda dieedieelse sotsiaalelu teemal, siis mulle tundub, et see vingumine ja hädaldamine väljub juba kontrolli alt(ma saan aru, et see mida ma ütlen ilmselt ei muuda midagi ). On kindel grupp inimesi, kes vajavad seda tähelepanu ja kiitust ning nad ei saa seda muud moodi, kui hädaldavad selle üle kui raske neil on dieeti pidada.Ja siis imestate, et miks teie enamus sõpru ei tunne huvi teie vastu. Siin pole midagi imestada, kui päevast päeva peab inimene kuulama seda jõusaali juttu. Ise te olete selle tee endale valinud ning kui te ei tule sellega toime, siis on see juba teie probleem.

Saab olla ka sotsiaalne ja mitte vinguda. Heaks näiteks võib tuua Ott Kiivikase, Imre Vähi.

  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eks kõik ongi mõtlemises kinni. Kui inimene oskab pühenduda, siis on igati kiiduväärt, aga hulluks ei tasu minna. Samamoodi on ju dieediga- pingutad üle, siis nö head nahka sealt ei tule. Võimalikult stressivaba võistluseelne periood on ju hulga kergem taluda. Samuti ei allu stressis keha nii hästi dieedile kui stressivaba. Kogemustega võistlejad kindlasti teavad, millest jutt käib- treenid, dieeditad, aga vorm ei tule ega tule ega tule... (õpetada on muidugi hea, aga eks ma ise stressasin ka ikka piisavalt alati :D)

Sama olen kohanud ka mittesportlaste seas. Naised, kel silme ees terendamas "tahan-alla-võtta-viis-kilo" ei mõtle enam mingil hetkel reaalselt. Treenitakse, kontrollitakse iga suutäit, dieedist on saanud kinnisidee. Meil, võistlejatel lõppeb see periood peale võistlusi, kus me võistlusjärgsel banketil end heast paremast täis sööme, need naised aga jätkavad kuude viisi samas vaimus. Keha on stressis, vorm paranemise asemel halveneb ja tuju samuti. Keha ja vaim võiksid alati olla tasakaalus- selle üle tasuks alati mõelda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mulle meeldib, et Sa tööd naiste blogi maailma sellist värskust ja uudsust. Hakkabki ära tüütama see kondihullus ja, et naine peab kaaluma igaljuhul vähemalt alla 60 kilo. Siit blogist lausa õhkab rahuolu, tasakaalukust ja looduslähedust :)
Eks endalgi on olnud eelmistes postitustes nimetatud igasugu perioode ja kinnisideesid üle elatud ja kokkuvõtteks ongi nii, et ega head nahka ei tule. Dieedi periood on paraku omamoodi periood, kus tulebki käia pidevalt kaal näpus ja ajada kindlat järge ja see omakorda võib juba stressi ja vastuolusid enda sees tekitada.
Igatahes nõustun, et elu ei saagi olla pidevalt näpuga järje ajamine ja enda pidev kaalumine, kuid sellegi poolest võiksid kõikidel inimestel au sees olla tervislikud eluviisid ja vaimu arendamine. Vaimu ja hinge tempel on keha ja et see võimalikult kaua hästi funktsioneeriks on teda vaja igapäevaselt hooldada :)


Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kaunist hommikut!

Käes on kaneelikohvi aeg enne aeroobset treeningut ja mõtlesin selle juurde rääkida veidi kookosrasvast.

Kookosrasv on minu toidulaual olnud vaat et sama kaua kui olen võistelnud. See taimse päritoluga rasv ei anna grammigi kolesterooli ja 1 gr kaaluühiku kohta sisaldab ta vähem rasva ja kaloreid kui ükski teine rasv, aitab reguleerida veresuhkru taset ja parandab kaaliumi, magneesiumi ning rasvlahustuvate vitamiinide imendumist verre. Kookosrasv on hea bakterite ja seente vastu võitleja nii sissesööduna kui ka pealemäärituna. Raseduse ajal oli kookosrasv ideaalne kehahooldusvahend, sest kasvav kõht ja üha kuivenev nahk nõudsid suurt tähelepanu. Kes on selle perioodi läbi teinud, see teab.

Hiljem, kuskil beebi 4-6. elukuu paiku on ka üsna tavaline, et noor ema hakkab kaotama juukseid. Minul juhtus see päevapealt. Küll süüakse vitamiine, küll määritakse kõiksugu seerumeid ja ekstrakte pähe, et seda protsessi peatada, aga ei midagi- tegemist on hormonaalse seisundiga ja see tuleb lihtsalt nö üle elada. Kui hakkavad kasvama uued juuksed, siis on taas hea kasutada kookosrasva, mis käte vahel soojendades muutub pehmeks õliks. Enne pesu tuleks seda masseerida peanahka, jätta mõjuma kasvõi terveks ööks ja asi toimib! Ka juukseotsi niisutab ta ideaalselt.

Toidus kasutatuna annab kookosrasv kõigele mõnusa pähklise meki. Hommikumunad praetuna kookosrasvas on lihtsalt võrratud! Olen kasutanud seda isegi koogivalmistamisel.

Nii et head katsetamist- tasub proovida igal juhul!

Foto: internet

post-1184-0-85014600-1384417514_thumb.jp

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ISEGI kui väga sooviks, et kookosrasval oleks kõik need omadused..

* Insufficient evidence to support alterations in blood glucose.

*Decrease in HDL-C is minor and likely not practically relevant.

*No significant influence detected on fasting insulin levels following coconut oil consumption

http://examine.com/supplements/Coconut+Oil/

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Guest Sügiskülv

* Insufficient evidence

Ega polegi evidentse, siis jääb üle arvata lihtsalt oma loogika järgi ja praktiliselt katsetada. Näiteks paljud arvavad, et sel pole mingit tähtsust kui palju toidukollesterooli mingi asi sisaldab, tähtis on kuipalju liigrasvu süüakse. Teised ütlevad, et kollesterooli võib kuitahes palju voolata veresoone sees, pea-asi et põletikuprotsesse kehas ei ole kuna need teevad veresoonte seinad liimiseks ja kolesterool jääb siis sinna kinni, ka väga vähene kolesterool.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Valmistudes 2010. aasta võistlusteks, oli kookosrasval minu menüüs väga oluline roll...

2010. aasta ettevalmistuse ajal tehtud fotod 2-kuuse vahega:

post-1184-0-12955300-1384429661_thumb.jp

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

http://www.naine24.ee/2596588/pildid-ja-videod-fitnessientusiast-teeb-jousaalis-trenni-ka-viimasel-raseduskuul

Mõned päevad tagasi sain meili Postimehe naistelisa Naine24 toimetusest ja uuriti, kas võib minu blogist teha artikli. Miks ka mitte! Eks muidugi inimese jaoks, kes pole trenniga kokku puutunud, võib olla ka shokeeriv näha rasedat jõusaalis (tuldi muide saaliski korduvalt küsima, et kas ikka tohin, samuti peale sünnitust uuuriti, et kas rinnapiima teket saalitrenn ei takista- toidan siini, järelikult minu puhul mitte ;)) Samas olen ma korduvalt rõhutanud- kõike tuleb teha vastavalt enesetundele. Kui tundub vale või tekib mõni terviseprobleem, siis loomulikult tuleks valida mõni teine ala raseduse ajaks ja ka taastumiseks. Tean inimesi, kes treenisid samamoodi raseduse lõpuni, aga ka neid, kes ise sportlastena loobusid raseduse ajaks saalist täielikult. Enesetunde küsimus ja hukka ei saa kedagi neist mõista. Keha ütleb ise, mida tohib ja mida mitte. Kuulake!

Rase olles uurisin, kas ja kuidas on selle ala võistlejad rasedatena treeninud. Meenus kohe Rootsi bodyfitnessi võistleja Linda Fodor- Egelstig, nüüdseks on juba kahe põnni ema, kes treenis ka rasedana ja peale esimese lapse sündi tegi oma Arnold Classicu debüüdi koos supervormiga.

Fotod: Linda blogist

post-1184-0-86914700-1384546622_thumb.jp

post-1184-0-03712800-1384546675_thumb.jp

post-1184-0-18443700-1384546694_thumb.jp

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kaunist hommikut!

Meil on täna taas kodune päev. Ees ootab õueskäik lapsega. Viimasel ajal oleme teinud pikema metsatiiru ja oleme koera ka kaasa võtnud- nüüd pooleaastaselt on ta juba pea täiskasvanu mõõtu ja piisavalt tugev, et meie pikkadele tiirudele kaasa tulla. Koerale igatahes metsas väga meeldib!

Mõni päev tagasi jõudis meie menüüsse vana hea Fasti Hera 80, shokolaadimaitseline. Olen paar hommikut joonud nüüd sellega oma hommikukohvi (nagu jooks kakaod!), sest enne metsaskäiku ma ei söö- nii on ka väike rasvapõletus tagatud. Peale trenni teen veega kerge sheigi ja õhtuti olen seganud seda keefiri sisse, süües kõrvale veidi kreeka pähkleid.

Eilne päev läks väga kiirelt, trenni jõudsin teha kõigest 30 min, see-eest kükis Smithil tuli ära 1x 110kg! Sügavus tahab muidugi veel timmimist ja eks kui teeme kahekesi trenni, siis saan katsetada sellega. Peale trenni kiirustasime tütrega ujuma ja kui arvestada, et hommikul jõudsime teha veel metsas pika tiiru, siis oli ikka päris sportlik päev meil.

Jõusaalivabadel päevadel olen hakanud tegema lisaks kõhtu kodus. Kui treenisin veel MyFitness Kristiines, siis seal oli kasutada "kõhurull", millega enne rasedust tegin ikka pikki seeriaid lisaks lisaraskusega treenimisele. Mõni aeg peale sünnitust, kui olin kõhtu juba üsna pikalt uuesti treeninud, proovisin rulliga ja vajusin potsti kõhuli...:D Kuna meie praeguses saalis seda rulli pole, siis hiljuti soetasin selle meile koju. Alustuseks teen üsna aeglase ja kontrollitud tempoga 3 seeriat ja igas seerias max kordusi. Järgmisel päeval on valusad peale kõhulihaste ka selg ja käed!

Ja nüüd on aeg minna õue!

post-1184-0-01115800-1385107243_thumb.jp

post-1184-0-38963700-1385107258_thumb.jp

post-1184-0-44182500-1385107274_thumb.jp

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lahustub küll jah! Ma ei joo üldse musta kohvi muidu, tavaliselt panen lihtsalt palju piima peale või teen lattet, aga shokolaadi Heraga on täiesti nagu kakao! Kui seda juua enne hommikust aeroobset, siis saab kätte nii kofeiini kui ka proteiine, kaitsmaks lihaseid treenigu ajal. Mulle sobib niiviisi väga, sest minu hommikused käimised õues ulatuvad teinekord lausa 2-tunnini olenevalt sellest, kuidas laps magab ja kuidas aega on! Peale aeroobset tuleb kohe korralik hommikusöök ja asi toimibki B)

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina küll ei kurda ;) Isolaat on aga üldiselt selline, mis kuumust ei kannata, pudru sisse nt pole mõtet segada, läheb täiesti tükki. Ma ei joo ka tulikuuma kohvi, võibolla siis selles asi. Mulle meeldib selline soe ;)

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina küll ei kurda ;) Isolaat on aga üldiselt selline, mis kuumust ei kannata, pudru sisse nt pole mõtet segada, läheb täiesti tükki. Ma ei joo ka tulikuuma kohvi, võibolla siis selles asi. Mulle meeldib selline soe ;)

Pudru sisse segan ise nii, et valmis pudru kaussi, kookoseõli peale, segan, sel ajal pudru veidi jahtub. Siis lisan vadakut, mis seguneb suht ideaalselt.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tahtsin veel ühte toodet kiita- nimelt pilatese rulli (saab osta ka siit fitness.ee poest). Ma pole küll pilatese harrastaja, kuid raseduse ajal avastasin selle rulli spordiklubi arsenalist jõusaali nurgas ja mõtlesin, et proovin veidi selga nö lahti rullida sellega. Aitas! Kasvav kõht muutus ju üha raskemaks ja seljal oli pidev koormus. Nüüd on meil selline rull ka kodus ja sellega on hea tervet selga rullida näiteks peale raskemat sorti selja- või jalatrenni. Ja lapsele meeldib ka sellega mängida! :)

Alloleval pildil on rasedust 14- nädalat:

post-1184-0-48753300-1385190885_thumb.jp

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mõni päev tagasi jõudis meie menüüsse vana hea Fasti Hera 80, shokolaadimaitseline. Olen paar hommikut joonud nüüd sellega oma hommikukohvi (nagu jooks kakaod!), sest enne metsaskäiku ma ei söö- nii on ka väike rasvapõletus tagatud. Peale trenni teen veega kerge sheigi ja õhtuti olen seganud seda keefiri sisse, süües kõrvale veidi kreeka pähkleid.

Hei, kas siis, kui enne jalutuskäiku sööd, rasv ei põlegi :-)?

  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hera on vaja kuidagi maha müüa, ilma ei põle jah ;)

Paistab,et siin keskkonnas blogi pidamise juurde käib (lugege: kohustuslik) reklaam. :) Võimalik,et mõtlen üle!

Olen tähele pannud,et mõni blogi omanik tarbib päeva jooksul pea terve sortimendi Fitshopi toidulisadeid,kuid imekombel pole silmanud veel blogi

kus ülistatakse mõne muu firma brände.

Mõni päev tagasi jõudis meie menüüsse vana hea Fasti Hera 80, shokolaadimaitseline. Olen paar hommikut joonud nüüd sellega oma hommikukohvi (nagu jooks kakaod!), sest enne metsaskäiku ma ei söö- nii on ka väike rasvapõletus tagatud. Peale trenni teen veega kerge sheigi ja õhtuti olen seganud seda keefiri sisse, süües kõrvale veidi kreeka pähkleid.

Kas saan õieti aru,et enne jalutuskäiku läheb kohvi +valk sisse . Ühesõnaga ajad veres insuliini üless ja loodad või usud ,et keha hakkab siis rasvavarudest energiat võtma.Põnev !

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kahjuks pean teid kõiki kurvastama, sest mina tooteid ei müü, ka ei tegele ma hetkel võistlusvormi saavutamisega vaid tahan olla eelkõige heas vormis ja hea tervisega ema oma lapsele. Alates eelmisest kevadest ei olnud ma tarbinud ühtegi toidulisandit, hiljaaegu oli meil peres kasutuses Whey Gold Standard, mida ka ise proovisin, samuti shokolaadimaitseline. Kui võrrelda seda Heraga, siis maitse poolest ei jää see küll kuidagi alla.

Enne hommikust aeroobset ei ole ma kunagi tavatoitu söönud (va lisandid kunagi), olen teinud nii muuhulgas ka kõik oma võistlusvormid ja minule nii igatahes sobib ;) Üleliigse kehakaalu üle ei kurda!

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×