Jump to content
Dwayne72

Soolad

Recommended Posts

Tere!

Väike segadus nende sooladega. Nimelt kõrge vererõhu pärast ütles arst et peaksin jälgima toitumisel et toidus oleks vähe soola, kuna see pidavat tõstma rõhku. Aga sporti tehes, eriti suvel ja palavaga kästakse juua mineraalvett, kuna mineraalid kaovad kehast suht ruttu. Nendel pudelitel on samuti peal Na+ (naatriumi) mingi kogus. Kas siis ei tohiks juua ka sellist vett või olen ma millestki valesti aru saanud?

Tänan vastamast.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui sporti teed siis ei ole tõesti otstarbekas piirata soolade tarbimist. Vererõhule saab pigem saatuslikuks vähene K+ tarbimine koos liigse Na+ tarbimisega. Söö rohkem rohelist, et saada kaaliumit.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuskil foorumis siin täpsemalt enam ei mäleta mille all oli keegi kirjutanud, et liigne kaaliumi tarbimine on südamele jällegi halb?

Mina kirjutasin kaaliumist.

Söögiga saadud kaaliumi kogus ei tõsta praktiliselt vere kaaliumisisaldust üle normaalse taseme. Vastavalt ka dieedid ei vähenda taset liigselt. Vere kaaliumisisaldust reguleeritakse neerude poolt väga täpselt. Kaaliumi liiga kõrge või madal tase veres tuleneb mingist häirest selle regulatsioonis või kaaliumi kaotamisest muul viisil, nt. diureetikumide toimel.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×