Jump to content
natural

Abi toitumise korrigeerimisel

Recommended Posts

Tere!

Ei hakka siin väga pikalt seletama ehk siis long story short- Sooviksin abi toitumise korrigeerimisel.

Hetkel kaalun umbestäpselt 50 kilogrammi ja pikkust ~158 sentimeetrit. Numbrite järgi tundub kõik justkui okei, aga ise pole teatud piirkondadega rahul (jalad) ja tahaks korraliku toitumisega viimsegi rasva kaotada. Kuigi ilmselge on see, et vaid toitumisest ei piisa, tuleb ka trenni teha. Nõnda ilusal ajal, suvel, on õnneks füüsilist tegevust suhteliselt palju. Sõidan rattaga, jalutan tihti ja lisaks tantsin.

Soov oleks saada 49 kilo peale, näiteks :) Võtaks seda kui esialgset eesmärki, kuhu püüelda.

Jalgadest rääkides ei meeldi mulle reie siseküljed. Sellepärast üritangi palju käia jalgsi ja sõita rattaga.

Mõtlesin, et paneks siia üles kolme päeva viimased menüüd (justkui näidiseks) ja targemad võivad siis kommenteerida, kas ja mida peaks veel muutma.

Mainin ära, et hommikud üldiselt algavad mul kaerahelbepudruga (mida teen veega), kuhu lisan veidi soola (suhkrut üldiselt mitte) ja toormoosi, vahel kaneeli.

Nisutoodetest (sai, saiakesed, valged makaronid jms) olen ammu loobunud, söön täisteramakarone ja pruuni riisi.

Näiteks siis esmaspäev

Hommikul banaanipannkoogid (ilma jahu ja suhkruta, vaid 1 banaan+ kaks muna), 5 väikest + toormoos

+ 1 keedumuna

Päeval mitmeviljaleib 1,5 tk + 1 näkileib

Vahepala 1 nektariin ja õhtusöögiks täisterapasta tomati-kurgiviiludega + kodujuust

Hiljem veel natuke cheatisin suurest kurbusest ja sõin ühe jäätise (pärast kahetsesin, nagu alati :D)

Teisipäev;

Hommik 1 banaan, kaerahelbepuder

Lõuna 1 banaan

Mõni tund pärast seda spinati fetajuustustruudel (mis on ka tegelikult saiake, aga kuna olin kodust eemal oli vaja midagi toitvat kiirelt) + 1 kohuke

Õhtupoole veel 3 teraleivaviilu + kurgiviilud + tomat ja 1 näkileib.

Lisaks veel "cheat" kanawrapi ja jäätise näol. Käsi südamel võin öelda, et iga nädal sellist lõbu endale ei luba :)

Kolmapäev ehk täna, hommik puder moosiga

Päeval pool avokaadot ja 1 murel

Kuskil kuue ajal sõin ühe nektariini ja 7 ajal kama keefiriga (+ imevähe suhkrut) + 1 teraleivaviil.

Õhtusöögiks keetsin pruuni riisi, millele panin peale rohelist sibulat ja kõrvale kurgiviilud.

Tundub võrdlemisi kesine menüü, aga arvutasin kuskil leheküljel välja, et peaksin päevas sööma kuni 1600kcal kui soovin ühe kilo alla saada.

Niisiis, targemad, ehk annate soovitusi mida PEAKS kindlalt sööma ja mida ei? Ning kas on okei, kui viimane söögikord jääb näiteks õhtul 8-9 vahele? Olen väga segaduses ja loen-arvutan neid kaloreid nagu hullumeelne.

Muudetud kasutaja natural poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vabandust, aga mis ku**di menüü see veel on?

Teravili ja natuke aedvilju juurde.. küll targad sulle peagi täpsemalt nõu annavad;)

Siin pole mitte kaloreid arvutada vaja vaid sööma hakata.

Muudetud kasutaja Marxengel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mõni soovitus....

1.Hakka sööma.Hetkel sul valku ja rasvu esmapilgul nagunii vähe ja üldse näeb hädine välja see menüü.

2.Hakka kükke tegema.Ühel jalal,lisaraskusega,mine saali tee kangiga,valik on sinu.Pluss mustmiljon harjutust mida annab kasvõi keharaskusega teha.Youtube on siin puhul abimees.

3.Ära jälgi nii pingsalt seda kaalu,vaid peegelpilti peeglis.

4.Ära jända nii palju nende vahepaladega,klapi menüü kokku kolmele söögikorrale päevas.

:)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Esmalt kiidaks, et ilus pikk tekst kirjutatud, tehniliselt osav fondikasutus, mitmekesine sõnavara, rikas ja veatu grammatika, valdkonna-alane sõnavara küllalt lai.

Ja alustaks siis diskussiooniga. Esmalt tundub, et kaal on normaalne ja tervis hea. Järelikult elustiilis midagi väga valet olla ei saa. Ülesöömist pole, rauapuudust pole, energiapuudust pole, lihastepuudusest ja testosteroonipuudusest naiste puhul rääkida ei olegi- seega üldlevinud arusaamade järgi nagu pole sedalaadi elustiilis mingit viga. Ütleks, et hea elustiil ja midagi nimetamisväärset muuta siin pole.

Treeninguga võiks elukestvalt tegutseda, suvaline meelepärane treening. Kui kaal ei lange, siis teha rohkem trenni või süüa vähem. Minu panus siis käesolevalt selline :)

Muudetud kasutaja Low Protein Forever poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Näiteks siis esmaspäev

Hommikul banaanipannkoogid (ilma jahu ja suhkruta, vaid 1 banaan+ kaks muna), 5 väikest + toormoos

+ 1 keedumuna Tundub maitsev

Päeval mitmeviljaleib 1,5 tk + 1 näkileib Siin võiks olla nt üks keedukartul pakk kodujuustu viil heeringat ja üks tomat. Kiudaineid saab kõige paremini aedviljadest ja köögiviljadest, mis sisaldava ka vähe kaloreid (lillkapsas - 100g 23Kcal ja 2,3g kiudaineid)

Vahepala 1 nektariin ja õhtusöögiks täisterapasta tomati-kurgiviiludega + kodujuust Söö seesama toit kuid pasta asenda nt ahjus küpsetatud peediga, millele on juustu peale pandud ( Peet 100g - 43Kcal, Pasta - üle 300Kcal)

Hiljem veel natuke cheatisin suurest kurbusest ja sõin ühe jäätise (pärast kahetsesin, nagu alati :D) Süüa võib kõike, kas sellest just mingit kasu on on iseasi ;)

Teisipäev;

Hommik 1 banaan, kaerahelbepuder Banaani asemel kaks keedumuna

Lõuna 1 banaan Kanaliha juustuga juurde törts tatart ja kolm brokkoliõisikut ja magustoiduks suur greip

Mõni tund pärast seda spinati fetajuustustruudel (mis on ka tegelikult saiake, aga kuna olin kodust eemal oli vaja midagi toitvat kiirelt) + 1 kohuke Kohuke on muidugi hea, aga kas just dieedilik, vast mitte. Saiake on saiake, joo parem pool liitrit vett ja vaata, kas ikka on kõht tühi.

Õhtupoole veel 3 teraleivaviilu + kurgiviilud + tomat ja 1 näkileib. Leiba, leiba, leiba, sa sööd nagu pikamaajooksja. Ahjus, pannil võikusiganes valmistatud sealiha tükike, keedetud lillkapsa ja roheliste ubadega. Magustoiduks pakk 8% ricotta kohupiima, kuhu on su enda lemmik moos peale valatud, yummi

Lisaks veel "cheat" kanawrapi ja jäätise näol. Käsi südamel võin öelda, et iga nädal sellist lõbu endale ei luba :)Kanawrap on hea, aga dieeti pidades ei cheatita iga päev :D

Kolmapäev ehk täna, hommik puder moosiga Sobib. Lisa veel üks leivake singiga

Päeval pool avokaadot ja 1 murel Mis söök on 1 murel :blink: Pakk kodujuustu, tomati sibula salat hapukoorega ja üks mõnus kala kõrvale

Kuskil kuue ajal sõin ühe nektariini ja 7 ajal kama keefiriga (+ imevähe suhkrut) + 1 teraleivaviil. Energia, energia, energia

Õhtusöögiks keetsin pruuni riisi, millele panin peale rohelist sibulat ja kõrvale kurgiviilud. Pruun riis koos KANAGA on väga hea tõesti ja salat võiks ka ilusa hapukoorega kaetud olla. Vot siis on hea...

Hakka aga lihased treenima. Niisama ei saa siin elus mitte kui mmmidagi

post-29847-0-93672700-1372880623_thumb.j

Kõige paremini toimib dieet siis kui sa omale köögikaalu ostad ja oma grammid kokku loed. Iga päev kindla arvu kaloreid ja vaatad, mis kaal teeb. Siis saad teada, kas on vaja tõsta või langetada. Ja kaalu pärast ära põe.

The mirror is what counts ;)

Vast sai enamvähem kõik. Kell ka palju juba :P

  • Upvote 3

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

sa pm ei söögi midagi... sinu terve päeva menüü ei anna mõnele sportalsele isegi 1 söögikorda kokku :)

hommikul puder koos lisatud marjadega on väga hea,lisaks võid pudru sisse veel seemneid panna (linaseeme,seesami,kõrvitsa)saaksid sealt kasulikke rasvu.

Mis värk sul täpselt trenniga on ? käid igapäev või siis kui isu tekib ? Kas peale rattasõidu käid ka jõusaalis ? :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Arvan, et sinu kehakaalu ja pikkuse suhte juures pole tegu mitte liigse rasvaga vaid pigem puuduliku lihastoonusega. Arvan, et siin ei aitaks isegi kaasa otseselt kaalu langetavas kaloraazis olla vaid pigem mõtestatud ning rutiinne treening ning toitumine. Selle praeguse menüü põhjal ei imestaks kui need õhtused "cheatid" nagu jäätis ja kanawrap(mis täpsemalt selles nii kohutavalt halba on? ometigi ju kui kanawrap eraldi panna toiduainetena taldriku peale on tegu üpris tasakaalustatud einega, suht sama lugu nagu Archangel alati hamburgeritega välja toob) on ainuke põhjus miks reaalselt su organism 100% kokku kukkunud pole kütuse puudumise tõttu.

Üleüldine nõuanne siin foorumis pesitsemiseks, mis selle teema esimeste postide põhjal samuti väga hästi kajastub, take everything with a grain of salt. Uuri sarnaseid teemasi, kuna neid on palju, ning siis omakorda filtreeri välja see mis tundub loogilisem ning õigem või on laialdasemalt esinev ja hakka ise edasi uurima ning ennast harima.

Muudetud kasutaja Tim. poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Damn good Martin :) Teemaalgataja nagu enamik dieeti alustajaid arvab, et tõmban maha kalorid ja söön kergelt jmt. pealegi vaatan, et teemaalgataja oleks vaja kehakoostist muta, mitte kaalust alla saada :) Pigem trenn ja normaalne toitumine ning pilt muutub mõne aja jooksul. Trenni all mõtlen ma nii lihastreeningut kui aeroobset treeningut. Lihastreeningut võimalik teha ka kodus: kükid, kätekõverdused, lõuatõmbed (kui jõuad teha), kõhulihased jne.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ütleks ka, et sul on praegu sellised toiduained põhiliselt menüüs, mis veresuhkru taset kõvasti kõigutavad. Näiteks ei soovitata inimestele, kes soovivad kaalu alandada vahepalaks üle poole banaani süüa (glükeemilise koormuse järgi toitudes) - sellest võib sul õhtul ka see cheatimine olla. Ma soovitaks samuti lisada häid rasvu ja valke - muna, tuunikala, kodujuust, lõhe, kana, oad jne Vahepalaks on hea ka mandleid krõbistada, leiva peale avokaado + tomat, salatile oliiviõli jne jne

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×