Jump to content
Low Protein Forever

kuidas kliiniliselt mõõta valgutarbimise määra

Recommended Posts

Tere,

Kas kliiniliste proovide abil, või muud moodi, saab kindlaks määrata mitu grammi toiduvalku inimene tarbis eile? Võib-olla saaks teha selleks mingi vereanalüüsi, mis mõõdab toiduvalkudest erituvate mürkide kogust veres ja selle järgi hinnata eilset söödud valgukogust? Või kuidagi muud moodi saaks autentselt hinnata inimese valgu tarbimise kogust.

Näiteks kui teadus-uuringud teevad katseid, kus osalejad peavad toituma kindla hulga valke ja ei rohkem ega vähem, sisi kuidas uurijad sealt katseisikute ausust/autentsust söödud valgu osas usuvad, kas nad lihtsalt suusõnaliselt usuvad katse-isikuid, või nad teevad vereanalüüsi ja näevad palju tegelikult valku eile söödi?

Spordivõistlustel tehakse dopinguproove, võib-olla leidub ka proove ja meetodeid hindamaks seda kui palju valku süüakse?

Kas on kuidagi võimalik sedalaadi uuringuid teha isiku jaoks, et test näitaks tema valgu tarbimsie kogust autentselt, mida ka teised uskuda saaks seejärel. Või sedalaadi asi pole siiski võimalik, kuna toiduvalgu jalajälg uhtub kiirelt päevaga ära ja pole enam midagi mõõta ega tõestada?

Loodetavasti pole liiga ebaselgelt kirjeldatud küsimus :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mõõda külmkapist vähenenud toidu kogust kui inimest ennast ei usu. Või seo kinni ja sööda lutipudelist või veenikanüüliga. Valedetektorit võid ka proovida. Ja hüpnoosi ja jutukuseravimite all küsitlemist.

Välja kustava lämmastiku kogust saab mõõta, lihaskasvu saab DEXAga mõõta, sissesöödud koguseid saad ainult vaatluse teel jälgida.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ja mis sa selle valgukoguse numbriga peale hakkad? Paljalt numbri teadmine ei muuda midagi.

Meenus, te ju see persoon, kellel pikk arutelu selle üle oli, et suurenenud valgukoguseid ei ole vaja kasvuks. Kasvate siis süsivesikute ja rasvade peal?

Arvuta nõnda valgu kogust: ei kasva-liiga väike kogus; kasv toimub-valku mõõdukalt üle keskmise; kiire kasv, vohamine-valku külluses, võib-olla isegi liiga palju, et osa ei imendu. Tegelt mõtlesin selle kasvu all kaloraaži.
Eks see täpne arvutamine ole jah problemaatiline, kuna erinevad need arvud, mis me endale sisse sööme ja see arv, mis tegelikult imendub. Ega täpselt ei olegi vaja teada, tuleb teada ligikaudu. Mina tean ligikaudu ja toimib minu peal, kui te vastupidist just ei arva.

Muudetud kasutaja eliviielo poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×