priibe 45 Report post Posted May 22, 2013 Tere,Mulle tehti toitumis kava c.a kuu tagasi. Küsimus, mul on hästi palju kavas sees muna ja kodujuustu. Kui aus olla, siis vaikselt need ikka vastu tahtmist juba söön, et millega ma võiksin neid asendada? Kuna tõesti, ma pole vist elu jooksul söönud ka nii palju muna, kui selle ajaga siin nüüd Ma olen proovinud seda 0.1% rasvata light kohupiima, see jube jube kuiv, siis proovisin 0.1 vaniljemaitselist kohupiima, see tundus päris magus Et nagu mõistus tõesti otsas, millega võiks asendada?Priit Share this post Link to post Share on other sites
priit002 9 Report post Posted May 22, 2013 Toimumiskava koostajalt küsisid? Share this post Link to post Share on other sites
jrx 142 Report post Posted May 22, 2013 Mõtle nüüd hoolega, kas 0,1% rasvatu maitsestamata kohupiim ikka on midagi, mida saab 0,1% vaniljemaitselise kohupiimaga asendada. Share this post Link to post Share on other sites
martinkink 209 Report post Posted May 22, 2013 Millistes toiduainetes on rohkelt proteiini?Kõige lihtsam vastus on, et kõik loomset päritolu toiduained sisaldavad valke (ja ka rasvu). Valke sisaldavad ka taimed, ent oluliselt väiksemal määral. Toome ära mõned eriti head valguallikad:Liha. Pole niivõrd tähtis, kas tegu on kana-, kalkuni-, veise-, sea- või lambalihaga, ehkki need erinevad oma rasvasisalduse poolest. Dieettoitudes kasutatakse aga kana (eelkõige rinnafileed) või veist eelkõige ka seetõttu, et lisaks kõrgele valgusisaldusele sisaldavad nad ka vähe rasva. Muide, vorst sisaldab enamasti samuti võrdlemisi palju rasva ja sealjuures mitte nii palju valku.Kala. Eks ta on lihtsalt üks teist sorti liha. Samas on kala enamasti võrdlemisi väikese rasvasisaldusega ja seal, kus rasva siiski on, sisaldab ta kasulikke rasvhapped (neidsamu oomegasid, millega erinevaid toiduaineid rikastada püütakse). Tuunikalakonserv on kulturisti jaoks nagu esmaabipakk. Kalaga ei tasu aga liialdada, sest maailmamerede toiduahelate tipus olevad elukad sisaldavad kahjuks ka teatud määral kahjulikke aineid.Munad. Ega ilmaasjata sportlasi munajoodikuteks ei kutsuta. Munade puhul märgitakse sageli ära nende kõrge kolesteroolisisaldus, mistõttu kõrge vererõhuga inimestele neid tavaliselt ei soovitata. Samas on viimase aja andmete põhjal alust arvata, et munades sisalduv kolesterool ei tee inimesele miskit halba – võimalik, et isegi vastupidi.Kodujuust. Tegelikult sisaldavad valke kõik piimatooted, ent kodujuustus on suhteliselt kõige kõrgem valgusisaldus. Tasub tähele panna, et näiteks hapukoor on samas üsna kõrge rasvasisaldusega ning magusad kohupiimad ja kohukesed sisaldavad väga palju suhkrut (ka need, mille peale lohutuseks on kirjutatud 0,1% rasva). Lisaks on piim harilikult nende toiduainete nimekirjas, mida soovitatakse kaalus juurde võtta soovijatele.Oad. Taimeriigis on oad (sealhulgas sojaoad, aga ka punased/kidney oad, valged või mustad oad) üheks parimatest valguallikatest. Selle blogi teadlikum lugeja on juba meie oakultusega kursis.http://www.lihtnedieet.net/2011/04/11/proteiinirikkad-valgurikkad-toiduained/Küsi pigem jah oma kava koostajalt, ta on alati nõus sind aitama. Selleks sa ju tema poole pöördusid Share this post Link to post Share on other sites
priibe 45 Report post Posted May 22, 2013 Okei, pean temalt, seda asja uurima siis:)Aga suured tänud , kes vaevusid vastama:)! Share this post Link to post Share on other sites
salasilm 66 Report post Posted May 22, 2013 (edited) Kui sa suht suhkruvaba rasvata kodujuustu asendasid juhuslikult näiteks Tere 0,1% vanilje kohupiimaga, mis sisaldab 14g suhkrut 100g kohta, siis see ei pruugi sinu toitumiskava seisukohalt kohe üldse sobilik vahetus olla. Loe ikka pakil olevat väikses kirjas teksti enne kui taolisi vahetusi teed.Muna saab valmistada mitmel viisil: keedetuna, praetuna, omletina, pudruna. Kui kodujuustule lisada rohelist sibulat, hapukurki, makrat ja majoneesi (majoneesiga tuleb muidugi ettevaaltik olla, kõik poes müüdavatest pole söögiks kõlblikud) saab minuarust ühe maailma parematest salatitest. Edited May 22, 2013 by salasilm Share this post Link to post Share on other sites
Marxengel 26 Report post Posted May 22, 2013 Kui sa suht suhkruvaba rasvata kodujuustu asendasid juhuslikult näiteks Tere 0,1% vanilje kohupiimaga, mis sisaldab 14g suhkrut 100g kohta, siis see ei pruugi sinu toitumiskava seisukohalt kohe üldse sobilik vahetus olla. Loe ikka pakil olevat väikses kirjas teksti enne kui taolisi vahetusi teed.Muna saab valmistada mitmel viisil: keedetuna, praetuna, omletina, pudruna. Kui kodujuustule lisada rohelist sibulat, hapukurki, makrat ja majoneesi (majoneesiga tuleb muidugi ettevaaltik olla, kõik poes müüdavatest pole söögiks kõlblikud) saab minuarust ühe maailma parematest salatitest.Ja ükski makra ei ole ka söögiks kõlbulik Share this post Link to post Share on other sites
jorsik 12 Report post Posted May 22, 2013 pane kodujuustule törts hapukoort sisse, siis pole enam nii kuiv Share this post Link to post Share on other sites
martinkink 209 Report post Posted May 22, 2013 Ma olen proovinud seda 0.1% rasvata light kohupiima, see jube jube kuiv, Pane see kohupiim blenderisse ja lisa natuke banaani, natuke mahlast apelsini ja törts avokaadot.Saad oma maitsetust jamast kasuliku segu, mida nt kasvõi pärast trenni süüa.Pead lihtsalt oma kaloritel silma peal hoidma Share this post Link to post Share on other sites
priibe 45 Report post Posted May 23, 2013 Pane see kohupiim blenderisse ja lisa natuke banaani, natuke mahlast apelsini ja törts avokaadot.Saad oma maitsetust jamast kasuliku segu, mida nt kasvõi pärast trenni süüa.Pead lihtsalt oma kaloritel silma peal hoidma Oh, see võib küll päris hea olla:)Tuleb järgi proovida:)! Äitähh! Share this post Link to post Share on other sites