Jump to content
jaagup90

Rasvaprotsenti alla

Recommended Posts

Tere, olen 22 aastane üliõpilane.Pikkust 170 cm, kaalu 72 kg.Eesmärk oleks kaotada umbes 3-4 kg jagu rasva ja lihased välja saada.Jõusaali trenni teen enamasti umbes 4 korda nädalas (rind,selg,õlg/biits,jalg) kestvusega u. 1h30min. Probleem seisneb selles, et teen trenni ja toitun suhteliselt identselt sõbraga, temal kaob keharasva, minul minimaalselt. Olen uurinud ja puurinud erinevaid artikleid, aga ehk leiab siin teadjamaid, kes oskavad aidata.

Ligikaudne toitumiskava on mul järgnev:

Hommikusöök(kell 8...10):

3-4 muna (praetult või keedetult) 3-4 peekoniviiluga (mitte iga hommik) ja hapukoorega/tass kohvi

või

kaerahelbe/neljaviljahelbe puder (1 kauss)/tass kohvi

Lõuna(12...14):

100-200g kohupiima 1 banaaniga

või

3-4 praetud muna hapukoorega+tomati/kurgi viilud (1 tomat, 1/4 kurki)+tass piima

Trenn (13...16)

Peale trenni 1 sheik Muscle+ , mis hoiab kõhtu täis umbes 1-2 tundi

Õhtu(15...18):

1 kanafilee tükk kahesest pakist, kõrvale pool pakki külmutatud köögivilju, hapukoor/kodujuust+tass piima

või

200g hakkliha sibulaga, kõrvale pool pakki külmutatud köögivilju või kurgi/tomati viile,hapukoor/kodujuust+tass piima

Vahest kui kõht tühi, siis söön kohupiima/banaani vms natukene.

Igatahes kas oskate soovitada umbkaudseid koguseid mida süüa erinevatel toidukordadel.

Umbkaudselt on mu poemenüü järgnev:

Muna, piim, kohupiim,kodujuust, kanaliha, sealiha/hakkliha, vahest näiteks hainzi ube/tuunikala/ürdilihapalle vms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loeb toitude toitainete sisaldus. Uuri see välja per 100g iga toote kohta ning alles siis võime kogustest rääkida. Lisaks sõltub vajaminema toidu hulk sinu kehalisest aktiivsusest ning individuaalsest geneetikast ning sellest tulenevast ainevahetuse mõjudest. Seega siin foorumis keegi sulle täppis-numbreid ette loopida ei saa.

Lahenduse leiad, kui lööd oma päevase menüü toitainete kogused ja kaloraaži kokku ning siis hakkad seda ühte või teistpidi kõigutama soovitud tulemuste jaoks. Kaalu kaotamiseks ja rasvamassi põletamiseks peab kaloraaž olema nii 10-20% väiksem, kui see palju sa vajad, et kaal püsiks. Need numbrid leiad aga üldjuhul katsetamiste käigus.

Toidu valik ei mängi erilist rolli otseses kaalukaotused või rasvakaos. See mis toite ja millal sööd määrab sinu enesetunde ning läbi selle ka treeningute effektiivsuse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tere taas, panen siia kirja kõik mis täna söön, mida arvate, mida muuta, kuidas kogused on? Tänud!

16.04.2013

Hommik(11):

1. 4 muna praetud M

2. 5 ürdijuustu lihapalli

3. 1 paks viil Atleet originaal juustu

4. 50g Hainzi ube

5. 100g hapukoort

6. Tass kohvi

Energia

944,5

Valk

57

Süsivesik

67

Rasvu

37

Kiud

0

Lõuna(14..15):

1. 1 pakk 200g Tere magus vanillikohupiim

E

230

V

29

S

28

R

0,2

K

0

Peale trenni sheik(17)

2. ~65g Muscle+ (3 SL)

E

216

V

25

S

26

R

0,7

K

0

Õhtu (19)

3. 170g Talleggi jahutatud kana sisefilee

4. 200g culinaria praadimissegu kartuliga

5. 100g Heinzi ube

6. 150g hapukoort

7. 200ml piima

8. 1 saib juustuviiluga

E

813

V

35

S

67

R

38

K

2,4

Päev kokku(2 tunnine trennipäev):

Energia

2222

Valk

146

Süsivesik

189

Rasv

76

Kiud

2,4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisa aga juurvilju oma menüüsse, tõstavad su kiudained lakke ja lisavad su kehasse ka paar mineraalainet. Lisaks juurviljad sisaldavad väga vähe kaloreid, mis aitavad päevast kaloraaži madalamaks tõmmata kui su kaal ei lange.

Mida vähem töödeldud toit, seda tervislikum ;)

post-29847-0-66266400-1366136837.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mida vähem töödeldud toit, seda tervislikum ;)

Mitte alati... Osadel koogiviljadel just kasutegur touseb peale kuumtootlemist. Tomat, spinat meenuvad kohe esimestena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma tean, et keedetud porgandis on rohkem vitamiine kui toores.

Vabandust, minu viga, et ei täpsustanud. Pidasin silmas ikkagi kõiki kotlette, konserve, marinaade jne.

Tuleb ikka olla järgmine kord tähelepanelikum (märkus iseendale) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma tean, et keedetud porgandis on rohkem vitamiine kui toores.

Tuleb ikka olla järgmine kord tähelepanelikum (märkus iseendale) :)

Päris nii see ka ei ole, et toores vitamiine vähem oleks ;) Kui enamiku puu- ja köögiviljade toiteväärtus kahaneb pärast töötlemist, siis porgandiga on vastupidi. Kui keedate või aurutate porgandeid enne nende tarvitamist, siis nende toiteväärtus hoopis suureneb ja organismil on kergem seal leiduvaid toitaineid omastada. Põhjus on selles, et porgandi põhiline kiudaine pektiin ei seedu toorel kujul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×