Jump to content
Vihmavariii

Kaal ei vähene

Recommended Posts

Tere, hakkasin 2 kuud tagasi spordiklubis trennis käima. Treeningute hulka kuulus bodypump 3x nädalas + 2 või 3 x mingit muud trenni (zumbatoning, HIIT elliptilisel trenažööril vms), treeningu kestvus 1h. Niimoodi käisin trennis ubes 1,5 kuud ja kaal ei langenud, aga ilmselgelt oli see selle pärast, et olen suur magusa armastaja ja end sellega ei piiranud.

Nüüd 2 nädalat tagasi aga jätsin suhkru ja nisujahu tooted täiesti oma menüüst välja ja trennis olen käinud 5 x nädalas. Treeningplaan on olnud selline:

E: bodycombat (pulsikella järgi kaloreid põletatud umbes 700)

T: 30 min HIIT elliptilisel trenažööril + 60 min zumbatoning (kalorikulu 900-1000)

K: puhkus

N: 30 min HIIT elliptilisel trenažööril + 60 min bodycombat (kalorikulu 1100)

R: 30 min HIIT elliptilisel trenažööril + 60 min zumbatoning (kalorikulu 900-1000)

L: puhkus

P: bodypump (kalorikulu umbes 440)

Söön tavaliselt 3 x päevas:

Hommik: omlett (2 muna + sink või kana) + 2 täisteraleiba kookosrasva, juustu ja kalkunifileega.

Lõuna: tavaliselt kanafilee (150-200g) juurviljadega + 200 g maitsestaata kohupiima banaaniga (siia juurde kaneel ja pähklid), vahel segan hulka ka chia seemned

Õhtu: tavaliselt on siin umbes 300 g kodujuustu + mingeid süsivesikuid (kas toorsalat, juustu-singi täisteraleib vms)

Vahel söön ka pärast hommikusööki veel pähkleid või kuivatatud datleid, aga piiran kogust, kuna olen teadlik nende kõrges kalorsuses.

Päevas joon tavaliselt 2-3 tassi kohvi + umbes 3 tassi rohelist teed.

Ma ei tea, kui palju selline menüü täpselt kalorites on, aga ilmselt võib see täita kalorikoguse, mis on vaja kaalu säilitamiseks.

Mure on aga see, et kui ma toitun nö. "puhtalt" ja teen päris suures mahus trenni, siis peaks ju ka mu kaal langema?? Kaalun praegu 75,5 kg ja pikkust on 175 cm. 2 nädalat tagasi oli kaal 75,9 kg ehk siis kahe nädalaga langust ainult 400g? Pulsikella järgi olen ma kahe nädalaga kulutanud trennis 8000 kcal ehk siis puhtalt trenni pealt peaks juba kilo kadunud olema... või ei? Nädal tagasi nägin kaalul korraks numbrit 74,7 ja siis juba hurraatasin, aga see vist tavaline kaalukõikumine, üldiselt see mul ikka 75,5 kg peal.

Kummaline on aga see, et näiteks vööümbermõõt on mul sama, mis oli mul siis, kui pool aastat tagasi 70 kg kaalusin, samas reied on kindlalt suuremad. Mul muidu tavaliselt rasv väheneb üle kogu keha ja pole varem märganud, et keha kuskile rohkem rasva koguks. Kas on võimalik, et nüüd hoiab keha reites rasva või kas on hoopiski võimalik, et see on VESI? Ma käisin kuu aega tagasi kehamassi analüüsis ja seal öeldi, et mul ilmselt kuskil 2 kg veekaalu (vee osakaal 55%), mis on trenniga tulnud ja et see peaks umbes paari järgneva nädalaga ära kaduma, kuid nüüd on juba kuu aega möödas ja kaal pole praktiliselt üldse muutunud.

Igatahes olen ma üsna nõutu hetkel... Kas on ehk liiga palju trenni/toitu/vett? Väga tahaks selle kaalu liikuma saada, sest motivatsioon hakkab juba varsti niimoodi ära kaduma...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma arvan, et kui Sa sellesama toidukoguse jaotaksid 5 toidukorra peale, oleks tulemus juba teine.

Et siis kui sama kalorite hulk jagada rohkemateks tükkideks siis tekib mingi vahe? Sööd sa päevas - 6x500kcal = 3000kcal või sööd 3x1000kcal = 3000kcal - tulemus on sama. Pole mitte ühtegi moodust, kuidas tulemus otseselt muutuks einete arvu tõttu. Ainuke asi on, et mõni inimene võib tunda end kas paremini või halvemini teatud toidukordade arvu juures - aga ka siin loeb see mida sa siiski täpselt sööd, kui palju, palju ja millal trenni tehakse jne. Lisaks toidukordade arv kõigutab ka veekaalu, toidumassi kaalu ja veel mitu asja - aga enamik ei puuduta rasvakadu vaid lihtsalt seda mis tasemel on need "muutlikud faktorid".

Ainult toidukordade arv isoleerides luubi alla võtta on täielik ja totaalne mõttetus. Sama effektiivne on kaalu-langetamine oma t-särgi värvi hooleks jätta. Mina arvan, et roheline särk põletab kõige rohkem rasva - vaidle vastu. ;)

-----------------------

Teema-algataja - 2 nädalaga 400g kaalu-kadu on suht ideaalne-kaalulangetus tempo - peaksid õnnelik olema. :P - Aga selge, keskmine harrastaja vajab kiiremaid muutusi, muidu sõidab katus ära.

Soovitan menüü kalorsus ja toitained kokku arvutada. Niisama toitainete nimetused ei tähenda muhvigi. Ma söön vahest liitri jäätist päevas + komme ja muud head paremat ning võin oma kaalu mistahes suunas vabalt kontrollida - loeb toidu sisu, mitte väljanägemine või nimetus. See kas sa sööd jahu või nisu või mida iganes ei oma tähtsust - eeldades, et allergiaid jms selle vastu ei ole.

Kaalu langetamine ei ole lineaarne protsess - keha ei liigu sirgjooneliselt. Teinekord võid veeta kuu aega sama kaalu otsas ning siis järsku ühe päevaga kukubki jäädavalt 1-2kg pauhti kaalust maha. Keha käitubki üldjuhul nii - erandiks on vaid aastaid treeninud ja dieeditanud kulturistid kelle keha on harjunud sellise elustiiliga ning kes ka tavapärasest rangemalt menüüd ja aktiivsust kontrollivad. Harrastajal pole mõtet loota, et gramm-grammi pealt kukub kaal sama rütmis.

Seega alusta sellest, et vaata oma menüü üle. Mulle aga isegi tundub, et sa vbl sööd liiga vähe. Keha tirib ainevahetust alla ning seega muutub ka kaalu-kadu piiratumaks. Aga samas ma ju ei tea - täpseid koguseid sa kõige kohta märkinud ei ole. Detailid on olulised. Lisaks, kuna oled siiski veel algaja siis pole välistatud ka lihasmassi tõus, mis peidab rasvamassi langust - kaalunumber ei muutu aga kehakoostis küll.

Minu arust annab sellest märku ka see, et olgugi, et kaalud 5kg rohkem kui vanasti on vöökoht sama - ehk rasvamassi on kas sama palju/vähem, samas suuremad reied mida justnimelt aeroobne treening enamasti stimuleerib annab märku seal mingil määral suurenenud lihasmassist. Koos lihasmassiga koguneb tõesti ka vett ja glükogeeni ning seni kuni trenn ja toitumine on sama - see ei muutu.

Arst ajab möga, kui arvab et see vesi peaks kuidagi maagiliselt ära haihtuma.

KAAL EI OLE MÄÄRAV - see raiu endale pähe. Keda huvitab mida kaal näitab? Ma võin leida naisi, kes on sinust 10kg raskemad aga kes käivad rannas six-packiga ringi ja on modellid. Loeb välimus ning selle määrab siiski keha-koostis, mitte kaalunumber. Seega ära ole sellest sõltuvuses. Pole vaja.

Muudetud kasutaja Archangel poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mõnel aitab cheat meal korra nädalas platoost üle saada.

Samas 5 trenni on 2 kuulise staaži kohta päris korralik koormus, mis eeldab varasemat head põhja.

Ületreeningus istumine võib samuti kaalu ja vett kinni hoida.

Et võid mõned päevad süsikatega veidi mängida ja mingi nädal treeningkoormusega.

Muudetud kasutaja gmaster poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

E: bodycombat (pulsikella järgi kaloreid põletatud umbes 700)

.. 2 täisteraleiba ..

... banaaniga ... pähklid ...

... mingeid süsivesikuid ...

... pärast hommikusööki veel pähkleid ...

... 2-3 tassi kohvi ...

1. unusta see pulsikell. kui sa ei ole teinud koormustesti, kus reaalselt mõõdetakse su VOmax, siis pulsikell näitab aiateibaid. 700kcal BodyCombatis on väga suur number, 400 BP-s naisele samuti. Need ei ole ilmselgelt reaalsed. Minu VOmax on määratud, tsoonid samuti. Mu rasvaprotsent on 7%, ma olen BodyCombati treener. Kaalun 82 kg ehk selle rasvaprotsendi juures koosnengi pooles ulatuse pea lihastest. Ja kui ma BC-s täiega trenni teen, siis minu kalorikuluks näitab kell ca 750. Naistel, kes on selle mõõtmise ära teinud, heal juhul 400. Võta kella pealt seega julgelt pool maha.

Pilt muutub kohe.

2. Jätsin su menüüst esile tooduks mõned iseloomulikud asjad. Täisteraleib on tegelikult tihe ja väga kaloririkas. Selles mõttes sisaldab üks viil valget saia muide vähem kaloreid kui üks korralik rasvane täisteraleib. Ehk kui tegid vahetuse viil viilu vastu, tõstsid tegelikult oma saadavaid kaloreid.

3. Saatan peitub detailides. Kui alla võtta sooviv inimene räägib pähklitest või datlitest oma menüüs, tekitab see kohe tähelepanu. Üks tühine väike pakk kuivi pähkleid (st. röstimata) mis mahub pihku ära, sisaldab 600kcal. Pea 1/3 alla võtta sooviva naise päevanormist. Nii et ole aus - kas sulle jätkub pakist pähklist nädalaks? Kui ei, siis ilmselgelt saad ainuüksi siit juba tuntava koguse energiat.

4. Kui kaal ei lange, siis ei ole midagi teha. Tuleb hakata toidukoguseid vähendama. Hetkel silma järgi hinnates pakun su päevaseks kaloraaziks ca 2200-2400. Naised enamasti alahindavad tugevalt salatite energia sisaldust ja koguseid.

5. Juhul, kui trenn ongi ainuke aktiivne liikumine päevas ja ülejäänud aja istud kontoritoolil, siis ongi 2200-2400kcal paraku palju. Ka koos trenniga. Vanusega muutub palju. Mina saan nt. kaalu langema, kui päevas söön 2000kcal, AGA teen 2 trenni päevas + liigun. Nuta või naera, nii on ja seda tuleb aktsepteerida.

  • Upvote 3

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Suured tänud kõikidele kaasamõtlejatele!

Selle pulsikella koha pealt olen ma küll pettunud. Eks seda oligi ju arvata, et see kalorikulu on rohkem umbkaudne, aga et ta nii palju mööda paneb... pettumus :D Alles pool kuud tagasi soetatud vidin (Polar FT60). Kui sellega VO2max testi tegin, sain tulemuseks 51. Tundus utoopiline tulemus ja tegin ühe korra uuesti, ikka sama tulemus. Trennitanud olen tegelikult alates oktoobrist, aga detsembris juba natuke vähem ja jaanuaris juba väga vähesel määral.

Koostasin sellise päevamenüü:

Hommik:

kaerahelbed: kuivkaal 90g

Piim 2,5%: 200g

Mandlid: 10g

Kookosrasv: 12g

Verikäkk: 100g

Lõuna:

Kanafilee: 170g

Köögiviljad: 200g

Maitsestamata kohupiim: 200g

Banaan: 120g

Õhtusöök:

Kodujuust (4%): 300g

Külmutatud köögiviljad: 200g

Kokku: 1800 kcal (185g süsivesikuid, 61.3g rasva, 140g valku)

Ilmselt läheb siia veel 200 kcal otsa, sest siit puuduvad chia seemned, mida kohupiimale lisan (70kcal) ja verikäkk, mida TAI toitumisprogramm välja pakkus, tundus veits liiga madala kalorsusega (200kcal), tavaliselt olen poest leidnud vaid sellist, mis on 300 kcal ringis.

Selliselt mõtlesin süüa päevadel, mil teen 1,5 tundi trenni. Kergematel päevadel asendaksin hommikusöögil pudru kahe täisteraleiva juustu ja singiga (päevane kaloraaž kokku 1500 kcal + 200 kcal verikäki ja chia seemnete arvelt).

Jätsin praegu muna täiesti menüüst välja, kuna tahan lihtsalt katsetada, kas mul võib mingi muna talumatus olla vms. Verikäki lisasin selle pärast, et mul mingi krooniline rauapuudus ja üritan sellega hemoglobiini normis hoida.

Kuidas muidu selline menüü teile tundub? Kui ma kehaanalüüsis käisin, siis sealt öeldi, et mu BAV on 1700 kcal...

Muidu olen küll jah rohkem kontoritoolil istuja, aga sellegi poolest sunnin end päevas 30-60 min jalutama, puhkepäevadel tavaliselt rohkem.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Suured tänud kõikidele kaasamõtlejatele!

Selle pulsikella koha pealt olen ma küll pettunud. Eks seda oligi ju arvata, et see kalorikulu on rohkem umbkaudne, aga et ta nii palju mööda paneb... pettumus :D Alles pool kuud tagasi soetatud vidin (Polar FT60). Kui sellega VO2max testi tegin, sain tulemuseks 51. Tundus utoopiline tulemus ja tegin ühe korra uuesti, ikka sama tulemus. Trennitanud olen tegelikult alates oktoobrist, aga detsembris juba natuke vähem ja jaanuaris juba väga vähesel määral.

Koostasin sellise päevamenüü:

Hommik:

kaerahelbed: kuivkaal 90g

Piim 2,5%: 200g

Mandlid: 10g

Kookosrasv: 12g

Verikäkk: 100g

Lõuna:

Kanafilee: 170g

Köögiviljad: 200g

Maitsestamata kohupiim: 200g

Banaan: 120g

Õhtusöök:

Kodujuust (4%): 300g

Külmutatud köögiviljad: 200g

Kokku: 1800 kcal (185g süsivesikuid, 61.3g rasva, 140g valku)

Ilmselt läheb siia veel 200 kcal otsa, sest siit puuduvad chia seemned, mida kohupiimale lisan (70kcal) ja verikäkk, mida TAI toitumisprogramm välja pakkus, tundus veits liiga madala kalorsusega (200kcal), tavaliselt olen poest leidnud vaid sellist, mis on 300 kcal ringis.

Selliselt mõtlesin süüa päevadel, mil teen 1,5 tundi trenni. Kergematel päevadel asendaksin hommikusöögil pudru kahe täisteraleiva juustu ja singiga (päevane kaloraaž kokku 1500 kcal + 200 kcal verikäki ja chia seemnete arvelt).

Jätsin praegu muna täiesti menüüst välja, kuna tahan lihtsalt katsetada, kas mul võib mingi muna talumatus olla vms. Verikäki lisasin selle pärast, et mul mingi krooniline rauapuudus ja üritan sellega hemoglobiini normis hoida.

Kuidas muidu selline menüü teile tundub? Kui ma kehaanalüüsis käisin, siis sealt öeldi, et mu BAV on 1700 kcal...

Muidu olen küll jah rohkem kontoritoolil istuja, aga sellegi poolest sunnin end päevas 30-60 min jalutama, puhkepäevadel tavaliselt rohkem.

Minu arust päris asjalik menüü, arvestades seda, et koostasid selle ise :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Toitumiskavade koostamine ongi mingiks müstiliseks asjaks tehtud..Ei koosta seda keegi sulle paremini, kui sa ise.

Pulsikell kalorikulunäitajana? See on küll viimane asi, milleks seda osta. Mõeldud siiski pulsi mõõtmiseks treeningu ajal.

Võimalik, et toidukordade arv ei ole määrav (aga usun, et see on individuaalne, siiski) aga ise ei kujta ette, mis saaks, kui korraga:

Kanafilee: 170g

Köögiviljad: 200g

Maitsestamata kohupiim: 200g

Banaan: 120g

ära sööks, mis tunne oleks:)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eks ta tegelikult saigi pigem pulsi mõõtmiseks ostetud, aga no kalorikulu jälgimine on ausalt öeldes üsna motiveeriv...

See lõunasöök... noh ütleme nii, et ma olen üks suure isuga neiu :D Ja mulle meeldib, kui kõht on korralikult täis ega pea end vahepaladega narritama. Samas jah, vahel olen teinud 4 toidukorda (kohupiim+banaan eraldi) ja tundub, et nii tuleb ka edaspidi, sest tänane puder + verikäkk hoidis päris pikalt kõhu täis ja lõunasöögi ajaks polnud kõht väga tühjaks läinud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Võimalik, et toidukordade arv ei ole määrav (aga usun, et see on individuaalne, siiski) aga ise ei kujta ette, mis saaks, kui korraga:

Kanafilee: 170g

Köögiviljad: 200g

Maitsestamata kohupiim: 200g

Banaan: 120g

ära sööks, mis tunne oleks:)

Minu üks toidukord: :rolleyes:

500g sealiha, 500g kohupiima, 500ml jäätist, 1 apelsin, 2 tükki leiba, kauss salatit.... ^_^

... hetkel dieet. Sa ei taha teada minu massi kasvu einete suurusi. ;) - Aga mida see kogus ikka loeb, loeb sisu. Minu päevane kaloraaž on umbes sama, mis teema-algatajal. Lihtsalt ma olen õppinud kõhtu täitma ka vähese kalori-hulgaga ;)

Muudetud kasutaja Archangel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Seletage mulle ära, mille krdi päras see kohupiim peab olema maitsestamata?

Masohhistlikud kalduvused?

B)

Ei kujuta ette jah. Hetkel ise kasutan sellist vedelat varianti 500g karbis, maximas ja selverites on - nimi ei tule peast hetkel meelde aga hea maitsete valik ja soodukaga mingi 1.50. Vanilje, mocha, kirss jne. Väga hea. Pole küll nii valgurikas, kui tavaline aga maitse on 5+.

Kasutan ka vanilje kohupiim + keefir + kaneel. Olen kasutanud ka keefir+kirsikompott kohupiimale peale (Siis sai küll jah maitsestamata kasutatud, sest lisasin ise piisavalt maitset eksole)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Seletage mulle ära, mille krdi päras see kohupiim peab olema maitsestamata?

Masohhistlikud kalduvused?

B)

Olen ise söönud siis kui tahan selle toidu korraga hoida süs. kontrolli alla ja luban siis muid süs. mille järgi suurem isu natuke müslit( u. 30g) ja kuivatatud ploome (u.30 g) ning petti kaneeliga peale.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Seletage mulle ära, mille krdi päras see kohupiim peab olema maitsestamata?

Masohhistlikud kalduvused?

B)

Mulle lihtsalt maitseb nii :) Kohupiim + banaan + tsipa steviat = palju parem tulemus, kui poest ostetud lääged maitsestatud kohupiimad/jogurtid :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mulle lihtsalt maitseb nii :) Kohupiim + banaan + tsipa steviat = palju parem tulemus, kui poest ostetud lääged maitsestatud kohupiimad/jogurtid :D

Kui meeldib palju süüa ja tunda, et saad kõhu täis, võid huvi pärast proovida ühte menüüd siit: http://www.maribel.ee/content.php?page=seminar23marts Vt. sealt teine menüü, "söö palju jaksad". Ma arvestasin seda koostades ka toitude mahuga ja püüdsin koostada ühe näitemenüü naistele, kes ütlevad, et neile meeldib süüa. Menüü maht on kokku 3,5 l ja loomkatsed inimestega andsid tagasisidet, et sellega tunneb ka kõige suurem õgard end täis söönuna. Samas kaloreid 1900. Kõik muud toitained peaks olema paigas samuti.

Kuid lõppude-lõpuks, ära püüa mõistatada-lugeda kaloreid, mida kulutad. Lihtne näide: teen hommikuti võimlemiseks paar kilomeetrit sörki + 160-200 rööbaspuudel surumist (dipsi) või 100 lõuatõmmet vms. Kuid pulsikell suudab lugeda vaid tööd pulsisageduse järgi. Kuigi selliste harjutuste töömaht on suur, siis pulss väga ei tõuse.

Trenn ei mõjuta ainevahetust sugugi ainult vahetult aeroobse tööga või mahuga. Erineval treeningul on ainevahetusele muidki mõjusid kui vaid lihtsalt sörkides. Näiteks HIIT mõjutab su insuliinitundlikkust, arendab hapniku tarbimise võimet. Jõutreeningul on samuti ainevahetusele teisi mõjusid kui vaid kulutatud energia.

Pikas perspektiivis olekski parem, kui sa treeningute planeerimisel keskenduksid nende keha arendavatele eesmärkidele ja kaalu püüaksid kaotada köögis ...

Näiteks lõpetasin just Scoutsrännaku, jooksin 17kg raskustega 3km. Kalorikulu on ahvatlev, ca 2400kcal. Kuid rasva kadu kehakaaluna tühised 150g. Seda kaalule astudes ei märkagi - piisab kui kallata nt. 1 klaas vett lisaks sisse ja see varjutab kogu võidu. Visuaalselt samuti 150g kohe näha ei ole. Ehk, ka sellised tapvad trennid on üks kõige hullem viis püüda rannavormi saavutada ...

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Minu üks toidukord: :rolleyes:

500g sealiha, 500g kohupiima, 500ml jäätist, 1 apelsin, 2 tükki leiba, kauss salatit.... ^_^

... hetkel dieet. Sa ei taha teada minu massi kasvu einete suurusi. ;) - Aga mida see kogus ikka loeb, loeb sisu. Minu päevane kaloraaž on umbes sama, mis teema-algatajal. Lihtsalt ma olen õppinud kõhtu täitma ka vähese kalori-hulgaga ;)

No, kuulge, noormees, vaadake nüüd ennast peeglist ka;) Sinna mahub ilmselt natuke enam nodi sisse, kui preilisse. Pealegi, kui oled lõunani näljas olnud, ehk 'sööd silmadega' ka juba selle võrra rohkem, kui tegelikult hetkel vajaks? Miks peaks seda nii poolvägisi tegema? Et oma 'revolutsiooniline' lähenemine toitumisse põhjendatud oleks? ;) Raske uskuda, et peale 1,5 kg tahke massi makku ajamist enesetunne väga hea (kerge) olla saab.. Individuaalne seegi - nagu enamus asju - annan endale aru.

Mis maitsestamata kohupiima/ricottasse puutub - ainumõeldav: miks keegi peaks minu eest otsustama, kui palju suhkurt ma soovin. Ei ole midagi lihtsamat, kui panna segusse, tiba kohvi, kakaod, marju, you name it.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

No, kuulge, noormees, vaadake nüüd ennast peeglist ka;) Sinna mahub ilmselt natuke enam nodi sisse, kui preilisse. Pealegi, kui oled lõunani näljas olnud, ehk 'sööd silmadega' ka juba selle võrra rohkem, kui tegelikult hetkel vajaks? Miks peaks seda nii poolvägisi tegema? Et oma 'revolutsiooniline' lähenemine toitumisse põhjendatud oleks? ;) Raske uskuda, et peale 1,5 kg tahke massi makku ajamist enesetunne väga hea (kerge) olla saab.. Individuaalne seegi - nagu enamus asju - annan endale aru.

Mis maitsestamata kohupiima/ricottasse puutub - ainumõeldav: miks keegi peaks minu eest otsustama, kui palju suhkurt ma soovin. Ei ole midagi lihtsamat, kui panna segusse, tiba kohvi, kakaod, marju, you name it.

Tõin vaid näite.

Ma ei tee vägisi midagi. Söön selle hunniku ära ja sööksin teist samapalju veel heameelega. Revolutsioonilist pole siin midagi. Inimesed on väga pikalt toitunud väga vabalt vastavalt elustiilile - alles uuema aja "moevoolud" tõid kaasa sellised tobedad reeglistikud, et söö iga kindla ajavahemiku tagant jms.

Kommenteerisin vaid postitust nagu nimetatud toidukord oleks universaalselt "suur" või midagi. Ma ütleks, et tavaline normaalses suuruses eine - minu oma võib juba suureks nimetada aga pole ka siin midagi erilist.

Mis maitsestamata kohupiima puutub siis ilmselgelt on täiesti okei, kui seda ise vastavalt soovile maitsestada. Paljude menüüst aga loeks nagu seda välja, et nii kohe mitte ei käituta ning see maitsestamata kohupiim vägistatakse endale jõuga sisse mingitel x- põhjustel. Muidugi oma vaba valik - aga tundub lihtsalt veidi huvitav - enamikele on see siiski päris kõva väljakutse seda paljalt süüa. Aga noh, kuidas kellegile.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

... Mandlid: 10g ...

Eile poes vaatasin 100g mandlipaki üle ja veelgi enam tekitas küsimusi see 10g mandleid menüüs. 10g on paki järgi vaadates ca 6-7 mandlitera. Milleks selline asi siis üldse seal menüüs on? Enda narritamiseks? Minu kogemus näitab, et kui tood koju pähkleid, siis on nad pere poolt kadunud 60 sekundiga. Parem üldse mitte tuua. Kasulikku õli saab doseerida parajamalt nt. salati sisse mujalt ka kui hakata end mandlitega õrritama.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eile poes vaatasin 100g mandlipaki üle ja veelgi enam tekitas küsimusi see 10g mandleid menüüs. 10g on paki järgi vaadates ca 6-7 mandlitera. Milleks selline asi siis üldse seal menüüs on? Enda narritamiseks? Minu kogemus näitab, et kui tood koju pähkleid, siis on nad pere poolt kadunud 60 sekundiga. Parem üldse mitte tuua. Kasulikku õli saab doseerida parajamalt nt. salati sisse mujalt ka kui hakata end mandlitega õrritama.

NutriData järgi on 10g umbes 11 mandlit. Ise söön mandleid pudruga, mitte eraldi toiduna- siis ei teki tunnet, et liiga vähe sai ja samas annab tavalisele kaerahelbepudrule mingi "x-faktori" juurde. Mulle niimoodi sobib ja meeldib.

Vaatasin ka su pakutud menüü üle, ilmselt järgmine nädal millalgi proovin järgi :) Üleüldse päris hea lugemine oli seal lehel!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Paslik pilt siia foorumisse. Just naiste mõttemaailma kõigutamiseks.

Naised võivad küll kaalust rääkida, kuid lõppkokkuvõttes peavad nad silmas ikkagi välimust. Lihtsalt neil on kaalunumbri alanemine mõttes üksüheses seoses mõõtude vähenemisega ja suurenemine mõõtude suurenemisega. Kuid nad lihtsalt ei hakka mingit pikka teooriat ajama. Loomulikult on nad lõpuks nõus, kui räägid lihasest ja rasvast.

Ja olgem ausad, kuigi siin foorumites lohutatakse pidevalt, et kaalutõusu põhjus on ehk trenni tulemusena tõusnud lihasmass, siis 99% juhtudel paari kuu jooksul see lihasmass ikka kilodes ei tõuse küll. 99% naiste puhul tähendab pealegi sellistel juhtumitel "trenn" heal juhul lihasvastupidavuse treeningut, üldiselt aga aeroobset trenni. Mingist erilisest lihasmassi kasvust siis küll rääkida ei saa.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

"Et siis kui sama kalorite hulk jagada rohkemateks tükkideks siis tekib mingi vahe? Sööd sa päevas - 6x500kcal = 3000kcal või sööd 3x1000kcal = 3000kcal - tulemus on sama. Pole mitte ühtegi moodust, kuidas tulemus otseselt muutuks einete arvu tõttu. Ainuke asi on, et mõni inimene võib tunda end kas paremini või halvemini teatud toidukordade arvu juures - aga ka siin loeb see mida sa siiski täpselt sööd, kui palju, palju ja millal trenni tehakse jne. Lisaks toidukordade arv kõigutab ka veekaalu, toidumassi kaalu ja veel mitu asja - aga enamik ei puuduta rasvakadu vaid lihtsalt seda mis tasemel on need "muutlikud faktorid".

Ainult toidukordade arv isoleerides luubi alla võtta on täielik ja totaalne mõttetus. Sama effektiivne on kaalu-langetamine oma t-särgi värvi hooleks jätta. Mina arvan, et roheline särk põletab kõige rohkem rasva - vaidle vastu. ;) "

http://dailyhealthpost.com/how-many-meals-should-you-eat-per-day/#axzz2Ph27cLRy midagi ehk tasub kõrva taha panna ?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

http://dailyhealthpo.../#axzz2Ph27cLRy midagi ehk tasub kõrva taha panna ?

Midagi ikka.

Ultimately, weight loss comes down to how many calories you take in versus how many you spend in a given day, not how many times a day you ingest those calories.

If you can learn to read your body’s hunger signals and only eat when you’re truly hungry, you will likely eat healthier than if you simply stick to a schedule without understanding your individual needs.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×