Jump to content
empire

Toitumiskava - arvamusi ja nõuandeid?

Recommended Posts

Tere foorumlased, sooviks teadjamate inimeste arvamust enda toitumisplaani kohta. Olen 190cm pikk, 90kg 22 aastane noormees, teen kontoritööd, (jõu)trenni teen 3 korda nädalas peale tööpäeva lõppu.

Päeva lõikes on toitumine üldjuhuljärgnev:

Äratus ~8:15

8:45 - 4-5 muna praetult (vahel hulka ka veidi pitsasinki, riivjuustu ja šampinjonide viile)

11:00 - sheik 200ml piima (2,5%) koos 25g vadakuvalguga

13:00 - sealiha marinaadis 200g (kaal toorelt), kodujuustu 160g (4%) ja roheline õun (keskmise suurusega)

16:00 - sheik 200ml piima (2,5%) koos 25g vadakuvalguga / trennipäeval lisaks 2 viilu musta seemneleiba

ainult trennipäeval 19:00 - sheik vee ja 30g vadakuvalguga ja 2 banaani

20:00 - kanafilee 275g (kaal toorelt) ja köögiviljad / trennipäeval 250g rimi riisi köögiviljadega (valmiskujul)

23:00 - kodujuust 160g (4%)

Varem sõin ka esimesele söögile lisaks müslit piimaga, aga see tegi hommiku väga uimaseks ja väsinud enesetunde, peale välja jätmist on enesetunne hommikuti parem.

Paluks arvamusi nt tervislikkuse seisukohast - kas mul jääb midagi olulist saamata mis võib mõjutada enesetunnet ja energiataset jne? Kas on midagi, mis pigem soodustab rasvaprotsendi kasvamist kui langemist? (sealiha, piim?)

Mida peaks lisama või muutma mõeldes stressile? Olen võtnud pikka aega magneesiumit ja see on aidanud, aga on see võimalik ka läbi toitumise?

Eesmärk pikas plaanis on kaal hoida samas suurusjärgus aga kehakoostist vaikselt muuta. Rasvaprotsenti ei oska öelda, aga suur ta pole ja samas 6pack ka ei paista. Pingutades tulevad ülemised 2 rea piirjooned välja.

Tänan vastajaid ette!

Muudetud kasutaja empire poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Oleks hea, kui menüü toitainete ja kaloraaži ka kokku lööksid. Et endal ja teistel oleks lihtsam analüüsida.

Muidu mis silma hakkab on kuidagi suur sheikide osakaal. Mitte, et otseselt halba teeks aga ma usun, et oma kaloritele leiad ka parema toiduaine allika. Sheik ei täida eriti kõhtu, ei paku kiudaineid. Valgu allikaid on nii kuis tapab. Kindlasti leiad midagi.

Mis siis veel. Nii esialgu tundub, et süsivesikuid on küll väga vähe trenni-vabadel päevadel. Noh, see on küll su enda valik. Kuidas enesetunne on - madal süsivesik teeb paljud uimaseks ja tujutuks, eriti madalama kaloraaži juures. Alles täis-Keto juurde minnes võib rääkida stabiilsemast enesetundest enamikel. Samuti on su menüü keskmiselt võttes kiudainete puudulik. Mis on madala süsivesiku-dieedi suur oht. Kui suur soov vähe süsivesikuid tarbida siis eelista kiudainete rohkemaid valikuid. Variant on ka kiudaineid lisandina tarbida.

Üldiselt usun, et kaal peaks veidi kukkuma ja pekk põlema küll. Niisama ühe kaalu peal tiksudes on kehakoostis väga visa muutuma seega ma soovitaks vähemalt natukene periodiseerida kerge defitsiidi ja pluss kaloraaži vahel. Aga sinu valik muidugi. Muidu ma isiklikult ei suudaks dieeti pidada, kui niivõrd suur osa menüüst oleks vedelat toitu täis :P, aga vbl sulle sobib. Ma siiski kasutaks sheikide asemel tahket kraami, üldjuhul maitsvam ja kõhu täitmiseks samuti parem. :)

Muidu pole väga hullu.

Kui hommikused süsikud ajasid uimaseks siis liiguta süsikud õhtule, viimase eine juurde, siis on uimasus savi kui voodisse minek niikuinii. Annabki parema une üldiselt ja hommikuks on energivarud ka suuremad. :)

Magneesium on hea lisand, seda võta ikka edasi. Stressi vastu on muidu mitmeid lisandeid olemas aga Eestis on vähe saadaval, noh on, aga enamasti kallis. Eks piisavalt und oleks alati hea saada. D-vitamiin on väga kasulik lisand, samuti Omega-3 mis kõik võivad anda panuse ka stressi vähendamisse. Muidu toitumise poolest on rasvade osakaal tähtis hoide kõrgel ning sul tundub, et see enamvähem paigas. Siiski sihi enamvähem 1g kehakilo kohta rasvu. Madal süsivesiku nagu ma ütlesin võib laias laastus tekitada tujutust ja seega ka stressi - siinkohal pead ise katsetama, stabiilselt madal süsik võib täitsa sobida, aga pidevalt kõigutades ma ei ole eriti kindel, et see mõnus on.

Kui toiduvalik tundub liiga piirav siis ka see võib tekitada stressi, seega ära karda menüüsse lisada laias valikuis maitsvaid toite. Kui kaloritega üle ei pauguta ning toitainete numbrid paigas on siis on ju kõik korras.

Nii toiduainete valikutega sa rasvaprotsenti otseselt ei korrigeeri, loeb toitainete ja kaloraaži ning aktiivsuse suhe. Seega ära selle pärast muretse.

Muudetud kasutaja Archangel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×