Jump to content
Ankur123

Kaal tuli ja ei lange, mida valesti tarbin?

Recommended Posts

Tere!

Olen neiu, 16a, 170cm pikk, trenni teen 3 korda nädalas. Käisin mõned kuud tagasi kahenädalasel reisil, toitlustus oli kõik hinnas ja sõin väga palju. Sellest hoolimatta olin reisiga 3 kilo alla võtnud, kui enne kaalusin 51-52kg, siis reisilt tulles ainult 49kg. Ei teagi kas see oli sellest, et trennist oli paus? Peale reisi tulid varsti jõulud ja aastavahetus mil sõin jällegi palju. Võtsin väga kiiresti juurde 4-5 kilo. Kaalun hetkel 53-54kg, aga sooviksin saada tagasi 51-52kg juurde. Üritan vähem ja väiksemaid portsjone süüa, aga kaal ei lange ikka. Olen kuulnud, et tuleks vähem süüa hoopis süsivesikuid, kas oleks õige neid menüüst vähendada, kas see annaks tulemusi? Rasvu üritan niigi vähem süüa. Lisan oma keskmise päeva menüü ja oleksin väga tänulik kui keegi oskaks öelda mida valesti teen ja muutma peaksin. :)

Hommikusöök:

Neljaviljahelbepuder rasvata, piim 2,5% 180g

Moos, keskmiselt 70g

Kohv, suhkruta 250g

Piim, R 2,5% 45g

Ela täistera mitmeviljasai ('Leibur') 56g

Või-taimeõlisegu, R 40% 8g

Maksapasteet 28g

Soolakurk, vedelikuta 20g

Vahepala:

Õun 325g

Lõunasöök:

Makaroni-singisalat, hapukoore ja majoneesiga 40g

Viiner / Sardell, toores 135g

Praetud kartulid (toored), praetud õliga 100g

Muna, praetud õliga 40g

Õhtusöök:

Makaronid, keedetud 200g

Juust, keskmise rasvasusega (R 25%-26%) 12g

Tomatikaste pastale või pizzale, õliga 50g

Tee, valmis jook, suhkruta 500g

Mesi 30g

Tuunikalakonserv, veega 100g

Õun 200g

Muu toidukord:

Kohupiimakreem, rosina, R 4%- 6% 150g

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Esimene soovitus oleks ilmselt vähendada kiirete süsivesikute hulka, ehk siis see moos hommikusöögi korral ära jätta, samuti majonees. Kohupiimakreem asendada pigem lihtsalt tavalise kohupiimaga, seal on vähem suhkrut sees, ei pea olema mingi 0%-rasvasisaldusega. Ehk vähendada ka makaronide kogust, õhtusöögi korral on 200g päris suur kogus tegelikult (on see kuivainena kaalutud?), eelistada täisterapastat/makarone ja tumedat riisi. Muidugi ma nii kõva spetsialist pole, aga ma usun, et tuleb veel soovitusi :).

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere!

Olen neiu, 16a, 170cm pikk, trenni teen 3 korda nädalas. Käisin mõned kuud tagasi kahenädalasel reisil, toitlustus oli kõik hinnas ja sõin väga palju. Sellest hoolimatta olin reisiga 3 kilo alla võtnud, kui enne kaalusin 51-52kg, siis reisilt tulles ainult 49kg. Ei teagi kas see oli sellest, et trennist oli paus? Peale reisi tulid varsti jõulud ja aastavahetus mil sõin jällegi palju. Võtsin väga kiiresti juurde 4-5 kilo. Kaalun hetkel 53-54kg, aga sooviksin saada tagasi 51-52kg juurde.

Tütarlapsest hakkab naine sirguma. 170 cm kasvu juures oleks norm kaal 60 kg. Rasvu peaksid naised tarbima vähemalt 50 g päevas.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tütarlapsest hakkab naine sirguma. 170 cm kasvu juures oleks norm kaal 60 kg. Rasvu peaksid naised tarbima vähemalt 50 g päevas.

Nii ta on! Mõnikord lihtsalt tuleb 2kg lisakaalu, millest ei saagi enam mingi valemiga lahti ja kui veel vanemaks saad, siis pead ühel hetkel ka kõik teksad välja vahetama, sest puus läheb ka veel laiemaks (kondist, mitte pekist) :D

Keskendu pigem sellele, et sama kaalu juures rohkem trimmi end saada, mõõda pigem cm kehalt. Oma kogemus, et ühe ja sama kaalunumbri juures võib väga erinev välja näha.

Muudetud kasutaja RiinaSolo poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere! :)

Tudub nagu terve see toidule lähenemine pole just eriti tervislik. Ma soovitaksin ülevaadata oma harjumusi: nii reisil olles kui ka peode puhul. Sellised juurde võtmised ning pärast ära saamised ei mõju kehale hästi: hormoonid hakkavad mässama jne. Samuti rasvad on väga olulised tervisliku toitumise juures, neid ei peaks vältima, vaid peaks tarbima õigeid: olivi õli, avokaadod, rasvane kala -punane kala, pähklid, või - mitte võied või margariinid jne. Toidu listis polnud üldse mainitud magusaid asju nagu kommid, shokolaad, saiakesed jne - kas sa neid ei tarbi üldse, või jäid mainimata?

Süsivesikud - puder, pasta, kartulid, sai - need on sul iga söögikorraga, mis on kindlasti vale, eriti kui sa trenni ei tee igapäevaselt.

Soovitaksin õhtused söögid teha palju kergemad: juurviljad ja mingi proteiin (salad ja kala või liha).

Majonees, hapukoor, pasta salad pole üldse kena segu - tulevikus võiks asendada toiduga mis toob kaasa rohkem nutriente ja vähem halbu rasvu ning süsivesikuid.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere!

Olen neiu, 16a, 170cm pikk, trenni teen 3 korda nädalas. Käisin mõned kuud tagasi kahenädalasel reisil, toitlustus oli kõik hinnas ja sõin väga palju. Sellest hoolimatta olin reisiga 3 kilo alla võtnud, kui enne kaalusin 51-52kg, siis reisilt tulles ainult 49kg. Ei teagi kas see oli sellest, et trennist oli paus? Peale reisi tulid varsti jõulud ja aastavahetus mil sõin jällegi palju. Võtsin väga kiiresti juurde 4-5 kilo. Kaalun hetkel 53-54kg, aga sooviksin saada tagasi 51-52kg juurde. Üritan vähem ja väiksemaid portsjone süüa, aga kaal ei lange ikka.

Ilmselt esmalt tõde kaalu kohta on seal kuskil vahepeal. Teoreetiliselt võimalik, kuid vähetõenäoline, et võtsid reisil olles rasva arvelt alla 3 kg. Ilmselt su kaal oligi 50-53 kg ringis arvestades normaalseid kõikumisi. Mõnevõrra aga võisid tõesti reisil kaalu kaotada kui rahmeldasid palju ringi. Ütleme, 1kg. 1kg peki juurde söömiseks peab aga tuntavalt toitu sisse sööma. Nii et ilmselt tõusiski kaal, aga max 2kg. Nii et "aus" kaaluvahemik oleks hetkel 51-54 kg.

Kui sellest paari kilo rasva arvelt maha võtmiseks veidi portsjoneid vähendad, siis kaalu languse tempo ei saagi olla suurem kui 1-1,5kg KUUS. Kes teab, mis hetkel ja kuidas sa kaalu peale hüppad. Kaal kõigub inimesel pidevalt siia-sinna. Nii et võib-olla su portsjonite vähendamine toimibki juba.

Aga võib-olla ei toimi ka. Aga paari päeva järel ei ole võimalik kindlalt väita, et kaal alla ei lähe. Äkki läheb.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aitäh kõigile vastuste eest! :)

Rasvu tarbingi vähemalt 50g päevas, läheb tavaliselt ülegi, mida tahaksin muuta ja hoida 50g piires, aga ei saa hakkama, Saiakestest ja kommidest üritan ikka hoiduda. Enne kaalusin juba pikalt 51-52kg vahel, ei usu et see mul juba enne 50-53 oli, reisil liikusin tõesti igapäev palju.

Tahaksin veel teada, et kas puder on siis halb valik hommikusöögiks? Ja kas fitnessi täisterahelbeid on kasulik süüa? Tean, et nendest saab väga palju süsivesikuid, aga kas need on aeglased või kiired? Kas õunu, apelsine tuleks tarbida rohkem või vähem? Kas roheline tee on mingit moodi kasulik? Olen lugenud, et pidi lausa kaloreid kulutama. Tuunikalakonserv veega - saab palju valku ja rasva peaaegu üldse mitte, on see hea valik? Kartuleid ja makarone peaksin vähe sööma? Ja kas valku võin süüa palju jaksan?

Muudetud kasutaja Ankur123 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

50g rasvu ei ole mitte su ülemine piir, vaid alumine, miinimum. Rasvad on nt. olulised rakkude vaheseinte ehitusmaterjal, olulised kollageeni tootmisel (naha elastsus) jne. Ära kasulikke rasvu küll alla miinimumi lase enam. Fitnessi täisterahelbed sisaldavad palju lihtsuhkrut. Enamasti on karpidel see ka kirjas, otsi sõnu "carbohydrates", ja sealt edasi "which sugar" - viimane tähistabki toidule lisatud lihtsat lauasuhkrut. Kaalu reguleerimisel aga ei ole pikas perspektiivis vahet, kuidas energia sinuni jõuab. St. kui energiat on palju, siis ei ole väga suurt vahet (energeetilises mõttes), kas ta jõudis sinuni apelsini või lauasuhkruna. Muidugi, apelsin toiduna on kasulikum. Roheline tee kaloreid ei kuluta. Valku ei saa samuti süüa palju jaksad.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olen viimased kolm päeva rohkem jälginud mida söön, toon näite eilsest ja sooviks teada mis õigesti ja mis valesti. Loomulikult on vale see pool tükikest šokolaadist ja kaks küpsist, aga kas see muudab palju kui vahest tükikese šokolaadi või ühe küpsise söön? Ootan huviga vastuseid, arvamusi :)

Hommikusöök:

Riisihelbepuder rasvata, piim 2,5% 240g

Kohv, suhkruta 120g

Piim, R 2,5% 45g

Rukkipala koorikleib 27

Tuunikalakonserv, veega 25g

Majonees, R 25% 10g

Toidukord kokku: 441 kcal

Vahepala:

Kohupiimakreem, kakao, R 4%- 5% 40g

Leib, keskmiselt 17g

Šokolaad 4g

Toidukord kokku: 122 kcal

Lõunasöök:

Kartuli-porgandipüree 100g

Kana, nahata, küpsetatud 84g

Mais, keedetud 56g

Või, soolata, R 80% 8g

Rukkileib 34g

Avokaado 20g

Küpsis šokolaaditükkidega 14g

Õun 112g

Tee, suhkruta 250g

Toidukord kokku: 675 kcal

Õhtusöök:

Tuunikalakonserv, veega 125g

Kohupiim, vanilliga, lahja 150g

Rukkileib 34g

Avokaado 30g

Tee, suhkruta 640g

Hakkliha-riisipirukas, pärmitaignast 10g

Õun 112g

Toidukord kokku: 495

Toidukorrad kokku: 1730 kcal, rasva 52,6 g, valku 112 g

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Loomulikult on vale see pool tükikest šokolaadist ja kaks küpsist

Ei ole vale. Vale on minu arust nende täielik vältimine ilma mõjuva põhjuseta.

Toitainete vahekorrad tunduvad paigas olevat. Kaloraaž samuti. Seega ei olegi midagi muud öelda, kui et keha jaoks on selline kaloraaž hetkel kaalu hoidmiseks. Kui soov alla võtta rasva arvelt siis veidi kas kaloraaži piirama või aktiivsust tõstma. Samas minu arust oleks kaalu kaotamine juba ebanormaalne kuna su kaal on niigi madal.

Eesmärgiks võiksid võtta pigem lihasmassi tõstmise paari järgmise kuu jooksul kergelt positiivse kaloraažiga ja peale seda siis jälle mõnda aega defitsiiti rasvapõletuseks.

Naised millegi pärast on jubedalt kaalu-numbris kinni, olgugi, et visuaalse pildi puhul loeb siiski rasva-lihasmassi suhe mitte tühipaljas kaalunumber. Paljud fitness modellid on sinust 10-15kg raskemad, lühemad aga näevad raudkindlalt paremad välja. Sest lihas on ilus ning kaalunumbrit karta pole vaja.

162cm

58kg

Dana-Linn-Bailey-Aesthetics.jpg

552331436.jpg

Muudetud kasutaja Archangel poolt
  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tahaksin teada, kas see on okei, kui saan oma 50% valgust õhtul? Olen lugenud, et keha ei omista üle 30g valku toidukorraga, on see tõs ja ülejäänud valgud söön lihtsalt ilmaasjata? Üritan valku süüa umbes 2g kehakaalu kohta, kas ma pean üldse nii palju sööma, kas see on õige? Ja kuidas süsivesikute tarbimist vähemaks saada?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olen lugenud, et keha ei omista üle 30g valku toidukorraga, on see tõs ja ülejäänud valgud söön lihtsalt ilmaasjata?

Ma olen kuulnud et maakera sees on teine, suurem maakera...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma olen kuulnud et maakera sees on teine, suurem maakera...

Miks nagu vastata sellise idiootuse sarkasmiga küsimusele algaja poolt, sinu jaoks võib tõesti see leierdatud ja totter tunduda, aga inimene küsib täiesti tõsiselt. Sellised ümber nurga vastused ei tekita algajale mitte midagi rohkemat kui veel suuremat segadust ning mõistmatust terves süsteemis.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Miks nagu vastata sellise idiootuse sarkasmiga küsimusele algaja poolt, sinu jaoks võib tõesti see leierdatud ja totter tunduda, aga inimene küsib täiesti tõsiselt. Sellised ümber nurga vastused ei tekita algajale mitte midagi rohkemat kui veel suuremat segadust ning mõistmatust terves süsteemis.

No see lause ise on ju ka idiootne kui sinu sõnavara võib kasutada. Sellist juttu ,et keha omastab 30 g. valkku korraga võib ainult kuskilt Buduaari foorumist lugeda. Inimene peaks ise ka aru saama mis moodi see keha nüüd loeb 30 g. ära ja kõik. Õige ,korralik valgusüntees hakkabki 30g. rohkem pihta . Inimene ise peaks mõistma kui pikk on peensool ja kaua toit seedib sees jne.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

No see lause ise on ju ka idiootne kui sinu sõnavara võib kasutada. Sellist juttu ,et keha omastab 30 g. valkku korraga võib ainult kuskilt Buduaari foorumist lugeda. Inimene peaks ise ka aru saama mis moodi see keha nüüd loeb 30 g. ära ja kõik. Õige ,korralik valgusüntees hakkabki 30g. rohkem pihta . Inimene ise peaks mõistma kui pikk on peensool ja kaua toit seedib sees jne.

Ja edasi?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tahaksin teada, kas see on okei, kui saan oma 50% valgust õhtul? Olen lugenud, et keha ei omista üle 30g valku toidukorraga, on see tõs ja ülejäänud valgud söön lihtsalt ilmaasjata? Üritan valku süüa umbes 2g kehakaalu kohta, kas ma pean üldse nii palju sööma, kas see on õige? Ja kuidas süsivesikute tarbimist vähemaks saada?

Mõned arvavad, et see 30g müüt tekkis uurimusest http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9405716 kus uuriti erinevate valkude (vadak, kaseiin) imendumist ja aminohapete vabastamist. Katses kasutati 30g valku korraga. Sellest hakati aga välja lugema seda, et justkui rohkem valku ei ole mõtet korraga süüa. Ja nii see olevat tekkinud.

Teine valkudega seotud müüt on see, et dieedil olles tuleb tihti süüa, et lihaskadu oleks väiksem. See müüt olevat tekkinud aga katsest, kus alakaloraazis olles söödeti üht rühma 3x päevas, teist vist 5-6x päevas ja avastati, et 5-6x päevas sööjatel oli lihaskadu väiksem. St. lihaskadu esines mõlemas rühmas. Kuid katses kasutati vedelat proteiini, mis imendubki kõige kiiremini. Ja siis on seletatav, miks harvem süües lihasmassi kadu suurem oli.

Tasakaalustatud toidu puhul, kus proteiinide allikad on mitmekülgsed, ei ole see aga probleem. 30g piir aga ka väidetavalt paika ei pea.

Iseasi on aga jällegi see, et kuidas suurem laadung seedimisele mõjub jne.

  • Upvote 3

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kas keegi oskaks siiski süsivesikute osas nõu anda? Kui palju kilo kohta süüa tohin? Milliseid toite vältima peaksin? Olen viimased kaks nädalat söönud igapäev 100-125g valku, 50-60g rasvu ja 180-270g süsivesikuid (enamus päevad kipuvad maksimumi poole). Tundub nagu tarbiksin süsivesikuid liiga palju, aga ei oska seda kogust vähendada. Sooviks arvamusi koguste kohta :)

Muudetud kasutaja Ankur123 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kas keegi oskaks siiski süsivesikute osas nõu anda? Kui palju kilo kohta süüa tohin? Milliseid toite vältima peaksin? Olen viimased kaks nädalat söönud igapäev 100-125g valku, 50-60g rasvu ja 180-270g (enamus päevad kipuvad maksimumi poole). Tundub nagu tarbiksin süsivesikuid liiga palju, aga ei oska seda kogust vähendada. Sooviks arvamusi koguste kohta :)

Miks arvad, et palju?

Mõned päevad tagasi just kirjutati siinsamas saidis ka:

http://www.fitness.ee/artikkel/1448/rasvapoletamine-ja-sportlased-ii-osa/2

Kaloraazi järgi tuleb ka ju harju keskmine.

Aga kui vaadata su algset menüüd, siis sealt on suhteliselt lihtne mahatõmbamise valikuid teha:

Küpsis šokolaaditükkidega, šokolaad, kohupiimakreem nt.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olen sellest ajast kui siia kirjutasid tarbinud palju valku, vähe rasvu ja süsivesikuid pole piiranud, eelmises postituses kirjutasin täpsemalt.

Mure selles, et kaal küll ei lange. Kas peaksin süsivesikuid piirama? Kui jah, siis kui palju oleks normaalne neid süüa? Vastati jah, et kogus on normaalne mida tarbin, aga ei saa sel juhul aru miks kaal ei lange .. Samas ma ei näe kõhu peal väga üleliigset pekki, naba aluses osas küll midagi on, aga seda näen vist ainult mina. Asi selles, et kõht oleks koguaeg nagu punnis, selline kõva, nagu õllekõht. Ainult hommikuti kui söönud ei ole on normaalne. Millest see tuleb?

Muudetud kasutaja Ankur123 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Miks sa stressad ennast sellise asjaga?. :rolleyes: ..sul on ju pikkuse suhtes ikkagi madal kaal,ei saagi ju mingit pekki olla...millist trenni sa teed ja millise intensiivsusega,hmmmmm?...väga palju oleneb ikkagi koormusest!!!!!

tegelikult 16sena ma olin vist samasugune :D

edu soovides R.

Muudetud kasutaja greenwings poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×