Jump to content
Janika Aavamägi

Uus seade imeb dieedipidaja toidu kõhust välja

Recommended Posts

Mõtlesin pikalt, kas üldse jagada järgnevat uudist, kuid võtsin siiski otsuse vastu, et avaldan selle artikli ka Fitness.ee lugejatele. Miks? Et ikka kõik hakkaks mõistma, et kiired lahendused on vaid tagajärgede parandamine. Kuid sellest tähtsam on ennetamine! Toituge mõistlikult!

Uus kaalualandamise jaoks leiutatud seade laseb dieedipidajatel süüa, mida hing ihaldab, sest imeb toidu ja joogi otse kõhust välja.

Artikkel pärit Tarbija24 lehelt.

Õõvastava ilmega süsteem Aspire Assist ei lase organismil seedida kolmandikku igast söögikorrast, vaid pumpab toidu enne seedimist kõhust toru kaudu välja, kirjutab dailymail.co.uk. Süsteem peaks asendama maovähendusoperatsiooni ülekaalulistel inimestel.

Seni on kõnealust masinat katsetatud 24 ülekaalulise patsiendi peal ning firma Aspire Bariatrics väidab, et tulemuste järgi kaotasid patsiendid masina kasutamisel 49 protsenti liigsest kehakaalust.

Nüüd taotleb Aspire Bariatrics seadmele, mille leiutas Dean Kamen, ka patenti. Kamen on tuntud ka Segway ehk kaherattalise isetasakaalustava personaalse liikuri leiutajana.

Kriitikud on seadme patenteerimise soovi tõttu kabuhirmus, kuna ütlevad, et seesugune «kiire lahendus» ei tegele ülekaalulisuse põhjustega. Masinat on seostatud ka haigusega buliimia, kus inimene oksendab toidu pärast söömist välja.

Toitumisekspert Tam Fry tõdes, et teda ehmatas seesugune seade kõvasti. «Ma pole kunagi varem midagi nii jubedat näinud. Sa peaksid sööma ja oma toitu seedima, mitte seda välja pumpama. Mulle näib, et nad üritavad lagedale tulla kiire lahendusega laiskadele inimestele,» rääkis ta.

Fry hinnangul peaks pigem keskenduma inimestel harimisele ja õpetamisele, mitte toidu välja pumpamisele.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×