Jump to content
Ahfrsk

Soovin vahetada (algajate) kava

Recommended Posts

Tervist.

Olen hetkel 23a. ja jõusaalis hakkasin elus esimest korda käima nüüdseks kuu aega tagasi.

Ehk siis, 06.12.12 sai täis kuu aega, kui ma tegelesin Algajate treeningkava kolmel päeval nädalas järgi, ent juba kuskil kolmanda nädala alguses ma tundsin, et intensiivsust võiks rohkem olla, kuid otsustasin vähemalt kuu aega ära teha ühe kava järgi ja siis edasi vaadata.

Niisiis, kava soovituse järgi on küll soovitatud teha seda vähemalt kaks kuud, ent ma tunnen, et ma tahan rohkem pinget saada...

Vaatasin valmis ühe päris intensiivse kava, mille on koostanud Otsus, kuid tekkis küsimus, et kas mul oleks mõistlik Seda kava tegema hakata, või oleks see liiga suur koormus mulle ? (kava siis neljal päeval nädalas, nagu õpetuses ka võimalusena kirjas on)

Ehk siis küsimus kokku võtta - Kas mul on hetkel tegu suure hurraa ja kassiahastusega, et tahaks rohkem ja rohkem, mis lõppkokkuvõttes negatiivselt mulle mõjub, või on see ainult positiivne, et ma rohkem koormust tahan ja ma peaks seda endale lubama, kui tahtejõudu piisavalt on ?

Küsin siis treenerite käest, kes seda varem näinud ja kogenud :)

Aitäh.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Disclaimer: ma ei ole treener. Aga viskan igaks petteks oma 2 senti ka patta, mine tea äkki on abiks.

Kava tasub ANYWAY vahetada umbes nii 2 kuu tagant. Organism kohastub ja trenni mõju väheneb, teisest küljest tekivad tülpimus ja vigastuste oht. Kava ei ole mingi "sihikindluse proovikivi", et mida kauem ühte ja sama teed, seda kõvem mees oled. Ei ole mingit ühte võlukava, mida võid eluaeg teha ja muudkui alati tulemusi saada.

Kavas saab siis varieerida harjutuste iseloomu (baas, isoleeritud, kombineeritud), korduste arvu (max jõu trennid 1-5 kordust kuni jõuvastupidavus 20+ kordust), kiirust (kiiruslik jõud), intensiivsust (vahe seeriate vahel, seeriate tempo) jpm.

  • Downvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×