Jump to content
Guest Kätlin

trenn peale keisrilõiget

Recommended Posts

Guest Kätlin

Kas keegi oskaks öelda kui kaua peale keisrilõiget tohib hakata trenni tegema? Millal kõhulihastele? Millal üldist (crosstrainer nt. jalgrattaga sõitmine, jooksmine) ?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

2-3 kuud kindlasti, keisri käigus lõigatakse sul lihtsalt ka lihased läbi ja selle tõttu võtab taastumine kauem aega, kui tavalise sünnituse puhul. Oleneb muidugi, kui kiiresti Su haavad paranevad. Liiga vara tegema hakates võid lihtsalt haavad lahti tõmmata. Panusta algul pigem aeroobsele liigutamisele. :)

Loe ka seda teemat - treening ja toitumine pärast sünnitust.

Egle Eller-Nabil oli samuti keisrilõige -

Viimased seitse aastat treenerina tegutsenud Eller-Nabi sünnitas ise kümme kuud tagasi tütre ja ehkki rasedusega oli ta juurde võtnud ligi 12 kilo, jäi pärast sünnitust alles vaid paar lisakilo.

«Ma arvan, et see oli sellest, et olin ka raseduse ajal aktiivne – käisin palju jalgsi, tegin joogat ja käisin ujumas.» Samuti hakkas ta raseduse ajal väga hoolikalt jälgima, et toit oleks mitmekülgne.

«Kuna mul sündis laps keisrilõikega, siis läks taastumiseks veidi kauem,» märkis naine. Ta pidas lapsega tegelemist ja pikki jalutuskäike esimestel kuudel piisavaks koormuseks ja alustas ettevaatliku lihastreeninguga kolme kuu möödudes.

Treener soovitas ka teistele naistele kindlasti jätkata treeninguid raseduse ajal, kuid jälgida seejuures oma enesetunnet, sest kui mingi spordiala või harjutus tundub ebamugav, tuleb see ära jätta. Rasedus pole tema sõnul ka aeg, mil võiks alustada mõne uue spordialaga. Samuti soovitas Eller-Nabi vältida alasid, mis põhjustavad liigset lihaspinget – hüppeid, ratsutamist, ekstreemspordialasid.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere. Mul oleks siis selline küsimus, et mida teie arvate milliseid harjutusi tohiks teha peale keisrit kui sellest on alles möödas 1kuu. Tean, et 2-3 kuud ei tohi trenni teha, aga midagi ju ikka võib :)

Päikest! :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hetkel on möödas 2,5kuud ja mina olen vaikselt alustanud aeroobse trenniga. Käin jooksmas 4x nädalas ca 30-40min korraga+ harjutused, venitused. Veidi ratast ka vabas õhus koos tütrega sõitnud. Eile sai ka esimest korda jõusaali külastatud, kuid veel kõhulihastele tugevat säru pole andnud. See on väga individuaalne, haav paraneb inimestel erinevalt, oleneb operatsiooni raskusest, nahatüübist jms. Kuigi mulle endale tundub, et olen hästi paranenud, siis enne intensiivsemat treenimist, ootan arsti kontrollvisiidi siiski ära.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×