Jump to content
ThomsonE

Kaalust alla

Recommended Posts

Ma tean, et neid teemasi on siin nii palju, kuid ma olen nii palju asju lugenud ja proovinud ja miski enam ei aita ka.

Mulle tundub, et ma olengi oma tervise ja seedimise juba nii ######(vabandan väljendi eest) pannud, et miski minu puhul vist enam ei aitagi.

Olen 16 aastane tütarlaps ja kaaluga võidelnud juba mitu aastat.Kui olin 15, võtsin 3 kuuga alla 10kg. Aaasta aega püsis kaal, kuid mingil hetkel hakkas kaal jälle tõusma ja nüüd olen tagasi peaaegu samas kaalus mis kunagi.

Kaal on hetkel 70kg ja pikkust 165cm. Ma olen nii palju asju proovinud. Küll erinevaid dieete, küll võtnud kõhulahtisteid(kuigi ma tean, et neid ei tohi niimoodi võtta sellisel eesmärgil), kasutanud erinevaid tablette, nälginud..Kõike proovinud ja enam ei aita minu puhul miski.

Just eelmine nädal üritasin süüa väga vähe ja liikuda rohkem, kuid kaal ei langenud.

Ma tõesti palun abi teile, kes te oskate mulle öelda, mida ma peaks sööma ja kuidas käituma, et kaalust alla saada.Ma ei ootagi kiiret tulemust, vaid lihtsalt seda, et sellest oleks abi ja jääks püsima.On vastik, kui ma lähen poodidesse ja minu suurusele ja pikkusele riideid on väga raske valida..On juba halb olla, kui esimeselt kolmandale kõnnin ja võhm on väljas.

Ma tõesti tahan väga kaalust alla võtta ja olen valmis selle nimel pingutama.

Muudetud kasutaja ThomsonE poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma tean, et neid teemasi on siin nii palju, kuid ma olen nii palju asju lugenud ja proovinud....

Siukese lausega alustad ja siis hakkad rääkima ime dieetidest ja kõhulahtistitest?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ei saa aru, milleks on vaja hakata kohe halvustama.Siis imestame miks inimesed ei tahagi oma probleemidest rääkida? On nii palju inimesi, kes hakkavad kohe halvustama, selle asemel, et hea nõu anda ja mitte hukka mõista. Kui Sul midagi tarka öelda ei ole, siis pole ju mõtet üldse siia midagi kirjutada!!!

Ma lihtsalt rääkisin mida kõike ma ka varasemal ajal teinud olen selleks,et kaalust alla saada..

Kas peaksin nüüd teema üldse ära kustutama, sellepärast et ma olen noor ja loll,nagu minusugustel polegi mõtet sellisest kohast abi otsida!?

Muudetud kasutaja ThomsonE poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma tõesti palun abi teile, kes te oskate mulle öelda, mida ma peaks sööma ja kuidas käituma, et kaalust alla saada.Ma ei ootagi kiiret tulemust, vaid lihtsalt seda, et sellest oleks abi ja jääks püsima.On vastik, kui ma lähen poodidesse ja minu suurusele ja pikkusele riideid on väga raske valida..On juba halb olla, kui esimeselt kolmandale kõnnin ja võhm on väljas.

Ma tõesti tahan väga kaalust alla võtta ja olen valmis selle nimel pingutama.

Järjekindlust on vaja. Vormi saamine nõuab aega, mitte niiväga vaeva, vaid aega ja järjepidevust. Siinkohal annavad paljud alla. Ei saavutata piisavalt kiiresti tulemusi, tehakse tobedusi, antakse alla vms ning pole arengut kuskile suunas.

Seega võta endale juba ette selline mentaliteet, et läheb aega, aga saavutad oma eesmärgid.

Kõigepealt on vaja omandada teadmisi, et aru saada miks midagi teha ja kuidas see sulle kasulik on. - Siinkohal on võimalik tulemuste kiirendamiseks kontakteeruda eratreeneriga, kes pisku summa eest hoolitseb ise sinu toitumiste ja trennide õigsuse eest ja sul on vaid käskude täitmise vaev.

------

Sul on vaja tarbida vastavalt oma aktiivsusele sobiv kogus kaloreid ning toitaineid. Valgud, rasvad, süsivesikud. Õigetes kogustes teevad nad su energiliseks, hoiavad kõhu täis, tuju hea ning vorm vaikselt paraneb. Kõigepealt oleks vaja mingit pidepunkti, kust hakata arengut järgima. Soovitaksin sulle seda:

Kaalu end, mõõda keha-osad ning tee endast paar pilti. See on sinu nö. "algus-punkt". Siis pane paika kindel toitumine, soovitaksin alustuseks midagi sellist:

2000kcal

140g valku = 560kcal - 2g kehakilo kohta

70g rasva = 610kcal - 1g kehakilo kohta

210g süsivesikuid = 840kcal - ülejäänu

Eelista täisväärtuslikke toite nagu lihad, kalad, muna, piimatooted, juurviljad, puuviljad, köögiviljad. Sa ei pea paaniliselt mitte midagi vältima - aga üldjuhul erinevate töödeldud "kiir/rämpstoitude" viga on see, et nad sisaldavad palju kaloreid, ilma et oluliselt kõhtu täidaksid. Korralik tükk liha koos salatiga aga võib sul kõhu terve päeva täis hoida. Siinkohal pead ise mõtlema, mis toidud sulle meeldivad ja kuidas su keha reageerib erinevatele toitudele erinevatel aegadel, kas lähed näljaseks või mitte. Kui lähed siis soovitan rohkem juurvilju/köögivilju, sest neis vähe kaloreid aga kõhtu täidavad hästi.

Päris pedant olema ei pea numbritega, aga oluline on vähemalt mõnda aega võimalikult täpselt neid koguseid tarbida. Kaaluda võiksid end iga päev, samal ajal ja kirja panna. (See on tähtis, näiteks hommikuti peale WC käiku) Nädala pärast mõõda end kõikjalt uuesti ning jälgi kaalu-muutusi. Kui midagi pole nagu muutunud siis tee üks nädal nii veel. Kui ka siis pole muutust siis on alguspunkt hea ja selge ning siis võib vaikselt tasapisi kaloreid kärpida.

Kui kaal kohe alguses tõusma/langema hakkab siis pole mingit paanikat. Kehakaal võibki kõikuda mitme, mitme kilo raames - eriti kui dieeti on muudetud. Jätka plaani järgimist, sest pidepunkt on oluline paika saada.

Peale kahte nädalat on selge, kus asutakse ning siis on plaan lihtne. Kui kaal tõuseb selle dieediga, siis vaikselt kaloreid kärpida. Iga nädal näiteks 100kcal võrra kuni kaal pöördub langusesse. Siinkohal võib märkida, et võid hoopiski lisada treening-koormust ja toitu mitte vähendada. Teeb sama välja, kuigi veidi raskem kalkuleerida, sest treeningust tulevat energia-kulutust on raske mõõta. Ole järjepidev siinkohal ning ära lampi x-trenne lisa. Kui midagi lisad siis tee seda pidevalt, muidu pole jälle aimu, kus sul see nö. "pidepunkt" on mille järgi dieeti kohandada.

Arvesta sellega, et see 2000kcal võib sul kaalu tõsta alguses, ära paanitse. Kaalunumber on üks tobe asi mille üle mõelda. Ei peegelda see sugugi vormi õigesti. Seega kannata, las su keha normaliseerub stabiilse energia-tarbimisega. Küll seda kaalu hiljem alla krutib. Kuude, kui mitte aastate pikkune protsess, et saada püsivalt head tulemused. :)

----

Treening on oluline faktor, et saavutada võimalikult hea vorm, valutult ja nii, et see oleks püsiv. Lihtsalt dieeditades võid küll kaalu kaotada, aga vorm ei pruugi paremaks minna. Pole mõtet kaaluda 50kg ja olla ikka lodeva pekiga üle terve keha, sest puudub lihastoonus. Ei ole see ka sugugi parem.

Seega trenn - variante on mitmeid. Üks lihtsamaid on naisterahvastele kuskil jõusaalis rühmatreening. Hea oleks, kui see sisaldaks jõuharjutusi. Näiteks Bodypump. Ainult aeroobne põletab küll energiat ja aitab kaalu kaotada, kuid lihastoonusele aitab ta vähe kaasa. Seda võid teha lisana jõutreeningule, aga ta ei tohiks minu arust olla dieedi ajal peamine treeningu liik.

Kui sa palkad treeneri siis treeningkava tellides ei ole enamikel muret ka jõusaalis sind juhendada paar korda, näidata harjutused ette ja jälgida sooritusi, et sa oskaksid tulevikus ise-seisvalt kõike õigesti teha. Seega jõusaal on väga reaalne variant ja minu soovitus oleks just vormi ja arengu koha pealt seda eelistada. Aga jah, bodypump oleks ka väga ok.

Muudetud kasutaja Archangel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×