Jump to content
Jooksualustaja

Rasva maha, lihast juurde.

Recommended Posts

Niisiis... 14 aastat vana, 183 cm pikk ja kaalun 73 kg.

Hiljuti läksin siis trenni, paar nädalat tagasi.

Korvpalli trenn on 3 korda nädalas 1.5 tundi umbes. 2 korda nädalas käin peale trenni jõusaalis kaa tund aega.

Küsimus on siis nüüd toitumise kohta, et hetke seis on nii, et söön hommikul 7:30 võileibu, hommikuhelbeid, kohupiima või krõbinaid või midagi sellist tavaliselt. Siis koolilõunat kell 12:10. Trenn on kell 16:00 ja enne seda ma midagi ei söö... peale trenni umbes kell 17-18:00 söön midagi kerget, mõni pirukas või midagi sellist ja siis kell 7 on kodus õhtusöök. Praad supp vms.

Küsin, et mida peaksin praeguses elurütmis muutma, et keha vormimine tõhusamaks ja lihtsamaks läheks?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olen kunagi sinu vanuses samamoodi korvpalliga tegelnud ja see trenn annab sulle küll võhma ning kiirust kuid mingit erilist lihast juurde ei tule. See on õige, et teed lisaks jõusaali. Usun, et teadjamad mehed võivad siinkohal rääkida kui kasulik/kahjulik on 14a noorele jõusaali treeningud kuna selles vanuses on keha veel täielikult arenemata ning raske füüsilise treeninguga võid endale pigem kahju teha mis võib tagajärgi näidata alles 5-10a pärast.

Esiteks seda, et "lihtsat" keha vormimist pole olemas minu arvates. Tulemuste jaoks on vaja tõsist suhtumist, rutiinset tegutsemist ning eelkõige aega! Olen kunagi ise ka noorena jõusaali pooleli jätnud kui pärast 2 kuud ei näinud olulisi muudatusi (oma rumalusest ja teadmatusest).

Teiseks tean paljusid noori inimesi (alla 30a) kellel on põlved lõigatud, seljad vigastatud jne jne...ning kõike seda intensiivse spordi tagajärjel. Kindlasti näevad siin mõned agitatsiooni teemal "teadmatu ja vale treening" jne, kuid tegemist on olnud Eesti noortekoondise tasemel võistelnud noortega seega pole "valest" treeningust siin juttu. Ehk põhjuseks on lihtsalt noore keha liiga intensiivne treenimine ja "kõike nüüd ja kohe!" suhtumine kus tahetakse kõike kiiresti saavutada. Üks kõige ohtlikumaid suhtumisi eelkõige noorte seas.

Ehk alusta sellest, mis on sinu eesmärgid? Defineeri kõigepealt mida tähendab "keha tõhus ja lihtne vormimine"? On see mass, lihas, jõud, kiirus, vastupidavus? Alles sellest definitsioonist saad hakata endale plaani koostama, olgu see siis trenni- või toitumisplaan.

ermicas

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Teiseks tean paljusid noori inimesi (alla 30a) kellel on põlved lõigatud, seljad vigastatud jne jne...ning kõike seda intensiivse spordi tagajärjel. Kindlasti näevad siin mõned agitatsiooni teemal "teadmatu ja vale treening" jne, kuid tegemist on olnud Eesti noortekoondise tasemel võistelnud noortega seega pole "valest" treeningust siin juttu. Ehk põhjuseks on lihtsalt noore keha liiga intensiivne treenimine ja "kõike nüüd ja kohe!" suhtumine kus tahetakse kõike kiiresti saavutada.

ermicas

e-ee ...

ei hakka sõna võtma korvpallurite koha pealt, kuid käsipallurite tegemistega olen veidi kursis.Ja julgen väita, et kui trenniga on üldjuhul OK, siis söömise kohta seda öelda ei saa.Ja kui trenni teha suurte koormustega; kusjuures söömine rohkem nagu igaühe oma asi, siis tulevad ka vigastused.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma arvan et see noortekoondise tasemel korvpalli mängimine ei tee biomehaanikat või jõutreeningut automaatselt korda. Olen näinud ka kõvema taseme korvpallureid jõusaalis pulli tegemas.

Muidugi oma osa ka koormusel ja toitumisel.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×