Jump to content
mental

Kaalu langetamine (suurimaks probleemiks toitumine)

Recommended Posts

Tere foorumlased. Alustan vist algusest. Olen alati olnud natuke jämedam, kui teised eakaaslased (selle all mõtlen siis, et kergelt ülekaaluline). Nüüd on tekkinud tahtmine kaalu langetada (see rasvane kõht ja see rind, mis kergelt naise rinda meenutama hakkab ei ole meeldiv). Olen uurinud ja lugenud ning aru saanud, et suur osa sõltub õigesti toitumisest ja siit minu jaoks probleem algabki. Lapsepõlves olen ära hellitatud ebatervisliku toiduga. Kõike mida tahtsin, seda ka sain (pirukad, friikartulid, pelmeenid, makaronid jnejne) ja siis, kui lõpuks otsustati, et poiss peaks köögivilju ja muud tervislikku sööma, oli juba hilja midagi muuta. See tähendab, et ma ei söö peaaegu midagi, mida söövad näiteks taimetoitlased. Sinna kuuluvad kurk, tomat ja muud köögiviljad. Hiljem on proovitud mind sundida neid asju sööma aga esimese ampsu juures on oksereflekt kiire tulema ja tuleb välja sülitada. Ei tea, kas see on kahe kõrva vahel kinni või on asi milleski muus aga ei suuda ennast sundida. Pärast pikka sissejuhatust jõuan nüüd lõpuks küsimusteni:

Kuidas muuta oma päevane menüü võimalikult tervislikuks arvestades minu kiiksusid?

Mitu söögikorda päevas peaks olema ja mis ajavahe neil peaks olema?

Hetkel olen 18 aastane noormees. Kaal 80 kg ja pikkus 178 cm. Jõusaali võimalus on olemas.

Hetkel olekski siis vaja abi toitumisega ning mida peaksin jõusaalis lisaks tegema. (velotrenažör, jooksulint - ?) Ja millises mahus?

Ilmselt probleem on natuke erinev ja seda igapäev ei kohta, kuid loodan targemate näpunäidetele ja abile. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Menüü osas on variandid minuarust sellised:

A ) võta end kätte, mees, saa täiskasvanuks ja ühtlasi üle oma kiiksust, VÕI

B ) ära lase pead norgu, ka paksukesena võib elu olla väga nauditav!

Muudetud kasutaja salasilm poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See kiiks on asi millest pead lihtsalt üle olema.Muidu mainin paar asja.1.Tervislik toitumine ei kujuta endast seda,et sööd ainult juurikaid, vaid ikka seda et menüü on mitmekesine ja tasakaalus (valgud,rasvad,süskarid,vitaminid jne on kõik esindatud).2.Söögikordade arv ja nende vahemik pole mingi kindel number või norm.Hommik,lõuna,õhtu,mõni vahepala vahele ja ok.Tähtsam on kaloraaz mille päeva jooksul sisse sööd.3.Mida sa üldse hetkel saalis teed ? Mina isiklikult paneks rõhku baasharjutustele ning saalipäevade vahele lisaks ka paar aeroobsepäeva.(ehk siis see jooksulint,ratas,ujumine vms jne) Millise mahuga ?....alguses vaikselt ja ajapikku lisad koormust.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Järjekordne tõestus, et kaal ikka ei näita midagi. 178-80 peaks olema suht ideaalilähedane, aga kirjutaja ütleb, et rind meenutab naiste oma. Ma arvan, et enda käsile võtmine ongi keeruline protsess. Pole ilmselt keegi kodujuustu kätte võtnud ja seda kohe alguses imeliseks eineks pidanud. Sama on näiteks pudru keetmisega hommikuti. Ütlen nii, et kui minul antaks praegu hommikul valida, kas teha võileibu või kaerahelbeputru, siis valiksin pudru. Hetkel on nii, et pudru tegemine nii käpas, et jõuan pliidi taga alles unest toibuda, kui puder valmis.

Seega kui tahad kaalu kaotada - kerged ajad on läbi, varu endale kannatlikkust ja saa oma kiiksudest üle. Nagu eelnevast elust näha, ei tasunud need kiiksud vist eriti ära.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

178cm ja 80kg peaks olema ju täiesti normaalne kehaehitus kuid nagu kõigega siin ilmas, kõik on vaataja silmades. Ehk inimese suurimad kompleksid on tema enda peas kinni ja kuigi enesekriitika on asi mida paljud võiksid keskmisest enam harrastada siis sellega ei tohi ka kindlasti üle piiri minna :)

Esiteks üks hea soovitus lugemiseks: http://tea.ee/images/TEA2012_DieediKasiraamat.htm

Tegemist on ühe parima (loe: lihtsama) raamatuga mis räägib tervislikust toitumisest ja kaalu langetamisest. Näiteks minule väga meeldib kuna seal on ohtralt pildimaterjali ning tekst on kergesti loetav. Näiteks ise süüa tehes hoian tihti raamatut kõrval lahti ja loen samal ajal pannil olevatest toiduainetest, sest nii jäävad tõed paremini meelde.

Teiseks see, et trenn ja tervislik eluviis pole kergemate killast tegevus...eriti kui sa oled just alustamas. Vajad esiteks meelekindlust ning järjepidevust. Muidugi on jube kerge igapäev Mäkist burksi võtta ja igasugu "head ja paremat" omale kurku kühveldada. Kuid kui sa ei taha ühel ilusal päeval üles ärgata sellise stiilipuhta B-korvi man-boobsidega siis lõpeta see "minu-kiiks" hala ja hakka tegutsema !! Arg ei vääri edu...sama ütlen ka nõrkade kohta!

Alusta lihtsalt...kartulikrõpsud ja kommid asenda pähklite ja rosinatega. Sellega rahuldad oma näksimise vajaduse kuid teed seda oluliselt tervislikumalt. Igast coca-colad ja limonaadid asenda puhta veega ja seda joo ohtralt. Mida rohkem su kehast vett läbi käib seda rohkem see viib endaga kaasa ka erinevaid mürke ja muid ebavajalikke aineid.

Juhul kui tõsiselt tahad midagi muuta või saavutada siis tegutse selle nimel! Selle asemel, et täna õhtul teleka ette end istutada mine jalutama õue. Tee selline 1h kiire kõnnakuga jalutuskäik õues ja juba ette ütlen, et jutt stiilis "vihma tibutab" ja "külm on" unusta kohe eos. Pärast seda hakka googeldama asju stiilis "tervislik toitumine" ja "healthy lifestyle" ning hakka erialast kirjandust lugema.

Aga su jutust on tunda jah, et sind on ikka korralikult ära hellitatud...sest ometi ju täiskasvanud mehel peaks olema niipalju tarkust seal pööningul, et aru saada elu põhitõdedest. Kui tahad midagi oma elus muuta siis tegutse mitte ära eelda või oota, et su eest kõik ära tehakse. Siinkohal pean silmas su pöördumist: "loodan targemate näpunäidetele ja abile.". Elame ju interneti ajastul kus su jaoks on kogu maailm ja selle tarkused vaid mõne hiirekliki ja googledamise kaugusel....imestama paneb lausa kuidas mõni sellest aru ei saa :P

Vabandan oma kohati ründava vastuse pärast kuid kui tahad ausat ja vahetut tagasisidet ning soovitusi siis ole valmis ka seda otsekohesust vastu võtma ;)

Hellituste ja kreemikookide aeg on läbi...nüüd tuleb tegutsema hakata !

ermicas

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See tähendab, et ma ei söö peaaegu midagi, mida söövad näiteks taimetoitlased. Sinna kuuluvad kurk, tomat ja muud köögiviljad. Hiljem on proovitud mind sundida neid asju sööma aga esimese ampsu juures on oksereflekt kiire tulema ja tuleb välja sülitada. Ei tea, kas see on kahe kõrva vahel kinni või on asi milleski muus aga ei suuda ennast sundida.

Kas keegi võiks selgitada (mitte selle juhtumiga seoses, vaid üldiselt), millest kirjeldatud okserefleks tuleneb ja kuidas peaks sellele lähenema (raviks)? Mul, kes ma söön kõike, on seda natuke raske mõista. On inimesi, kellel ei esine see ainult juurikatega, vaid enamiku toiduainetega, ka nendega, mida tavalised inimesed hea meelega söövad. Kas see on meditsiiniline probleem?

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×