Jump to content
Kristjan-Johannes Konsap

Siim Kelner Team FAST - kelner paks näitab vormi omg omg

Recommended Posts

Annan endast vahepeal märku.

Eks ma vaikselt mustade silmaalustega tiksun, teen oma trenne, annan trenne, mõtlen kogu ärkvelolekuaja söögist, unes õnneks sööki näinud veel ei ole :D Vahepeal on tunne ikka päris kehv, mitte isegi nii, et kõht tühi oleks, eiei, kõht brokolit ja asju täis ilusti, lihtsalt jõuetus ja energiapuudus on. Selge see, et trenne on palju, mida anda ka, kuid see on mu töö ning seda teen ma südamega, ei huvita, kannatan ära. Kusjuures dieet paneb unerežiimi paika. Ärkan alati vara ning tahan süüa ning sellest tulenevalt jõuan ka magama normaalsel ajal. Kui ikka õhtuti kõhu täis pargiks, siis hommikuti naljalt ei viitsiks üles ajada ennast. Õnneks algavad päevad mul vara ning see tuleb hetkel kasuks.

Vorm hakkab vaikselt juba täitsa tulema, ei ütleks, et oleksin kunagi parem välja nainud, kui juba praegu, muidugi selgub see alles laval ning enda suhtes olen ma alati kriitiline ning pean end pehmeks, samas on näha, et vaskulaarsust ja separatsiooni tublisti juurde tulnud ning seda kõike veel ka suurema kaalu juures. Hetkel olen suutnud ilusti oma -700g nädalas tempost kinni pidada. Kui L/P pidin olema 93,3, siis täna K olingi juba täpselt 93,0. Loomulikult võib kaal kohati teha ulmekõikumisi, kuid üldjoontes siiski ilusti grammipealt graafikus. Jätkan seda tempot kuni karikani ning sealt veel edasi vastavalt vajadusele. Teen esimeseks võistluseks karika, kuna vahevõistlustega kaasneb alati kerge lõdvaltvõtmine pärast ja juba ongi kuulda, kuidas mõni härra end vigaseks pugis vahepeal :D Kasutan seda järelejäänud aega maksimaalselt rasvapõletuseks ära, sest olgugi, et EM-ile sõit, on siiski karikale tugevaid vastaseid oodata ning endast vaja sellegi poolest maksimum anda, saab mis saab.

Täna idee poolest nö "puhkepäev" ehk siis, kui ütlen puhkepäev, tähendab see jõusaalivaba päeva. Kaks pumpi vaja sellegi poolest teha. 100% lebopäeva pole olnudki kordagi.

Toit maitseb juba imehästi, maitsestamata kohupiim hapukoorega on tõelise magustoidu eest, mille Rücki repertuaarist laenasin päeva viimaseks toidukorraks :D

Lisandeid tarbin niipalju, et hommikuti pudru sisse hera80, maitseid vahetan mitme vahel koguaeg, jõusaali ja pumpide ajal BCAA ning sinna juurde veel kreatiini. Päeva peale palju-palju kohvi :)

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

2 päeva avastardini

Õige pisut jäänud ja saab teada, mis seisus olen. Hetkel näitaks kaal hommikul 91,4. Praeguseks hommikune pump tehtud ning päeva peale lasen veel selja ja biitsa kergelt HOISTidel läbi, õhtul veidi poseerimist ning vabakava korra läbi teha. See on hetkel olnud üks mu elu pikimatest nädalatest :D Kindlasti tuleb pingeline võistlus, sest midagi seekord poolmuidu kätte ei tule ning võib öelda, et heitlus juunioride abs tiitlile tuleb korralik. Medalit endale kaela riputama ei hakka, kuid samas midagi niisama ära ka ei anna. Tuleb mis tuleb, suur töö on ära tehtud ning vähemnalt tean, et olen endast võimalikult palju andnud. Oma hinnangul olen suurem ja detailsem kui kunagi varem, loodame, et see saab ka laval realiseeritud. Samas on tegemist hooaja stardiga ning vajadsel saab edasi timmida suuremate võistluste jaoks tulevatel nädalatel, kuid selge see, et kodutöö peab juba laupäevaks tehtud olema.

Koormus hetkel juba maas ja selle nädala olen pühendanud keha stressist välja toomisele. Teadupärast olen ka mina suur kannataja ju :D Pumpidel jalale koormus minimaalne, viimati saigi jälga eelmine reede tehtud. Suhteliselt palju jalutan, töölt koju, kodust tööle, poodi jne. Toitu juurde ei ole ladunud, kuna kulutus on vähenenud. Homme ehk viskan veidi rohkem peale ja ülehomme samuti, mingeid imeasju tegema kindlasti ei hakka. Olen juba sellest faasist välja tulnud, kus noored murravad vee, soola ja laadimisega viimasel nädalal pead, samas kui endal veel sendine pekikiht kõhul. Milleks? Kui ikka Münzer pole siis hoia sama joont, mida senini oled teinud ja kõik.

Kohtume laupäeval ja edu kõikidele võistlejatele.

10272689_751240268254740_517017896565657

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina soovitan jõud ühindada ja kirjutada teil kolmepeale raamat "Kannatus" aurorid on sina, Kirp ja Rück... :D . Kusjuures kõik on veel suurepärased kirjamehed ka!

Soovin sulle edu ja loodan ,et ei pea Rootsist tagasi tulles silmi maha lööma, kui saalis vastu tuled! ;) Näeme õhtul!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

EKV 2014

Esimene võistlus sel hooajal tehtud ning mitte nii edukas, kui oleks lootnud. Tuli teravam mees kõrvale ning seesamune tervus olevat ka maksnud, olgugi, et kehavoorus said punktid peaaegu võrdsed. Üllatuseks oli loomulikult see, et mu vabakava hinnati madalamalt ja seda peaaegu ühehäälselt. Pole eriline kiruja tavaliselt, kuid paneb imestama, et miks peab kohtunike paneelis olema konkurendi enda treener, kui samal ajal on meil terve hunnik rahvusvahelise litsensiga kohtunike. Kergelt demotiveeriv minu enda jaoks. Lava taga ehk olin tõesti tühi, kuid ega mulle ei antudki korraldusi mingisugust laadimist korraldada ning ega ma ei julgenud ka. Samas piltidelt vaadates polnudki asi NII HULL, kui arvasin. Kaotus oli napp ning halbade juhuste kokkulangemise tulemus.

Nüüd keskendun juba eelolevale nädalavahetusele, et Leedu kollidele konkurenti pakkuda. Kaal veidi alla 91, st et võistlusjärgne söök on juba ära köetud seest ning jätkub teravuse timmimine, ehk saan oma uduse jala välja.

Suured tänud Silvarile, kes viimasel momendil tuli kõrvalvaatajana nõu andma, aitas pumbata ja poseerimine kriitiliselt üle vaadata.

Suured tänud ka rahvale saalis, kes mind kõva häälega toetasid hoolimata lõppresultaadist. Samuti pärast võistlusi kuulsin vähemalt kolmelt või neljalt inimeselt, kuidas ma nende arvates olen Janari järeltulija :D See motiveerib ning annab thet edasi pingutada, aitäh teile!

1978873_753615121350588_825545319191860710251942_753615114683922_19546072244543010175052_753615068017260_338143213254531

Muudetud kasutaja Siim K poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ütleks, et proportsioonid on sul isegi paremad, mass paigutub ilusti ühtlaselt ja nö. massis ja lihaskujus nõrku kohti ei ole. Ülakehaga pigem võitsid. Aga karta jah, et jalad jäid liiga uduseks ning jalg on paganama tähtis lihas. Eks üleüldiselt veidi tühi olid ka, kuid ega Rainergi ei laadinud eriti. Vabakava on aga igal juhul väga subjektiivne teema ning raske kommenteerida miks nii või naapidi hinnati. Eks pead iga kohtunikuga suhtlema ja uurima, milles oli probleem. Tean, et Eleri kiitis su kava väga ning ka hindas kõrgemalt ning Rainer ise arvas ka, et sinu kava oli väga hea.

Egas midagi. Nädal enesepiinamist ootab meid kõiki. :D

Muudetud kasutaja Archangel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pole eriline kiruja tavaliselt, kuid paneb imestama, et miks peab kohtunike paneelis olema konkurendi enda treener, kui samal ajal on meil terve hunnik rahvusvahelise litsensiga kohtunike.

..siis ei tohiks Natalia ka väga paljusid kategooriaid hinnata, Team Kiivikas. :P Nii ta siin Eestis on, et kohtunikel on ka oma õpilased - Kimberil, Natalial, Marossil, Otsusel, nüüd ka Airel.. Oleks pea võimatu teha sellist paneeli, kus kellegi õpilane ei võistle. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

..siis ei tohiks Natalia ka väga paljusid kategooriaid hinnata, Team Kiivikas. :P Nii ta siin Eestis on, et kohtunikel on ka oma õpilased - Kimberil, Natalial, Marossil, Otsusel, nüüd ka Airel.. Oleks pea võimatu teha sellist paneeli, kus kellegi õpilane ei võistle. :)

Siis tuleks teha nii, et kui võistleb kohtuniku õpilane, siis tuleb selleks kategooriaks keegi teine hindama, kel ei ole oma õpilast laval. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eesti on liiga väike ja inimesi napib. Nagu Kuusnõmmed, kes käivad kulturistina laval - võidavad - ja poole aasta pärast on kuskil Eesti tugevamad surujad, kükkijad või mingid muud väga tugevad eestlased :D Eestis on lihtsalt vähe inimesi :)

Selleks ongi 7 kohtunikku. Võiks siis rivi kasvõi pikem olla. Kui üks kohtunik hääletab enda õpilase kasuks/kahjuks hindavad ülejäänud 6, 8 või 10 kohtunikku ikkagi oma vaatenurgast.

Ja üldiselt on ikka nii, et kui sa ikkagi oled teistest parem siis sa ikkagi oled teistest parem ;) Oled sa siis kellegi õpilane või mitte ^_^

Muudetud kasutaja martinkink poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Siin ei ole kellegile midagi ette heita, kui siis iseendale - ainus asi mida sportlane teha saab on minna paremkas ja kui keegi on kõrval veel parem ,siis tuleb ise sellevõrra edasi töötada ja tagasi tulla ning näidata, kes on majas peremees. Esimene võimalus selleks tuleb juba sel pühapäeval ja uskuge mind, et siis võib tulemus olla hoopis teistsugune, sest hindavad inimesed, kes teid ei tunne. Mina kasutaksin seda Siimu asemel praegu ära.... ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Balti Matš 2014

Ootasin sissekandega kuni galerii avaldamiseni, et anda põhjalikum ülevaade koos pildimaterjaliga. Ütleme nii, et jäin 75% rahule. Rainerile pidin küll kuivusega taas alla vanduma, kuid see eest mõlemad edestasime üht leedu günopoissi, kes lava taga tundis end suhteliselt mugavalt, kui meid pumpamise ajal silmitses. Ei tea küll miks, sest piltide põhjal oleks tema asemel küll teist meelt olnud. Rainer on aga ülimalt andekas ning olgugi, et seekord EMile ta ei tule, on tal veel piisavalt aega, et asjaga tõsiselt tegeledes juba järgmine aasta EMil vägitegusi teha. Tõenäoliselt laksutame juba sügisel temaga taas koos.

Ka esimese koha mehe kõrval pole piltide järgi vaadates häbi seista. See annab jõudu ja tahet pingutada, kuna saad pidevalt tõestust, et ka puhtalt võib forsseeritud meeste kõrval seista, eriti klassikas.

Endal on hetkel enesetunne üllatavalt talutav, isegi hea ütleks. On see võistlustelt saadud motivatsioon, dieedi lähenev lõpp, pühapäeval antud süsivesikupauk või EMi eelne ärevus - ei teagi. Selge see, et viimased poolteist nädalat on korralik andmine ja teravuse pigistamine nii palju kui saab. Üritame jalga lihvida kuniks veel jõuab, sest nagu näha, siis pärast EKVd tehtud töö väljendus Lätis ja jalg oli teravam.

Trenni on täitsa mõnus teha, maksimaalselt puhas tehtika ja suur maht madala intensiivsuse foonil. Väga sümpatiseerivad 6x8, 8x8, 8x6, 6x6 süsteemid. Sama kavatsen ka rakendada offseasonil, kuid selge see, et pekki ma ennast enam ei söö!!!

10171762_757808917597875_83322670308778910177475_757808977597869_10511276760121410176060_757813020930798_138199296099178

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See küljepoos on tunduvalt parem - Siim sul on rinnalihased tekkinud üleöö.... :D . Vabaseis ,mis suurvõistlustel on oluline, kuna enamus ajast just nii seistaksegi on sul väga hea! Seal ei tohiks vähemasti vabaseisus lavale ära kaduda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Siimul on jah pikkusega hea silma jääda ning hetkel on ka massi niipalju kogunenud, et üleüldine proportsioon on ka väga hea. Pikkadel poistel ongi muidu see probleem, et läheb nõks kauem, et seda kulturistlikku proportsiooni kätte saada - pikad jäsemed lihtsalt venitavad kleenukeseks.

Poseerimine on muidugi selgelt meie poiste trumbiks. Kohati tundub, et need välismaa keemikud on vist ära unustanud, et süstlaga poseerimist ei õpeta. :D

Hetkel tundubki, et muud polegi soovitada, kui suht samas rütmis edasi. Hetkel veel dieedi viimased pingutused aga tuleviku mõistes pole ka väga leiutama vaja vist hakata. Tasapisi liha peale ning kuivus kontrolli all hoida. :)

Ütlen ausalt, et minu arust proportsioonide osas parem kui Rainer, lihtsalt nõks kuivust jäi puudu, mis on tegelikult vast isegi seeditavam põhjus alla jäämiseks, sest kuivust annab iga päevaga paremaks lihvida. Samas, kui lihasmassi või proportsioonide puudujääkidega läheks kuid aega.

Usun, et EM'l hakkavad laksud käima. :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Enne EM-i

Homme siis sõitu ja hooaja tipphetk tulemas. Hetkel ei oskagi suurt midagi kirjutada, eks neid mõtteid tuleb, kui asiaga ühel pool. Kindlasti kirjutan pikemalt, kuidas mida tegin, mida valesti enda arvates või pigem, kuidas oleks võinud teisiti, kuidas edaspidi jne. Selge see, et sai pikk-pikk tee läbi käidud jällega. Seda just kaalu osas, selline korralik transformatsioon.

Enda etteaste alles reedel, homme pikem sõit ja istumine, hoian toidu madalal, enamvähem nö maintenance piiril ja neljap veidi vabamalt. Kuna konkurents tõotab tulla korralik, siis erilisi ennustusi ei oskagi teha. Kindlasti tuleb seinast seina mehi - ülikuivi imemehi ning mõni naljavend ka ehk. Top 6 sekka saamine oleks parim stsenaarium, kuid eks näis. Kaalu on maha tulnud, pingutanud olen, viimased saalitrennid, aktiivne liikumine, hunnikute viisi pumpe nii et oksemaitse suus. Täna oligi viimane trenn ja üks hommikune pump, õhtul saunatsin ja niisama lõõgastusin. Vaja taastuda ning saada elu taas sisse. Murelaps jalg oli igatahes Balti Matšil parem kindlasti kui EKV. Olen tähele pannud, et see väsib megakiirelt ning kaob võime pingule tõmmata. Peab vedelema, puhkama ja poseerides pingutama igat võimalikku kiudu, et midagi tuleks välja. Balti matsil juba mingi rätsep kumas. See kord olen laval tunduvalt elavam ja säravam. Eelmine aasta oli kerge ebakindlus kuna puudus ka reaalne tiim seljadaga, Kauderiga seal koos askeldasime kuidagi.Seekord tuleb etteaste kindlasti võimsam ja elavam.

nagu näha, siis midagi kumas juba poolteist nädalat tagasi:

10259904_760513927327374_797995859431864

Ka küljepoosis kergelt nagu lõikaks;

1613908_760513930660707_6968489912102055

Transformation:

10329150_761391047239662_801496055785578

Nüüd asjad kohvisse ja kerge puhkus enne lendu, loodame parimat.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

EM

Hooaja viimane võistlus tehtud ning sai pandud edukas punkt. Viies koht pole sugugi paha, arvestades kui palju mehi selja taha jätsin. Võtsin maksimumi lavalt, mis võtta andis, kuna neljanda mehe jalg oli parem, ülakeha võib-olla mitte niivõrd palju, kuid top 3 oli kindlasti peajagu kuivusega üle. Loomulikult võib spekuleerida, mis imevõtetega see kuivus neil saavutatud oli, kuid siiski austan ja imetlen, mida need mehed lavale tõid. Balti võitjajuunior lavale ei jõudnudki, vaid neerudega haiglasse, siit tehku igaüks omad järeldused. Ega ise häbi ei pidanud laval olles tundma, sain jällegi teravust juurde võrreldes Baltikaga. Jlgu pingutasin laval elu eest, nii et järgmisel päeval rätsepad ja just süvalihased reies olid haiged, reie rotatsiooni ei saa üldse teha.

Eelneval päeval olin tühi nagu paberkott, vaevu tuli paar sõna suust välja, ei julenud laadida ja toitu peale anda. Ott hakkas juba vaikselt muret tundma, et sellise enesetundega lavale ei saa küll minna. Võtsin end kokku ja andsin õhtusöögilauas silma järgi 100g riisi peale koos kanaga, enne und veel 4 galtetti pähklivõiga, hommikul ärgates 9 galetti nutellaga, hommikusöögilauas 3 sarvesaia, paar magusat rõngast ja kohvi. See kõik tõi elu ja enesekindluse sisse. Teades, et olin finaali saanud tõusis enesetunne veelgi ning nii head esinemist ma varem teinud polegi. Eks pildid räägivad enda eest. Peagi peaks team andro ka video panema.

Loomulikult tänan meie meeskonda, kes üksteist pidevalt abistas ning toeks oli. Sellise suure seltskonnaga on alati lõbus ja toetava meeskonnaga esineda kordades parem,

10390918_764008346977932_48401594681393810302645_763740890338011_54183866435746010172793_763740800338020_58353267237649910354249_763740783671355_36228074833540610173541_763740750338025_98270555493955810308331_763740837004683_279286051147118

Hetkel olen isud täis söönud ja normaalses elurütmis tagasi, kuigi eleri suutis lennujaamas mind üle kuhjata erinevate suhkruvormidega. Siit lähevad loosi vaid kohukesed hetkel.

10253762_764639360248164_195305867496558

Trenni teen taas palju, pumpe 9 nädalas mõnda aega, suvel tõmbab 7le või vähemakski. Treeneri elu suvel pole teab mis meelakkumine. Saali otsustasin teha üle päeva hetkel suure mahu ja madala intensiivsusega. Tänagi ootab kerge 8x8 kükk 90kg vaid + abiharjutused (aeglane ja max puhas tehika).

Sügisel kavatsen välja tulla ning kui kõik läheb plaanipäraselt, siis ehk saab midagi suuematki jälle korda saadetud, kuid see selgumisel. Plaan ka fitcampi tulla, kuid seekord mitte täismahus arvatavasti.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hoiame saledat joont...

Just nii ongi. See pole lihtne, kuid mingi hetk tuleb endale selgeks teha, kuidas asju teha ning milline see pikemas perspektiivis välja näeb. Kuna pikk ja raske dieet sai lõpuks läbi, siis oli raske endale selgeks teha, et nüüd peab mõistlikuks edasi jääma. Pealegi... miks see dieet üldse oli nii raske? Äkki just selle sama vea pärast, mida oleksin seekordi äärepealt korranud. Õnneks Sensei suutis mind korrale kutsuda õigel ajahetkel. Olin juba suutnud end korralikult tankida ja tõmbasin end tühjaks tagasi. Hetkel olengi võistluskaalust +neli koma paarsada kilo ja üritan seda ka hoida. See on isegi hetkel hea, sest võrraldes jaanuariga olen ma juba üle 10-kilose edumaaga. Tänu sellele ei pea ka dieeti nii vara alustama ja kogu asi peaks kulgema valutumalt ning kulmineeruma parema tulemusena.

Toiduga hoian mõistlikult piiri, selge see, et alati võiks rohkem süüa, kuid otseselt nälgas ka pole. Satun aegajalt ka välja sööma, kuid siis lihtsalt arvestan sellega, et päevane kaloraaž lõhki ei lähe ning makrod on optimaalsed. Enamjaolt käin oma lemmikkohas caesari salatit söömas ;) Ka Revali kohikust saab väga head kulturistile ja üldse figuurisõbralikku toitu, rohkesti värsket salatit ja marinaadis küpsetatud kanafilee + muud head nagu salatit, smuutid jne. Korra nädalas teen ka pattu, mis on mõnes mõttes ka vajalik, sest kui offseasonil niimoodi piiri peal toiduga tiksuda võib lõpuks ainevahetuse veelgi rohkem kinni tõmmata. Turgutust on vaja ning niikuinii on üritusi ja tähtpäevi, mida on mõistlik nende päevadega sobitada.

Treeningut olen muutnud oluliselt. Enam ei aja taga mingisuguseid 200kg kükke ega sea eesmärgiks rinnalt mingeid ulme numbreid suruda. Kulturistile, eriti naturaalile, ei anna see suurt midagi, sest sellises numbrirallis hakatakse lõpuks ikkagi tehtika arvelt lõivu võtma ning treenitava lihase seisukohalt ei ole see produktiivne. Võib ju debateerida, et närvispsteemi stimuleerimemine jms... but well... meh...

Minu lähenemine on maht, aeglane sooritus, 100% puhas tehnika. See ei tähenda, et raskus on kohe kerge - ei ole kerge - võimalikult suur on, kuid seda võimalikult puhta tehnika juures. Rohkem tööd - suurem kulutus - pikem lihase pinge all hoidmine - rohkem kvaliteeti (Rück teab rääkida)

Treening ongi kolmene jaotus ning enamasti kasutan põhiharjutstel 8x8 ja 8x6 süsteeme, abiharjutstel 6x6, 6x8 ja 4x8-12. Samas viimati tõmbasin lõuga 10x4.

Lisanduvad ka bodypumpid 8x nädalas, millest umbes 2 panen max sooritusega kaasa. Ka see annab lihastöötlusele juurde, kuna tegemist veidi teistsuguse pingutusega.

Olen pärast EMi ka kõik oma treeningu uue lähenemisega üles märkinud. Võistlustelt sai kaasa sellise IFBB märkmiku, kuhu hea kõik kirja panna. Kaanel peaks olema 2013 klassika MMi abs meister. Et selliseks peaks ka minagi kunagi saama... eksole ;)

CAM00738.jpg

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hoiame saledat joont...

Olen pärast EMi ka kõik oma treeningu uue lähenemisega üles märkinud. Võistlustelt sai kaasa sellise IFBB märkmiku, kuhu hea kõik kirja panna. Kaanel peaks olema 2013 klassika MMi abs meister. Et selliseks peaks ka minagi kunagi saama... eksole ;)

Tõmban motivatsiooni alla, et mitte keegi ei ole meie riigis nii "andekas" kui see vend. :D Ehk sul ei ole lootustki :P.

Aga ise olen samamoodi teinud, et tunnetus jms asjad. Aga mingi hetk hakkab endale ikkagi tunduma, et raskus on liiga väike ja unustad lisada seda vahepeal. Ise otsustasin vigastuste pärast nii teha, aga enamus vigastusi tulevad ikkagi väljaspool treeningsaali :P.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See, millest Siim kirjutab on hea lähenemine ja mida treeninguaastake edasi, seda enam peaks harjutajad üldse hakkama mõistma, et üksnes raskuste trennist trenni kasvatamisega ei ole võimalik lõputult areneda. Olen ka ise viimasel 3 – 4 aastal arenenud just treeningu mahu ja sellega rahulikult/kontrollitult manipuleerimise arvelt. See, mis Siim kirjeldab on puhtalt hüpertroofia arendamine koormuse akumulatsiooni arvelt. Koormust saamegi ühe harjutuse korral lihastele pakkuda akumulatsiooni näol või intensiivistatult – intensiivistavad treeningud ja akumulatsioon (konstantse raskusega mõni kordus-seeria skeem). Konstantne raskus organiseerituna erinevatesse kordus-seeria skeemidesse on iseenesest väga suurepärane viis progresseerumiseks. Siiski, soovitan akumulatsiooni ja intensiivistamist vaheldumisi rakendada. Mitte päris igal treeningul, kuid nii iga 2 - 4 trenni tagant. Seda mitmel eesmärgil: et tahtepingutust erksana hoida, vaimule vaheldust pakkuda ja ikka neid kõige suuremaid motoorseid üksuseid ka töösse tõmmata/tasemel hoida. Tõsi, tahtepingutus saab ka kordus-seeria skeemide korral ergutatud, liiatigi veel siis, kui raskused on valitud piiripealsed, ent intensiivistamine pakubki lisaks ka sellise vaimse rahulolu, mille saame, kui me püramiidides aeg-ajalt suurtemate raskusteni läheme. seda on vaja, vastasel korral kipuvad perspektiivis tõesti asjad minema nii, nagu Taavi rääkis. Selle, kas läheb lõhkumiseks ja kui lõhkumiseks läheb määrab tegelikult seeriapikkus. Kui te püramiidite/intensiivistate 8 - ste seeriatega (püramiidite 8 - stega üles), siis väga lõhkumiseks ei lähegi.

Aga, millest ma täpsemalt räägin??? Esimese asjana tuleks valida harjutus, siis kordusvahemik, milles tegutseda soovitakse ja lõpuks töömaht, mille piires tegutsetakse. Oletame, et valime kordusvahemikuks 5 – 7 ja töömahuks 36. Kuidas akumulatsiooni ja intensiivistamist vaheldada? Soovitan intensiivsistada iga 2 – 4 trenni tagant. Näiteks kükk kangiga:

Alustame näiteks 100 kg - ga...

1. trenn: 100 kg - 7 x 5

2. trenn: 100 kg – 6 x 6

3. trenn: 100 kg – 5 x 7

4. trenn: intensiivistame – 100 kg – 5x; 110 kg – 5x; 120 kg – 5x; 130 kg – 5x; 140 kg – 5x;

5. trenn: 107.5 kg - 7 x 5

6. trenn: 107.5 kg – 6 x 6

7. trenn: 107.5 kg – 5 x 7

8. trenn: intensiivistame – 100 kg – 6x; 110 kg – 6x; 120 kg – 6x; 130 kg – 6x; 140 kg – 6x;

9. trenn: 112.5 kg - 7 x 5

10. trenn: 112.5 kg – 6 x 6

11. trenn: 112.5 kg – 5 x 7

12. trenn: intensiivistame - 100 kg – 7x; 110 kg – 7x; 120 kg – 7x; 130 kg – 7x; 140 kg – 7x;

Ja selle jadaga võiks jätkata. Oluline on ennast tunda, sest juurdekasvu suurust saab reguleerida igaüks ise ainuisikuliselt. Keegi teine ei tunne teid, et milline juurdekasv raskust silmas pidades on paras, palju või vähe. Oluline on, et see juurdekasv ei oleks korraga väga suur – andke endale aega areneda!!! Liiga suure edasihüppe korral on süsteem kinni ja ongi jälle probleem, kuidas edasi progresseeruda. Kui minu poolt esitatud 12 treeninguline näidistsükkel on läbi on võimalusi mitmeid. Üks võimalustest on vahetada harjutust ja hakata uuesti sama "asjaga" tulema. Aga võib ka minna edasi nii, et vähendate töömahtu ja liigute raskustes edasi kasutades näiteks 24 – st töömahtu ning rakendades skeeme 6 x 4/5 x 5/4 x 6. Igal juhul, kokkuvõttes, soovitan intensiivistavaid trenne ja mahuga koormavaid konstantse raskusega tehtavaid skeeme vaheldada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ise kasutan lisaks ka sellist asja, et mitte ei lisa raskusi ega kordusi, vaid lisan ühe harjutuse juurde, kus kasutan koormuseks 40-50% raskust. Seda lihase isoleerimise eesmärgil. Hea võimalus mahtu tõsta ja samas ka mingit "pisikest lihase nurgakest lihvida".

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eks see ole igalühel jah individuaalne. Samas püramiid+tahtpingutus oleks mulle, eriti närvisüsteemile, liigseks koormuseks ja põleks üldse läbi, kuna mu treening ei toimu ainult jõusaalis. Oleks mõeldamatu teha mingisugust max kükiseeriat, kui eelnev päev oled õhtul 2 pumpi näiteks alla teinud. Psühholoogiline läbipõlemine oleks isegi hullem, kuna seatus kükiseeria mida oled 5-7 päeva ette planeerinud jääb realiseerimata.

Tänagi sattus hull combo:

K

12:00 jalatrenn

18:00 pump

21:00 pump

N

07:30 pump

14:00 rind-triits-õlg

17:00 pump

Nii, et laiska ei pane, pumpidest kavatsen teha kaasa ühe 90-100% raskustega, kaks 60% raskustega ja ühe varahommikuse 30% raskustega maxist.

Lisan paar õnnestunumat pilti viimastest võistlustest:

10340011_765302966848470_85666177440625710409529_765302930181807_87893978456224910405257_765302896848477_63950877145614310304700_765302900181810_322001270384117

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Toidust...

Annan ülevaate oma hetke toidulauast. Söön päevas 3 korda + 0-2 vahepala. Toidukordade vaheline aeg on küll pikem, kuid see-eest saab inimese moodi süüa :) Dieesd lõpus sõin 6 korda päevas ning pole end kunagi nii halvasti tundnud. Ega saanukski, kui toidukord koosneski kohupiimast ja tilgast hapukoorest.

Aga...

Hommik: 3 leiba lahja juustu, singi, paprika, lehtsalatiga, 3 muna.

500-600 kcal

CAM00756.jpg

Lõuna: Täisterapasta, fileerulli kuubikud, tomat, kurk, paprika, hapukoor, pan ürdisool.

700-800 kcal

CAM00772.jpg

Õhtu: 2 kohupiima (päevase valguratsiooni täis saamiseks), hapukoor, tomat, kurk, pan ürdisool.

max 500 kcal

CAM00771.jpg

Olenevalt päevast kuni kaks vahepala puuviljade näol (õun+banaan) . Oleneb, mitu trenni päevas tuleb. Üldjuhul kolm.

Nagu näha, siis kaloraaž teab mis suur pole, samas hetkel ongi eesmärk olla defitsiidis, kuna vahepealsed pühad ja sünnipäevad täitsid korralikult.

Lisanditest tarbin INTRAit, kohe võtan kasutusele ka JOINT+i ja OMEGA, kuna põlved saavad pumpide ja suuremahuliste jalatrennidega retsi korralikult.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Korralik toit ja kui nii suudad 5-6 päeval sedelist kinni hoida, siis ei ole võimalik ka pekiseks minna.... ;) .Ja kui lükkad ka 1-2 päeval jala natuke sirgu ja sööd vabamalt ei juhtu mitte midagi halba, sest su kulutus on suurem kui enamus kulturistidel, täna podypumpi trennidele, mis tulevad jõusaalile lisaks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×