Jump to content
zannayah

Üle kivide kõhnemaks !

Recommended Posts

Tere

Olen aegajalt käinud siin foorumis lugemas aga pole suutnud omale kontot teha. Nüüd siis olen teie seas uus ja pöördun kohe ka mõne küsimusega teie poole.

Olen 25 aastane noor naine

Hakkan tegelema oma kaalu alandamisega mis ajapikku on ligihiilinud. Kokku siis üleliigset kuskil +- 20 kg .

Mul pole kodus toidukaalu ja pole lähiajal plaanis ka osta. Kas saab ka ilma selleta, et ei peaks pidevalt arvutama ja kalkuleerima. Kuna usun, et see ajaks mul ruttu pea sassi ja ennast tundes lööksin sellele keerulisele asjale ka käega. Jälgiksin lihtsalt koguseid, et üle ei sööks.

Teiseks töötan köögis kokana ja väga raske on vahel ahvatlutele vastu panna. Pean ka vahest ikka oma toitu maitsma ka. Õnneks ma ei tegele küpsetamise ja muude pirukate/kookidega :) Kuna tööl olles saan ma valida ise mida ja kuna ma söön siis teeb see ka asja raskemaks, sest valik on suur ja alati ei tea mida peaks sööma. Kõige raskem olukord on siis kui ükshetk on kõht nii tühi, et haaraks ükskõik mille järgi, et nälga leevendada. Siis on see asi, et ei suuda mõelda mis oleks nüüd hea või mida peaks nüüd sööma. (õigemini ma ei oskagi nii mõelda, et mida peaks sööma et see kahju ei teeks)

Natukene aitab selle olukorra puhul, kui veeklaas on pidevalt ligi siis ei teki seda isukest nii tihti.

Praegu on üsna palju tööd, kuna soojad ilmad ja inimesed ja turistid hakkavad erinevaid kohti külastama. Enamus ajast ma hetkel olengi tööl ja kui tekib mõni vaba päev siis ma kas puhkan või ka jalutan. Muud trenni ma vabadel päevadel ei teegi. Tööjuurest saan töötades oma trenni tehtud :)

Lisaks kummitavad mind viimasel ajal kummalise alkoholi isud ja vahepeal ka saia isu. Imelik aga just saiatoodete mitte muu magusa.

Ja veel kõigele lisaks planin ma suitsetamist maha jätta.

Nüüd sai vist kõik. Esialgu :)

Tervitades

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Uuri näiteks seda lehekülge või meie artikleid fitness.ee portaalis. Alati ei peagi kõike kaalult üle laskma, lihtsalt nii on endale lihtsam. Tihti lihtsalt kiputakse ilma kaalumata asju pisut rohkem endale taldrikule laduma (eriti kui ollakse näljane). Minu toitumine mingil hetkel oli nt selline.

Pisut naljakas, kuidas kokk ei oska tasakaalustatud menüüd moodustada.. Kokk peaks ikka toitumise põhitõdesid tundma.

Kui su toitumine on korras ja tasakaalus, ei teki mingeid saiakeste või alkoholi isu. Kes ise endale seda teemat selgeks ei viitsi teha, siis nendele on mõeldud treenerid, kellelt saab toitumiskavasid tellida. Minu meelest on kõvasti kasulikum toitumise teema endale selgeks teha, lugedes raamatuid jne. Keegi teine ei hoia elu aeg sinu toitumisel silma peal, seda saad vaid sa ise teha.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma võin jah teha köögis süüa ja olen õppinud nii mõnagi aga see ei tähenda kohe seda, et ma kõike teaksin ja oskaksin endapeal praktiseerida.

Iga ameti inimene õpib teadmisi ja tarkusi kogu elu.

Aitäh loen need läbi millele viitasid ja kindlasti loen ka lisa :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kaalulangetamine eeldab päris põhjalikku eeltööd. Kuivõrd me ei saa lähtuda oma harjumustest ja tuleb teha midagi teisiti, kui siiamaani, siis see on üks stressi tekkimise kohti. Sellest aitab üle, kui Sa eelnevalt tead täpselt, mida teed. Ehk et vaja on plaani, mille järgi toimid. Olukordi, kus tahaks panna suhu, mida iganes, sest nälg on nii suur, tuleb ennetada. Kas lased treeneril endale kava koostada või kasutad mõnda valmis süsteemi. Üks toimiv kava on üleval siin:

http://fitshop.vemmaeurope.com/bode/plan.html

Toidukaal pole vahest nii oluline. Koguseid saab hinnata ka teisiti nagu antud plaanist näha.

See, et saad valida, mida ja millal sööd on minu arust just suur eelis. Kui tahad rasvadest vabaneda nii, et ei pea palju trenni tegema ja ei oleks näljatunnet, siis on vaja süüa plaani järgi 5 korda päevas ja max. 3 tunniste vahedega. Seega Sul suurepärane võimalus regulaarselt süüa.

Mingisugune treening on siiski vajalik. Aitab ka kepikõnd või siis lihtsalt hoogsam kõnd umbes 40.minutit päevas järjest. Kas õnnestub tööle minek või tulek sellega siduda või võtta see aeg peale tööd? Kindlasti leiad võimaluse, kui nutikust kasutad. Alustada võib ka lühemast aeroobsest trenningust, mida siis tõsta kuni 40 minutini. Üks asi on tööjuures rahmeldada, teine aga mõnusa ühtlase tempoga liikuda, mis ei tekita stressi vaid pigem maandab seda. Rasvade põletamiseks on see oluline.

Kahtlaste isudega aitab toime tulla, kui annad kehale igapäevaselt sobivat toidulisandit juurde. Miks? Kogemus näitab, et ainult toidust kõiki vajalikke aineid kätte saada on tõeline kunst. Ma ei ütle, et see võimatu on, kuid eeldab juba väga põhjalikke teadmisi ja piisavalt aega. Tavaliselt meil napib mõlemat. Näiteks USA's on terviseportaalis RealAge üleval test, mille on hetkel täitnud juba üle 29 miljoni inimese. Viimati kuulsin, et neist ca 0,5% saavad toidust peamised toitained igapäevaselt kätte. Pool protsenti!!! Võimalik, et Eestis on olukord parem, aga ma ei usu, et väga drastiliselt.

Ei ole mõtet oma elu keeruliseks teha ja eriti siis, kui plaanid suuri muutusi oma elus - kaalu langetamine, suitsust loobumine. Toitumist tasub pidevalt tervislikumaks muuta. See olgu sihiks, aga algus tuleb teha endale lihtsaks, et loobumismõtteid ligi mitte lasta. Kui Sa naudid, mida teed, siis on lihtsam programmist ka kinni pidada. Ma olen näinud, kuidas juba nädalaga inimestel kaovad libavajadused ära toidulisandit kasutades. Saiaisu ja üldse igasugune süsivesikute tarbimise reguleerimine on üks võtmeküsimusi, milest sõltub kas organism läheb oma rasvavarude kallale või mitte. Kui anda süsivesikutega pidevalt kiiret energiat kehale juurde, siis tal pole mingit vajadust rasvu põletada, kuna saab teisiti kergemalt energiat.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×