Jump to content
Ra1t

Vale toitumine või treening?

Recommended Posts

Tere!

Tunnistan, et olen laisk ja ei viitsin väga tuhnida foorumis, aga ei ole ka kindel, kas oleks üldse leidnudki vastust oma küsimustele.

Olen 17 aastane, 183cm pikk ja kaal 85kg. On kindel soov ja eesmärk ees, aga tulemusi annab soovida. Eesmärgiks on siis kaalust alla (kõht siledaks, naisterindadest vabaks) ja lihased välja tuua.(mõtlesin ka korra extreem dieedile, kuid ei julge ja ei taha väga mitu kuud jõusaalis tehtud tööd tühja kaotada). Siit tulebki küsimus, miks mu kaal ei lange, miks peegelpilt ei muutu, mida ma valesti teen?? :wacko:

Minu toitumine...

Hommikusöök

Neljaviljahelbed(100 g):

muna (100 g):

leib (60 g):

Lõunasöök

Kuidas kunagi, 5x nädalas koolitoit

supp / praad (ei ole kindel arvepidamine g osas)(väga ei saa valida mis toitu söön, küll aga koguseid)

Vahepala

Muscle+ (FAST) (75 g):

Õhtusöök

Tavaliselt seda, mida eelmisest õhtust alles jäi (arve pidamine g osas puudub hetkel): näide 1x toitumisest:

Kartulid (200g):

Liha (100g):

Kurgi-tomati hapukooresalat (75g):

Treening: (enne igat trenni võtan fat burneri kapsleid)

Jõusaal 1-2x nädalas, 1x rind 1x jalg

Jooksmine 2x nädalas 6,8km, aeg 40min

Rahvatants 1x nädalas 1,5 h

Olen jooksmas käinud kuu aega, 2x nädalas igakord, aga tulemusi ei ole näha, ei kaalu numbrilt ega ka peegelpildist. Jõusaal on vahelduva eduga, kord 1x nädalas, kord 2x, oleneb kuidas jõuab koolikõrvalt. Kõik ettepanekud ja kommentaarid on oodatud! ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kas su hommikusöögipuder on kaalutud keedetuna? Kui jah, siis ma ütleks et sa sööd niii vähe. Arvestades, et ma olen neiu ja kaalun sust kõvasti vähem, aga tõenäoliselt söön rohkem <_<

Minu hommikusöök on nt : 40g putru (keedetult 200g), 100g kohupiima ja 50g jogurtit. Vaata oma süsivesikute-rasvade-valkude suhe üle, vt kas sööd piisavalt ja tasakaalustatult. Ma targutama ei hakka, et palju mida, sellest on sin nii mitmed asjalikumad inimesed kirjutanud, et ainult otsi ja loe :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui täiesti aus olen siis keedetuna olen kaalnud, aga vist peaks ikka seda ilma kaaluma ennem, kui sööma hakkan. Söön piisavalt ja rohkemgi, aga milliseid aineid just. Ma olen selline inimene, kes sööb palju sellist süsivesikurikast toitu, eriti õhtuti, ma ei saa kunagi tühjakõhuga magama minna ja siis pean paar võileiba tegema endale. (söön tihit öösiti ja õhtuti päris suurtes kogustes)Toitumisest veel niipalju, et ma söön üle normi, ehk siis söön niikaua kuni kõht on täis aga hiljem on kõhus valu ja tean/tunnen tihtipeale, et sõin üle.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

vähenda õhtuste süsivesikute tarbimist ja öine söömine unusta üldse ära.

kui sul peale õhtusööki veel hiljem kõht tühjaks läheb, siis tõsta õhtusööki magamaminekule lähemale.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma söön ise enamus süsikad õhtuti, algul kujutasin ette, kuidas õhtust praadi naudin, tulemuseks aga see, et ikkagi erilist nälga pole ja keeran ainult liha kõrvale õuna ja apelsini sisse. Mul olid samad probleemid, manboobs ja õhtune nälg, nüüd peale süsikate väga suurt koomaletõmbamist ja rasva-valgu suurendamist on asi tunduvalt paranenud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Õhtusööki tõsta hilisemaks!? Milline see max ajapiir oleks, sest nt kui mul keskmiselt trenn lõppeb 6 siis peale seda joon kohe oma 0,5l(muscle+(fast)) taastusjoogi ära ja tekitab täiskõhu tunde umbes 1-2h ja senikaua ei söö ma midagi. Kui tekib nälg on kell siis umbkaudu 8, nati pealegi, kas siis oleks juba normaalne väiksem ports praadi süüa, või selhetkel juba peaks mõtlema millegi kergemale ja valgurikkale toidule??

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Triglütseriidide ehk rasvhapete, mis on talletunud rasvarakkudesse ja lihaskiudude sees, lõhustamisele aitavad kaasa neli hormooni. Need on kortisool, adrenaliin, noradrealiin, kasvuhormoon. Neist viimase tase tõuseb aeroobse treeningu järel. Samuti pidavat korralik uni selle erituse hea eeldus olema (optimaalne uni ~8h [kuid mitte üle 10h], parim aeg selleks meie ajavööndis 22.00-6.00+). Lisaks tõstab adrealiin ja noradrealiin rasvhapete kasutuselevõttu. Adrealiini tase tõuseb näiteks submaksimaalse intentiivsuse (ehk anaeroobsel tööl, ~85% SLS) korral juba 50%. Muidugi ei treenita sellel intensiivsusel kaua, ehk mõni minut(olenevalt harjutaja treenitusest: kui hästi suudab keha laguprodukte neutraliseerida, kui suur on lihasesisene energiavaru hulk). Neist kõige "asjakohatum" hormoon antud konteksti silmas pidades(ehk rasva põletada ja lihaseid hoida) on ehk kortisool, mis küll suurendab vabade rasvhapete kasutust, kuid samas omab ka kataboolset toimet.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×