Jump to content
Mart-

Tervislik vahepala/ (rämpstoidu)isu vähendav toit

Recommended Posts

Tere,

Oleks siis soov piirata/elimineerida enda rämpstoidu tarbimist, et enda elukvaliteeti tõsta. Iseenesest olen normaalkaalus, kuid aeg-ajalt tahab n-ö ahvimõistus üle võtta ja endale üsnagi kahjulik kogus rämpstoitu sisse õgida. (mitte, et võtta mõni tükk midagi ja nautida, vaid ikka reaalselt terve suur tahvel šokolaadi ära süüa ja midagi pealegi haarata.) Kuna toitumine tähendab ühtlasi energiat ning head enesetunnet, siis selline tegutsemine lööb üsnagi auti. St energiatase läheb üsnagi madalaks peale seda kui keha liigkõrget veresuhkrutaset langetama hakkab ning pärast ei ole enesetunne ka kõige parem.

Seega oleks soov millegi tervisliku järele, mis pidurdaks sellist söömasööstu. Toit võiks olla midagi säärast, mis peletaks isu rämpsu järele. Ühes programmis soovitati selliseks puhuks võtta ette üks kindel protseduur, kui säärane sisene konflikt ilmneb. (et mitte kulutada energiat iseendaga võitlemise peale):

1)Juua ära 0.5l vett

2)Süüa ära üks orgaaniline proteiinibatoon

Peale kerget googeldamist ei suutnudki leida proteiinibatooni, mis oleks väga tervislik - kõik sisaldasid šokolaadi jm kraami päris ohtralt. Alternatiiviks leidsin, et Biomarket müüb Lubsi puuviljabatoone (50-70% puuviljasisaldus). Nende viga seisnes aga selles, et liigagi hästi maitsevad ja üsnagi palju maksavad. (Kõik batoonikesed tunduvad maksvat vist rohkem kui euro/tk.)

On ehk mõnda naturaalselt toitu/juurvilja, mis peletaks hästi söögiisu? Kusagilt internetist on meelde jäänud, et sidrun tegevat seda hästi. (on vist lausa sidrunivee joomisele baseeruvaid dieetegi.) Praegu võtsingi alternatiiviks, et pressisin poolest sidrunist saadud mahla ning segasin selle 0,5l veega ning panin pudelisse ja külmkappi. Seni on toiminud, kuid kuluks ka vast mõni toiduaine ära igaks juhuks. Mõtlesin, et sööks pealegi siis veel mõne viilu/pool sidrunit, kuid ei tea kuivõrd tervislik see oleks. (Et kas sidruni liigne happelisus võiks mõjuda halvasti näiteks hammastele või organismile? Kõik on hea piisavas koguses ning sidrungi on üsnagi vitamiinirikas, samas ei tea, kas on ka mingi kogus, millega võib liiale minna. Aga see on vist lisaks mu isiklik kodutöö.)

Kellel on soovitusi/nõuandeid, võib teada anda. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui toitumine korras siis ei tohiks mingeid tohutuid tujusid tekkida ja tumedas šokolaadis pole midagi halba, kui seda mõistuse piires tarbida, soovitaks isegi iga päev tarbida

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mul on see üsna tuttav teema. Ma küll ei söö mingeid burgereid, aga magusaisu võtab küll vahel silme eest mustaks. Probleem on siis tavaliselt halvas toitumises. Kui süüa piisavalt valku ja rasva, pole mingit probleemi. Nädal aega ei söö magusat ja mingit isu ka pole. Aga see ei kehti närvilistel perioodidel, siis tuleb abi otsida mujalt.

Näiteks:

* juua piisavalt vett

* süüa üks korralik puuviljasalat

* süüa mõrušokolaadi

* osta poest midagi eriti väikest (20g šokolaad või midagi) ja mitte asju koju varuda

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tänud teile kõigile vastamaks! GMaster, teie poolt öeldu kõlab igati loogiliselt - harin ennast rohkem ning üritan välja selgitada, kust mida puudu jääb. Kui siin jutt tumeda šokolaadi peale läks siis, kas siinsel rahval on ka mingeid konkreetseid soovitusi, mis poelettides saadavast kõige paremad šokolaadid on kah? (Kuhu piirini need päevased kogused jääda võiksid kah? Kuigi selliste küsimustega tuleb vast alati mängu, mida muud tarbib ning kui suur füüsiline koormus on jne..

Puuviljasalat ning sarapuupähklid kõlavad ka mõistlikult, tuleb testida. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pead oskama lihtsalt enda toiduplaani vastavalt sättida.. Minul näiteks üks vahepala on kohupiimakreem koos mandlitega, enne trenni puuvili, pärast trenni sheik, mis on ka tänu süsikatele magus.

Magusaisu ei ole absoluutselt, kuigi mulle väga väga maitsevad magusad asjad. :)

Mina ei suudaks sellist asja, et võtan iga päev kaks tki tumedat šokolaadi.. siis see terve tahvel ka läheks. :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Võimalikult tume, ma arvan et alates 80st on okei. Piisavalt tumedat ei suuda üldiselt tervet tahvlit korraga ära süüa ka, minul sai alles nüüd 2 kuud tagasi ostetud šokolaad otsa ^_^ Aga kasutan ka igapäevaselt täisrasvast kakaod u 2 sl.

Siin üks uuring ka:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11235000

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mul sama, et parem söön kohupiima ja puuvilju, need on piisavalt magusad. Ei hakka šokolaadiga end ärritama.

Üks variant on ka ise šokolaadi teha mingist toorkakaost ja asjadest.. Solarises on mingeid selliseid tooteid, aga mulle tundusid need ebamõistlikult kallid. Kui kellelgi on kogemusi, siis loeks meeleldi.

Targad valikud (ehk kõike piisavalt) aitavad magusaisu väga ilusasti kontrolli all hoida. Liigutamine aitab ka isusid kontrollida. Varem oli mul magusaisudega ikka pidevalt probleeme.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma olen tumeda sokolaadi kõige suurem austaja. Tavaliselt söön laima 70%-list. Aga sellega on ikkagi nii, et süües kasvab isu ja tuleb ette kordi, kus terve tahvli korraga ära söön...see on 525kcal. Peale seda põen muidugi jupp aega.

Selverist on saadaval ka 99%-line sokolaad, üsna mõistliku hinnaga. Selle soksiga oli küll nii, et isegi MINA ei suutnud üle ühe tüki ära süüa...jäi igate pidi suulakke kinni jne.

Kas tumedal sokolaadil (sellel 99%-lisel) võiks olla magusaisu-ära-peletamise funktsioon? 70%-line tekitab seda mul juurde :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kas tumedal sokolaadil (sellel 99%-lisel) võiks olla magusaisu-ära-peletamise funktsioon? 70%-line tekitab seda mul juurde :)

Kakao teobromiinil stimulandina kohe kindlasti on.

Õunaäädika lahusel miskipärast on ka.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×