Jump to content
Silvar Fast

Silvar Rückenberg

Recommended Posts

Väike meedia kajastus ei teeks asjale paha... see ei lase raskustele alla vanduda. Kelle on meedias tutvusi, söötke info ette (Postimees, Õhtuleht, Jooksja, Reporter või Ringvaade) Info tel 53450420 Oleks tore, kui inimesed Tallinna poolt vastu tulevad. Ühtsuses peitub jõud. Mida rohkem aktsioonis osaleb, seda tugevamad me oleme. Tallinna poolt tulevad inimesed võivad liituda, lastes sõpradel tuua ennast 50 km linnast välja ja siis ühineda.

Söömisega on see, et seda tuleb pidevalt peale anda, vältida näljatunde tekkimist. Veelgi olulisem on pidev vedeliku tarbimine. Tartust tulijatel kindlasti soovitan otsida pealamp ja helkurvest. Seljakotis peaks olema kindlasti soojemad riided, plaastrid, puhtaid ja kuivi sokke ja raha , et teeäärsetest poodidest varusid täiendada, et kandam mis kaasa tuleb vedada oleks võimalikult väike. Orienteeruv liikumise kiirus saab olema 5 km h. Söömiseks maks peatused 10 min.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Idee on käidud välja, et Tartu mehed ja naised tulevad jalgsi Tallinnasse trenni. Nüüd on vaja konkreetsust, kes täpselt. Olemasoleva info põhjal on Tartus vist rändureid kokku juba 4, vist selles kontekstis, et teema on võib-olla olekus veel.

Tarmo Pärna on julge mees, ei saa välistada, et ta läheb õhtuse rongiga Tartusse ning liitub seltskonnaga. Kui mitte, siis tuleb võtta jalgratas ja Tallinna poolt vastu sõita. Laura on rattaga tegija juba ammustest aegadest Setomaa rattamatka radadelt, Henry kasutab ratast niikuinii iga päev. Teoreetiliselt on Tallinna poolt 2-3 ratturit vastu tulemas ning Laura lubatud 13-kilone kirju koer pakiraamil rändurite haukamist ootamas.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Rännak läheneb kohutava kiirusega. Hommikuti taba!n end mõttelt, 17 hommikul olen selleks kellaks 3h (15 km) juba teel olnud....ning teekonna alguses. Kerge kõhedus on sees juba ;-) aga raskused ongi selleks,et neid ületada ning piirid ongi selleks,et neid nihutada! Täna lähen võtan Oti ja teised sangaridennujaamas vastu...et Ott saaks meile laupäeval linnapiirile vastu tulla :-)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jalgsi Tartust Tallinna ei ole igapäevane nähtus, mistõttu näiteid pikkadest Maarjamaa jalgsirännakutest on vähe. Mõnedest siiski.

  • Umbes 200 aastat tagasi läks Kristjan Jaak Peterson jalgsi Tartust Riiga tutvumaks naaberahva tegemiste ja toimetamistega;
  • 2007. aasta varasügisel läks 37-aastane mees Mäo ristilt jalgsi Sõmerpallu, et seal elavat isa kartulivõtul abistada. Jalgsi käimise põhjuseks oli rahanappus ja bussiga sai Tallinnast Mäoni. Mäolt Sõmerpallu on ca 160 km, sellest 130 km läbis mees nelja ööpäevaga. Savernas võttis üks veokijuht ta peale ning viis Võrru. Võrust viis juhuslik autoga möödasõitja ta Sõmerpalusse;
  • 2011. aasta 29-ndal juulil alustasid neli meest jalgsimatkaTallinnast Tartusse, eesmärgiks propageerida tervislikke eluviise ning tõestada, et Tallinnast Tartusse saab sirgjoont pidi tulles hakkama väiksema arvu kilomeetritega kui mööda maanteed. Mehed kõndisid siiski maha kokku pisut rohkem kilomeetreid kui neid mööda maanteed tulles oleks kulunud. Tartu Raekoja platsile jõuti 5-nda augusti õhtul. Seega rännak kestis kokku kaheksa päeva;
  • 31.05.2012 alustas Eesti neiu jalgsimatka Tartust Hispaaniasse, palverändurite mekasse Santiago de Compostelasse. Jalgsiretk kestis kuus ja pool kuud jõuludeni.

Kui nüüd kõndida järjest Tartust Tallinnasse ja ainult väikeste vahepeatustega, et keha kinnitada, põit tühjendada ning jalgu tohterdada/plaasterdada, siis tegemist oleks igal juhul ainulaadse ning tõenäoliselt kordumatu ettevõtmisega. Ei tea, et keegi oleks järjest nii pika vahemaa minimaalsete puhkekordadega maha jalutanud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Teadaolevatel andmetel osaleb jalgsimarsil, mis saab alguse 17. mai varahommikul kell 04:00 Tartu piirilt - Silvar Rückenberg, Jüri Juurikas, Esta Pilt, Edmund Pilt ja Laura Väljaots. Motivatsioonikõnnakul Vägevalt Koerusse osaleb Janar Rückenberg.

Tänase päeva seisuga on aktsioonist informeeritud kõiki tähtsamaid Eesti meediakanaleid.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ilmselt enamus teeb kaasa vaid osaliselt. Mina pean reedel kindlasti tööl olema ja võimalus liituda poolelt teelt. Ei oleks kindlasti ka suuteline seda läbi tegema.

Tervet osa plaanivad läbida praeguse seisuga Silvar ja Jüri.

Väga hull ettevõtmine kindlasti.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tartu kulturistid alustavad 17. mai jalgsiretke Tallinnasse trenni

5943_thumb.jpg

Tartu kulturistid, eesotsas TÜASK'i treener Silvar Rückenberg ja Jüri Juurikas, alustavad 17. mai varahommikul jalgsiretke pealinna.

"Kuidas Tartu mehed ja naised Tartust Tallinna jala trenni läksid!"

Eesmärk on kõndida nii päeval kui ka öösel, ehk järjest läbi käia.

Rännaku algus 17. mai kell 04.00 hommikul. Orienteeruv rännaku kestvus 36-40 tundi. Alguspunkt Piibe maanteel Tartu linna sildi juurest.

Tule sinagi kas täielikult või osaliselt Tartu kulturistidega kaasa jalutama!

Rännaku toimetusi kajastatakse Fitness.ee foorumis: Silvar Rückenberg -Team Fast

Tartust Tallinna on ligikaudu 188 kilomeetrit.

---

Omaltpoolt: Ossa poiss, kui äge! Palju vastupidavust ja jalad villi!

PS! Vabandust, kui üldistus kulturistid, kedagi riivab :)

---

Kas see on pigem hea või pigem kehva? :ph34r:

post-18819-0-27407100-1368533436.png

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ilmateade tundub olema mõistlik - soojendab (kuivatab) ja jahutab (teeb märjaks). EMHI ilmateade ühtib laias laastus foreca.fi ilmateatega Tartumaa ja Harjumaa kohta.

Siiski kui jalanõud saavad märjaks ja vettivad läbi ja tuleb õhtu ning öö, siis ilmselt nahk muutub õrnaks, tekib intensiivsem hõõrdumine ja tekivad villid. Päris karm:) Aga rännak kestab mitte igavesti:)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ainus ilmateade mida mina usaldan on yr.no, siiani pole mööda pannud, vähemalt 3 päeva ilmaprognoosis :D

Ma ka enne vaatasin aga viimasel ajal näitab ka aiateibaid. Alles oli, et lubas järgmiseks päevaks mingi +10 - ma juba matsin välja minekud maha, siis hommikul vaatasin, et juba lubatakse +12, siis +14 ja kõik keskpäev oli käes siis jõuti järeldusele, et ikka +16 tuleb ära. :D

Aga üks sama jama kõik, vaata kust tahes. Ikka panevad metsa. Ainult ekstreemsustele võib enamvähem kindel olla. Kui lubatakse tormi siis üldjuhul tuleb, kõva vihm samuti. Aga mingid temperatuurid ja pilvine või päikeseline, sellega võivad nad kõik kuupeale sõita. :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nagu Silvar juba mainis, siis stardiaeg läheneb kiiresti ja vaikselt tekib endalgi teatud "võistlusnärv" juba. Kahtlemata on tegemist ka minu jaoks kõvasti üle keskmise uudse katsetusega, mille lõppresultaat on ju äärmiselt ilus, aga teekond selleni väga pikka ja ilmselt väga valus.

Ega midagi uut selle kohta lisada ei olegi enam. Nüüd tuleb veel paar päeva tegeleda kooli ja tööasjadega ja siis reede varahommikul jalad selga ning liikuma!

Ilmad on ilusad ja minge kõik õue jalutama ja ilma nautima!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Arvan, et saite te selle idee minult ja loodan, et teete rännaku ikka palja rindkerega! http://fideelia.futu...rmance/ang.html

Võib kindlalt väita, et tartlased ja tervikuna lõuna-eestlased on ühed vintsked sellid. Kui minna muusikaajalukku, siis on teada, et Viljandimaal elav muusikute Kappide perekond oli kuulus oma jalgsirännakute poolest. Usin jalgsi käija oli ka noor Johann Sebastian Bach, kes kõndis ca 300 km Lübeckisse nimeka meistri juurde, et tema käe all õppida.

On teada, et maalikunstnik Ants Laikmaa kõndis Riiast Düsseldorfi 1891. aasta sügisel kuue nädalaga. Eesmärgiks õppida Düsseldorfis maalikunsti.

Väidetavalt kõndis Mihhail Lomonossov 12 aastaselt Arhangelskist Peterburi, et seal haridust omandada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väike uudisnupuke:

http://www.ohtuleht.ee/522759

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

On ka teada, et vana-aja igasuguste asjade ja üleloomulike tegude kohta on luuletatud kokku niisusgust sousti, mille uskumine on täielik mõttetus :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ilmselt trajektoori pikkuseks ei ole mitte 186, 188 ega ka 190 km.

Teadaolevalt linnadevaheline kaugus mõõdetakse linna keskpunktist keskpunktini, Tartu-Tallinn sellisel juhul 186 km. Seega kui marss kulgeb linna piilrilt linnapiirini, siis teekonna pikkus peaks olema vähem ehk ca 175 km.

Kui palju täpselt, tuleks üle mõõta kas kaardilt, autoga trass läbi sõita või on info kuskil mujal olemas?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Teavituseks inimestele , kes plaanivad või mõtlevad mingi aja meiega ühineda,kogu rännak toimub omal vastutusel ja saateautot ei ole . Tuleb arvestada asulatega, kus on bussiühendus Tartuga.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tartu piirilt Tallinna piirini on ca 175 km ja stardi alguseks on 17.05. kell 04:00, siis oletan, et seltskond jõuab Tallinna piirile 18.05. kell 19:50.

Seega koos puhepausidega kujuneks keskmiseks liikumiskiiruseks ca 4,4 km/h ja teeloleku ajaks pea 39,77 tundi.

Kas keegi julgeb pakkuda oma versiooni kellaajast, millal Tallinna piirile jõutakse?

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See aeg 36-40 h on orienteeruv aeg... lihtne kalkulatsioon...see aeg ei ole üldse primaarne. Sellise maa puhul on ikkagi eesmärgiks läbimine, mingu siis kas 45, 50 või 55 h. Kõik oleneb, kui suured on meie traumad ja tagasilöögid . Plaan on lihtsalt seda teha järjest, ilma öösel silma looja laskmata. Mitte päris järjest , arvestatud on ikka 5 ja 10 minutiliste pausidega. Loomulikult ei pruugi me sellega hakkama saada...aga me julgeme üritada, julgeme riskida! Lihtne on öelda ma ei saa, ma ei suuda, ma ei viitsi, ma ei taha ja ma ei jõua....Aga mina tahan kombata oma piire, tahan tunnetada oma keha ja vaimu....ja miks mitte ka nihutada oma piire. See ei ole õhust võetud, et oma suurimad võitlused ja lahingud oma elus peame me iseendaga! Soovitan inimestele, et tulge välja oma mugavustsoonist, hingake elu .... hingake suure sõõmuga. Elu ongi valu ja kannatused, rõõm ja õnn, teekond ja jõudmine....Elu on tunnetamine ja kogemine! Olge osake elust, mitte pealtvaatajad!

Muudetud kasutaja Silvar Fast poolt
  • Upvote 3

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Selle üritusega seoses on tekkinud minul teatud küsimused, mida saab praktikas proovida järgi:

1. Milline on kehakaal stardi alguses ja milline lõpus?

2. Kui on sammulugeja, siis mitu sammu on teekond pikk?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Põhimõtteliselt on sul mobiilile saadaval ka pedomeeteri appe google poest. :D

Kuna mul on vaja neiu sünnipäeva elusana tähistada, siis ma startida ei saa. Olen mõelnud mõne lõigu kaasa tegemisele, aga kindlalt ei väida veel midagi. :) Edu igastahes teile!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tartu piirilt Tallinna piirini on ca 175 km ja stardi alguseks on 17.05. kell 04:00, siis oletan, et seltskond jõuab Tallinna piirile 18.05. kell 19:50.

Seega koos puhepausidega kujuneks keskmiseks liikumiskiiruseks ca 4,4 km/h ja teeloleku ajaks pea 39,77 tundi.

Kas keegi julgeb pakkuda oma versiooni kellaajast, millal Tallinna piirile jõutakse?

Eks kiirus sõltub tee- ja ilmastikuoludest, samuti üksteise toetusest. Palava ilmaga peab pidevalt sokke vahetama ja jalgu võimalusel pesema-kuivatama. 1997-1998 aastatel tegime ajateenistuses korduvalt rännakuid ja teenistuse lõpus hakkasid jalad juba harjuma nii et midagi ära ei hõõrunud, aga need olid ka väikesed, 60-70 km otsad. Siinkohal peab ka arvestama, et kuna olime metsakompanii, siis keskmine päevane täisvarustuses liikumine oli umbes 30-40 km. Tänapäeva inimesed heaoluühiskonnas liiguvad jalgsi heal juhul 2-3 km päevas. Mina sellisel üritusel kindlasti ei saa osaleda kuna jalad oleksid ilmselt poole tee peal täielikult läbi. Pean silmas ärahõõrumist. Igal juhul soovin edu kõikidele asjaosalistele!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×