Jump to content
Silvar Fast

Silvar Rückenberg

Recommended Posts

Tervitused kõigile kulturismi ja fitnessi sõpradele. Mul on heameel liituda ka Team Fastiga. Kes mind veel ei tea, siis olen TÜASK i (Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi ) kulturismi ja fitnessi peatreener alates 2011 aasta sügisest. Olen lõpetanud TÜ kehakultuuriteaduskonna magistrikraadiga, treeneri ja spordijuhi erialal. Hetke seisuga on meie grupis 18 saavutussportlast ja 20 harrastussportlast. Edaspidi annangi ülevaate meie team i liikmetest ning läbilõikeid nii sõnas kui pildis nende treenigutest, vormist ning valmistumistest tähtsamateks võistlusteks.

Muudetud kasutaja Silvar Fast poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väike kokkuvõte EKV 21. aprillil toimusid Tallinnas Salme kultuurikeskuses 28. Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis. Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi oli neil võistlustel esindatud 12 võistlejaga. Üle mitme aasta toodi karikas klubilises arvestuses taas tagasi Tartusse.

kulturistid.jpg

Ülikooli spordiklubisse kuuluvaid sportlasi jagus kõikidesse kategooriatesse, alates athletic fitnessist ja bikinist, lõpetades bodyfitnessi ja klassikalise kulturismiga. Kiitust väärivad kahtlemata kõik sportlased.

Omaette esiletõstmist väärivad kindlasti nüüdseks juba legendaarne Esta Pilt, noor klassikaline kulturist Siim Savisaar, juunioride kulturismi kategoorias võistelnud Taavi Merisalu, bikini fitnessist Kristiine Pai, athletic fitnessis ja naiste bodyfitnessis võistlenud Darola Kruusik ning meesjuunioride arvestuses athletic fitnessis võistelnud Jüri Juurikas.

Esta Pilt saavutas esikoha nii naiste athletic fitnessis kui bodyfitnessis. Siim Savisaar jäi algul oma kategoorias küll teiseks, kuid absoluutses arvestuses õnnestus tal koguni saavutada hinnaline absoluutne 3. koht, seda Ott Kiivikase ja Mikk Raudsepa järel.

Väga heas vormis Taavi Merisalu saavutas väga tugevas konkureeris väärtusliku 2. koha. Mõnevõrra üllatuslik oli Taavi eemalejäämine absoluutse paremusjärjestuse selgitamiselt. Taavi vorm oli väga hea ja see oleks lubanud konkureerida kindlasti ka finaalis.

Kristiine Pai tõi bikini kategoorias tõi TÜ ASKle 2. koha. Olgu siinkohal lisatud, et konkurents selles kategoorias oli samuti väga tugev – võistles koguni 8 võistlejat.

Noor ja talendikas Darola Kruusik jäi naiste athletic fitnessis Esta Pildi järel teiseks, kuid naiste bodyfitnessi kategoorias saavutas 3. koha. Kahtlemata on Darola väga suure potentsiaaliga ja temast saame tulevikus kindlasti veel kuulda. Darola treeneriks on Taavi Truija.

Suurepärase tulemuse pakkusid meile Athletic fitnessi mehed, kus Kristjan Oras saavutas kategoorias 2. koha. Kindlasti jääb mõnevõrra hinge kripeldama, et teine koht tuli vastu võtta võitjaga võrdse punkti summaga, aga reeglid näevad ette, et võrdse punktisumma korral saab määravaks kehavooru tulemus. Imelised kehalised tulemused jäid silma ka Kulturismi ja fitnessi liidu presidendile, kes tegi meie mehele ka pakkumise võistelda Athletic fitnessis Euroopa meistrivõistlustel.

Mõnevõrra nukker, et Jüri Juurikas pidi oma kategoorias (juunioride athletic fitness) sel korral võistlema üksi, ent sellest hoolimata, tegi Jüri korraliku soorituse.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

581448_401747196512696_100000322587896_1410221_1301777700_n.jpg

Rääkides EKV-st, siis kindlasti tahaksin eraldi kiita Edmund Pilti, kellel on kindel siht ja hea töötahe....usun et lähiaastatel tõuseb ta tõsiseltvõetavaks pretendendiks juunioride medalikohtadele. Kindlasti toetan teda oma teadmistega vormi tegemise ja lavateravuse saavutamise vallas. Edmundiga saime juba kokku ja alustasime uut ettevalmistustsükklit EMV-ks. Tsükli esimene kava on juba koostatud ja töö nõrkade kohtade järeleaitamiseks on täiest hoos. Sellest mehest kuulete kindlasti veel, SEST ÄRGE UNUSTAGE TIPPU EI JõUA MITTE KÕIGE ANDEKAMAD VAID KÕIGE TÖÖKAMAD!!!

Muudetud kasutaja Silvar Fast poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tore jah ,et Teie tegemistest hakkame rohkem kuulma ja luureinfo vormide kohta hakkab ka paremini meieni jõudma.... :D mitte alles siis kui laval laksud käima hakkavad. Teie klubi sportlastega sõidame koos õige pea Horvaatiasse Athletic fitnessi EM -le, loodame et ka seal esindavad nad väärikalt mitte ainult klubi vaid ka Eestit.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

156154_442518975764462_100000190909517_1819249_137797832_n.jpg

Pärast EKV õnnestumist pälvisid TÜASKi edukamad sportlased Esta Pilt, Siim Savisaar, Taavi Merisalu ja Kristiine Pai võimaluse esindada Eesti koondist Balti matšil. Tagajärjeks oli Taavi Merisalu 3 koht, Siim Savisaar 4 koht, Esta Pilt 5 koht, Kristiine Pai 6 koht. Arvestades tugevat konkurentsi naaberriikide poolt, võib tulemused lugeda positiivseks, samuti ei tohi ära unustada hindamatud kogemust,mida annavad välisvõistlused. Minu õnnitlused teile kõigile ;-)

Muudetud kasutaja Silvar Fast poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ja tuleb tõdeda, et sellega ei ole meie sportlaste kevadhooaeg veel punkti saanud. Kahe nädalapärast sõidavad Esta Pilt ja Kristjan Oras esindama Eestit Horvaatiasse Athletic fitnessi EM -le.Seoses sellega oleme viinud sisse muudatused ka treeningutes. Esta puhul kindlasti on keha tema tugevam külg, lihtsalt tuleb säilitada oma lavalist võistlusvormi. Teine lugu on aga füüsiliste võimetega, mida üritame alates EKV-st forsseritud treeninguga parandada. Üritame teha 3 korda nädalas kiirendusi sõudeergomeetril seeriatega nädala peale 1 päev 3x500, 2 päev 3x750 ja 3 päev 3x1000 seeriate pausid täieliku taastumiseni. Triitsepsi ja lõuatõmmete puhul järgime sama skeemi 3 päeval 3x suutlikuseni täieliku taastumiseni. Kristjaniga on asi keerulisem, tema füüsiliste näitajate osas väga nuriseda ei saa. Loomulikult alati saab paremini ja kindlasti tahame saada EM-il nii lõuatõmbele kui ka triitsepsile kuni 5 kordust juurde aga laiaslaastus võib nende näitajatega rahul olla. Sõudmise osas usun, et Kristjani 1000m aeg 2.59 kuulub maailma klassi ning tugevas konkurentsis on sealtki veel midagi kärpida. Keerulisem on aga mehe lavalise kehavormiga. Kuna mees on teise spordiala esindaja siis olude sunnil on kehalisi kitsaskohti ja lihvimisi palju. Kristjani põhisporialast (aerutamine) tulenevalt on tema eelnev kogemus jalatreeningute osas põgus... Mille taha jäi ka kindlasti EKV 1 koht (võrdsete punktide juures kaotas esikoha kehavooru punktide põhjal). Nüüd olemegi tõsiselt tööd teinud selle nimel, et anda minimaalse ajaga jalale kuju. Seda kõike raskendab asjaolu, et enda alast tulenevalt on treeningkavas kirjas vastupidavustreeningud. Aga usun et me teeme Kristjaniga veel imet ;-) Kuna Kristjan on endiselt dieedil siis kuivus ja lihaste separatsioon paraneb silmnähtavalt ja tänu innukatele jalatreeningutele on reienelipea silmapaitavalt õhukese nahaalt terendamas. Loomulikult kasutame ka Fast toidulisandeid, näiteks glutamiin, et selliste suurte koormuste ja mahtude juures lihasmass säiliks. Rasvapõletajad, et intensiivistada rasvadeainevahetust jne. Kõigele lisaks muidugi veel ka poseerimine 2 korda nädalas... Aga töötame edasi...

Muudetud kasutaja Silvar Fast poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere ka minu poolt!

Tahan öelda, et Silvari tulekuga TÜ ASK treeneriks on kulturismielu TÜ-s väga hea hoo sisse saanud. Kuuldus heast treenerist levib ja lisandunud on nii harrastus- kui võistlussportlasi.

Enda seisukohast võttes on hea meel, et esimest korda jõutreeningute tegemise perioodil treenin nüüd konkreetse treeningkava järgi ja esimest korda on võimalus treeneriga nõu pidada ja tuge saada. Kindlasti treenin targemalt,.

Esimest korda oli väga hea tunne minna ka Eesti Karikavõistlustele võistkonnana. Kõik aitasid ja toetasid üksteist.

Tänu Silvari tulekule treenin ka ise alates aasta algusest TÜ ASK-is. Kuna spordiklubis treenib suur hulk erinevate spordialade tugevaid ja tõsiseid tegijaid, siis on õhkkond treenimiseks väga hea. Nii oleme ka teiste alade tegijaid enda hulka meelitanud.Meeldiv oli meie sportlaste rohke osavõtt Lõuna-EEsti ja EEsti Karikavõistlustest.

Meeldiv oli ka Balti matšile sõit oma väikse teamiga. Tänud Kristiine Pai treenerile Veikko Kriiskile

Kui enamusel teamist on kulturismihooaeg võistlemise mõttes läbi, siis mina ja Kristjan valmistume jah veel Athletic Fitnessiks ja nädala jagu veel raskeid treeninguid.

Loodan kindlasti kasvõi mõned kordused jõuvoorus juurde saada. Kindalsti kõige nõrgem on jah sõudmine. Tehnika osas olen end natuke parandanud aga liigutused on aeglased. Ka on sõudmise ettevalmistusele negatiivselt mõjunud krooniline nohu, nina vaheseina operatsioon ja järjestikused hingamisteede haigused.

Keha osas vajavad kindlasti eelisarendust lailihas ja õlg. Ehk annab ka minu vanuses selles osas veel midagi muuta:)

Treenime edasi!

post-5296-0-44492200-1335807499.jpg

Muudetud kasutaja lkv poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tore on tõdeda, et TÜASK on olemas reaalne treener, kes kordineerib mitte ainult võistlejate lähetamist võistlustele, vaid tegeleb treeneri nime kõige otsesema tähenduse sportlaste treenimisega - kuulsin ka Balti Matšil Silvari tegemiste kohta palju positiivset ja see teeb rõõmu, sest ega erialaspetsialiste, kes suudavad võistlejatele sportlastele nõu anda ei ole eestis palju, neid võib üles lugeda ühekäe näppudel - kes minu silmis on võistlussportlaste treenerid

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tervitused!

Ka mina olen Team Rückenbergi liige.

Silvari abiga sain paika oma toitumise (niipalju kui olukord seda võimaldab) ja treeningud. Pöörasime tähelepanu harjutuste korrektsele sooritamisele, hakkasime kasutama tsüklitreeninguid ja periodiseerimist.

Hetkel taastun jätkuvalt õlavigastusest, mis kuidagi järgi ei anna. Tee või tina. Füsioterapeudi juures teste tehes ei olnud kordagi kuskilt valus, ometigi päeva jooksul on mitmed valuhood. Reedel on perearsti vastuvõtt, ehk saab miskit põletikuvastast. Treeningus langetasime juba mõned nädalad tagasi koormust, vahetasime harjutusi. Nüüdseks on kõik surumised välja võetud.

Keha osas vajab eelkõige arendamist rind ja selg. Rind on mul olematu ja selg õhukene nagu lepaleht. Töö käib vastavalt sellele kuidas keha lubab.

R.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tervitused ka minu poolt!

Teen väikese ülevaate enda treeningutest ja valmistumisest EMiks. Nagu Silvar eespool mainis, siis olen teise ala mees - nimelt põhispordialaks on aerutamine, millega tõsisemalt alustasin uuesti 2006. aastast. Eelnevalt jäi lihtsalt kolm-neli aastat vahele, erinevatel põhjustel. Athletic Fitnessi juurde tõid mina Esta ja Silvar, kes on olnud viimasel ajal suureks abiks, nii valmistumisel Lõuna-Eesti Lahtisteks kui ka EKV-ks.

Rääkides nüüd treeningutest, siis põhirõhk läheb mul aerutamise peale. Trennid on enamasti 2x päevas, mõnikord ka 3x ja enamus treeningutest teen süstaga vee peal. Jõusaalis käin 3x nädalas ja treeninguid on suunatud praegu lõuatõmmetele ja rööbaspuudel surumisele. Lisaks tulevad siis 3 trenni nädalas jalale, millele tuleb praegu suurt rõhku pöörata, et laval midagi näidata ka oleks, aga jääks alles teravus sõudmisel. Samuti saab 2x nädalas külastada "kallist" sõudeergomeetrit.

Toitumisega on lood nii, et Silvar on mulle andnud ette päevakaloraasid, mida ma siis üritan jälgida niihästi või halvasti kui ma seda suudan. Madal süsivesikute dieet on kõike muud kui meelakkumine, sest näiteks kolmapäeval oli mul selline tunne, et sööks kasvõi terve külmkapi tühjaks. Aga noh, kes kannatab see kaua elab või kuidas see ütlemine oligi.

Ah ja treeningtunde tuleb nädalas praegu keskmiselt 15-20, üldiselt mida suvepoole seda vähem treeningtunde nädalas tuleb. Seevastu muutuvad trennid aina intensiivsemaks, kuid alla 15 tunni nädalas ei lange vist veel niipea.

There is no glory in practice, but without practice, there is no glory!!

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere,

Treenin ka ise sügisest Team Rückenbergis. Treeningkava Silvar teha ei oska mulle (keegi ei oskaks), kuna nii palju on vigastusi. Põhimõtteliselt aasta aega olengi trennis käinud ja teinud neid harjutusi mida saan. Aga vaikselt vigastused taastuvad ja paneme Silvariga juunist ka kava paika.

Võistluste ettevalmistumisel oli Silvarist väga palju kasu, ma vist isegi helistasin talle öösiti, et oma küsimustele vastuseid saada, mis mind järsku painama hakkasid (kas teen õigesti, kas ikka võin, kas see on õige jne).

Ise nüüd plaanin võistelda alles järgmise aasta sügisel, aga v-o tulen juba kevadel välja. Kui kevadel, siis sügisel ei võistle. Olen veel noor ja ei näe põhjust kaks korda aastas võistelda kuna pidurdab kõvasti arengut, eriti jõunäitajate suhtes. Õnneks see dieet suutsin enamik harjutusi teha konstantse raskusega.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere, külastajad ja tiimikaaslased!

Ma leian, et sugugi kohatu ei oleks praegusel hetkel teha ka väikene enesetutvustus, sest enamustele olen ma uus ja võõras nägu. Niisiis, nimeks on mul Jüri. Põhimõtteliselt pärit olen meie kuurortist ja suvepealinnast ( viimasel ajal also know as "peksupealinn") Pärnust, aga seoses õpingute jätkamisega ülikoolis platseerun suurema osa ajast Tartus.

Minu puhul on tegu samuti elupõlise aerutajaga nagu Kristjanigagi. Aerutanud olen ma tänaseks päevaks umbes-täpselt pool oma elust, mis minu 22. eluaasta juures on 11 aastat. Hetke seisuga tiksub aastaid juurdegi, mis tähendab, et suvi jätkub aerutamislainel ja plaan on osaleda ühel tiitlivõistlusel, milleks on 12-15 juuli toimuvad U23 Euroopa Meistrivõistlused Portugalis.

Tulles tagasi teema juurde, siis võib mind praeguse seisu järgi lugeda Athletic Fitnessi harrastajaks. Harrastajaks sellepärast, et veel tänase päevani spetsiaalset ettevalmistust ei ole antud ala silmas pidades tehtud. Tõsi, pidev poseerimise harjutamine tõesti, aga see sai läbi viidud täismahus põhitreeningute kõrvalt.

Liigume edasi. Vaadates natukene tulevikku ja hinnates hetkeseisu, siis ei ole vaja kaugelt otsida seda, millele minu puhul keskenduma tuleb hakata - jalad. Olematus sobiks enam kui küll, et hinnata nende praegust taset. Häbi mulle. Lohutan ennast mõttega, et põhjus on endiselt selles, et ma tõesti ei ole neid kunagi jõutreeningutega koormanud.

Põhjuseks ei ole mitte minu laiskus ega see, et jalad ei kuulu niiöelda "rannalihaste" hulka. Pigem hoopis see, et aerutajale on iga lisakilo jalgadel lisakümnendikud distantsi läbimisel. Kui neid kümnendike koguda liialt kehaosadele, mis veepeal liikumist ei soodusta, siis saavad kümnendikest sajandikud ja sajandikest sekundid. Tugevas konkurentsis aga lahutavad sajandikud ja kohati isegi kõigest tuhandikud mehi, kes võidavad, ja neid kes jäävad medalist üldse ilma. Just need on need sajandikud, millega ma siiamaani riskida ei julgenud. Õnneks aga ajad muutuvad.

Vaadates uuesti Athletic Fitnessi poole, siis peale suvehooaega saab juba hoo sisse spetsiaalne jalgade järeleaitamise periood. Täpseid plaane pole veel paika pandud ja sellega pole ka kiiret, mistõttu ma sellele veel ülearu ei mõtle. Toetudes eeldusele, et jalad on sama kiire lihasarenguga nagu ülejäänud keha, siis julgen oletada ja isegi väita, et peale 3-4 kuulist jalaperioodi on pilt juba märgatavalt uhkem ja häbi nende pärast tundma enam ei pea.

Pean juba ette hoiatama, et tegelikult mulle meeldib kirjutada väga pikki ja detailseid postitusi, aga et mitte muuta antud teemat ülearu loetamatuks, siis ma püüan ennast esialgu vähemalt natukenegi tagasi hoida. Mis edaspidi saab, seda ma ei julge lubada. Kui kellelgi tekib huvi lugeda EKV ja LEKV kohta, siis võib selle kohta leida postitusi minu BLOGIST, mille lingi leiab ka signatuurist.

Saladuskatte alla võin öelda, et seal on lugemist teistelgi teemadel. Ega rohkem ei olegi jäänud öelda, kui et sportlased, tehke trenni, tervisesportlased, tehke trenni ja kõik need, kes trenni ei tee, tehke ka trenni. See on hea.

Peatse kirjutamiseni.

Muudetud kasutaja JasUnicon poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hullud tööloomad olete ikka, sellepärast spordiklubis silma jäitegi:) Ma pole kah kõige laisem aga teie trennide kõrval tunnen end täieliku luuserina. Jüri puhul on teada, et kui miskit teeb, siis põhjalikult. Nii et ootame jala arengut ja uusi osalemisi meie alal:) Andke siin teada ka oma aerutamisvõistluste tulemustest, kui miskit toimub.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jüri on tõeline pärl...ja kui ta rääkis jala arengust siis usun, et nii kiire ning edukas saab see areng olemagi. Ootan ise juba põnevusega seda päeva kui Jüri tuleb minu juurde ja ütleb : "Jalgadele valu" ;-) Esimesed ööd tulevad Jüril unetud, sest jalg kasvab häälekalt nii, et mühin ei lase magada.

Eeltööna oleks meil kindlasti kasulik, kui sa ka oma aerutamise hooajal juba korra nädalas teeksid lühikest seeriat suure raskusega. See ei võtaks sul kindlasti aerutamise minekut maha, pigem annaks kehale tervikuna võimsust ja minekut juurde. Ja mis kõige tähtsam valmistab jala ette suureks tööks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hullud tööloomad olete ikka, sellepärast spordiklubis silma jäitegi:) Ma pole kah kõige laisem aga teie trennide kõrval tunnen end täieliku luuserina. Jüri puhul on teada, et kui miskit teeb, siis põhjalikult. Nii et ootame jala arengut ja uusi osalemisi meie alal:) Andke siin teada ka oma aerutamisvõistluste tulemustest, kui miskit toimub.

Eks me ikka anname teada, kui midagi uut ja maailma muutvat meie alal ja tulemustes toimub. Hetkel pean aga häbiga tunnistama, et ma isegi ei tea, millal järgnevad võistlused aerutamises tulemas on ja seetõttu ei tea ka seda, millal uudiseid jagada saab.

Jüri on tõeline pärl...ja kui ta rääkis jala arengust siis usun, et nii kiire ning edukas saab see areng olemagi. Ootan ise juba põnevusega seda päeva kui Jüri tuleb minu juurde ja ütleb : "Jalgadele valu" ;-) Esimesed ööd tulevad Jüril unetud, sest jalg kasvab häälekalt nii, et mühin ei lase magada.

Eeltööna oleks meil kindlasti kasulik, kui sa ka oma aerutamise hooajal juba korra nädalas teeksid lühikest seeriat suure raskusega. See ei võtaks sul kindlasti aerutamise minekut maha, pigem annaks kehale tervikuna võimsust ja minekut juurde. Ja mis kõige tähtsam valmistab jala ette suureks tööks.

Unetute ööde vastu, mis on põhjustatud jalgade arenemisest, ei ole mul absoluutselt mitte midagi. Seoses esmaspäevase jalatreeninguga on pakkuda ka selline huvitav fakt, et tagareis valutab endiselt nii, nagu oleks trenn toimunud alles eile. Tundub, et läks asja ette! Läheb ka edaspidi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Veel neli päeva, veel neli päeva, tuksub mul kuskil alateadvuses....

Kui nüüd kokku võtta kõik see mis on jäänud selle ja eelmise postituse vahele, siis läbiv teema oleks töö, töö ja veelkord töö. Raske on, pean siinkohal tunnistama. Kõige raksem on just see dieedi osa - näiteks eile võitlesin endaga terve õhtu, et mitte poest jäätist tooma minna. Olin põhimõtteliselt juba 4 korda uksepeal riides ja minemas, kuid õnneks võitsin mina mitte isu jäätise järele.

Treeningud on kulgenud üldiselt hästi, kui nüüd välja arvata see, et olen siin reede või laupäev veepealt tulles külma saanud ja praegu kimbutab jube nohu. Pea on paks ja raske on hingata, aga loodan, et saan sellest võitu ja see ei ohusta mu esinemist eeloleval nädalavahetusel.

Ja nagu alguses sai öeldud siis neli päeva on veel vaja korralikult tööd teha ja vastu pidada, nii vaimselt kui ka füüsiliselt - eelkõige seda viimast, et haigeks ei jääks ja mingit vigastust endale kuskilt külge ei saaks.

Jõudi kõigile sellel raskel teel ja järgmine postitus juba peale Euroopa Meistrivõistluseid.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere siis taas. Täna oli see päev, kui tegime Kristjaniga viimase tõsise treeningu enne Horvaatia EM. Plaan nägi ette, et mängime võistlussituatsiooni läbi. Kuna kehavoor on ilmselgelt kõige olulisem, et üldse võistluses edasi jätkata saaks ja oma tugevusi maksma panna õnnestuks, tuleb läbida eliminatsioonivoor. Seetõttu tuleb Kristjanil ennast laval väga heast küljest näidata. EKV saime Kristjaniga valusa õppetunni kätte, kuna läksime kehavoorule vastu sisuliselt ilma keha eelnevalt pumpamata. Usun, et EKV maksis see talle I koha. Kristjan on oma lihase poolest ka selline tüüp, kellel õnnestub korraliku pumpamisega enda mõõtmeid kahekordistada. Siit tuli ka mõte võistlussituatsioon läbimängida ja vaadata, kuidas mõjutab korralik pumpamine enne lavaleminekut tema füüsiliste voorude tulemust. Alustuseks tegime 10 minutit pumpamist nii, et lihased oleks maksimaalselt verd täis. Seejärel tegime koheselt 3 maksimaalse pingutusega poseerimist. Järgnevalt puhkasime 10 minutit, pärast mida tegime lõuatõmbed 35 korda. Seejärel puhkasime veel 10 minutit ja tegime triitsepsi surumised rööbaspuudel 45 korda. Kokkuvõtteks võib öelda, et Kristjanile piisab 10 minutilisest puhkusest, et maksimaalselt taastuda ning korralik pumpamine ei avalda mõju tema füüsiliste voorude tulemustele. Selguse huvides olgu öeldud, et 1000m jätsime tegemata, kuna üleeile oli tal kavas 3x1000m 90 protsenti maksimaalsest sõudmine ergomeetril ning seda kõike tingimustes,kus mees on kerge palavikuga. Aga usun, et nüüd on mees valmis lahingut andma ka kõige tugevamatele. Palavik on taandunud, homme veel kerge massaaž ja Euroopa siit ta tuleb.

Esta on ka jagu saamas oma pikalt kestnud haigusest. Pühapäevalt tegime viimase poseerimise, pilt on ilus. Füüsiliste voorude tulemused testisime ka ära ja Esta on löögihoos, oma EKV tulemustele usun, et tuleb nii lõuatõmmetses, kui triitsepsi surumises mõne korduseline lisa. Sõudmises on Esta ennast leidmas ning hea õnnestumise korral, usun ja loodan, et ta on võimeline parandama EM -il oma isikliku tippmarki. Nüüd on vaja ainult rahu ja vaikust ning väike massaaž ja siis hakkavad laksud käima EM -il.

Hoian mina ja hoidke teiegi meie koondisele pöialt. Esta ja Kristjan, kuigi ma ei saa olla teiega seal ja teile toeks, olen ikkagi seal koos teiega ;-)

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tore kuulda, et vaatamata kergele haigusele on võistlejad rivis, loodetavasti sealne soojus homme +28 ja ülehomme +27 kraadi aitab ka haiguest kiiremini jagu saada, olgu öeldud et samas pühapäevaks lubaba sela ilmateade vaid +12 kraadi ,seega midagi soojemat võiks ikka ka kaasas olla. Edu soovides ja meie kohtume juba homme hommikul lennujaamas.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Võistlushooaeg läbi. Teen ka väikse kokkuvõtte Euroopa Meistrivõistlustest.

Valmistumine oli seekord raske, kuna iga paari nädala tagant oli mingi haigusevimm sees. Jaanuaris käisin nina vaheseina operatsioonil ja kohe trenni 5 päeva pärast. Opist kergendust pole olnud, pigem vastupidi, nina siiamaani valus. Tagantjärgi tarkus: oleksin pidanud opi maikuu lõppu lükkama.

Olin enne võistlust väsinud, tujutu, ärevuses.

Võistlus ise polnud kõige hullem ja tegin oma tulemused enam-vähem ära. Parema keskendumise ja lõpuni pingutamise korral oleksin kindlasti ka paremaks suuteline olnud.

Hõbemedal Euroopa meistrivõistlustelt ei ole ju paha, kuigi Athletic fitnessi kategooriat ilmselt veel teiste kategooriatega võrreldes samaväärseks ei peeta.

Tänud Silvarile ja teistele toeatjatele! Aitäh Kulturismi liiduse võimaluse eest osaleda!

Tänud Marko Terasmaa Raskejõustiku fondile, kust aasta lõpus saadud 300 eurot olid võistlusteks valmistumisel ainsaks rahaliseks toeks ja selle eest sai ikka mõned toidulisandid soetada:)

Tartu Ülikooli Spordiklubile samuti tänud, kuna saan seal tasuta treenida.

Mis edasi? Väike puhkus ja taastumine, kuna ka Horvaatias õnnestus peale 40 kraadist sooja 12-kraadise ilmaga külmetada ja jälle haigusevimm sees.

Siis paneme Silvariga uued trenniplaanid paika. Suunitlusega Athletic fitnessile. Nüüd ka esi natuke selgem. Varem tahtsin Rootslastega sarnaselt õppida nõksuga lõuatõmbeid ja ökonoomsemat tehnikat triitsepsis. Nüüd teada, et suund ikka puhta soorituse poole. Kuna Athleticus ka kehavoor väga tähtis, siis käib ikka kõigi lihasgruppide treenimine edasi

Kindlasti tahan ka sõudmise osas osa trenne sõudetreeneri käe all teha.

Hea on see, et meil ülikooli spordihoones nüüd hea treener olemas ja grupi tunne tekkinud. Kindalsti on selle grupiga ka väiksed üritused koos plaanis.

Koos on kergem rasket koormat kanda!

Treenin edasi!

  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Esta väga-väga tublid oled! Athletic on tõesti sinu ala, kindlasti soovitan sul minna ja võtta tunde sõudmises, see annab nii palju juurde. Nagu EMi protokollist oli näha, siis sõudmises on kõigil osalenud naistel tegelikult väga suur varu. Eile käis Münz ka meie sõudmistrennis, kus ma Alexiga käin. Kirjutan sellest varsti enda teami teema all.

Tehnika teemal - mina pooldan aeglasemat puhast sooritust. Nagu Kristolt kuulsin, siis ka EMil ei saanud liiga kiiresti korduseid teha. :)

Sügisel laval kohtume, ma loodan. ;)

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Euroopa Meistrivõistlused seljataga ja nagu lubatud sai, siis siit ka minu postitus.

Mis ma siis oskan öelda EM-i kohta - sai kuidagi kiirelt läbi. Ei tegelt tunnded on head ja see kogemus mis sealt sain on hindamatu. Ettevalmistus kulges üldjoontes plaanipäraselt, kui välja arvata nüüd see, nädal enne võistlust sain kuskilt nohu ja kolm päeva enne väljasõitu olin palavikus. Reedel kui meil lennuk läks, oli enesetunne hea, palavik oli neljapäevase seisuga taandunud ja mõtlesin, et nüüd on kõik korras aga EI. Reede õhtu hotellis tuli palavik tagasi ja taandus alles neljapäeval kui ma juba Eestis olin. Nii, et võistlesin kerges palavikus, mis nagu teada, füüsilisel pingutusel põhjustab liigset higistamist ja tänu sellele oli mu grimm laiguline ja põhimõtteliselt jooksis lihtsalt maha.

Siinkohal tahaksin tänada Kristot, Eglet ja muidugi Oleegi kes mulle veel tund aega enne lavale minekut krimmi peale pani, kuna olin liiga valge võrreldes teiste võistlejatega.

Räägime nüüd võistlusest - kaos ja ebakompetentsed kohtunikud vähemalt esimese päeva võistluse jõualadel. Kaos just selle poolest, lisaks võistlejatele, kes kõik korraga topiti lavele, võis seal käija absoluutselt suvalisi inimesi, kes antud võistlusesse otseselt ei puutund. Ja ebakompetentsus, sest kõik üheksa kohtuiku kes tulemusi lugesid tegid seda esimest korda ja ilma igasuguse koolituseta - millest ka eelvõistluse ja absoluudi finaali tulemuste suur erinevus. Olgu öeldud siinkohal, et absoluudi finaalis olid kohtunikeks Ott Kiivikas, Aire Lossmann ja lisaks veel kaks kohtuniku, kes tegeid väga head tööd, eriti Ott ja Aire.

Ise saan rahule jääda ainult sõudmisega, lõuatõmmbed ja diipsid jäid tagasihoidlukuks ja kehavoorust ei ole praegu väga mõtet rääkida, kuna mul ei ole jalalihast nagu üldse, selle aga parandame sügiseks ära!

Mis edasi?! Kõik kirjutavad, et neil hooaeg läbi - no minu hooaeg alles algab, kuna olen teise ala mees ja kestab kuni augusti lõpuni. Muidugi algab juba praegu ettevalmistus Athletic Fitnessi Eesti MV-s ja kui kõik hästi läheb siis äkki ka Arnold Open´iks.

Lõpuks tahan tänada oma treenereid Peeter Beckerit ja Silvar Rückenbergi kes on minuga nii palju vaeva näinud. Ning ka Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liitu selle võimaluse eest esindada Eestit Euroopa Meistrivõistlustel.

Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen - Michael Jordan

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×