Jump to content
Andrys

Kellaajaline söömine

Recommended Posts

Tervist !

Ükspäev tulin avastusele , et kuidas võiks toituda . Esimene avastustest oli selline mõte, et hakata kellajaliselt toituma . Ärkan 9 üles ja 9.30 söön oma hommikusöögi . Selleks on tavaliselt puder . Näiteks 4 vilja puder, kruubi puder jne. Teine toitumine oleks siis kell 12.30 lõunasöök ning siis sööks salati , mis oleks tervislik . Peale seda siis oleks viimane söömine , mis peaks korralikult ära toitma ja kellaaeg oleks 18.00 õhtusöök. Selleks siis peaks olema kas kartul lihaga vms, makaronid, supid või midagi selle laadset . Peale seda siis õhtul hiljem kui väga kõht tühjaks peaks jääma või ehk tuleb nälg siis süüa midagi kerget tervisliku nagu õunad, paprikad, kiivid jne. Kõrvale juua teed ja oleks kõik.

Teine avastus oli , et osta koju toidu kaal, mille peale panna enne toitumist võrdne ports mida igapäev sööd . Näiteks: hommikusöök: puder 500g ja kõrvale tass piima (juua kindlast tassist) lõunasöök: hiinakapsas 300g , vorsti (hakitud) 75g, juust (hakitud) 50g kõrvale samuti tass piima õhtusöök: 400g kartulid, (kartuleid muidugi raske kaaluda, pigem võtta näiteks 10 kartulit , mis paistavad ühesugusemad ) liha 100g , kõrvale mingisugune salat ka 100g ja jälle tass piima . Kogused, mis muidugi välja kirjutasin ei ole proovinud kuna pole veel jõudnud seda kaalu osta .

Ise praegu mõtlen , et kuidas täpselt need kellaajad paika panna ? Kui koolis sai käidud siis sai varem tuldud üles ja olid teistmoodi need asjad . :D

Tahangi nüüd küsida, et mida arvate teie, kes te seda loete ja kui kellegil on tõhusamaid varjante välja pakuda siis kirjutage aga teemasse .

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Alustaks kõigepealt sellest, et mis su eesmärk oleks? :)

Tegelen treeninguga ja arvan, et toitumine sellekõrvalt peaks ka olema ühtlane. Hommikul ärkan üles siis käin jooksmas ja peale seda peale lõunat siis tegelen lihaste treeninguga . Treenin muidugi kodus koduste vahenditega (rinnalihased, kõhulihased, seljalihased, käelihased ja jalalihased ) . Eelkõige oleks eesmärk tervislik ja hea eluviis.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kehale meeldib tõesti toitumise ajastamise koha pealt enamvähem sissekujunenud rütm. Seda reguleerivad mõned hormoonid ning kui iga päev täiesti "lampi" söömisi ajastada siis võib see väljenduda negatiivselt.

Seega jah. Enamvähem kindlad kella-ajad söömise jaoks on täiesti mõte ning vaevalt, et keegi sellele vastu vaidleks.

Ajastamisest tähtsam on aga eesmärkidele vastav Kaloraaz ning makro ja mikro toitainete vajaduste katmine päeva lõikes.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×