Jump to content
Aimar Kuusnõmm

Team FAST: VENNAD Kuusnõmmed.

Recommended Posts

Esimesed võistlused varsti juba uksetaga. sinna on jäänud vaid kuuaega. Peasmõlguvad mõtted, et kas vorm on ikka piisavalt hea ja kas sellise kaalu langusega jõuan piisavalt kuiva vormi teha. ega Eesti karikanigi aega palju ole. ja nädal peale eestikaid juba Balti matš. loodan, et kvalifitseerun viimasele võistlusele, sest paljud sõbrad on andnud lubaduse kaasaelama tulla .

On päevi kus dieet annab tunda, tunnen et keha on väsinud ja olek ei ole kõige teravam. õhtuti annab tühikõht märku ja isud kasvavad. aga samas on päevi kus ei saa arugi et dieedil. neid viimaseid õnneks rohkem. Suudan kulutust hoida kõrgel. kaal vaepeal seisis paigal aga tänaseks on see õnneks alla poole liikund, täpselt sinnamaale kus vaja.

Laupäeval olin Saku suurhallis Fitshopi messiboksis abiks ja seega ei saanud vendadele toeks olla jõutõstmise võistlustel.

Vaadates endakaalu ( -83kg ) meeste tulemusi, siis tuleb tunnistada et mehed laisaks muutunud. ei viitsi keegi varustust selga ajada ja tulevad liiga tuimalt välja. oma 5 aastat tagasi oli ikka nädal varem ärevus sees ja vaimne valmistumine võistlusteks palju tõsisem. Ütleme et kui OLEKSIN pannud varustuse selga ja OLEKSIN vana rasva pealt teinud ilma ette valmistuseta mingid tulemused ära siis kas ei arva et eestimeistriks on liiga lihtne tulla nii? Nii kaotab Meistritiitel väärtust. Õnneks oleksid ei maksa midagi ja ei ütle võistlejatekohta midagi halba. Jõudu on neil palju aga lihtsalt sooviks meistritiitli nimel suuremat pingutust näha. Räägin siis puhtalt nn enda kategooriameestest. Aimarist ja Tiidust kui täpsem olla. Tean nende meeste potentsiaali ja tean et mehed on suutelised paremaks aga jätavad mulje et ei viitsi vaeva näha. Tegu oli ikkagi varustusega võistlustega ja mehed ei viitsi varustust selga ajada . saab ju ka ilma:)

Nii tulevad noored mehed peale ja nemad tunnevad nendest kohtadest ja medalitest rohkem rõõmu. Tahan öelda et mehed tehke trenni ja nähke vaeva, ühel hetkel võib olla ei saagi enam niilihtsalt medaleid.

Loodan et keegi ei solvu ega pahanda ja saa valesti aru, see oli lihtsalt minu väike mõttekäik võistluste teemal ja muidugi müts maha Aimari ees, et ta üldse võistlustele läks kuna oli paar päeva enne võistusi veel palavikus. Ta tegi seda minu soovile vastu tulles.

Teadupärast on Lõuna-Eestikad nii populaarseks muutunud, siis on väike plaan ka seda külastama minna. Seda puhku küll pealtvaatajana.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuna toidupildid on väga popid,siis lisan siia ka enda hommikussöögi pildi.Lihtne kaerahelbe puder ,lisaks kookosrasv ning küpsise maitseline pudding!Ma ei sega puddingut pudru sisse, vaid kasutan nagu kastmena pudru peal...
post-19835-0-47350700-1426655410_thumb.j

Kaaluga olen iseenesest graafikus,veel minna kusagil 2.5kg EKV-ks ja sealt edasi juba vaatab palju ja mismoodi Euroopakateks toimetama peab.
Aeroobse osakaalu olen sel aastal päris palju tõstnud.Peale pühapäevast ülevaatust veelgi enam, kuna pildiga ei saanud eriti rahul olla.Loodan,et lõpuks on aeroobsest abi kuna üldiselt ma end seda tegema ei sunni.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Esimeste võistlusteni on jäänud hetke seisuga 2 nädalat. Dieedil on juba mõndaaega oldud. Mis seisus on vorm- eks seda näitavad pühapäevased vormi pildid. Kaalugraafikus olen tohutult edasi liikunud. tänahommikuks saavutasin kaalu mida lootsin näha alles enne ekv-d. Tähendab et olen hetkel 3 nädalat ees plaanitust. Viimase paari nädalaga on langus kiire olnud. ei ütleks et ma nüüd toitu kärpind oleks või et hullult kukutust tõstnud. Lihtsalt hakkas kukkumaa ja olen järk-järgult toidu koguseid tõstnud. süsivesikute hulk minu lõunasöögil on suurem kui teisemehe pidulaual.

Olen veidi mures et kaal on liiga kiiresti kukkunud. Hirmu tekitab et kas lõpp läheb raskeks ja jooksen tühjaks. Kuigi hetkel veel selline emotsioon, et millal dieedile läheme. energiat on tühja kõhu tunnet praktiliselt ei tunne. Pole harjunud sellise dieediga ja see tekitab ebakindlust et kas kõik ikka liigub sinna suunda kus vaja.

Ehitusel töötamine nõuab palju liikumist ja seeläbi aitab kulutust kõrgel hoida. Aga ometi ühel päeval hakkad mõtlema kas see on ikka see mida teha soovid. kui sul tööpäev kestab 9-10 h . jõuad kell kuus koju. saad korra kodus kõhu täis süüa, lapsele tere öelda ja siis vaja trenni minna. See panebki mõtlema et kas oleks aeg midagi muud teha ja elukutset vahetada. Eks lõpuks olegi nii, et ükski töökoht ei ole lust ja lillepidu. Igal pool on raskeid aegu. Tunnen et lihtsalt selline elutempo jookseb lukku ja nii palju jääb tegemata. Variant on ju ka spordis taanduda tagaplaanile. Lihtsalt tunnen et oleks vaja olla rohkem enda aja kuningas. Ega ei ole variante ka palju kui istun enamuse ajast tööl ja saan perega vähe aega veeta. See on loogiline, et ühel hetkel hakkab pere enamat nõudma. Lõpuks sellise elurütmiga laps ei tunne enda isa äragi. Kas asi just on nii dramaatiline aga paraku lõpuks võib see nii olla, et istun üksinda oma mõtetes ja kahetsen elatud elu.

See pärast olen otsustanud end treeneri valdkonnas harima hakata. see ei anna kindlasti mulle aega juurde aga teeb võibolla päeva graafiku paindlikumaks. jalõppude lõpuks teen võib olla seda mida soovin teha mitte ei käi tööl selleks et saaks leiva lauale.

Trennist rääkides,

eile tegin õla ja rinna trenni. Jätkan endiselt et õlg enne ja siis rind. Sobib mulle paremini. Hea on trenni teha kui lihas regeerib hästi arvestades, et kaalu langus on siin lõpus kiire olnud. jõunäitajad ei ole langenud. Suudan endiselt 150ga surumises seeriaid teha olenemata kas õla trenn on ees või mitte. Eile tegin 150 kuueseid nii, et jalad pingil.

Pühapäeval plaanis Otiga poseerimine ja vormipildid. Lisaks harjutame seekord ka vabakavasid.

Toidulisandeid olen regulaarselt sees hoidnud. Et mida dieet edasi seda olulisemaks need mutuvad kuna keha vajab taastumist.

Täna soetasin endale ka Janari raamatu. Patt on see, et ei ole seda varem jõudnud teha. Igatahes väga hästi ja tabavalt kirjutatud. Soovitan kõigil see läbi lugeda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Täna oli selline minu mõistes "rahulikum "päev.Tegemist oli suhteliselt vähe.Tavaliselt on mul nädalavahetused sisustatud enamjaolt tööga või endale võetud lisakohustustega.Eilegi lõppes tööpäev kell 6 õhtul,samas on see hea dieeti arvestades-kulutus on üleval ja isehoian end liikumises.Vahest viskab ka mustemaid päevi sisse kuid sel aastal siiamaani olen üldiselt hästi välja vedanud.
Peale lõunat käisin Oti juures ülevaatusel ning tegime ka minu vabakava läbi.Midagi suurt ei muutnud,pigem tuletasime uuesti meelde,nüüd vaja korralikult harjutama hakata,et kava tuleks välja perfektselt.Eelmise aasta euroopa meistrit ma kavaga võitsin,seega seal midagi muutma ehk ei peakski,ehk aitab ka sel aastal mind veidi.Samas eesti sisene konkurents tõotab tulla päris tugev ning kusagilt järgi anda küll ei saa.
Trennides need niiöelda mustemad päevad kajastuvadki,ehk vahest harva pole üldse minekut.Siis teen vastavalt enesetundele kergemaid trenne,kuid võib olla järgmine päev selline ,kus ei saa arugi ,et toiduga defitsiidis olen.Üldiselt on siiski kõik ok,tuleks nüüd vorm ka järgi.Rahul ei ole kindlasti jalgade teravusega. Aeroobset olen ka nüüd rohkem teinud,vahest olen poole rohkem teinud kui algselt plaaninud ehk kohati isegi 40minti peale trenni lisaks.

Kaal tuleb ka niimoodi alla nagu ma plaanin,kirjutasin endale graafiku jaanuar-mai keskpaik ette ja nüüd selle järgi toimetan.Hetkeseisuga vaja EKV-ks veel ~1.5kg alla võtta,vb natuke pealegi.


Mõned pildid ka tänasest poseerimisest...

post-19835-0-99492300-1427650458_thumb.j

post-19835-0-09324000-1427650503_thumb.j

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kätte on jõudnud siis see päev kui tuleb sõita Rootsi võistlema. Homme hommikul ilmselt eelvõistlused selajal juba. Kuni eilseni ei olnudki väga suurt võistlus ootust ega ärevust. Asju pakkides ja ettevalmistusi tehes tekkis see küllaltki kiiresti.

Praeguseks asjad peaaegu koos ja ootan lennujaama minekut. Jääb veel aega vabakavagi läbi harjutada.

kaal on tänaseks seal kus lootsin et see oleks. hommikune siis 77,5 kg. eks ta kõigub seal lähedal. nädala keskmine hetkel 77,74. Eelmine nädal mõtlesin, et kui rootsi võistluseks keskmine kaal 77,7 siis olen graafikus. Kuna ka euroopakateni ei ole palju jäänud, siis ei saagi see kaal väga kõrge olla enam. Vormiga olen ise rahul. Tean, et vastu astuvad mulle ulmselised kollid aga ega ei kavatse pilku maha lüüa. usun, et hetkel olen teind endast parima. Eks see võistlus annab tagasisidet ühtlasi kas selline võistlus eelne lähenemine ja valmistumine on end ära õigustanud või mitte.

Mida siin ikka jahuda. järgmine postitus ilmselt juba reisil olles.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Homme,laupäeval,degusteerin Kristiine keskuse Sportlandis!
Kes veel pole saanud proovida,sel on võimalus homme valgupannkooke maitsta ,mis tehtud Pancake mixist...

http://fitshop.fitness.ee/proteiinid-valgud/0/readmore/1125/Protein-Pancake-Mix/

Lisaks võimalus proovida veel hera80 uuemaid maitseid,samuti kohapeal müügis olevat taastusjooki Muscle + ning minu isiklik lemmik karamelline pähklibatoon LUXUS!

http://fitshop.fitness.ee/batoonid/0/readmore/110/Luxus-Bar/


Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ei ole eelmisest võistlusest jõudnud sissekannet tehagi, kui juba on uus võistlus peale tulemas.

Eelmine nädalavahetus oli mul siis hooaja avavõistlus. Jäin tulemusega ülimalt rahule. Vorm oli hea ja enesetunne samuti.

Kui võistlustele registreerimise tegin, olin väga optimistlik. Tuginedes eelmisele aastale, nägin, et seal oleks nii mõndagi võimalik ära teha. Kui aga hakkasid nimed ilmuma, kes kõik kohale sõidavad, ja nad oma vormipiltidega lagedale tulid, kippus minu enesekindlus ja optimism kaduma. Peale Loaded Cup’i kadus see täielikult, sest nägin, millised kollid –80 kg võistlevad. Piletid taskus tähendas, et tuli kartustest hoolimata minna.

Kaalumisel ei õnnestunud ülevaadet saada, kelle vastu täpselt astun, kuna minu kategooria omad olid kõik juba selleks ajaks lahkunud, kui me kohale jõudsime. Seega nägin enda vastaseid esimest korda alles võistluspäeval lava taga. Kui särgid hakkasid maha tulema, siis tundusid kõik mehed 90+ ja jube kuivad olevat. Tundsin end pisikese poisina seal.

Peale seda, kui Ott paar pilti tegi minust lava taga, sain vähemalt natuke julgust ja tagasisidet oma vormi kohta. Peas liikusid mõtted, et kui ma ei ole nendega suuruselt võrdne, siis vorm on vähemalt samavääriline.

Laval olles sain esimesesse väljakutsesse, kus ette kutsuti kolm meest. Kuulsin saalist, kuidas Ott hüüdis: „Raigo, see on esikolmik!“ Sellele järgnevalt tuli mul tohutu energialaks ja kuigi jalad kippusid krampi minema, oli tunne, et võiks jäädagi poseerima.

See on ikka müstiline, kuidas mõttemaailm võib hetkega muutuda. Hiljem oli kuidagi turvaline tunne, et tõenäoliselt see esikolmiku koht tuleb. Enam ei olnud vahet, kas see on teine või kolmas. Võitjas olin kindel, et see rong on läinud. Aga minu saavutatud teine koht oli võit mulle igal juhul.

Pärast enda kategooria võistlust sain veel korra lavale minna – absoluudi valimisele. See oli minu jaoks suur au olla kogu võistluse top 6 seas ja nii-öelda võistelda Oti ja teiste meistritega esikoha eest. Olgugi et minu võimalused reaalselt seal võita olid nullilähedased, aga teoreetiliselt oli võiduvõimalus kõigil võrdne.

Igatahes sain hooaja avamiseks tohutu positiivsuse ja meelerahu. Ja tänan meeldivat seltskonda, kes meil reisil olid.

Eraldi tänaksin enda kallist elukaaslast Andrat, kes nägi palju vaeva ja raiskas enda uneaega, selleks et ma ilusti koju saaks. Kuidas nii? Nimelt pühapäeval, kui oleks pidanud olema minu lend hommikul kell 9.40, otsustati see ära tühistada. Laupäeval tuli mulle sõnum, et lend tühistatud. Ei osanud kohe midagi peale hakata. Saatsin koju sõnumi ja asjad said minu jaoks nii-öelda ise valmis. Tuli meilile uus pardakaart ja saingi koju lennata. Muus osas sujus võistlusreis hästi.

Kuigi esimene võistlus oli väga edukas, ei tähenda, et oleksin nüüd jala sirgu lükanud ja oodanud järgmiseid võistlusi. Töö käib ikka edasi. EM-ini on üksjagu aega minna ja tuleb veel maha kärpida. See nädal olen tulnud väga minimaalse tempoga alla, kuskil 200 g madalam, kui eelmine nädal. Selge on see, et EM-il kaalu mahtumisega läheb raskeks ja tõenäoliselt tuleb seal trikitama hakata. Ei taha seekord minna 74-kilosena ja tühjaks vajununa. Eks tuleb nädal nädala haaval vaadata. Peale Eesti Karikat ilmselt vaatame Otiga seisu üle ja paneme edasise plaani paika.

Mis aga puudutab homset võistlust, siis see tuleb küllaltki pingevabalt. Tean, et kodutöö on tehtud, jääb üle ainult poseerida ja nautida. Eks ise ootan suurema põnevusega klassikute heitlust, kui enda võistlust. Seal tõotab põnev lahing tulla. Ettevalmistus homseks peaaegu ühelpool.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eesti karikavõistlused selleks kevadeks ka siis tehtud,tegu oli avavõistlusega ja seda andis tunda.Poseerimisvead, jne.Lisaks ei olnud mitte mingisugust võrdlust,kaugel ma reaalselt oma vormiga olin.Nüüd mõned päevad hiljem pilte vaadates sain õnneks tagasisidet ja see on vajalik,et Euroopakateks edasi toimetada.Üksjagu vaja veel maha kraapida,siis peaks vorm olema parem kui varasematel Em-idel.Kolme nädalaga saab veel palju muuta ja seal juba teised vastased.
Seekord nagu ikka mul tavaks,tuli võistelda pikemate pikkuse kategooriate vastu.Ehk klassika kuni 175cm. Kokkuvõttes kolmas koht kolme mehe seas.Selge oli juba registreerides,et selles kategoorias läheb raskeks.Kaalupoolest olin ka kõige kergem aga ega raskem ei saanuksi olla sel, juhul oleksin pidanud juba kulturismi katis olema.
Vahepeal rohkem võistluseid ei tee,järgmine on siis 13 mai ja hispaanias,EM.klassika -168cm...Kuna sealgi osalejate arv kõigub igal aastal üles-alla siis esimene eesmärk oleks finaali pääseda.


Mõned pildid ka siis EKV 2015 klassika -175cm
post-19835-0-36720600-1429636775_thumb.j
post-19835-0-43540900-1429636788_thumb.j
post-19835-0-07477900-1429636800_thumb.j

mõned pildid vabakavast...
post-19835-0-22821900-1429636746_thumb.j
post-19835-0-16420400-1429636764_thumb.j
post-19835-0-00506800-1429636755_thumb.j

Tänan kõiki,kes hea sõnaga toetasid!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nüüdseks hooaeg läbi, piirdus teine mul kõigest kahe võistlusega. Täpsemalt eesti Karikavõistlused ja põhieesmärk Euroopa Meistrivõistlused. EKV-l plaanisin võistelda esijalgu kulturismi kategoorias, kuid otsustasin siiski võistelda klassikas. Selles kategoorias oli tõenäosus suurem, et võin tulla karikavõitjaks, sest loogiline on, et Raigo ja Oti vastu võisteldes seda varianti poleks olnud. Siiski jäin klassika kategoorias viimaseks. See oli hea tagasiside EM-i silmas pidades, et vormi parandada. Oma võisteldus aastate jooksul, ei pääsenud ma esimest kord ka absoluudi valimisse. See välistas ka pääseda Eesti koondisega Balti matšile. Tagant järgi tarkusega, olen isegi rahul sellega, kuna see oleks ettevalmistust EM-ile seganud. Samas oleks saanud võistluskogemust ja laval poseerimist praktiseerida. Variant oleks olnud minna ka Läti Lahtistele, kuid sealsed kategooriad olid kõik absoluut kategooriad ning nendes kattides mul tulemuse mõttes asja ei ole. Seega otsustasin sellest võistlusest loobuda. Dieet venis pikale ning viimased kolm nädalat olid mul väga rasked - vaim oli väsinud. Em-ile tulles ma reaalselt ei teadnud ise ka, mis seisus ma olen. Kuna Eestikate ja EM-i vaheline paus oli natuke liiga pikk.

EM-ile sõitmise päeval olin hommikul ilusti kaalus sees. Arvestasin, kui päeval normaalselt söön, olen õhtuks ilusti kaalus sees. Kaal tuli lennureisiga isegi rohkem maha kui arvestanud olin. Ning nii kergena polnud ma EM-il võstelnud. Erilist närvipinget ja võistlusärevust ei olnud, seega oli selline kaalulangus üllatus.

Esimene eesmärk oli pääseda finaali, mitte jääda ainukesena sellest välja. Vaadates lava taga oma vastaseid, ei olnud ma üldse kindel, et finaali pääsen. Samas teadsin, et olin eelmisel aastal ühte itaallast võitnud. Sees oli ka varasemalt MM-idel ja EM-idel võistelnud horvaat. Peale kohustuslikke poose, pakkusid Ott ja Silvar, et mul käib reaalselt võistlus 3-4 koha peale.

Kui autasustamisel öeldi neljas koht, olin ma üliõnnelik medali üle. Siis hakati kolmandat kohta välja ütlema, olin juba valmis ette astuma. Minu ülisuureks üllatuseks ei olnud see mina. Sain aru, et võtsin sellest kategooriast hetke maksimumi, kuna võitja oli peajagu vormiga teistest üle. Ei oskagi seda tunnet kirjeldada. Olen olnud kolmel viimasel aastal, selles kategoorias top 4, sellest kaks korda hõbemedalil. See paneb mulle järgnevateks aastateks lisapinge, tulemuse mõttes.

Autasustamist saime oodata lava taga 2,5 tundi, ning kohe peale autasustamist võeti kõik medalistid dopinguproovi. Seega 15 meest korraga, mis tähendas veel mitme tunnist ootamist. Kuna enamus mehi olid seal väga närvilised, ning ei tahtnud väga proovi anda, venis asi veelgi. Lõpuks sain tulema, peale enda esimest dopinguproovi, oli kell juba pea pool üksteist õhtul. Nähes ise seda dopinguproovide võtmist, võin eeldada, et ärakukkumisi võib tulla siit päris palju.

Õnneks sai minu võistlus esimeste päevadega läbi ning sain abiks olla nii mõnelegi teisele Eesti koondislasele lava taga.

Minu jaoks oli selles aasta EM väga edukas. Senise viie aasta parim tulemus, arvestades millises seltskonnas medali saavutasin. Üleüldse oli see aasta tase kõikides kategooriates eriti tugev.

Nüüd natukene taastun, ning siis istub Otiga maha ja paneb tuleviku plaanid paika. Trenni lähiajal ei lähe, vaid siis kui tekib jälle isu trenni teha.

Tänan toetajaid - eelisjärjekorras elukaaslast Evat!

Suure tänu on ära teeninud ka Ott, Fast, Sparta Spordiklubi, Tesman AS ning lisaks tänud ka pöidlahoidjatele!

mõned pildid ka

post-19835-0-34277200-1432062867_thumb.j

post-19835-0-97340200-1432062904_thumb.j

post-19835-0-01310900-1432063888_thumb.j

post-19835-0-21213400-1432063034_thumb.j

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nüüdseks hooaeg läbi, piirdus teine mul kõigest kahe võistlusega. Täpsemalt eesti Karikavõistlused ja põhieesmärk Euroopa Meistrivõistlused. EKV-l plaanisin võistelda esijalgu kulturismi kategoorias, kuid otsustasin siiski võistelda klassikas. Selles kategoorias oli tõenäosus suurem, et võin tulla karikavõitjaks, sest loogiline on, et Raigo ja Oti vastu võisteldes seda varianti poleks olnud. Siiski jäin klassika kategoorias viimaseks. See oli hea tagasiside EM-i silmas pidades, et vormi parandada. Oma võisteldus aastate jooksul, ei pääsenud ma esimest kord ka absoluudi valimisse. See välistas ka pääseda Eesti koondisega Balti matšile. Tagant järgi tarkusega, olen isegi rahul sellega, kuna see oleks ettevalmistust EM-ile seganud. Samas oleks saanud võistluskogemust ja laval poseerimist praktiseerida. Variant oleks olnud minna ka Läti Lahtistele, kuid sealsed kategooriad olid kõik absoluut kategooriad ning nendes kattides mul tulemuse mõttes asja ei ole. Seega otsustasin sellest võistlusest loobuda. Dieet venis pikale ning viimased kolm nädalat olid mul väga rasked - vaim oli väsinud. Em-ile tulles ma reaalselt ei teadnud ise ka, mis seisus ma olen. Kuna Eestikate ja EM-i vaheline paus oli natuke liiga pikk.

EM-ile sõitmise päeval olin hommikul ilusti kaalus sees. Arvestasin, kui päeval normaalselt söön, olen õhtuks ilusti kaalus sees. Kaal tuli lennureisiga isegi rohkem maha kui arvestanud olin. Ning nii kergena polnud ma EM-il võstelnud. Erilist närvipinget ja võistlusärevust ei olnud, seega oli selline kaalulangus üllatus.

Esimene eesmärk oli pääseda finaali, mitte jääda ainukesena sellest välja. Vaadates lava taga oma vastaseid, ei olnud ma üldse kindel, et finaali pääsen. Samas teadsin, et olin eelmisel aastal ühte itaallast võitnud. Sees oli ka varasemalt MM-idel ja EM-idel võistelnud horvaat. Peale kohustuslikke poose, pakkusid Ott ja Silvar, et mul käib reaalselt võistlus 3-4 koha peale.

Kui autasustamisel öeldi neljas koht, olin ma üliõnnelik medali üle. Siis hakati kolmandat kohta välja ütlema, olin juba valmis ette astuma. Minu ülisuureks üllatuseks ei olnud see mina. Sain aru, et võtsin sellest kategooriast hetke maksimumi, kuna võitja oli peajagu vormiga teistest üle. Ei oskagi seda tunnet kirjeldada. Olen olnud kolmel viimasel aastal, selles kategoorias top 4, sellest kaks korda hõbemedalil. See paneb mulle järgnevateks aastateks lisapinge, tulemuse mõttes.

Autasustamist saime oodata lava taga 2,5 tundi, ning kohe peale autasustamist võeti kõik medalistid dopinguproovi. Seega 15 meest korraga, mis tähendas veel mitme tunnist ootamist. Kuna enamus mehi olid seal väga närvilised, ning ei tahtnud väga proovi anda, venis asi veelgi. Lõpuks sain tulema, peale enda esimest dopinguproovi, oli kell juba pea pool üksteist õhtul. Nähes ise seda dopinguproovide võtmist, võin eeldada, et ärakukkumisi võib tulla siit päris palju.

Õnneks sai minu võistlus esimeste päevadega läbi ning sain abiks olla nii mõnelegi teisele Eesti koondislasele lava taga.

Minu jaoks oli selles aasta EM väga edukas. Senise viie aasta parim tulemus, arvestades millises seltskonnas medali saavutasin. Üleüldse oli see aasta tase kõikides kategooriates eriti tugev.

Nüüd natukene taastun, ning siis istub Otiga maha ja paneb tuleviku plaanid paika. Trenni lähiajal ei lähe, vaid siis kui tekib jälle isu trenni teha.

Tänan toetajaid - eelisjärjekorras elukaaslast Evat!

Suure tänu on ära teeninud ka Ott, Fast, Sparta Spordiklubi, Tesman AS ning lisaks tänud ka pöidlahoidjatele!

mõned pildid ka

post-19835-0-34277200-1432062867_thumb.j

post-19835-0-97340200-1432062904_thumb.j

post-19835-0-01310900-1432063888_thumb.j

post-19835-0-21213400-1432063034_thumb.j

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tänud Rain, kannatasid ära ja tegid võiduka lõpuni! Teen selle Leedu touri ära ja peale seda pange Raigo juures saun sooja ja kaardistame "töö käigus" uued plaanid ja skeemid ära... ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Võib öelda et kevad hooaeg on sisuliselt lõppenud. Jääb veel see nädalavahetus kaks võistlust leedus aga need pigem sellised jalutuskäigud peale pikka hooaega. Vormi ei ole käest andnud. Pool kilo on vast kaalu juures aga midagi ulmelist mitte. Ei tee võistlustele panuseid ega looda kõrgeid kohti, tuleb mis tulema peab. Saan nii rahulikult mõelda kuna olen juba saavutanud sellel hooajal rohkemgi kui oodanud olen. EM hõbemedal on minu jaoks kirss tordil. Lähen hangin uusi kogemusi ja saab Otiga mõtteid vahetada reisil olles.

Peale EM oli mul intervjuu ja pildistamine ajakirjaga YU.

Sellest pikemalt siis kui intervjuu avaldatakse.

väike pilt ka seltskonnast kes asjaga seotud olid.

post-18592-0-27315600-1432275893_thumb.j

Paari tunnipärast juba asume teele.

Hooaeg on olnud nii pikk, et seda annab kokku võtta.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hiljuti sai ära käidud ka Siim Altosaare juures seljakliinikus.Üldiselt ega otseselt midagi kusagil valu ei teinudki kuid enne uue hooaja ja raskete trennide algust sai keha üle vaadatud.Kunagine vigastus vasaku õlaga teeb palju pahandust ja tuleb targemalt tegutseda.Sain ka ise palju targemaks ning pööran nüüd sellistele asjadele rohkem tähelepanu.
Trennid tõstsin ka ringi,võrreldes varasema ülesehitusega.Õlg eraldipäevale jne.Trenni üritan teha 2+1 kuid tööd on niipalju ja koguaeg lihtsalt ei jõuagi trenni.Eile oligi mul näiteks 15.päev järjest tööl ilma puhkepäevata.Ja tegemist on veel väga palju.Kuni jaanipäevani pmst kõik päevad tööl.Siis algab puhkus ning saab vahelduseks korraks ka lõuna-eesti ja saaremaale puhkama sõita.
Lisaks on sel nädalal veel 2 eksamit ning koolilõpetamine.Õppimine tuleb ka ju kusagilt veel mahutada :)
Toidupoole pealt kasutan Fasti erinevaid protein puddinguid,samamoodi nagu dieedi ajal.Magusaisu peletamiseks on praegu üks parimaid sokolaadi pudding!
Valguallikana lisaks veel HYDRO WHEY ning hera 80.
Kaalu olen üksjagu juurde võtnud, kui võrrelda seniste varasemate hooaegadega,siis mitte üldse palju :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hakkab vaikselt tööjuurest saadud puhkus läbi saama. Sai käidud vahepeal nii saaremaal kui ka lõuna-eestis.

Trenne tegin ka selle nädala jooksul üldiselt ülepäeva. Vahest käisin lihtsalt jooksmas. Nüüd juba tallinnas tagasi ja kaks trennigi Spartas tehtud.

Talvel ette võetud kool sai ka nüüd läbi. Tunnistus käes, kuid veel vaja maanteeametis sõit ära teha ja c kategooria ka olemas. Lisaks plaanis suvel veel e kat juurde teha. Nii,et tegevust jagub.
Tasapisi olen mõelnud ka erinevaid varjante millal ja kus võistlen.Kuid kuna minu jaoks jõukohane kategooria tundub olevat ainult euroopa mv klassika -168cm ,tundub loogiline võistelda uuesti kevadel.MMile on veel vara mõelda.Sügisel toimuvatel põhjamaadel on ka esimene kat kulturism -80kg ja klassika -180cm seega pole sealgi palju loota.

Mul on palju kergem trenne teha ,valmistudes kindla eesmärgi nimel. Praegu pole seda veel endale seadnud.

Vaatasin euroopa mängude tulemusi. 3.nda koha võttis klassika -168cm Horvat, keda suutsin kevadel euroopakatel võita. Oleks seal endalgi medali lootust olnud aga hooaeg oleks liiga pikaks veninud. Selle aasta dieeti kestis 4,5 kuud, mis omajagu pikk ja vaimselt vägagi kurnav.

Lisanditest kasutan endiselt Fasti puddinguid ja trenni ajal Bcaa joogina ning hera80!

Teisipäeval minek teletorni EOK vastvõtule.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hakkab vaikselt tööjuurest saadud puhkus läbi saama. Sai käidud vahepeal nii saaremaal kui ka lõuna-eestis.

Trenne tegin ka selle nädala jooksul üldiselt ülepäeva. Vahest käisin lihtsalt jooksmas. Nüüd juba tallinnas tagasi ja kaks trennigi Spartas tehtud.

Talvel ette võetud kool sai ka nüüd läbi. Tunnistus käes, kuid veel vaja maanteeametis sõit ära teha ja c kategooria ka olemas. Lisaks plaanis suvel veel e kat juurde teha. Nii,et tegevust jagub.

Tasapisi olen mõelnud ka erinevaid varjante millal ja kus võistlen.Kuid kuna minu jaoks jõukohane kategooria tundub olevat ainult euroopa mv klassika -168cm ,tundub loogiline võistelda uuesti kevadel.MMile on veel vara mõelda.Sügisel toimuvatel põhjamaadel on ka esimene kat kulturism -80kg ja klassika -180cm seega pole sealgi palju loota.

Mul on palju kergem trenne teha ,valmistudes kindla eesmärgi nimel. Praegu pole seda veel endale seadnud.

Vaatasin euroopa mängude tulemusi. 3.nda koha võttis klassika -168cm Horvat, keda suutsin kevadel euroopakatel võita. Oleks seal endalgi medali lootust olnud aga hooaeg oleks liiga pikaks veninud. Selle aasta dieeti kestis 4,5 kuud, mis omajagu pikk ja vaimselt vägagi kurnav.

Lisanditest kasutan endiselt Fasti puddinguid ja trenni ajal Bcaa joogina ning hera80!

Teisipäeval minek teletorni EOK vastvõtule.

Tegelikult usun ,et MM võiksid vabalt kaasa teha, sest väiksemates kattides ei ole seal kunagi palju võistlejaid olnud ja praegune dopingupoliitika on ka meie jaoks sobiv, st et ka MM on tõenäoliselt tulemas tugevam kontroll, eelkõige klassikas, mis looks head võimalused korraliku tulemuse tegemiseks. Nii, et te mõelge hästi järele noorhärra.... ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuna on suvi ja kiire aeg siis üritan ikka teha 2 trennipäeva järjest ja 1 vaba,sellise süsteemiga enamjaolt 5 trenni nädalas.Lisaks trennidele on tööd ka juurde kuhjunud ning kui mõne asjaga saad ühelepoole,on kaks järgmist ootamas.Väga keeruline on oma graafikut sättida,seda enam kui vahest tuleb pühapäevitigi 15h tööpäev teha...
Nädalalõpus lähen Soome,seega tuleb trennist 4 päevane sunnitud paus.Peale seda algab arvatavasti tõsisem ettevalmistus tulevaseks võistlushooajaks,kas siis sügiseks või kevadeks,eks seda näha ole.Kui sügisel ei võistle, siis vähemalt kevadeks parem stardipositsioon.Praegu kaal päris kõrge juba,ehk siis kevadel ka dieet vähe talutavam-siiamaani suht piinarikkad olnud need diiedid tänu sellele,et lasen hooaja väliselt vormi käest.

post-19835-0-11570200-1437929721_thumb.j

Selline vorm oli kevadel...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Täna kaardistasime ära Kaigo Ruusnõmme hetkevormi ja seis on väga hea, ütleksin mina. Selline seis on ,et lihtdamale võistlusele võiks homme peale minna.... :D . Soovinud oleks, et Kaigo natuke kõrgema kaalu pealt maha oleks hakanud tulema, praegu päevane kaal seal 81 - 81,5 kilo juures (ütleme nii ,et kilo - 2 kilo oleksin sovinud suuremat kaalu, kuid seda kergem saab nüüd olema dieet, sest nädala keskmiseks languseks planeerime 200 gr.... :D just nii tehakse vormi kui stardipositsioon selline on. Natuke muudame ka trenniplaani, kuid suures piirdes on kõik juba tuttav tee - midagi rabistama ei pea ja pigem peab see dieet olema maksimaalelt lihast säilitav. Ideaalis näen, et kaks kilo pekki maha ja peaks pilt terav olema ja siis pigistame sealt 78 - 79 kilo pealt 75 sisse MM -ks. Elame - näeme!

post-22-0-21278600-1438539249_thumb.jpg

post-22-0-06015600-1438539259_thumb.jpg

post-22-0-09261100-1438539267_thumb.jpg

post-22-0-49546700-1438539274_thumb.jpg

post-22-0-35605300-1438539283_thumb.jpg

post-22-0-47952000-1438539291_thumb.jpg

post-22-0-30465100-1438539301_thumb.jpg

post-22-0-72126100-1438539322_thumb.jpg

post-22-0-89904600-1438539332_thumb.jpg

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See suvi on möödunud kuidagi eriti kiirelt ja kärmelt. On olnud palju tegemisi ja toimetusi ning küllaltki isuuri elumuutusi kuid õnneks trennid olen saanud kõik ilusasti ära tehtud.

Kevadel sai plaani võetud sügisene hooaeg ja kohe peale kevadhooaega hakkas ka selle nimel töö pihta. See tähendas jällegi seda, et ei saanud lasta ennast põrsaks süüa ja olen hoidnud kaalu kontrolliall. Oti sõnul isegi liiga palju tagasi hoidnud. Kuid ise tunnen, et ei ole pidanud suurt vaeva nägema selleks. kui oli millegi järgi isu, siis seda endale ka lubasin. Õnneks neid väga palju ei olnud.

Kuna tõenäoliselt on sügishooaja avavõistlus juba 18 kuni 20 september siis dieediga alustasin juba augusti algul. Ega see dieedile minek minul raskusi ei valmista. Sisuliselt jätsin lihtsalt patustamised ära ja tõstsin natuke kulutust. See viimane omakorda võimaldas isegi rohkem sööki taldrikule tõsta kui suvel seda tegin. Kaal lihtsalt kukuks muidu kiiremini kui vaja. Kuna kaal on terve suve kontrolli all olnud ja stardipositsioon vormimõttes hea, siis on mul vaja ainult 200 g nädalas maha tulla. Sellise tempoga peaks novembri alguseks olema vormis.

Kulturismi MM on minu jaoks uus tase. Olen varem osalenud klassikalise kulturismi MM-il aga kulturismis esimest korda plaanis. Euroopakatel olen kolm aastat järjest käinud ja kahel korral isegi medalile õnnestunud tulla siis ootan huviga kuhu ma MM-il platseerun. Kui euroopakatel on kategooria suurus enamjaolt 10 mehe piiresse jäänud siis MM-il on see tõenäoliselt üle 20 meheline. Kevadel tegin hooajapeale kokku 7 võistlust millest kuuel korral tulin teisele kohale ja korra jäin kolmandaks siis ei taha latialt läbi hüpata ja kehvem olla. See annab lisa motti et veel parem vorm teha. Esialgsete plaanide kohaselt on kavas 7 võistlust. Alustades siis septembris Norra lahtiste MV-ga ja lõpetades MM-iga. See tähendab jällegi seda, et praktiliselt iga nädalavahetus on võistlused. Kuna teeme Otiga samad võistlused kaasa siis usun, et see võistlus hooaeg tuleb ka foorumi külastajatele meeleolukas, sest eks Oti videonurk naaseb suvepuhkuselt ja toob teieni kõik meie muljed enne võitlusi ning emotsioonid võitudest ja kaotustest peal võistlusi.

Trennid on, sarnaselt eelmisele suvele, mahupeale üles ehitatud. Endiselt panen suurt rõhku kätele ja õlgadele. et need ükspäev kasvama hakkaksid:). Suurteraskustega kükkidest olen hetkel loobunud kuna põlved teevad veidi muret. On teised väheke valulikud. jooksmist ja hüppamist kannatavad aga sellist kiiret sügavat kükki ei talu. Pausiga kükki paralleelini kannatab teha.

Nädalapärast plaanis uued vormipildid teha. siis kaal peaks olema seal 79,5 lähedal. . Võrreldes eelmiste vormipiltidega siis -600 g. Hetkel olen ilusti graafikus.

Toidulisanditest olen regulaarselt tarbinud FAST tootesarjast peale trenni Muscle+, hommikul pudru sisse küpsise maitseline Hera80 , Omega3, green tea ja bcaa . Nüüd lisan sinna nimekirja veel Joint+ liiestele. Olympi sarjast on menüüs veel vitamiinid ja mineraalid

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lennukipilet Oslosse on olemas. Seega nüüdseks kindel et esimene võistlus on sel hooajal norras.

Hetkel olen 5 saali trenni järjest teinud ja lisaks aeroobset. Toiduga liialdanud ei ole aga kaal millegipärast otsustas veidike tõusta. Eile ja täna olen teinud veidi kärpeid menüüs et kaal uuesti liikuma saada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Raigo, kas klassikalistel jõutõstmise Eesti MV-l pole soovi osaleda...., võiksid tulla -83 või 93 kg poisse hirmutama ;), möödaminnes :)

(Pääseksid vb Eesti koondisesse, et 2016 Euroopa MVl osaleda...)

Jäta siis igaks juhuks meelde järgmised märksõnad: 21. ja 22. nov., Tartu ( Eesti koondise katsevõistlused!!!)

Muudetud kasutaja Peep70 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×