ketri 0 Report post Posted April 10, 2012 Mina ei saa ikka aru sellest, et kui tahad kaalust alla saada peab rohkem kaloreid kaotama kui sööd?!?!Niisiis, aga kui mina 17 aastane tüdruk, kes tahab kaalust alla saada, söön keskmiselt kuskil 1500-600 kcal päevas vb rohkem...ja treeningus läheb maha kuksil 600 kcal kuidas siis saada see õige tulemus ? peaksin ma veeelveeeeeel vähem sööma ? , või on lihtsalt mul veel midagi vaja arvutada vms ?Aitäh abi eest Share this post Link to post Share on other sites
htilga 95 Report post Posted April 10, 2012 (edited) http://www.fitness.ee/bav-arvuti - arvutab energiahulga, mille kulutad kui lamaksid niisama terve päev.Siia juurde arvutatakse 1/3 BAVist ehk igapäevatoimetustele kulutatav energia.Ja alles siis tuleb käiku treeningtunni eest (naise puhul) ~300-500 kcal. Edited April 10, 2012 by htilga Share this post Link to post Share on other sites
Sarge 385 Report post Posted April 10, 2012 BAV + päevas kulutatud energia on suurem kui toiduga saadud energia. Share this post Link to post Share on other sites
Archangel 482 Report post Posted April 10, 2012 Lisaks juurde:Mina ei saa ikka aru sellest, et kui tahad kaalust alla saada peab rohkem kaloreid kaotama kui sööd?!?!Niisiis, aga kui mina 17 aastane tüdruk, kes tahab kaalust alla saada, söön keskmiselt kuskil 1500-600 kcal päevas vb rohkem...ja treeningus läheb maha kuksil 600 kcal kuidas siis saada see õige tulemus ? peaksin ma veeelveeeeeel vähem sööma ? , või on lihtsalt mul veel midagi vaja arvutada vms ?Aitäh abi eest Ning kui probleem pole seal, siis tasub mõelda liigse näljutamise vältimise peale. 1600kcal + raske trenn = näljutamine. Share this post Link to post Share on other sites
Rainerr 24 Report post Posted April 11, 2012 Ole hea ja pane kirja oma päevamenüü ja treening. Share this post Link to post Share on other sites
ketri 0 Report post Posted April 11, 2012 nonii näiteks esmaspäev 9.04Hommik 7.30 Kaerahelbepudru kuskil 170 g Moos 1 sl. 2 sepikut singi ja kurgigaLõuna 12.00 Koolitoit- Pilaff , keskmine ports klaas Piima 2 teravilja leiba Kapsa salat Vahepala 16.00 Kaerahelbepudru 100g moos 1sl. 2 sepikut juustu ja singiga klaas mahla ,Õhtu 20.00Leivajogurt 200 kg Beebiporgandidbanaansellel päeval oli bodycombati trenn ja pulsivöö järgi kaotasin 597 kalorit . Share this post Link to post Share on other sites
htilga 95 Report post Posted April 11, 2012 (edited) Valguline komponent on madal, samuti ei näe kasulikke rasvu Siit saad toitumiskava tellida kui soovid - http://www.fitness.ee/veebitreener Edited April 11, 2012 by htilga 1 Share this post Link to post Share on other sites
ketri 0 Report post Posted April 11, 2012 ma tellida küll veel ei raatsi .Aga järsku saate öelda, kas see on muidu enam-vähem normaalne , et kaalu langetada .. peale selle , et valke on vähe ja kasulikke rasvu , mis ma muutma peaksin ? Share this post Link to post Share on other sites
htilga 95 Report post Posted April 11, 2012 ma tellida küll veel ei raatsi .Aga järsku saate öelda, kas see on muidu enam-vähem normaalne , et kaalu langetada .. peale selle , et valke on vähe ja kasulikke rasvu , mis ma muutma peaksin ? See on üks suur põhiprobleem Share this post Link to post Share on other sites
klain 2 Report post Posted April 11, 2012 Kui treeningkava osta ei raatsi, siis aitab alati http://lmgtfy.com/?q=free+detailed+diet+plan Share this post Link to post Share on other sites
daemonium 18 Report post Posted April 11, 2012 nonii näiteks esmaspäev 9.04Hommik 7.30Kaerahelbepudru kuskil 170 gMoos 1 sl.2 sepikut singi ja kurgigaLõuna 12.00Koolitoit- Pilaff , keskmine ports klaas Piima 2 teravilja leiba Kapsa salat Vahepala 16.00Kaerahelbepudru 100gmoos 1sl.2 sepikut juustu ja singigaklaas mahla ,Õhtu 20.00Leivajogurt 200 kg Beebiporgandidbanaansellel päeval oli bodycombati trenn ja pulsivöö järgi kaotasin 597 kalorit .Kaalu saab alandada selle menüüga küll, eriti kui kaloraazh allpool BAVi hoida, Kui on eesmärgiks võimalikult "pehmeks" ja pekiseks muutuda ja lihas ilusti ära põletada, lase käia. 1 Share this post Link to post Share on other sites
lemmmik 2 Report post Posted April 11, 2012 kodujuust,liha,kala,muna,kohupiim,köögiviljad-juurvilja,puuviljad: lisa neid toiduaineid menüüsse, siis hakkab juba looma. Share this post Link to post Share on other sites
ketri 0 Report post Posted April 11, 2012 daemonium: ei saa su viimasest lausest aru ''Kui on eesmärgiks võimalikult "pehmeks" ja pekiseks muutuda ja lihas ilusti ära põletada, lase käia''. Äkki täpsustaksid? Share this post Link to post Share on other sites
Sarge 385 Report post Posted April 11, 2012 daemonium: ei saa su viimasest lausest aru ''Kui on eesmärgiks võimalikult "pehmeks" ja pekiseks muutuda ja lihas ilusti ära põletada, lase käia''. Äkki täpsustaksid?Selle toitumisega vähendad sa kaalu lihase arvelt mitte rasva. Kaal küll langeb, aga visuaalselt lähed veel lõdevamaks. Share this post Link to post Share on other sites
kristiina_st 0 Report post Posted April 11, 2012 Jah, nagu eesolevad ütlesid, siis valke on sul tõesti vähe. Ei näe põhjust, miks sa peaksid sööma nii saia kui putru, vaheta sepikud näiteks kas või 100g kodujuustu vastu, siis suureneb valgu kogus süsivesikute arvelt. Share this post Link to post Share on other sites
htilga 95 Report post Posted April 12, 2012 (edited) Pelgalt "õhtust" ei saa ka päris su toitumist korrigeerida. Palju sõltub ka sellest, et millise iseloomuga su treening on (st. mis trenni sa teed? - sellest sõltub makrotoitainete osakaal). Tarvilikud komponendid on veel vanus, sugu, päevane aktiivsus ---Kui eesmärgiks on kaalu kaotada (eeldatavalt rasvhapete arvelt), siis on mõistlik pakkuda kehale piisavalt kauakestvat koormust (nt. jalgrattasõit, jooksmine), et langeks vere insuliini konsentratsioon(mis soodustab rasvade kasutuselevõttu energeetilise allikana), kuid samas siiski mõõdukal intensiivsusel, et laktaadi konsentratsioon liiga kõrgeks ei läheks (nimelt kui vere laktaat tõuseb üle 3-4 mmol / L ,siis see takistab rasvavarude energeetilist kasutamist). Edited April 12, 2012 by htilga Share this post Link to post Share on other sites
ketri 0 Report post Posted April 12, 2012 (edited) Olen 17 aastane kaalun 63,7 ja olen 164cm pikkKäin trennis Planetspordis 5 korda nädalas, ja tavaliselt enne Planetit käin oma trennis, tantsimas, mitte igapäev ( see ei ole eriline kaloripõletus ega lihaste treenimine , pigem selline hobi )Peamised trennid: (1 h )spinbodypumpbodycombatbodyjamselg/kõht/tuhar sellised suhteliselt väsitavad trennid Kuna olen algaja selles kaalu langetamises , siis ma ju eriti midagi veel ei oska , mõtlesin lihtsalt , et muudan söögi ära ja et oleks trennides suurem koormus .. ,kuid ei oska ju vaadata mitu % olen valke tarbinud, süsikaid , rasva jne.Ei saa ju teada näiteks kui palju valke koolitoidus on jne ...Mis ma nagu siis tegema peaksin veel , et tulemusi oleks juba rannahooajaks näha ja et see kõik oleks ikka tervislik ja nii..Panen siia tänase toitumise kuigi õhtust veel ei ole märgitud , oskate ehk nõua anda veel :HommikRiisisalatactivia jogurt1 leib kanasingigaLõunakoolitoit-kapsasupp kesmine ports1 ja pool leibabeebiporgandid veitskohupiim kisselliga (natukene mekkisin)vahepeal sõin 1 õuna äraVahepalajuurviljad (100g) munaga(praetud)lihapall (väike)sepik(34kcal) kanasingigajJoogijogurt 150 g 3 kaeraküpsist Edited April 12, 2012 by ketri Share this post Link to post Share on other sites
nightq 9 Report post Posted April 12, 2012 Valku on liiga vähe, samuti kasulikke rasvu ning süsivesikuid on ikka liiga palju. Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted April 12, 2012 Pelgalt "õhtust" ei saa ka päris su toitumist korrigeerida. Palju sõltub ka sellest, et millise iseloomuga su treening on (st. mis trenni sa teed? - sellest sõltub makrotoitainete osakaal). Tarvilikud komponendid on veel vanus, sugu, päevane aktiivsus ---Kui eesmärgiks on kaalu kaotada (eeldatavalt rasvhapete arvelt), siis on mõistlik pakkuda kehale piisavalt kauakestvat koormust (nt. jalgrattasõit, jooksmine), et langeks vere insuliini konsentratsioon(mis soodustab rasvade kasutuselevõttu energeetilise allikana), kuid samas siiski mõõdukal intensiivsusel, et laktaadi konsentratsioon liiga kõrgeks ei läheks (nimelt kui vere laktaat tõuseb üle 3-4 mmol / L ,siis see takistab rasvavarude energeetilist kasutamist).Üldjuhul on nii, et madala intensiivsusega tunniajane treening võrdub umbes 30 minutilise intensiivse treeninguga.http://www.fitness.ee/artikkel/1104/rasvapoletamine-ja-treening- Share this post Link to post Share on other sites