Jump to content
kiqu

mõttetu töö?

Recommended Posts

Nii , eelmine aasta umbes samal ajal käisin enda rasva% mõõtmas ühel spets kaalul. Rasva% näitas tol korral siis kaaluks 70.2kg, keharasvaks 17.9% ja lihasprotsendiks 42.8%.

Nüüd käisin eile uuesti ja kaaluks sain 74.1, keharasvaks 22.9% ja lihasprotsendiks 39.8%.

Nüüd siit küsimus, et kas see kaal räägib tõtt, või siis eksib rängalt? Kaalu järgi on mul juurde tulnud 4.5kg rasva ja kaotanud olen pool kilo lihast. Ometi raskused jõusaalis on tõusnud tolle aja rekorditelt rinnaltsurumise 90kg-lt 120kg-le, jõutõmbe sain kuskil 130kg pealt 195kg peale ja kükk 100kg peale 142.5kg peale. Kas on võimalik, et jõunäitajad nii palju tõusid, kuigi lihas ainult hävis ja keharasv tõusis. muidu visuaalselt väga aru ei saaks, et rasva oluliselt juurde tulnud, kuna 6pack sama palju väljas, kui eelmine aasta oli, kui mitte rohkemgi. Ning üldiselt visuaalselt olen ka ülakehast palju suurem, kui eelmine aasta. Mõtlete kindlasti, et kuidas mul 6pack väljas, kui rasvaprotsent pea 23% :D Asi selles, et kogu rasv mul ladestub jalgadesse ja tuharatele ning ülakehal suht vähe.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui silma järgi tundub, et keha on rasva kaotanud ja ka raskused on tõusnud, siis parem ei usuks seda kaalu ;)

Kas muidu mõlemad mõõtmised on tehtud sama kaaluga?

Muudetud kasutaja joonast poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kaalu numbreid ei saa pimesi uskuda. Esimene eksiarvamus - need kaalud ei mõõda keharasva vaid rasvavaba massi. Ehk keharasv = kaal - rasvavaba mass. Mitte vastupidi. Rasvavaba mass sõltub aga väga palju keha hetke olukorrast. Näiteks eelmine mõõtmine võis toimuda hästi veega varustatud keha puhul, praegune aga teises olukorras. Ja saadki küllalt suured erinevused. Kui kasutad neid kaalusid, siis kasuta pidevalt ja kirjuta näidud üles. Siis saad lõpuks välja visata ilmselged anomaaliad. Mis aga puutub jõunäitajatesse, siis niiväga suurt lihasmassi need ei vaja. Ilmselt ongi tõde seal vahepeal. Pakun, et lisandunud on reaalselt ca 2-2,5kg rasva, 1-1,5kg lihast ja vereplasma jms. füüsilise toonusega kaasnev on 0,5kg. Nii et reaalne lihasmassi juurdekasv võib olla seal 1,5kg kandis. Umbes sellise lihasmassiga teeb ilusti ära ka näidatud tõsted.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×