Jump to content
KS66

Kyäni

Recommended Posts

Mida kõike oled nõus sisse sööma, et ime sünniks - Kyäni

3. detsember 2011

...ja ka selle eest palju raha maksma:). Eestlased teada-tuntud mitteuskujad - jumalasse. Ja teada-tuntud uskujad ilusasse reklaami. Kui me näiteks kohtustatistikat lähemalt vaatame, leiame sealt täitsa palju juhtumeid, kus süüdistatav on välja petnud sõrmuseid jm ehteid, suurtes summades raha... et eemaldada needus. Kas inimesed, kes raha-ehted ära andsid olid harimata metsaelanikud? Oo, ei - vastupidi. Meeldib meile muinasjutte lugeda ja üks kaunemaid (väljastpoolt):

Vaatame-uurime ühte supermahla (neid on palju aga kõige võimsama reklaamikampaania on lubanud endale Kyäni). Ma sain siia Ameerika koostise, Euro koostises oli alguses potassium sorbaadi asemel sodium sorbaat E201.

kyani_sunrise_label2.jpg

Ja siin euro oma:

sunrise_koostis.jpg

Kyäni ise ütleb enda kohta: puhas loodustoode? Olen juba varasemalt postitanud, et kuna meil ei ole sõna looduslik reglementeeritud, siis sõna looduslik on hästi venitatav:

Umbes aasta tagasi uurisin mina ja Angelika Erin uuris päris põhjalikult, mida siis leidsime:

Mida siis sisaldas alguses: sodium sorbate, mis on E201, mis on EU-s keeltaud säilitusaine. PM ja vet amet väitsid, et söödas on lubatud, kuid Kyäni ei käi sööda alla. Nüüdseks on väidetavalt sodium sorbate jälle potssium sorbate vastu välja vahetatud - aga puhas ja looduslik?

Angelika saatis eelmisel aastal üleskerkinud küsimused E201, sünteetiliste vitamiinide ja teiste lisatud koostisosade kohta ka Kyänile, vastused jäid saamata.

Natural flavour - mida siin ikka lisada looduslikud maitse- ja lõhnaained, tulevad parfüümitööstusest ja koosneb siis tervest hulgast laboris toodetud kemikaalidest.

1. Alaska mustikas ses tootes on üle tähtustatud. Koostises on 28 koostisosa, millest suurem osa kuulub veele, fruktoosile (puuvilja-, kuid siiski suhkur..teadupärast ei tule fruktoos puuviljast vaid maisisiirupist kõrgel temperatuuril ekstraheerimisest) ja mahlade konsentraatidele. Paljukiidetud Alaska mustikas ise on nimekirja 12.ndal kohal! Viimase kogus on seega küsitav...., küll aga tavalise mustika konsentraat on tükk maad eespool, 7ndal kohal. Seega Alaska mustika kogus Kyani Sunrises ei tundu küll märkimisväärne, et seda nii esile tuua, vaadates koostisainete nimekirja.

2. Samas koostisainete 9.ndal kohal on VitaminMix, mille sisuline probleem on nende lisatud vitamiinide nimetustes. Need viitavad enamuses sünteetilistele vitamiinidele, mis kohe kuidagi ei ole marjadest, veel vähem Alaska mustikast pärit.

Kyäni ütleb enda kohta: TÄHELEPANU! Kyäni Sunrise on puhas loodustoode, mille mõju võib olla individuaalselt erinev, kuna tegemist pole ravimi- ega ravimilaadse tootega vaid loodusliku mahlaseguga. - ma leian, et õige on siiski, et Kyäni on toode ja tegemist on ravimilaadse tootega. Kuna looduses ei eksisteeri ühtegi mahla marjadest eraldi ja üheski looduses kasvavast marjast ei anna välja pigistada mahla, mis sisaldab sünteetilisi vitamiine koguses, mis ületab päevase soovituse. Megadoos on pikemaaegse tarbimise korral ohtlik inimese tervisele ja rikub ainevahetuse tasakaalu.

Siit põhjendused:

a. Nn pudelikese pakendil on kirjas Alaskan Wild Blueberry – Vitamin A, siis karbil VitaminMixis on Vitamiin A retinyl acetate nimeline! See ei ole pärit mitte Alaska mustikast!

Küsimus: Kui palju siis naturaalset Alaska mustika vitamin A-d ses tootes on?

b. olen üsna kindel, et allolevad vitaminMixi nimetused pole looduslikku laadi, vaid samuti laboritooted:

pyridoxine hydrochloride (B6), calcium pantothenate (panthothenic acid, B5), pteroyl monoglutamic acid (folic acid), ascorbic acid (C vitamin, aga see pole looduslik. Viimase nö natural nimetused on: C-vit, askorbaat,L-askorbaat, L-askorbiinhape; dehüdroaskorbaat, Ester-C; veel Citrus, Rose Hips jne) - kuid ka need ei moodusta looduslikku vitamiini kompleksi.

c. on veel kasutatud paksendajat, choline bitartrate (ei ole looduslik), veel magustajat peale fruktoosi (suclarose) jne

See kõik teeb supertootest üsna tavalise toote. Sellest on kahju.

Ühtpidi peaks tänama ausa koostisainete nimekirja eest pakendil, kuid asja põhjalikumal uurimisel selgus, et toode (Kyäni Sunrise) on üsna tavaline võrreldes teiste sama liini toidulisanditega.

Ja seal koostises on suures osas Juice Blend, mis koosneb kuuest konsentraadist. Teise kohal siis on Antioxidant Blend, mis on Alaska mustikas. Lõppoole on alles fruktoos ja kasutatud on ka Steviat. see on meil looduspoodides müügil kui hambaravi komponent,kuna ei tohi müüa magustajana. Seda võib kasvatatada oma aias, aga on vastiku metallimaitsega. USAs oli lubatud 80a, aga 91 keelati ära ja võis kasutada kui dieedilisand,mitte kui lisaaine.

Alaska mustikas on ainult Alaskal? Wikipedia annab ka muid kasvukohti:

Alaska mustikas, mis koostises on ära toodud nimedega: Vaccinium uliginosum L / Vaccinium myrtillus L

Vaccinium uliginosum is native to cool temperate regions of the Northern Hemisphere , at low altitudes in the Arctic , and at high altitudes south to the Pyrenees , the Alps , and the Caucasus in Europe , the mountains of Mongolia , northern China and central Japan in Asia , and the Sierra Nevada in California and the Rocky Mountains in Utah in North America .

Nii, et kui sa oleksid Kyäni müüja, mida sa inimestele räägiksid. Angelika märkis:

Ehk et siis miks mina ei saa seda toodet müüa (kuna pean õigeks tarvitada siiski vaid naturaalseid toidulisandeid ja väga häid), sest mulle esitatakse kolm tavalist küsimust, siin ka vastused:- kas see toode on tõesti ilma säilitusaineteta? Ei ole, selles on E-aine, mis ei ole EU-s ega Eestis lubatud lisaainete nimekirjas.- kas seal topsis on siis tõesti see kuulus Alaska mustikas? Ei ole, seal on suuremas koguses hoopis teised koostisosad.- kas selles tootes on kõik looduslik? Ei ole, sellesse on lisatud laboratoorselt valmistatud vitamiine.

Kui sa tahad antioksüdante - söö elusat marja metsast-turult. Pudelitesse neid ei saa palju jääda - eleuenrgia on hävinud kuumutamise teel ja kuidas toimib ravimina keedus?

Samas ma leidsin väga palju kriitikat, mida tootjad üksteise pihta loobivad. Kyäni samuti kiidab ennast taevani ja kritiseerib teiste tooteid. Teised samamoodi. Kaotajaks on inimene, kes reklaami mõjul toote ostab ja seda imerohuks peab. Ravimina mõjuv looduslikust kaugel olev jook annab stimulandina energiat või peidab sümptomeid. Kas see on seda raha väärt - võib olla.

Kui meie metsas-aias kasvab 400 söödavat-tervendavat taime ja näiteks šimpansid söövad aastas 117 taime ja on terved, silmad näevad, süda tuksub, diabeet puudub, vähki ei ole - nad ei ole eluski söönud Alaska mustikat. Tervis ja imetoode ei ole omavahel seoses. Tervis ja looduslik elustiil küll on. Tundub ikkagi, et meie metsamustikas sisaldab kõiki aineid enam - kuna kasvab ka pimedas ja seega saab toota selliseid hormoone, mis tekivad ainult pimedas ja sisaldab eluenergiat ennast, mida ei ole keedetud.

Otsides imerohtu ja soovides terveneda kohe, oleme unustanud ühe väga tähtsa asja. Imerohi kasvab sinu aias ja sinu taldrikul. Loodus ei saa luua imerohtu põhjusel, et sel juhul me ei toimi loodusseaduste järgi. Läheme hoopis vastuollu - aga kes looduseadusi ei tunnista ja nendega vastuollu läheb, see kahjuks välja surema peab. Eks inimenegi on hakanud sellest aru saama. Keeruline: kui sinu süda on haige, veresooned ummistunud, vähirakud vohamas, diabeetiline seisund lähedal - siis mida sa teed? Kas eemaldad oma toidulaualt loomse valgu ja rasva, tood lauale värsked puu- ja aedviljad, liigud rohkem, oled päikese käes - VÕI võtad imerohtu. Mis on kergem? Imerohi??? Imerohtu ei saa loodus toota, kuna sel juhul inimene ei pinguta ennast, ei paranda, ei muuda, ei mõtle, ei tunne - see on loodusseaduste vastu. Kui rasv tekitab sinu veresoonte sisse katu ja üks jook eemaldaks selle lihtsalt ja kiirelt, siis tekib vastuolu. Sa sööd rasvast liha-muna-kala edasi ja jood tervendavat jooki peale - need asjad ei toimi niimoodi siin Maal. Kahjuks või õnneks. Õnneks - sest imerohi võibolla teeks sinu soone puhtaks aga ei korrigeeri sinu toidulauda. Kui sa sööd edasi rasvast liha-muna-kala - siis looduskeskkonda imemahl ei puhasta. Sümptomid: väsimus, kõrge/madal vererõhk, veresuhkru kõikumine jne näitavad sulle et midagi on valesti. Sina pead leidma, mis see on ja kuidas loomulikult anda oma kehale tervis tagasi. Imetoode aitab sul sümptomid maha suruda ja sa unustad keha keele. Ja veel: Loomad on ikkagi suurlautades taudides, maa ägab liig intensiivse põllumajanduse all, merepõhi saastub traalide all, prügihunnik, jäätmehunnik kasvab - imemahl ei tee seda korda. Sestap ongi see looduseaduste vastane - loodus toimib tervikuna koos inimesega. Inimene ei saa tahta, et ainult tema on terve. Tervis tuleb tervikule - tervis tuleb läbi inimese, Maa, õhu, vee ühise tervise. Kui sa soovid olla terve, muudad oma elustiili - liigud rohkem, päikest näed rohkem, sööd rohkem värsket, jätad loomsed toidud söömata ja nüüd on kõik omavahel seotud. Sinust algab muutus - loomakari väheneb, põllumaa vabaneb, metsad jäävad raiumata, õhk ja vesi on puhtam. Nüüd puhastuvad sinu sooned-sooled iseenesest...koos Maaga, sinu silmanägemine taastub, sinu vähirakud taanduvad, sinu veresuhkur stabiliseerub. Nii käib tervenemine: üks kõigi ja kõik ühe eest. Ennast tervendades terviklikult, tervendad vett, Maad, õhku, :Mitte keegi ei tervene imetootest - mitte kunagi. Sa saad veidi preemiat, et oled hakanud oma tervise pärast muret tundma, kuid see preemia ei ole igakuiselt makstav boonus - see preemia on ühekordne ja saab otsa. Imetoode on sinu teadlikkuses: TEA ROHKEM. Kui mitte sina, siis kes - kui mitte täna, siis kuna.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Parem on osta oma eesti mustikas, vaarikas jõhvikas suurtelt tarnijatelt, endal kodus sügavas olemas hea vahest võtta... ökopoes olemas olevera mahl ja kõrvitsaseemne õli. ja ikka tead mida sööd sisse ...

  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Toitumisspetsialistide poolt öeldakse, et inimene vajab oma ööpäevase vitamiinide ja mineraalide vajaduse saamiseks 6-8 peotäit puu-, juur- ja köögivilja.

Aga sportlane ? Kas sportlane vajab rohkem ? Kas meie ise saame kõik vajalikud kogused toitaineid oma igapäevase toiduga ? Ilmselt mitte.

Olen kyäni tooteid tarbinud ja tarbin ka täna kõiki kolme toodet ning samuti olen lugenud palju erinevaid materjale.

Kui Kyäni toodetel on EU-s ja Eesti vastavates institutsioonides olemas sertifikaadid ja kooskõlastused, siis järelikult vastavad need tooted toitumisstandarditele ja kehtestatud normidele.... ja Kyäni toodetel on kõik need olemas.

Teadusuuringute kohta tasub lugeda:

http://www.kyaniscience.com

Soovitan vaadata ja kuulata jõutõstjaid:

Power Lifting World Championships

Inimesed ise kirjutavad positiivsetest toimetest:

www.tervisekolmnurk.ee

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eestlane on tuntud pessmimist niiet kõigest ei pea esimese hooga ainult halba arvama :D

Kõigest ei pea halba arvama, aga tervislikus koguses skeptilisust tasuks iga asja suhtes kasutada. Miks on kasulik Kyäni ja teiste toidulisandite suhtes skeptiline olla?

Kui lubadused kõlavad liiga head, et tõsi olla, siis on tõenäolist midagi ülepaisutatud. Paljud Kyäni propageerijad ütlevad, et mingit pisikest pakikest magusat mahla tarbides on nädalatega energiatase märgatavalt tõusnud, uni paranenud, verenäitajad paranenud, allergiad kadunud, nahk noorenenud, taastumine treeningutest paranenud, mälu paranenud jne.

Kui enamik räägivad fitness valdkonnas, et toidulisandid on päris toidu järel teisel kohal, siis tasuks ka seda põhimõtet selle toote puhul arvesse võtta. Toidus on toitained naturaalsetes kogustes kompleksses süsteemis ära jaotatud. Toidulisandites on raske midagi taolist saavutada.

Kolmandaks tuleb arvesse võtta ka seda, et need tooted maksavad omajagu. Järelikult tuleb arvestada ka müüjate huvidega.

Need on lihtsalt mõned minu mõtted. Ei oska öelda, kas toode ilmtingimata halb on.

Muudetud kasutaja Risto Uuk poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kõigest ei pea halba arvama, aga tervislikus koguses skeptilisust tasuks iga asja suhtes kasutada. Miks on kasulik Kyäni ja teiste toidulisandite suhtes skeptiline olla?

Kui lubadused kõlavad liiga head, et tõsi olla, siis on tõenäolist midagi ülepaisutatud. Paljud Kyäni propageerijad ütlevad, et mingit pisikest pakikest magusat mahla tarbides on nädalatega energiatase märgatavalt tõusnud, uni paranenud, verenäitajad paranenud, allergiad kadunud, nahk noorenenud, taastumine treeningutest paranenud, mälu paranenud jne.

Kui enamik räägivad fitness valdkonnas, et toidulisandid on päris toidu järel teisel kohal, siis tasuks ka seda põhimõtet selle toote puhul arvesse võtta. Toidus on toitained naturaalsetes kogustes kompleksses süsteemis ära jaotatud. Toidulisandites on raske midagi taolist saavutada.

Kolmandaks tuleb arvesse võtta ka seda, et need tooted maksavad omajagu. Järelikult tuleb arvestada ka müüjate huvidega.

Need on lihtsalt mõned minu mõtted. Ei oska öelda, kas toode ilmtingimata halb on.

Proovin teha kyäni toodete kohta ühe teadusliku uurimuse, kui läbirääkimised õnnestuvad... siis saavad skeptikud rõõmsalt meelt avaldadaa

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kindlasti ei tasu kyäni teaduslikke uuringuid lugeda kyäni poolt valmistatud lehelt. Paku millise suunitlusega need uuringud on ja kui tõesed :D

Pole neis toodetes midagi erilist, igasugu kyänisid ja muud samalaadset on olnud mitmeid ja tuleb ka edaspidi mitmeid. Kui uuringuid otsida, siis tasub seda teha neutraalsel pinnal, mitte kyäni lehtedelt.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Selliseid tooteid on lihtne müüa. Arvestades enamike inimeste menüüd tänapäeval siis mistahes selline vitamiini-komplekt omab üldjuhul mingit tuntavat mõju. Lisades juurde inimeste soovi tõsta tervisenäitajaid aga mitte vaeva näha. Veel lihtsam müüa.

Siis lisada juurde tubli promotöö - veidi kallutatud uuringumaterjali millest ükski tavaline inimene muhvigi aru ei saa. Edu valem garanteeritud.

Makstakse end ogaraks mingite brändinimede ning trendikate toiduainete eest. Lol.

Ei näe lihtsalt eriti mõtet.

Selles suhtes, et kui raha nagu muda, siis ju nagu võiks osta... aga samas on ka uuringuid, mis hakkavad juba näitama, et Antioksüdantide liigne tarbimine on suhteliselt negatiivne tervisele.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuna mu treeningkoormus praegu on meeletult suur, arengu graafik jookseb praegu täpselt ühte liini ilma suurte hüpeteta ei üles ega alla, siis oleks hea jälgida seda sama kyäni toodete tarbimise ajal ning peale seda+ vere koostise uurimine. Samuti saab teha ka kehakoostise mõõtmist ning toitumist ei muuda grammigi selle juures. Loodan ainult et mingit platseeboefekti ei teki :D

Sellessuhtes et hetkel ei oska minagi mingit seisukohta võtta hetkel... Ühelt poolt tunduvad mulle need asjad paljulubavalt, teisalt aga nagu üks suur propaganda. Samas on kõik asjad teaduslikult põhjendatud kuid pole mu enda kogemustele kinnituvaid fakte... Seega ma ei soovitaks kellelgi mingisugust liigselt negatiivset põhjendamata seisukohta võtta enne, kui pole samalaadset uurimust enda peal kogenud.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Proovin teha kyäni toodete kohta ühe teadusliku uurimuse, kui läbirääkimised õnnestuvad... siis saavad skeptikud rõõmsalt meelt avaldadaa

Laske endale kindlasti vähemalt ühel kyäni konsultandil see jutt endale ära rääkida, see jutt, kuidas nende toodetega tegeledes ja kolme sõbra liitudes rikkaks saab. Mind huvitaks, mida te sellest liitumissüsteemist ka arvate.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Laske endale kindlasti vähemalt ühel kyäni konsultandil see jutt endale ära rääkida, see jutt, kuidas nende toodetega tegeledes ja kolme sõbra liitudes rikkaks saab. Mind huvitaks, mida te sellest liitumissüsteemist ka arvate.

Ma olen seda kuulnud küll. Ega see päris nii ka pole et 3 sõpra liituvad ja saad kohe rikkaks. Aga kui tööd selle asjaga teha ja vaeva näha, siis mingi piirini saab seda arendada ja eesti keskmise palgaga võrreldes ikka üsna palju raha teenida. Selliste asjade levik ei ole igavene. Kokkuvõttes võid sa küll raha teenida aga ilmselt miljonäriks päris ei saa.

Ma pole majandusteadlane ning ei oska midagi muud peale enda seisukoha midagi öelda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aga sportlane ? Kas sportlane vajab rohkem ? Kas meie ise saame kõik vajalikud kogused toitaineid oma igapäevase toiduga ? Ilmselt mitte.

Olen kyäni tooteid tarbinud ja tarbin ka täna kõiki kolme toodet ning samuti olen lugenud palju erinevaid materjale.

Kui Kyäni toodetel on EU-s ja Eesti vastavates institutsioonides olemas sertifikaadid ja kooskõlastused, siis järelikult vastavad need tooted toitumisstandarditele ja kehtestatud normidele.... ja Kyäni toodetel on kõik need olemas.

Klassikalised loogikavead arutluses ja demagoogiavõtted.

1. "Kas saame kõik vajaliku oma igapäevatoiduga? Ilmselt mitte" - demagoogia. Vastupidi, inimorganism on kohandunud loodusega ja on täiesti võimeline saama kõike vajalikku tavalisest toidust. Mis kusjuures ei pea olema üldse hüper-super öko ja jõehobukogustes. Vastupidi, loodus on loonud KESKMISE inimese sobituma KESKMISE toitumisega. Ja ellu jääma ja edukalt tegutsema.

2. "Olen kyäni tooteid tarbinud ja tarbin ka täna kõiki kolme toodet ning samuti olen lugenud palju erinevaid materjale" - ja mis siis? Igaüks võib tarbida mida tahes. See ei tõesta midagi.

3. "Kui Kyäni toodetel on EU-s ja Eesti vastavates institutsioonides olemas sertifikaadid ja kooskõlastused, siis järelikult vastavad need tooted toitumisstandarditele ja kehtestatud normidele" - jah, neid on lubatud kasutada toidulisandina. Kuid toidulisandi nimetuse võid sa taotleda absoluutselt kõigele, mis EI OLE KAHJULIK. Kuid ravimiks saad sa asja kuulutada siis, kui sellel ON TÕESTATUD TOIME. Nende kahe vahele jääb aga tohutu hulk kombinatsioone, kus iga soovija võib kokku keerata ükskõik mida, võtta sellele kaubamärgi ja nimetada selle toidulisandiks. Võta jahu, lisa sellele soola, pressi tabletiks ja anna kõlav nimetus. 1g tablett on 1 päevas süües ohutu, selge see. Kas sellest ka kasu on millekski - tõestada ei suuda. Seega ravim pole.

Väga palju tehakse loogikavigu või kasutatakse otsese demagoogiana ka televiisorist nähtud väiteid näiteks magneesiumi vms. tablettide kohta. Esitatakse kaks väidet, millest esimene on tõene, teine tingiv. Ja lastakse kuulajal luua nende vahele kehtetu seos ise. "Magneesium on organismis vajali selleks ja selleks" - tõsi ja tõestatud. "Meie magneesiumitabletid VÕIVAD sul aidata seda ja seda". Mingit otsest tõestust ei ole aga paljude toidulisandite suhtes, et need a) ka üldse vajalikku kohta jõuaksid B) sellisel kujul üldse mõju omaksid c) omaksid reklaamitud mõju d) et neist üldse PUUDUS on. Faktist, et nt. magneesium on vajalik EI JÄRELDU, et meil tingimata selle puudus oleks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina otsustasin ära proovida. Olen väga palju positiivset toodete kui selliste kohta kuulnud. Jäi kripeldama ja tahan proovida. Niisiis,täiesti eelarvamusteta ja mitte mingisuguste ootusteta toodete suhtes püüan aru saada, kas vastab tõele. Hakkan homsest võtma Kyäni Sunrise hommikut ja õhtuti Kyäni Sunset i. Annan teada, kuidas mõjub :rolleyes:

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vaadake hinda ja vaadake toodete sisu ning siis tehke järeldused. Väga lihtne ju!

Vaatamisest üksi on vähe, tuleb katsetada.

Läksin apteeki ja panin karbilt lõigatud nimestiku lauale............kui jõuti poole peale oli kuu peale arvutatud maksumus juba ületatud.

Päevane kogus Sunrise puhul tuleb ca 1,5 eur!

  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Klassikalised loogikavead arutluses ja demagoogiavõtted.

1. "Kas saame kõik vajaliku oma igapäevatoiduga? Ilmselt mitte" - demagoogia. Vastupidi, inimorganism on kohandunud loodusega ja on täiesti võimeline saama kõike vajalikku tavalisest toidust. Mis kusjuures ei pea olema üldse hüper-super öko ja jõehobukogustes. Vastupidi, loodus on loonud KESKMISE inimese sobituma KESKMISE toitumisega. Ja ellu jääma ja edukalt tegutsema.

Demagoogia :D

Loodusega oli inimesel ja tema toidul viimati pistmist väga-väga ammu.

Inimene ei ole kuidagi konstrueeritud hästi hakkama saama suhteliselt tehisliku nüüdistoidu peal.

Kuid toidulisandi nimetuse võid sa taotleda absoluutselt kõigele, mis EI OLE KAHJULIK. Kuid ravimiks saad sa asja kuulutada siis, kui sellel ON TÕESTATUD TOIME.

Jälle klassikalised demagoogiavõtted :)

"Ravimite" ja nende "tõestatud toime" ümber keerleb demagoogiat kordades rohkem kui toidulisandite ümber.

Sõna "tõestus" kasutamine ei ole päris korrektne, silmas peetakse seda et ühe puhul on kasutatud spetsiifilist katseskeemi aga selle skeemi sisu ei ole eesti keeles kuidagi seotud sõnaga "tõestus" ja selle skeemi mittekasutamine sõnaga "mittetõestatud".

Katseskeemis saadud toime võib olla väga küsitav ja tunduvalt kehvem kui "toidulisandil". Eestis oli müügil üks ravimina registreeritud kalaõlipreparaat, mille mõju oli tõestatult kehvem kui tavalisel kalaõlil. Aga vähemalt "tõestatud", jeee.

Sama probleem paljude ravimite ja mitteravimite, sh statiinidega.

Ja sa ei osta ju anonüümset "toidulisandit" vaid vaarika, mustika jne ekstraktiga jooki, ehk segu ainetest, mille mõju on sulle teada ja piisavalt tõestatud.

Võta jahu, lisa sellele soola, pressi tabletiks ja anna kõlav nimetus.

Ja sa ostaks jahu-soola tablette? Või tead kedagi kes ostaks?

1g tablett on 1 päevas süües ohutu, selge see. Kas sellest ka kasu on millekski - tõestada ei suuda. Seega ravim pole.

"ravimist" ei pruugi ka mingit kasu olla.

Väga palju tehakse loogikavigu või kasutatakse otsese demagoogiana ka televiisorist nähtud väiteid näiteks magneesiumi vms. tablettide kohta. Esitatakse kaks väidet, millest esimene on tõene, teine tingiv. Ja lastakse kuulajal luua nende vahele kehtetu seos ise. "Magneesium on organismis vajali selleks ja selleks" - tõsi ja tõestatud. "Meie magneesiumitabletid VÕIVAD sul aidata seda ja seda".

Tingiv kõneviis on tingitud juriidilistest ja maksumaksjale üsna kallistest nõuetest.

Mingit otsest tõestust ei ole aga paljude toidulisandite suhtes, et need a) ka üldse vajalikku kohta jõuaksid B) sellisel kujul üldse mõju omaksid c) omaksid reklaamitud mõju d) et neist üldse PUUDUS on. Faktist, et nt. magneesium on vajalik EI JÄRELDU, et meil tingimata selle puudus oleks.

Enamikul on magneesiumipuudus ja puudus erinevalt ülejäägist on Mg puhul märgatav riskitegur.

Kõige tõestamine ja vajaduseprofiili timmimine ööpäevaringselt on täiesti võimatu ja oleks ka võimalikkuse korral ülikallis.

Juba praegu pead sa oma maksudest üleval toidulisandeid ja ravimeid reguleerivad ametnikke summa eest, mille eest saaksid endale lubada tsisternitäie seda Kyäni jooki :D

Või mida iganes muud mida õigemaks pead.

Võid nende asemel ka sünnitushaiglale hingamisaparaate osta.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma olen seda kuulnud küll. Ega see päris nii ka pole et 3 sõpra liituvad ja saad kohe rikkaks. Aga kui tööd selle asjaga teha ja vaeva näha, siis mingi piirini saab seda arendada ja eesti keskmise palgaga võrreldes ikka üsna palju raha teenida. Selliste asjade levik ei ole igavene. Kokkuvõttes võid sa küll raha teenida aga ilmselt miljonäriks päris ei saa.

Ma pole majandusteadlane ning ei oska midagi muud peale enda seisukoha midagi öelda.

Asjal on iva vaid juhul, kui makstakse toodete müügi eest. Kui hakatakse püramiidi tegema, siis on tegu

klassikalise "tipud võtavad koore, keskmised aga madala lurri" juhtumiga ning edasi pole mõtet rääkidagi.

Maailmas on palju häid tooteid, mida müüakse võrgustikes, ja mis jaekaubandusse ei jõua, aga nende

esindajad tegelevadki ainult toodete müümise ja mitte inimeste värbamisega.

Rusikareegel: kui rahalise edu ainult toob suur kaasatavate isikute hulk, siis on toode vigane.

Muudetud kasutaja nightq poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×