Jump to content
Erik Orgu

"toitumine effektiivseks rasvapõletuseks" ehk "kiire rasvapõletus"

Recommended Posts

Siin siis ülevaade mis toimub kui teksti lõpus olevat menüüd järgida!

Kas oled kunagi kuulnud Atkinsi dieedist? Ma usun et ikka oled.

Kui sulle on soovitatud järgnevat toitumist rasvapõletuseks, siis soovitan sul alljärgnev tekst hoolega läbi lugeda! All on menüü mis on esiteks lühiajaline lahendus ja teiseks terviseprobleemide tekitaja, nagu ka kõrgete süsivesikute dieet.

Nagu dr. Atkins ja teised kes propageerivad madala sv toitumist rasvapõletuseks ja tervise kvaliteedi parandamiseks, pole teadlikud teaduslikest faktidest ja loogilistest asjaoludest miks see ei ole hea!

Kui sa sööd/jood toite nagu pasta, riis, leib, tatar, kartul, mahlad jne, siis see süsivesik muutub sinu kehas veresuhkruks. Kui veresuhkur tõuseb siis eritub insuliin, et hoiustada see süsivesik rakkudesse.

Insuliin pärineb sõnast insulatsioon, madala süsivesiku propageeriad väidavad et insuliin põhjustab rasvumist-nö tekitab insulatisooni su kehale ehk siis rasva.

Sellepärast et süsivesikud põhjustavad insuliini eritumist tembeldatakse seetõttu süsivesikuid(sv) rasvumise põhjuseks- emaldades sv, saadakse tulemuseks kaalulangetus. Pole sv, pole insuliini, pole ladestuva rasva probleemi. Loogiline ju...

On veel uskumus, et pidevalt insuliini eritumist tekitada sv rikaste toitudega, hakkab insuliini mehhanism kuluma ja tekkib insuliiniresistentsus, st et keharakud ei reageeri insuliinile ja see põhjustab insuliini taseme tõusu ebanormaalselt kõrgele et kompenseerida resistentsi. Teisisõnu, on vaja rohkem insuliini et teha sama töö. Rohkem insuliini, rohkem rasvumise hormooni ja rohkem rasva...

Loogiline ju, aga on see ka õige???

Mis juhtuks kui anda inimesele liiga palju kaloreid. Kui anda inimesele rohkem syya rasva kui sv, insuliinintase on madalam kui anda inimesele rohkem sv, kuid samad kalorid jäävad. Tundub et madala sv teooria peab paika,et rohkem sv võrdub rohkem insuliini.

Aga kes rasvub rohkem, need kellel on kõrge insuliinintase või need kellel madal.

üllatavalt, need kellel on madalam insuliinitase, rasvuvad rohkem ja kasvatavad vähem lihasmassi. Insuliin viib toitaineid ka lihasrakkudesse ja ilma insuliinita ladestub kõik söödud toit rasvana, mitte ei jõua lihastesse!

Sv pole ainuke toit mis vallandab sinu kehas insuliini. Punane liha(sealiha,loomaliha) ja piimatooted(juust,vahukoor,või,hapukoor) on palju kõrgema insuliiniindekisga toidud, edestades isegi saia!

Madala sv propageeriad väidavad et insuliin on hormoon mis tekitab näljatunde, see väide on teaduslikult ümberlükatud, selle hormooni nimi mis näljatunde tekitab on ghrelin.

Insuliin tekitab täiskõhutunde ja stimuleerib su ainevahetust.

Insuliin aitab kaalukaotusele kaasa.

Kuias mõjub madala sv toitumine ja dieeditamine sinu tervisele???

Kui liiga pikalt nii dieeditada(madal sv), siis hakkab kilpnääre alatalitama, tekib väsimus, kuiv nahk, juuste väljalangemine ja madal kehatemperatuur.

Võin omadest kogemustest ja inimestest kes nö mägradieeti propageerivad, kõigil on need või enamus sümptomeid!

Mõnedel on madala sv toitumisega head tulemused, aga kui see su kilpnäärme tööd häirib, siis kas see on ikka pikaajaline lahendus, pole ju reaalne!

See on isegi kahjulik, olles madala sv toitumisel, võib alguses tore olla, kuid siis hakkavad probleemid nagu maohappelisus, higilõhn, tujude muutus, unetus, hambavalu jne sind kimbutama!

Jällegi tean inimesi, keda enamus või kõik need probleemid vaevavad.

Kes üldse tahaks elu lõpuni madala sv toitumisel olla ehk siis rasva/valgu ehk siis mägradieedil, kui see isegi oleks tervislik?! Isegi keegi kes on rangel ja tervislikul toitumisel juba, siis see on ikka liig!

Olen ise ka üritanud, kuid loobunud eelnimetatud põhjustel!

Mis juhtub kui tuua sv tagasi oma menüüsse?

Järjekordne müüt...Olles madala sv dieedil, on su keha rohkem insuliini tõrkuv, seega kui sööd jälle sv, siis su keha ei võta neid nii hästi vastu. Madala sv dieet teeb su sv ainevahetuse halvaks, hullem veresuhkru kõikumine, ei suuda oma isusid kontrollida ja kiire rasva% tõus.

Sinust saab sv talumatu ja kartulid millest madala sv propageeriad soovitavad sul hoiduda, aitavad insuliini resistansist üle saada.

Kes suudaks/tahaks terve elu liha ja rasva ilma sv süüa.

Soovitan ka vaadata!

Näidismenüü

Hommikusöök

3-4 muna

100-150g hapukoort (20%) / 30g taluvõid / 100ml vahukoort

1 spl külmpressitud kookoseõli

1 spl Mölleri kalamaksaõli

Soovi korral kohv või tee (ilma suhkruta, vahukoore võid sisse lisada)

Lõunasöök

Kana/kalkun/siga/veis/kala vm naturaalne loomne liha

Soovi korral pisut juurvilju (brokkol, lillkapsas, spinat, aeduba)

40g taluvõid (kui on naturaalselt rasvasem liha, siis ei ole vaja)

Soovi korral tee (ilma suhkruta), võid lisada koort/vahukoort

õhtusöök

200g kodujuustu (4%)

100-150g hapukoort (20%)

Tomat, paprika, sibul, küüslauk

1spl kookoseõli

1spl kalamaksaõli

Piparmünditee

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Täiesti segaduses :wacko: Et siis rohke valgu ja rasva tarbimine ja sv-de vähendamine hoopis pärisb rasvapõletamist? Kuidas Sa siis ise toitud - kui palju on %-liselt Sinu menüüs sv-kuid? Mina üritan enda toitumises hoida süsivesikuid 30% (~100g) juures ja valku (~150g) ja rasva (~60g) 30-40% juures, kas see on siis halb?

Mida teised arvavad?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Rant start...

Huvitav. Suurema osa jutuga nõus, mõne osas kahtlen, kuid pole ka vastavalt uurinud väga lähedalt, et ümber lükata.

Ketogeenne dieet (Madal sv) on üldiselt enamikele inimestele talutav (Kuid vähestele nauditav), kuid tõsi ta on, et mingit ekstra "Maagilist" võlu rasvapõletusele ta ei oma. Pigem toimub ajutine veekoguste ja toidumasside muutused kehas, mis viivad tihtipeale kaalunumbri kukkumisele ning ümbermõõtude vähenemisteni. Pilt muutub teravamaks. Jääb mulje edukast rasvapõletusest, kuigi reaalselt on see illusioon.

Pikema-ajaline ketogeenne dieet võib tõesti olla kehale ohtlik nii mõneski mõttes. Kõike ei hakka välja tooma aga sooritusvõime vähenemine, peavalud, ammoniaagi hais higil jne on kõik faktorid.

---

Rääkides Insuliinist siis tõesti - lai osa valgutooteid stimuleerivad insuliini eritamist sama palju või isegi enam, kui mitmed süsivesikute baasil tooted. Seega ei õnnestu kuidagi insuliini vallandamist pidurdada ning väga hea, sest see oleks väga halb, kui nii juhtuks.

Insuliin tõesti pärsib Isu - ehk vähendab isu, annab kehale märku, et toitu on söödud.

Nälga mõjutab grherliin tõesti - kuid mitte üleliia palju, siinkohal saadaksin peasüüdlase nimetuse hoopiski Leptiini kaela, mis on eelkõige sõltuvuses keha rasvamassist ja kaloraažist. Põhjus, miks paljud kulturistid ei suuda nälga rahuldada ka suhteliselt suurte toidukordadega, kui madal rasvaprotsent on juba käes.

2 tüübi Diabeet ehk insuliini resistentsus on keeruline teema ning ainult süsivesikute tarbimise kaela ei saa seda ühegi valemiga ajada. Kuna insuliini vallandavad ka valgud siis toimub päeva jooksul igal juhul pidev insuliini vallandamine ning keha reguleerib seda päris hästi omadel jõududel.

Määravateks faktoriteks on füüsiline aktiivsus, mis parandab insuliini-tundlikkust ning kaloraaž ja keha rasvamassi/lihasmassi osakaalud. Diabeet tekib ennekõike neil, kelle kaloraaž on stabiilselt väga suur ning see viib omakorda rasvumiseni enamasti.

Need, kes söövad väga palju ehk kaloraaž on suur, kuid on füüsiliselt aktiivsed - diabeeti enamasti külge ei saa kuna füüsiline aktiivsus omab kompenseerivat mõju sissesöödud kogustele.

/ Rant. :D

Muudetud kasutaja Archangel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lühidalt: valgu-rasva dieet ongi ju lühiajaline teema? Kes-kus on soovitanud kogu elu selliselt toituda? :huh:

No mõned ikka soovitavad. Mitte küll nii ekstreemselt, et üldse süskareid pole - aga mõni siin suhtkoht pressib seda peale, et süskareid ikka väga all hoida. Ja pm ainult niipalju enne trenni tarvitada, et juhe täitsa kokku seal ei jookseks.

Kui nii meeldib teha siis andku minna aga otsene kasutegur vormi parandamisse on olematu. Kui selline lähenemine viib parema trenni ja heaoluni (Diabeedikute puhul täiesti reaalne) siis on see muidugi kasulik. Aga, et otsene reaalne mõju rasvapõletuse parandamisse või lihasmassi kasvatamisse/säilitamisse... not really.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Täiesti segaduses :wacko: Et siis rohke valgu ja rasva tarbimine ja sv-de vähendamine hoopis pärisb rasvapõletamist? Kuidas Sa siis ise toitud - kui palju on %-liselt Sinu menüüs sv-kuid? Mina üritan enda toitumises hoida süsivesikuid 30% (~100g) juures ja valku (~150g) ja rasva (~60g) 30-40% juures, kas see on siis halb?

Mida teised arvavad?

Asi on enamas kui sv % minu või mu klientide menüüs, sellest peagi pikemalt ja avalikumalt.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mis on selle asja point üldse, kui tead mida see sinu kehale teeb? Siis meil üks yoyo dieedi guru jälle juures...

IMO võiks teada mida see teeb, aga ei tohiks sealjuures näha seoseid, kus neid pole ning liiga palju fantaseerida võimalike kasutegurite üle. :D

Tavapärane loogika lihtsalt pole kasutatav niivõrd keeruliste metaboolsete nüanside puhul.

Non Sequitur:

"Non sequitur (Latin for "it does not follow"), in formal logic, is an argument in which its conclusion does not follow from its premises.[1] In a non sequitur, the conclusion could be either true or false, but the argument is fallacious because there is a disconnection between the premise and the conclusion. All formal fallacies are special cases of non sequitur. The term has special applicability in law, having a formal legal definition. Many types of known non sequitur argument forms have been classified into many different types of logical fallacies."

Insuliin osaleb rasvade salvestamises + süsivesikud tõstavad insuliini = Süsivesikud viivad rasvumiseni - Vale

Tundub loogiline, aga pole. Kuna eeldused on küll õiged, aga lihtsustatud/või puuduliku informatsiooniga sellisel tasemel kuhu neid viia ei tohiks ning nendevaheline seos pole niivõrd lihtlabane.

Magnet tõmbab enda poole rauda + object X on rauast = magnet tõmbab enda poole objekti X - Õige

Magnet tõmbab enda poole rauda + magnet tõmbab enda poole Objekti Y = Objekt Y on rauast - Vale

Muudetud kasutaja Archangel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

IMO võiks teada mida see teeb, aga ei tohiks sealjuures näha seoseid, kus neid pole ning liiga palju fantaseerida võimalike kasutegurite üle. :D

Kõik nimetatud seosed on olemas, seda võib isegi ühest blogist lugeda ja kuidas see lõpuks tervisele/ajule nii mõjub, et tuleb see toitumine isegi lõpetada. Et selline asi tulevikus inimkehale vastuvõetav oleks, siis peame meie juba nii toituma, et meile lapselapselapsed sellega enamvähem toime tuleksid.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kõik nimetatud seosed on olemas, seda võib isegi ühest blogist lugeda ja kuidas see lõpuks tervisele/ajule nii mõjub, et tuleb see toitumine isegi lõpetada. Et selline asi tulevikus inimkehale vastuvõetav oleks, siis peame meie juba nii toituma, et meile lapselapselapsed sellega enamvähem toime tuleksid.

Sorry, jäi veidi vale arusaam mu postist vbl. Nõustun sinuga enamuses. Need seosed, mis sa välja tõid tõesti õiged enamuses. Osade kohta ei oska täpsemalt kommenteerida.

Pigem pidasin silmas seda, et need "seosed" mida enamik inimesi näeb ei kehti tihtipeale, kuna teadmised valdkonnast on liialt pealiskaudsed lihtsa loogika kasutamiseks ja seoste faktuaalseteks pidamisteks.

Olen kuulnud Ketogeensete dieetide negatiivsetest mõjudest. Kuid tihtipeale on siin tegemist jällegi teisejärguliste asjadega samuti. Alati pole süüdi otsene süsivesikute vähesus, vaid näiteks kiudainete vähesus, mineraal/vitamiinide vähesus. Asjad mida tehniliselt on võimalik omandada ka ilma märkimisväärse süsivesikute omastamiseta.

Kuid jah. Keto on rohkem keha kaitsereaktsioon, mis evolutsiooni jooksul välja kujunenud. Erinevate toiduvalikutega hakkama saamiseks.

Eskimod teadumööda elavad nii mõneski mõttes väga head elu suht stabiilse Keto peal. Kuigi neil tõesti mõned terviseprobleemid on, samas mõned jälle puuduvad.

Mis puutub meie laste-lastesse siis niivõrd lühiajaliselt on raske spekuleerida, milline geneetiline variatsioon, kohanemine vms võib aset leida. Geenid ei kandu üle üks ühele. Võimalik, et sinu toitumisega seotud mingi geen ei kandugi järglastele edasi, või on võimalik, et kandub aga ei avaldu. Seega jah. Keeruline teema.

Kuid muidugi nõus sellega, et maailma toitumine ning füüsiline aktiivsus peavad muutuma sest vastasel juhul jääme juba lootma oma meditsiini võimekusele meid elus hoida ning lõpetame sünteetiliste elukatena. :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eskimod pole eriti aktiivsed ka oma asukohas :) sellist toitumist aga soovitada inimesele kes treenib nt iga päev ja isegi mitu korda päevas on ikka lauslollus ja see inimene võiks vähemalt ise siis nii toituda!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lisan ka selle jutu siia ja kui loogiliselt mõelda, siis on ka kõrge rasvadieedil omad vead(mis ei pruugi ilmneda kohe, vaid 10-20a pärast) nagu ka kõrge sv dieedil.

Liiga palju midagi, ei ole kunagi hea...pigem kahjulik! Ma propageerin TASAKAALUSTATUD toitumist, kus lähenemine on loogiline ja aeganõudev, kuid püsivad tulemused :)

Mõelge palun sellele, ennem kui toitumises suuna valite!

Kergesti tuleb-kergesti läheb!

http://biomechanism.com/study-shows-how-high-fat-diets-increase-colon-cancer-risk/

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Siin siis ülevaade mis toimub kui teksti lõpus olevat menüüd järgida!

Kas oled kunagi kuulnud Atkinsi dieedist? Ma usun et ikka oled.

Kui sulle on soovitatud järgnevat toitumist rasvapõletuseks, siis soovitan sul alljärgnev tekst hoolega läbi lugeda! All on menüü mis on esiteks lühiajaline lahendus ja teiseks terviseprobleemide tekitaja, nagu ka kõrgete süsivesikute dieet.

Nagu dr. Atkins ja teised kes propageerivad madala sv toitumist rasvapõletuseks ja tervise kvaliteedi parandamiseks, pole teadlikud teaduslikest faktidest ja loogilistest asjaoludest miks see ei ole hea!

Kui sa sööd/jood toite nagu pasta, riis, leib, tatar, kartul, mahlad jne, siis see süsivesik muutub sinu kehas veresuhkruks. Kui veresuhkur tõuseb siis eritub insuliin, et hoiustada see süsivesik rakkudesse.

Insuliin pärineb sõnast insulatsioon, madala süsivesiku propageeriad väidavad et insuliin põhjustab rasvumist-nö tekitab insulatisooni su kehale ehk siis rasva.

Sellepärast et süsivesikud põhjustavad insuliini eritumist tembeldatakse seetõttu süsivesikuid(sv) rasvumise põhjuseks- emaldades sv, saadakse tulemuseks kaalulangetus. Pole sv, pole insuliini, pole ladestuva rasva probleemi. Loogiline ju...

On veel uskumus, et pidevalt insuliini eritumist tekitada sv rikaste toitudega, hakkab insuliini mehhanism kuluma ja tekkib insuliiniresistentsus, st et keharakud ei reageeri insuliinile ja see põhjustab insuliini taseme tõusu ebanormaalselt kõrgele et kompenseerida resistentsi. Teisisõnu, on vaja rohkem insuliini et teha sama töö. Rohkem insuliini, rohkem rasvumise hormooni ja rohkem rasva...

Loogiline ju, aga on see ka õige???

Mis juhtuks kui anda inimesele liiga palju kaloreid. Kui anda inimesele rohkem syya rasva kui sv, insuliinintase on madalam kui anda inimesele rohkem sv, kuid samad kalorid jäävad. Tundub et madala sv teooria peab paika,et rohkem sv võrdub rohkem insuliini.

Aga kes rasvub rohkem, need kellel on kõrge insuliinintase või need kellel madal.

üllatavalt, need kellel on madalam insuliinitase, rasvuvad rohkem ja kasvatavad vähem lihasmassi. Insuliin viib toitaineid ka lihasrakkudesse ja ilma insuliinita ladestub kõik söödud toit rasvana, mitte ei jõua lihastesse!

Sv pole ainuke toit mis vallandab sinu kehas insuliini. Punane liha(sealiha,loomaliha) ja piimatooted(juust,vahukoor,või,hapukoor) on palju kõrgema insuliiniindekisga toidud, edestades isegi saia!

Madala sv propageeriad väidavad et insuliin on hormoon mis tekitab näljatunde, see väide on teaduslikult ümberlükatud, selle hormooni nimi mis näljatunde tekitab on ghrelin.

Insuliin tekitab täiskõhutunde ja stimuleerib su ainevahetust.

Insuliin aitab kaalukaotusele kaasa.

Kuias mõjub madala sv toitumine ja dieeditamine sinu tervisele???

Kui liiga pikalt nii dieeditada(madal sv), siis hakkab kilpnääre alatalitama, tekib väsimus, kuiv nahk, juuste väljalangemine ja madal kehatemperatuur.

Võin omadest kogemustest ja inimestest kes nö mägradieeti propageerivad, kõigil on need või enamus sümptomeid!

Mõnedel on madala sv toitumisega head tulemused, aga kui see su kilpnäärme tööd häirib, siis kas see on ikka pikaajaline lahendus, pole ju reaalne!

See on isegi kahjulik, olles madala sv toitumisel, võib alguses tore olla, kuid siis hakkavad probleemid nagu maohappelisus, higilõhn, tujude muutus, unetus, hambavalu jne sind kimbutama!

Jällegi tean inimesi, keda enamus või kõik need probleemid vaevavad.

Kes üldse tahaks elu lõpuni madala sv toitumisel olla ehk siis rasva/valgu ehk siis mägradieedil, kui see isegi oleks tervislik?! Isegi keegi kes on rangel ja tervislikul toitumisel juba, siis see on ikka liig!

Olen ise ka üritanud, kuid loobunud eelnimetatud põhjustel!

Mis juhtub kui tuua sv tagasi oma menüüsse?

Järjekordne müüt...Olles madala sv dieedil, on su keha rohkem insuliini tõrkuv, seega kui sööd jälle sv, siis su keha ei võta neid nii hästi vastu. Madala sv dieet teeb su sv ainevahetuse halvaks, hullem veresuhkru kõikumine, ei suuda oma isusid kontrollida ja kiire rasva% tõus.

Sinust saab sv talumatu ja kartulid millest madala sv propageeriad soovitavad sul hoiduda, aitavad insuliini resistansist üle saada.

Kes suudaks/tahaks terve elu liha ja rasva ilma sv süüa.

Soovitan ka vaadata!

Näidismenüü

Hommikusöök

3-4 muna

100-150g hapukoort (20%) / 30g taluvõid / 100ml vahukoort

1 spl külmpressitud kookoseõli

1 spl Mölleri kalamaksaõli

Soovi korral kohv või tee (ilma suhkruta, vahukoore võid sisse lisada)

Lõunasöök

Kana/kalkun/siga/veis/kala vm naturaalne loomne liha

Soovi korral pisut juurvilju (brokkol, lillkapsas, spinat, aeduba)

40g taluvõid (kui on naturaalselt rasvasem liha, siis ei ole vaja)

Soovi korral tee (ilma suhkruta), võid lisada koort/vahukoort

õhtusöök

200g kodujuustu (4%)

100-150g hapukoort (20%)

Tomat, paprika, sibul, küüslauk

1spl kookoseõli

1spl kalamaksaõli

Piparmünditee

Selle video olin ma ära kaotanud... Unustasin ta lihtsalt lisada oma youtube i kausta. Nüüd on ta tänu sinule omal kohal. Hea näidata mõnele ekstremistile.

Kas insuliin on rasvapõletushormoon või rasvaladestushormoon? Reeglina ikkagi rasvaladestushormoon...ja mõningates olukordades ka rasvapõletushormoon. Isu hormoonid on pigem tõesti greliin ja leptiin, kuid kõik on omavahelises seoses.

Sinu postitus ise räägib ka tegelikkuses sinu väite vastu, kuna nii video kui ka väljapaktud menüü on madalat insuliinitaset taotlev menüü.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Selleks tulekski oma kuni 2g valku ja 1g rasva per kg kalorite näol toidukordade vahel ära jagada ning ülejäänud kalorid süsivesikute näol jagada vastavalt kehalisele aktiivsusele päeva lõikes.. Ainult, et minuarvates palju rasva ja palju süsivesikuid korraga kokku ei käi (süües enam kui 4-5 korda päevas)... Parandage mind palun, kui ma nüüd puusse panin. Üldkaloraaz/kulutus on siiski määrav.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui keha on ketos, siis võib julgelt ka rohkem süüa. Ei juhtu midagi

Oma nahal võin öelda, et juhtub ikka küll. Saab ka ketos massi koguda. (kaotada ka loomulikult).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Selle video olin ma ära kaotanud... Unustasin ta lihtsalt lisada oma youtube i kausta. Nüüd on ta tänu sinule omal kohal. Hea näidata mõnele ekstremistile.

Kas insuliin on rasvapõletushormoon või rasvaladestushormoon? Reeglina ikkagi rasvaladestushormoon...ja mõningates olukordades ka rasvapõletushormoon. Isu hormoonid on pigem tõesti greliin ja leptiin, kuid kõik on omavahelises seoses.

Sinu postitus ise räägib ka tegelikkuses sinu väite vastu, kuna nii video kui ka väljapaktud menüü on madalat insuliinitaset taotlev menüü.

Menüü pole minu koostatud ja paningi selle hoiatuseks!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Menüü pole minu koostatud ja paningi selle hoiatuseks!

Video rääkis ka madalast insuliinitasemest...

Menüü on vilets, kuid mitte selle pärast, et insuliinitase jääb madalaks. Lihtsalt see menüü ei kata inimese vajadusi.

Insuliin on reeglina rasvaladestushormoon...ja mitte ainult.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lähemalt Insuliinist. Ilma selle populaarmeedia jamata, mis ainult hirmutab inimesi:

http://weightology.n...ly/?page_id=319

"MYTH: Carbohydrate Drives Insulin, Which Drives Fat Storage

FACT: Your Body Can Synthesize and Store Fat Even When Insulin Is Low

One of the biggest misconceptions regarding insulin is that it’s needed for fat storage. It isn’t. Your body has ways to store and retain fat even when insulin is low. For example, there is an enzyme in your fat cells called hormone-sensitive lipase (HSL). HSL helps break down fat. Insulin suppresses the activity of HSL, and thus suppresses the breakdown of fat. This has caused people to point fingers at carbohydrate for causing fat gain.

However,

fat will also suppress HSL even when insulin levels are low. This means you will be unable to lose fat even when carbohydrate intake is low, if you are overeating on calories. If you ate no carbohydrate but 5,000 calories of fat, you would still be unable to lose fat even though insulin would not be elevated. This would be because the high fat intake would suppress HSL. This also means that, if you’re on a low carbohydrate diet, you still need to eat less calories than you expend to lose weight.

Now, some people might say, “Just try and consume 5000 calories of olive oil and see how far you get.” Well, 5000 calories of olive oil isn’t very palatable so of course I won’t get very far. I wouldn’t get very far consuming 5,000 calories of pure table sugar either."

Muudetud kasutaja Archangel poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hommikul seltskonnauudiseid lugedes just imestasin, et need kaalukate tantsusaate osalised ongi pandud sisuliselt Atkinsi dieedile. Selle füüsilise koormuse juures. Taevas appi!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lühidalt: valgu-rasva dieet ongi ju lühiajaline teema? Kes-kus on soovitanud kogu elu selliselt toituda? :huh:

Iseasi, kas keegi on ka korralikult rõhutanud, et seda ei tohi teha?

Mõni vaatab, et oi tulemused väga head ja ei julgegi tagasi sealt dieedilt minna, et muidu tuleb veel kaal tagasi...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hommikul seltskonnauudiseid lugedes just imestasin, et need kaalukate tantsusaate osalised ongi pandud sisuliselt Atkinsi dieedile. Selle füüsilise koormuse juures. Taevas appi!

Ja mõelda nüüd kogu selle massi peale, kes seda saadet vaatab ja üritab jäljendada.. Pidi ju kevade kõige popim saade olema.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×