Jump to content
Vamos

Seljalihastele häid harjutusi

Recommended Posts

Tervist,

Tahtsin teada, et kas on mõndasi eriti häid harjutusi seljalihastele, et keha kolmnurga kuju rohkem võtaks ? Hetkel olen teinud igasugu plokil kukla taha tõmbamist, kangi vastu kõhtu tõmbamist jne aga pole väga muutusi märganud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

2 Harjutust, mis töötavad kõige paremini on Kummardatult kangi tõmbed vastu kõhtu (Bent over row) ja lõuatõmbed. Kui sa suudad iga nädal lisada oma lõuatõmmetele 1-2 kordust sama tehnikaga, on korralik selg garanteeritud.

Miks mainisin Bent over row'i on see, et tehti mingi uuring, et mis harjutus hõlmab prontsentuaalselt kõige rohkem lailihast, siis leiti, et see harjutus on kõige effektiivsem.

Olen kasutanud kummardatult kangi tõmmet pea-aegu et igas oma seljatrennis alates treeningustaaži algusest peale ja võin julgelt väita, et see on teinud seljast minu kõige tugevamaks osaks füüsises.

Muidugi peaks ka mainima selle harjutuse õigest sooritamise tähtsuse. On suur oskus teha seda õigesti ja korraliku tunnetusega.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jõutõmme ei aita eriti kaasa laia ülaselja saavutamisele, kuid on muudel põhjustel lausa kohustuslik harjutus.

Mis puutub laia ülaselga, siis alustada tasuks plokkide asemel üldse lõuatõmmetest. Teed iga seljatrenn 2-3 seeriat kohe alguses ning usu, su selg hakkab kasvama + muutub tugevamaks ka.

Ülejäänud harjutuste valik on üsna vaba. Vaata järgnevat galeriid ja proovi harjutusi läbi. Oluline on see, et võimalikult palju lihaseid tunnetaksid. Ehk kui sooritad mingit harjutust ja eriti hästi ei tunne, mis lihas töötab, paranda tehnikat või võta teine harjutus.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×